Loading...

Voorspellingen KNVB Beker

Onze wedtips voor jouw KNVB beker voorspellingen

Voorspellingen KNVB Beker

Het team van SOSWedden wil jou iedere ronde de beste voorspellingen aanbieden voor de beker. De redactie analyseert telkens meerdere criteria die van invloed zijn op de wedstrijden. De voorspellingen die hieruit voortkomen zijn volledig gratis toegankelijk en zullen dat ook blijven in de toekomst. Hieronder de belangrijkste factoren die worden meegewogen in de voorspellingen van onze experts: 

  • De uitslagen in de laatste duels
  • De vorm van de belangrijkste spelers
  • Mentale factoren
  • Historische factoren
  • De hoogte van de odds

Voor meer details over de bovengenoemde factoren, nodigen wij je uit om hieronder verder te lezen.

De uitslagen in de laatste duels

Het is natuurlijk erg belangrijk om te kijken hoe de clubs in de vorige duels hebben gepresteerd, zowel in de competitie waarin ze uitkomen, als in de laatst gespeelde bekerwedstrijden. Heeft een club al een paar duels achter elkaar met grote cijfers verloren? Dan is het waarschijnlijk geen topidee om in te zetten op die ploeg. Is een elftal al het gehele seizoen ongeslagen in eigen huis en speelt het thuis? Dan is het een interessante optie. Neem de vorm mee in je oordeel.

De vorm van de belangrijkste spelers

Aansluitend op het eerder aangehaalde punt, is het ook van essentieel belang om te analyseren in welke vorm de sleutelspelers steken. Veel clubs zijn namelijk voor hun prestaties erg afhankelijk van de vorm van een kern van sleutelspelers. Weet Rai Vloet van Heracles er al een paar wedstrijden op rij het net te vinden? Dan zal zijn club ook beter presteren. Speelt Lasse Schöne al wekenlang slecht? Dan is de kans groot dat zijn team NEC ook minder presteert. Analyseer dus altijd de vorm van de vedettes van een elftal.

Wedden op de KNVB Beker

Mentale factoren

Verdiep je ook in de vraag hoe het met het moraal is gesteld bij de clubs die tegen elkaar spelen. Stel daarbij vragen als:

Zijn beide elftallen even gemotiveerd? Speelden beide ploegen dit seizoen al eerder tegen elkaar en hoe verliep die wedstrijd? Heeft één van beide clubs meer ambitie om de beker te winnen? Zijn alle individuele spelers met hun koppie bij de wedstrijd? Speelt één van beide clubs een erg belangrijk duel voor of na de bekerwedstrijd?

Je kunt natuurlijk nog meer van dit soort vragen stellen, al kom je met bovenstaande vragen waarschijnlijk al een heel eind. Als je duidelijke antwoorden hebt op de vragen, zal je voorspelling waarschijnlijk een stuk betrouwbaarder worden, en dat is nou net wat je wilt.

Historische factoren

Met historische factoren bedoelen wij of er een speciale relatie bestaat tussen de clubs, die een extra dimensie geven aan een duel.

Een wedstrijd tussen Zwolle en Go Ahead Eagles krijgt natuurlijk extra lading en datzelfde geldt voor een duel Cambuur-Heerenveen, Vitesse-Heerenveen, Feyenoord-Ajax of Utrecht-Ajax. Een rivaliteit kan het moeilijker maken om een betrouwbare voorspelling op te stellen.

Ook kan het zo zijn dat een club bijvoorbeeld al jarenlang minstens tot de kwartfinale komt, juist altijd in de eerste ronde werd uitgeschakeld of altijd weet te winnen van een bepaalde tegenstander. Let hier goed op, omdat het je voorspelling op weg kan helpen.

De hoogte van de odds

Waar je natuurlijk altijd op moet letten wanneer je gaat voetbalwedden, dat is hoe het is gesteld met de quoteringen. Je moet je simpelweg afvragen of het de moeite loont om in te zetten op een wedstrijd, of dat een quotering het risico misschien helemaal niet waard is.

Laten we een voorbeeld geven. Wanneer jij denkt dat AZ 50% kans heeft om door te gaan tegen RKC Waalwijk, terwijl de bookmaker een lage quote voorstelt van 1.30, dan is het af te raden om op AZ in te zetten.

Is het tegenovergestelde het geval en stelt de bookmaker een erg hoge quote voor voor een winst van AZ, bijvoorbeeld 2.20, dan is het de de moeite waard om de gok te wagen. Analyseer de odds dus altijd even goed en denk er even over na voordat je als een gek inzet. Wanneer een wedstrijd veel risico betekent en de quote is laag, laat het duel dan lopen en wacht geduldig totdat er een wedstrijd voorbijkomt waar je vertrouwen in hebt. 

Wedden op de KNVB Beker

KNVB Beker: statistieken voor een goede voetbal voorspelling

Voorspelling KNVB Beker

Als je betrouwbare prognoses wilt opstellen voor bekerwedstrijden, dien je altijd even naar de belangrijkste cijfers te kijken. Laten we de editie 2020/2021 er eens bijnemen en bespreken wat er belangrijk is om te weten.

Het gemiddeld aantal doelpunten dat vorig seizoen werd gemaakt lag op 3.8, wat een erg hoog aantal is. Met 3.5 en 3.7 lag dit gemiddelde in de twee seizoenen daarvoor iets lager, maar nog altijd op een hoog niveau. Wij raden je dan ook aan om weddenschappen van het type ‘over 3,5’ te onderzoeken, omdat zo’n weddenschap vaak meer dan correcte odds toegewezen krijgt.

In de 6 van de laatste 7 KNVB bekerduels van vorig seizoen, lag het aantal doelpunten per wedstrijd onder de 3.5. Wij raden je zo’n weddenschap van ‘over 3,5 goals’ dus eerder aan in de beginfase van het toernooi, dan in de eindfase.

In 20 van de 33 duels werd er vorig seizoen door zowel het thuisspelende als uitspelende team gescoord. Inzetten op een doelpunt voor beide teams kan dus interessant zijn, al moet je je wedstrijden wel goed uitkiezen. Het is natuurlijk sterk de vraag of een amateurclub als Harkemase Boys gaat scoren wanneer het tegen PSV speelt.

In 17 van de 33 duels won de thuisploeg vorig seizoen, 13 duels werden gewonnen door de uitploeg en 3 keer eindigde een duel gelijk na 90 minuten. Er is dus sprake van een licht thuisvoordeel, al kan het vaak interessanter zijn om in te zetten op een uitploeg. Wedden op een gelijkspel raden wij niet direct aan, omdat dit in de praktijk niet vaak voor blijkt te komen. Uiteraard blijft de keuze ten alle tijde aan jou.

Wedden op de KNVB Beker

Presentatie TOTO KNVB Beker

TOTO KNVB Beker voorspellingen

Goede voorspellers zijn vaak mensen die een gedegen kennis hebben van een voetbalcompetitie. Als je het bekertoernooi wilt gaan voorspellen, is het dus aan te raden om de algemene opzet van dit toernooi te begrijpen. Een kort overzicht van de deelnemende teams en het toernooiformat.

De teams die meedoen

In het seizoen 2024-2025 doen er vanaf de eerste ronde 61 teams mee aan de KNVB Beker. De 5 ploegen die in de Champions Leauge, Europa League en Conference League actief zijn, PSV, Feyenoord, FC Twente, AZ Alkmaar en Ajax zijn vrijgeloot voor de eerste ronde.

De deelnemers aan het hoofdtoernooi van de KNVB beker: 18 Eredivisieclubs, 18 eerstedivisieclubs en 25 amateurclubs. De amateurclubs hebben allen al één of kwalificatiewedstrijden achter de rug om het hoofdtoernooi te bereiken. In de KNVB beker zien we dus een variatie aan teams terug: van Eredivisionisten Ajax en FC Groningen tot Eerstedivisionisten MVV en Helmond Sport, tot amateurclubs Spakenburg en Staphorst.

KNVB beker programma

De hoofdfase van de KNVB beker telt in totaal 6 rondes (eerste ronde, tweede ronde, laatste 16, kwartfinale, halve finale, finale). In al deze rondes spelen twee ploegen in één duel tegen elkaar. De winnaar gaat door naar de volgende ronde, de verliezer is uitgeschakeld en mag het het volgend jaar weer proberen. Bij een gelijkspel gaat men over tot een verlenging en indien noodzakelijk strafschoppen. De finale wordt gespeeld op 21 april 2025 in de Kuip. De club die de KNVB beker wint, bemachtigd een startbewijs voor de voorrondes van de Europa League in het seizoen 2025/2026.

Beker winnaar: overzicht winnaars vorige seizoenen

2023/2024: Feyenoord

2022/2023: PSV

2021/2022: Ajax

2020/2021: Ajax

2019/2020: geen bekerwinnaar ivm corona

Wedden op de KNVB Beker

Winnaar beker seizoen 2024/2025: onze voorspelling

Voorspelling winnaar KNVB Beker - 2023 2024

PSV en Feyenoord beschikken over de meeste kwaliteit, heeft de meeste breedte in de selectie en heeft ervaring met het winnen van prijzen. Natuurlijk kunnen ploegen als Ajax, FC Twente, FC Utrecht en AZ voor een verrassing zorgen, maar de meest logische keuze lijkt ons op dit moment de selectie van Peter Bosz te zijn.

Wedden op de KNVB Beker