Loading...

Voorspellingen Premier League

Je wilt de Premier League wedstrijden gaan voorspellen? De Premier League op grootse wijze beleven en voetbalweddenschappen winnen? Dan ben je aan het goede adres. Hier geven wij jou alle tips & tricks voor het juist voorspellen van de hoogste Engelse voetbalcompetitie, de Premier League. Lees de informatie goed door, want wie weet vind jij nou net die tips die je nodig hebt om meer winst te maken met weddenschappen op de Premier League. 

Premier League voorspellen: onze tips voor jouw voorspellingen

Voorspellingen Premier League

Wil jij meer succes behalen met jouw weddenschappen op de Engelse Premier League? Onze redactie wil jou hier op deze pagina graag bij helpen. De voetbalspecialisten van SOSWedden analyseren allerlei statistieken en andere factoren rondom Premier League wedstrijden. Wij willen jou altijd een betrouwbare wedstrijdvoorspelling aanbieden, die helemaal gratis is en blijft. Deze factoren zijn van belang om te bekijken wanneer jij Premier League wedstrijden gaat voorspellen:

 • De laatste uitslagen
 • De sterspelers
 • Het belang van de wedstrijd
 • De motivatie
 • De historie
 • De odds

Lees rustig verder voor meer informatie over bovenstaande criteria, die volgens ons van belang zijn voor het opstellen van een goede Premier League voorspelling.

Meld je aan op toto.nl

De laatste uitslagen

De vorm waarin een team steekt kan met name worden bepaald door de laatste uitslagen te bekijken. Door de laatste uitslagen in te zien, krijg je een beeld of een team goed bezig is en/of met vertrouwen afreist naar de wedstrijd. Het is over het algemeen beter om in te zetten op een elftal dat recent goede prestaties neerzet, dan dat je inzet op een team dat zich in een crisis bevindt en moeite heeft om punten te behalen (ook al is dit op papier een sterker team).

Stel je de wedstrijd voor tussen de rivalen Liverpool en Manchester United, twee grootmachten in het Engelse topvoetbal. De kans is groot dat het team dat het meest in vorm is aan de haal gaat met de drie punten. Wanneer blijkt dat Liverpool al 6 wedstrijden teleurstellende resultaten behaalt, terwijl Man United al 10 wedstrijden op rij wint, dan is het waarschijnlijk beter om in te zetten op een winst voor de club uit Manchester. De vorm is dus zeker van belang bij duels tussen twee teams die op papier erg aan elkaar gewaagd zijn.

De sterspelers

De tweede tip die jouw Premier League voorspellingen op weg kunnen helpen: negeer de impact van sterspelers op het resultaat van hun team niet. Sommige voetballers nemen hun elftal echt bij de hand en een team kan heel anders voor de dag komen op het moment dat de betreffende leider niet meespeelt in een wedstrijd.

Hierbij kun je bijvoorbeeld aan de impact van Jack Grealish denken op het Aston Villa van vorig seizoen. Het Aston Villa met Jack Grealish liet vaak een heel ander gezicht zien dan het Aston Villa zonder Jack Grealish. Deze sterspeler was dus belangrijk voor het functioneren van het hele elftal en zijn afwezigheid had negatieve gevolgen voor het gehele team.

Voor grote teams als Manchester City, Liverpool, Manchester United of Chelsea is het gemakkelijker om de afwezigheid van een basisspeler op te vangen. Hoewel ook deze teams steunen op de kwaliteiten van topspelers (De Bruyne bij City, Bruno Fernandes bij Man United), zijn deze teams vaak in staat om een kwalitatief goede vervanger op te stellen wanneer de sterspelers afwezig zijn.

Hoewel ook de kleinere clubs in de Premier League over een flink budget beschikken, hebben deze teams minder kwaliteit op de bank zitten dan bijvoorbeeld een Manchester City of Liverpool. Wanneer een belangrijke speler dus afwezig is bij een Premier League laagvlieger, zal dit nog meer effect hebben op de teamprestaties dan de afwezigheid van een belangrijke speler van een Engelse topclub. Kijk dus ook zeker bij de ploegen die niet om de bovenste plekken meespelen of er blessures en schorsingen zijn of andere redenen voor afwezigheid. Door goed te kijken of de belangrijkste spelers op het wedstrijdformulier zullen staan, maak je minder snel fouten bij jouw Premier League voorspellingen.

De Premier League voorspellen op toto.nl

Het belang van een wedstrijd

Een andere factor die je moet meenemen in je overweging is het speelschema van de Premier League teams en de stand in de verschillende competities. Wanneer je goed op de hoogte bent van het programma van de teams en de stand op de ranglijst in de diverse nationale en internationale competities, zul je beter gaan voorspellen.

Sommige teams verliezen punten in een wedstrijd, omdat ze geconcentreerd zijn op wedstrijden die als belangrijker worden geacht, bijvoorbeeld Champions League wedstrijden. Chelsea kan het bijvoorbeeld in de Premier League opnemen tegen Crystal Palace, waarna het naar Barcelona afreist voor de belangrijke ontmoeting in de Champions League met Depay en co. Vervolgens staat er bij thuiskomst in Engeland een competitiewedstrijd tegen Manchester United op het programma op Old Trafford. De technische staf van Chelsea kan er in dit geval voor kiezen om de belangrijkste spelers te sparen tegen Crystal Palace, zodat ze fit zijn tegen Barcelona en Manchester United. Crystal Palace kan daarom mogelijk een beter resultaat dan verwacht halen tegen Chelsea, dat met een veredeld B-elftal speelt.

Dit advies gaat ook op voor clubs die strijden om handhaving. Stel je voor dat Brighton het opneemt tegen Norwich, waarna het 4 wedstrijden gaat spelen tegen Liverpool, Manchester City, Manchester United en Tottenham. Tegenstander Norwich City speelt de 4 opeenvolgende wedstrijden tegen andere degradatiekandidaten. Brighton zal in dit geval echt moeten winnen, terwijl Norwich iets minder noodzaak zal voelen om alles of niets te spelen. De manier waarop beide ploegen de wedstrijd ingaan zal waarschijnlijk niet hetzelfde zijn, wat je zeker moet meenemen wanneer je gaat voorspellen.

De motivatie

Vierde tip: kijk goed naar de motivatie van de clubs uit de Premier League. Hierbij dien je jezelf zoveel mogelijk vragen te stellen, die je vervolgens moet zien te beantwoorden door middel van analyse. Om een goede voorspelling op te stellen dien je dit soort vragen te beantwoorden:

Hoe is het gesteld met de motivatie van de twee teams? Bestaat er een rivaliteit tussen de twee Premier League clubs? Hoe verliep de eerste wedstrijd van het seizoen? Zijn de sterspelers van een club volledig met hun hoofd bij hun club of zitten ze met hun hoofden bij een transfer? Wat zijn de ambities van de clubs in de Premier League? Wordt de wedstrijd voor een groot publiek gespeeld of in een leeg stadion? Wat waren de uitslagen van de clubs in de laatste paar wedstrijden?

Er zijn nog veel meer vragen die je jezelf kunt stellen, maar wanneer je een antwoord vindt op bovenstaande vragen, dan ben je al heel aardig op weg in het opstellen van betrouwbare voorspellingen op de Premier League.

Het is ook aan te raden om de uitspraken van de mensen bij de club te volgen. Wat heeft de trainer onlangs gezegd in een interview? Wat verklaarde een sterspeler onlangs voor de camera? Welke ambities sprak de technisch directeur onlangs uit? Door goed op de hoogte te zijn van dit soort nieuwtjes krijg je een nog beter beeld van de motivaties.

De Engelse voetbalcompetities voorspellen bij TOTO

De historie

Een ander aspect dat wel eens vergeten wordt bij wedders, maar dat onze specialisten altijd onder de loep nemen, is hoe de Premier League wedstrijden de afgelopen jaren zijn verlopen. Als Arsenal bijvoorbeeld thuis tegen Tottenham speelt, dan kijken onze experts hoe de wedstrijden de afgelopen jaren in het Emirates Stadium zijn verlopen. Mocht blijken dat de uitploeg al 40 jaar niet meer won tegen Arsenal, dan kan deze ploeg hier altijd verandering in brengen, maar het is niet aan te raden om hier op in te zetten. Er is namelijk blijkbaar iets waardoor deze ploeg het traditioneel moeilijk heeft in deze uitwedstrijd.

Een ander scenario is wanneer een team dat op papier zwakker is speelt tegen een op papier sterker team. Wanneer het zwakkere team de laatste 10 onderlinge duels niet meer verloor, kan het interessant zijn om weer voor een gelijkspel of winst voor dat op papier zwakkere team te gaan. Een zwakker team krijgt bij de bookmakers een interessante quotering, wat deze weddenschap extra interessant maakt. In iedere competitie, en ook in de Premier League, zijn er teams die historisch goed of slecht presteren tegen een bepaald ander team. Kijk dus goed naar de historie!

De odds

Waar je tot slot goed naar moet kijken zijn de odds. Maak er een gewoonte van om de aangeboden quoteringen van de verschillende bookmakers goed te analyseren wanneer je wilt gaan wedden op de Premier League.

Is de quotering veel hoger dan je zou verwachten, ook na een uitgebreide analyse van jouw kant? Ga ervoor! Is de quotering lager dan je zou verwachten? Wees dan verstandig en zet dan niet in.

Het meest belangrijke om te onthouden is om vooral niet te wedden op wedstrijden die allesbehalve een zekerheid zijn en je relatief weinig opleveren.

Wij adviseren liefhebbers van sportweddenschappen altijd om zich in te schrijven bij zoveel mogelijk online bookmakers (met een licentie van de Kansspelautoriteit), zodat je altijd op de hoogste odds kunt inzetten. De verschillende bookmakers bieden namelijk vaak net iets andere quoteringen aan voor precies dezelfde weddenschap. Door altijd op de hoogste odds in te zetten, maximaliseer je altijd jouw winst. Genoeg wat betreft de tips, laten we nu naar de belangrijkste Premier League statistieken gaan kijken, die jou kunnen gaan helpen bij het opstellen van goede voorspellingen.

Premier League wedstrijden voorspellen op toto.nl

Premier League statistieken om goed te voorspellen

Statistieken Premier League

Om de juiste voorspellingen te doen voor een wedstrijd in de Premier League, is het handig om een paar feiten in je achterhoofd te hebben. Hier zijn wat cijfers en statistieken die je moet weten over de Engelse Premier League om je weddenschappen tot een succes te maken.

Allereerst moet je weten dat het de moeite waard is om te wedden op 'Meer dan 2,5 doelpunten' in dit 2023-2024 PL seizoen. Vorig jaar werden er, net als in bijna elk seizoen in de afgelopen 5 jaar, gemiddeld 2,85 doelpunten per wedstrijd gescoord, een van de hoogste in Europa. De grens van 1.000 doelpunten werd vorig seizoen overtroffen met een totaal van 1.084 gescoorde doelpunten. Met odds van rond de 1.70 bij bookmakers als Bet365, aarzel dan niet om een kans te wagen gedurende het seizoen.

Houd er vervolgens rekening mee dat de scoreverhouding vrij laag is in de Premier League. Vorig jaar waren gelijkspellen goed voor 23% van de wedstrijden, of iets minder dan één op de vier. Het is duidelijk dat de X niet de favoriete weddenschap zal zijn voor het seizoen 2023/2024. Kies in plaats daarvan voor een overwinning thuis (48% van de wedstrijden vorig jaar) of uit (29% van de wedstrijden vorig jaar).

Tot slot zul je zien dat wedstrijden waar "Beide teams scoren" iets in de meerderheid zijn vergeleken met wedstrijden waar slechts één team scoort, met 51% van de gevallen vorig jaar. Ga dus voor een doelpunt van beide kanten in 2023-2024. Nogmaals, de kansen zijn over het algemeen erg goed.

Registreren op de website van TOTO

Presentatie Premier League

Voorspelling Premier League

Voordat je gaat inzetten op de hoogste Engelse voetbaldivisie, is het natuurlijk wel handig om een goed beeld te hebben van deze competitie. Hierbij moet je denken aan het aantal teams en wedstrijden en wat er op het spel staat. Hieronder daarom een algemene presentatie van de Premier League voor diegenen die de competitie nog niet zo goed kennen.

De Premier League teams

In het seizoen 2023-2024 nemen 20 clubs deel aan de Premier League. Van begin augustus tot eind mei strijden al deze clubs om de titel, kwalificatie voor de Champions League of om degradatie naar het Championship te voorkomen.

De grote namen zijn Manchester City en Liverpool, maar ook Chelsea, Tottenham, Manchester United en Arsenal. De drie nieuwkomers dit jaar zijn Burnley, Sheffield United en Luton Town.

Daarnaast zijn er clubs met een lange geschiedenis of die de laatste jaren een goede periode hebben doorgemaakt, zoals West Ham, Wolverhampton, Newcastle en Aston Villa. Het is een geweldige groep spelers, wat de Engelse competitie de meest spectaculaire maakt, en je Premier League voorspellingen dit seizoen erg leuk zou moeten maken.

Elke wedstrijddag in de Engelse Premier League kent een clash, en dat is het mooie van deze competitie. Wedden op voetbal, en nog meer op de PL, is elk weekend weer een waar genoegen!

Het speelschema

De Premier League is een competitie met in totaal 38 speelrondes. Hierbij spelen de teams twee keer tegen elkaar, één keer in eigen huis, één keer buitenshuis. De teams die aan het einde van het seizoen bij de eerste 7 eindigen plaatsen zich voor Europees voetbal.

De eerste vier ploegen plaatsen zich voor de Champions League 2022-2023, de nummers 5 en 6 plaatsen zich voor de Europa League 2022-2023 en de nummer 7 mag meedoen aan de Conference League 2022-2023. Doordat er veel Europese plekken te verdelen zijn maken clubs als West Ham United of Everton vaak ook een kans.

Onderaan het klassement zijn het aan het einde van het seizoen de laatste 3 teams die degraderen naar de Championship, het op één na hoogste niveau in Engeland. Zoals in veel andere Europese competities zoals de Eredivisie wel het geval is, spelen laaggeklasseerde Premier League ploegen geen play-off wedstrijden met hooggeklasseerde ploegen uit de Championship. Of je degradeert direct, of je blijft erin. De Premier League is een erg aantrekkelijke competitie, ook voor voetbalweddenschappen. Geniet van het seizoen 2022-2023!

Kampioenen Premier League laatste 5 seizoenen

2022-2023 | Manchester City

2021-2022 | Manchester City

2020-2021 | Manchester City

2019-2020 | Liverpool FC

2018-2019 | Manchester City

Wedden op voetbal op toto.nl

Onze voorspelling van de Premier League winnaar 2023-2024

Voorspelling winnaar Premier League - 2023 2024

Uiteindelijk werd Manchester City vorig jaar gekroond tot kampioen van Engeland, ondanks de pogingen van Arsenal gedurende het seizoen. De mannen van Guardiola zullen er alles aan doen om hun Engelse kroon dit jaar weer te behouden, maar ze zullen ook hopen om hun Champions League-titel te behouden. En wat de titel van dit seizoen betreft, zijn rivalen als Chelsea, Arsenal, Liverpool en Manchester United te zacht om City in de problemen te brengen. Dus de Sky Blues zullen aan het einde van het seizoen nog steeds een Premier League-titel in hun prijzenkast hebben staan! Ben jij het ermee eens? Doe je voorspellingen! 

De beste odds voor de titel

 • Manchester City - 1.40
 • Arsenal - 8.00
 • Liverpool - 9.00
 • Tottenham - 21.00
 • Manchester United - 34.00
 • Brighton - 41.00
 • Chelsea - 41.00
 • Newcastle - 51.00
 • Aston Villa - 151.00
 • West Ham - 151.00

De odds zijn afkomstig van www.zebet.nl, www.unibet.nl en www.betcity.nl