Loading...

Copa America : de favorieten voor de beker !

Gepubliceerd op 21 mei 2015

Groep A : Chili, Mexico, Bolivia, Ecuador.


Groep B : Argentinië, Uruguay, Paraguay, Jamaica.


Groep C : Brazilië, Colombia, Venezuela, Peru.


De twee beste ploegen van elke groep gaat samen met de twee beste derde naar de kwartfinales.


De favorieten


Brazilië, zoals altijd.Brazilië moet zich verontschuldigen want tijdens het laatste WK kende Brazilië twee zware nederlagen tegen Duitsland (7-1) en Nederland (3-0). In Chili zijn de Brazilianen opnieuw de grote favorieten. Brazilië stelt vaak teleur maar blijft de voetballand. Dankzij de jonge Brazilianen zoals Neymar, Philippe Coutinho en Marquinhos kan de Seleção het publiek opnieuw tevreden stellen. De eerste wedstrijd tegen Colombia zal een goede test zijn om te zien of de ploeg klaar is voor de competitie.


Heel Chili staat achter zijn nationale ploegHet zal een prachtige sfeer zijn in Chili! En de hele wereld zal tijdens één maand naar Chili kijken. Het Chileens elftal zal op zijn sterren moeten tellen als ze ver wilt gaan. Alexis Sanchez doet het uitstekkend bij Arsenal en zal ook in Chili op zijn beste niveau moeten spelen. Chili heeft ook zijn beste speler nodig: Arturo Vidal. Samen kunnen ze Chili naar de top heffen. Tijdens het WK heeft Chili Spanje uitgeschakeld en verloor slechts tegen Brazilië na de penalty’s…Tijdens de Copa America zal Chili waarschijnlijk wraak willen nemen en wil de nieuwe legend worden.


Argentinië: alles op de aanvalMessi, Aguero, Tevez, Higuain, Pastore, Lavezzi, Di Maria. Tata Martino heeft voor de Copa America een grote keuze aan aanvallers want al die aanvallers deden het dit jaar gewoon uitstekend. Messi is gewoon Messi, dankzij Aguero staat City op de podium van de Premier League, Pastore is de grote ontdekking en Juventus speelt de finale van de Champions League met de hulp van Tevez. Als Argentinië het goede evenwicht vindt tussen de aanval en verdediging kan de Albiceleste wel over de titel dromen!


De outsiders


Suarez en Cavani moeten Uruguay naar de top heffen.


Uruguay staat in dezelfde positie als Argentinië. Een zeer sterke aanval maar die niet zeer collectief speelt. Tijdens de vorige editie in 2011 won Uruguay de titel dankzij zijn sterren. Argentinië en Brazilië werden toen al voor de kwartfinales uitgeschakeld. Suarez doet het gewoon prima en is de speler die het verschil kan doen. Cavani doet het nu opnieuw beter, juist op tijd…. Uruaguay heeft dus de sleutels om een mooie Copa America te spelen.


Zal Colombia het nog steeds goed doen?


Het was de grote verassing van het WK 2014. Colombia ging tot naar de kwartfinales en werd door Brazilië uitgeschakeld. James Rodriguez was toen de andere verassing en speelt nu voor Real Madrid waar hij goed voetbalt. Colombia rekent dus op hem maar ook op Bacca, Martinez, Cuadrado en Falcao. Het is een gouden generatie die zich tot naar de top kan voetballen. Zal dat in Zuid-Amerika beginnen?

SosWedden