Loading...

Voorspellingen LaLiga

Zin om succesvol LaLiga wedstrijden te gaan voorspellen? Dan ben je aan het juiste adres. Hier geven wij een aantal tips die bijdragen aan betrouwbare voetbal voorspellingen op de hoogste Spaanse voetbaldivisie. Lees de adviezen goed door, want ze kunnen zomaar eens essentieel zijn voor jouw winst!

Onze tips voor La Liga voorspellingen

Voorspellingen Liga

Het team van SOSWedden wil jou de beste en meest betrouwbare LaLiga voorspellingen aanbieden. Daarom analyseren zij voor iedere club dagelijks een aantal criteria. Het doel? Jou gratis op weg helpen bij het voorspellen van de Spaanse voetbalcompetitie. Hieronder presenteren wij de criteria waarmee onze specialisten rekening houden, wanneer zij wedstrijden in LaLiga voorspellen.

 • Het verloop van de laatste wedstrijden
 • In welke vorm de belangrijkste spelers steken
 • Het puntentotaal van de teams en het speelschema
 • Het mentale aspect
 • De historie

Door deze criteria goed te analyseren, slaagt het SOSWedden team erin om zoveel mogelijk betrouwbare voorspellingen voor La Liga op te stellen. Hieronder bespreken wij de criteria gedetailleerder.

Aanmelden op toto.nl en wedden op La Liga

Het verloop van de laatste wedstrijden

Het is essentieel om te bekijken hoe de vorige wedstrijden van beide clubs zijn verlopen. Wanneer een team recentelijk goede resultaten haalt en/of indrukwekkend voetbal op de mat legt, zal het met vertrouwen afreizen naar de volgende wedstrijd. Een op papier kleiner team kan voor een verrassing zorgen tegen een op papier groter team wanneer het in ijzersterke vorm is.

Wanneer een club als Celta de Vigo bijvoorbeeld in een uitstekende vorm steekt en 6 wedstrijden op rij won, dan zal een op papier sterkere tegenstander als Barcelona niet zomaar van Celta de Vigo gaan winnen, al helemaal niet wanneer blijkt dat Barcelona al 4 wedstrijden op rij niet tot winnen kwam. In dit voorbeeld is het waarschijnlijk een beter idee om in te zetten op Celta (of simpelweg een goed idee om niet op Barcelona in te zetten en voor een andere wedstrijd te gaan).

Wanneer twee teams van vergelijkbaar niveau tegen elkaar spelen, is het ook erg belangrijk om naar de vorm van de twee teams te kijken. Stel je voor dat Barcelona en Real Madrid tegen elkaar spelen in El Clasico. Wanneer blijkt dat Barca al 3 wedstrijden op rij overtuigend won, terwijl Real al wekenlang moeite heeft om te winnen, dan is het logischer om in te zetten op Barca. De Catalanen zullen de goede vorm meenemen naar het duel en over meer vertrouwen beschikken dan de spelers van Real. Vorm en vertrouwen spelen een belangrijke rol bij het voorspellen van wedstrijden in competities als LaLiga.

In welke vorm de belangrijke spelers steken

Een tweede factor die inhaakt op datgene wat we hiervoor bespraken, betreft de belangrijke spelers. Onderschat de invloed van een enkeling niet op de prestaties van een team. Sommige teams zijn namelijk erg afhankelijk van een aantal specifieke spelers.

Nabil Fekir en Iago Aspas zijn bijvoorbeeld twee erg belangrijke spelers voor Real Betis en Celta de Vigo. Wanneer zij uit vorm zijn of afwezig, zullen de prestaties van het elftal naar verwachting minder worden. Analyseer dus altijd goed wie de belangrijkste spelers van een club zijn, of ze recentelijk goed presteren en of ze aan het startsignaal zullen verschijnen.

Voor clubs als Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid en Sevilla hoeft het uit vorm zijn of het ontbreken van een aantal grote spelers niet persé onoverkomelijk te zijn. Op het moment dat een speler uitvalt, zal er een wisselspeler met veel kwaliteit klaarstaan om zich te willen bewijzen. Dit probleem doet zich wel degelijk voor bij grote teams, maar het is minder problematisch voor de topploegen dan voor de kleintjes in La Liga.

De vorm, blessures en schorsingen van individuele spelers kunnen wedstrijden sterk beïnvloeden. Onthoud dat goed.

Registreren op de website van TOTO Sportweddenschappen

Het puntentotaal van de teams en het speelschema

Een belangrijk punt om mee te nemen wanneer je gaat wedden op LaLiga wedstrijden betreft het puntentotaal van de teams in combinatie met het speelschema. Wat bedoelen wij hiermee?

Het komt met regelmaat voor dat teams punten verliezen in La Liga op het moment dat er ook wedstrijden in andere competities in aantocht zijn, bijvoorbeeld Champions League wedstrijden. Stel je voor dat Real Madrid tegen Mallorca speelt, om vervolgens tegen Barcelona en Atlético Madrid in de competitie te spelen, waarna het doorreist naar Parijs voor de ontmoeting in de Champions League met PSG. Het is vrijwel zeker dat de coach van Real in dit geval een groot deel van zijn basisspelers rust gaat gunnen voor de 3 topwedstrijden die eraan komen. Mallorca kan profiteren van het speelschema van Real Madrid en mogelijk voor een verrassend resultaat zorgen. Een kans op verrassing is kleiner op het moment dat Real Madrid een programma heeft van achtereenvolgens: Mallorca, Grenada, Elche en Dinamo Kiev. 

Deze tip geldt niet alleen voor clubs die meedoen in andere Europese competities zoals de Champions League of de Europa League. Stel je voor dat Cadiz tegen Osasuna speelt, om vervolgens 4 wedstrijden tegen topploegen te spelen. Osasuna speelt de 4 wedstrijden na de ontmoeting met Cadiz tegen middenmoters. Cadiz zal waarschijnlijk nog meer de noodzaak voelen om 3 punten te halen dan Osasuna, omdat het hoogstwaarschijnlijk niet veel punten zal halen in de volgende wedstrijden. Cadiz zal de wedstrijd anders ingaan dan Osasuna en mogelijk (onbewust) een paar procent scherper zijn dan Osasuna. Kijk dus ook naar het speelschema van ploegen die niet in Europa spelen, ook hier kan het gevolgen hebben voor je weddenschappen op LaLiga.

Het mentale aspect

Het is ook van belang om te kijken naar het moraal van de La Liga clubs. Het beste is om een aantal vragen aan jezelf te stellen. Een aantal voorbeeldvragen:

Hoe het moraal van team 1 en team 2 vergelijkbaar? Wat was het resultaat en het wedstrijdverloop in het eerste duel? Spelen er revanchegevoelens bij een team? Zijn de belangrijkste spelers met hun hoofd bij de wedstrijd, of zijn ze een transfer naar een andere club aan het voorbereiden? Waar wordt de wedstrijd gespeeld? Zijn er aanwijzingen waarom spelers van een van beide clubs niet gemotiveerd zouden zijn?

Je kunt jezelf nog veel meer andere vragen stellen, maar de hierboven gepresenteerde vragen geven je een goede indicatie. Onze experts vuren altijd de meest kritische vragen op zichzelf en andere leden van de redactie af, om zo een beter beeld te krijgen van de wedstrijd en betrouwbaardere La Liga voorspellingen op te stellen.

De Spaanse voetbalcompetitie voorspellen op toto.nl

De historie

Een factor waar je ook altijd even op moet letten is de historie van de clubs en hoe de onderlinge duels zijn verlopen. Bekijk of er sprake is van een historische rivaliteit tussen de twee teams. Een rivaliteit geeft een extra dimensie aan een wedstrijd, wat het mogelijk moeilijk maakt om een betrouwbare voorspelling op te stellen. Een team dat op papier kleiner is, kan zomaar beter dan verwacht voor de dag komen, omdat het een wedstrijd betreft waar het hele jaar naar uit is gekeken.

Neem ook een kijkje naar de laatste resultaten van het ene team tegen het andere team. Wanneer blijkt dat Bilbao al 35 jaar niet meer won in Sevilla, dan lijkt een overwinning voor Bilbao niet erg voor de hand te liggen in een uitwedstrijd van Bilbao tegen Sevilla.

Wanneer echter blijkt dat Valencia al 15 jaar de thuiswedstrijd won van Real Sociedad, dan is het extra interessant om op de thuisploeg in te zetten. Door de uitslagen uit het verleden en de rivaliteit tussen teams mee te nemen in je oordeel, worden voorspellingen veel nauwkeuriger.

Hoe hoog de odds zijn

Het laatste punt dat we aanhalen betreft de quoteringen. Hierbij hoef je geen academische studie uit te voeren, maar simpelweg jezelf de vraag te stellen of een quotering die de bookmaker aanbiedt de moeite waard is.

Wanneer jij de kansen 50-50 inschat voor twee teams die tegen elkaar spelen en de bookmaker biedt een lage quotering van 1.30 aan op de thuisploeg, dan is het niet handig om in te gaan zetten. Neem niet onnodig extra risico’s.

Tegelijkertijd is het juist wel aan te raden om te spelen op het moment dat de bookmaker pessimistischer is over een elftal dan dat jij dat bent. Wanneer de bookmaker 2.30 aanbiedt voor een team en jij denkt, zelfs na een analyse van beide teams, dat er een grote kans bestaat dat het betreffende team gaat winnen, dan weet je wat je te doen staat.

Voetbalwedden op toto.nl

La Liga: statistieken voor een goede voorspelling

Voorspellingen Liga

Om de best mogelijke voorspellingen voor La Liga te doen, is het meer dan noodzakelijk om de belangrijkste cijfers van de competitie in je achterhoofd te hebben. Om je de weg te wijzen naar 2023-2024, houden we daarom rekening met de statistieken van de laatste editie van La Liga, het seizoen 2022/2023.

Vorig seizoen was het gemiddelde aantal doelpunten per wedstrijd 2,51, met weinig verandering van jaar tot jaar. Dat is een acceptabel gemiddelde, maar het is nog steeds het laagste van de grote Europese competities, in ieder geval vorig jaar. Met slechts 48% van de wedstrijden met meer dan 2,5 doelpunten en 23% met meer dan 3,5 doelpunten, hebben weddenschappen op La Liga over het algemeen niet de voorkeur. Echter, als de kansen van de "meer dan 2,5 doelpunten" weddenschap rond de 2,20 liggen en je analyse leidt je om deze weddenschap te kiezen, dan is het de moeite waard om erop te wedden. Maar dit moet een uitzondering blijven.

Merk op dat het aandeel thuisoverwinningen vrij hoog is in La Liga, vorig jaar 48% van de wedstrijden, terwijl het aantal gelijke spelen 23% was. Dit is vrij logisch als je bedenkt dat het aantal doelpunten per wedstrijd vrij laag was, dus we zagen veel wedstrijden die eindigden in 0-0 (7%) of 1-0 (13%). Gezien de geboden kansen, die hoog zijn voor dit type weddenschap (gemiddeld 3.30), moet je niet aarzelen om meer dan eens een gokje te wagen in 2023-2024.

Tot slot zul je ook zien dat 29% van de wedstrijden vorig seizoen gewonnen werd, wat een interessant cijfer is. In La Liga moet je dus, meer dan elders, vermijden om te vaak een gelijkspel te voorspellen. Ondanks de mooie kansen die er zijn, zal de winst er maar al te zelden zijn.

Wedstrijden van Barcelona en Real Madrid voorspellen op toto.nl

Presentatie La Liga

Voorspelling Liga

Goede LaLiga voorspellingen beginnen vaak bij een uitstekende kennis van de competitie. Laten we daarom een kort overzicht geven van de belangrijkste kenmerken van La Liga, zoals het aantal teams, het format van de competitie, de belangrijkste kanshebbers voor de titel en ga zo maar door.

La Liga teams

In het seizoen 2023-2024 nemen 20 teams deel aan La Liga. Al deze teams vechten voor de titel, kwalificatie voor Europese competities of om hun hachje te redden door bovenin mee te doen.

Tot de grote kanshebbers behoren Real Madrid, Barcelona, Atlético Madrid en Sevilla. Villarreal, winnaars van de Europa League 2020/2021 en halve finalisten in de voorlaatste editie van de Champions League, doen ook mee, net als Real Sociedad, Real Bétis en Athletic Bilbao. Al met al is het een geweldige line-up die je genoeg opwinding zal bezorgen als je dit seizoen je La Liga voorspellingen doet.

Het competitie format

La Liga is een competitie die in totaal 38 speelrondes telt. Alle ploegen spelen 19 thuiswedstrijden en 19 uitwedstrijden, tegen iedere ploeg 1 keer thuis en 1 keer thuis. De ploegen die bij de eerste 6 eindigen kwalificeren zich voor de Europese toernooien in het seizoen 2022-2023

De nummers 1, 2, 3 en 4 kwalificeren zich voor de Champions League. De nummer 5 kwalificeert zich voor de Europa League en de nummer 6 mag deelnemen aan de Conference League. Een extra Europa League ticket wordt toebedeeld aan de winnaar van de Copa del Rey. Wanneer deze winnaar al gekwalificeerd is voor de Europa League op basis van de prestaties in de competitie, dan gaat de nummer 6 deelnemen aan de Europa League en mag de nummer 7 deelnemen aan de Conference League.

Onderin het klassement zijn het de laatste 3 ploegen die degraderen naar de Liga Smartbank, de op één na hoogste Spaanse voetbalcompetitie. Er staat dus zowel bovenin als onderin de competitie veel op het spel. Wedstrijden zijn dan ook vaak beladen, wat het volgen van LaLiga des te leuker maakt. Vergeet het analyseren van de hierboven uitgelegde factoren echter niet! 

Kampioen Spanje laatste 5 seizoenen

2022-2023 | FC Barcelona

2021-2022 | Real Madrid

2020-2021 | Atlético Madrid

2019-2020 | Real Madrid

2018-2019 | FC Barcelona

La Liga kampioen 2022-2023 voorspellen bij TOTO

Kampioen La Liga 2023-2024: onze voorspelling

Voorspelling winnaar Liga - 2023 2024

Het seizoen 2023-2024 belooft weer een groot spektakel te worden! De strijd tussen Real Madrid en Barcelona wordt een spannende. Carlo Ancelotti en Xavi hebben twee interessante ploegen tot hun beschikking, waarbij Real de bank heeft versterkt, iets waar het vorig jaar nog aan ontbrak. En nu vooral Jude Bellingham zich bij Los Blancos heeft gevoegd, zien we Real Madrid, met hun ervaring en talent, deze 2023/2024 editie van La Liga winnen. Ben jij het ermee eens? Doe je voorspellingen!

De winnaar van de Spaanse voetbalcompetitie voorspellen op toto.nl

De beste odds voor de winnaar van La liga!

 • Real Madrid - 1.70 
 • Barcelona - 2.50
 • Atletico Madrid - 10.00
 • Real Sociedad - 81,00
 • Villarreal - 101,00
 • Betis Sevilla - 101,00
 • FC Sevilla - 101,00
 • Athletic Bilbao - 101,00
 • Valencia - 151,00

De odds zijn afkomstig van www.toto.nl