Loading...

Voorspellingen Europa Conference League

Heb je zin om op de nieuwe Europese Conference League in te gaan zetten? Iedere Conference League wedstrijd met veel enthousiasme bekijken en succesvol voetbalwedden? Je bent op de juiste pagina beland! Op deze pagina geven wij veel adviezen voor het plaatsen van betrouwbare voorspellingen op de Conference League. Let goed op, wie weet vind jij net die ene tip die jou de hoofdprijs gaat opleveren.

Onze wedtips voor de Conference League

Voorspellingen Europa Conference League

De redacteuren van SOSWedden analyseren verschillene factoren voordat ze overgaan tot het schrijven van betrouwbare wedstrijdvoorspellingen, zo ook voor wedstrijden in de Conference League. Hieronder vind je de de factoren die de redactie meeneemt wanneer het voorstellingen opstelt:

 • De huidige vorm
 • Afwezige spelers
 • Stand en belang van de wedstrijd
 • Psychologische factoren
 • Het programma van de teams
 • De odds

Door al deze factoren uitgebreid te bekijken, worden Conference League voorspellingen betrouwbaarder en vergroot je je kansen bij de bookmaker. In de volgende alinea’s gaan we dieper in op deze bovengenoemde factoren.

Registreren op de website van Bet365

De huidige vorm

Wanneer je Conference League wedstrijden gaat voorspellen, begin je altijd bij het inspecteren van de vorm van beide teams. Een elftal dat in een flow zit zal in de regel beter voor de dag komen in de Conference League dan een team dat al weken dramatisch presteert. 

Spelen twee teams van dezelfde statuur tegen elkaar, maar is één van deze teams al maanden ongeslagen, terwijl het andere team al meerdere wedstrijden dreun na dreun incasseert? Speel dan op het team dat in vorm is. Logisch.

Afwezige spelers

Een ander punt om rekening mee te houden betreft de afwezigheid van de belangrijkste spelers van een elftal. In de Conference League zal de prestatie van veel clubs sterk afhangen van enkele sleutelspelers.

Voordat je vol overgave begint met inzetten, is het altijd verstandig om te checken welke spelers er afwezig zijn in een wedstrijd. Een speler kan afwezig zijn door een blessure, schorsing, een keuze van een trainer of andere reden. Wanneer een nummer 9 die 1 op 1 loopt afwezig is bij een club, of een nummer 10 die assist na assist levert, dan zullen de (aanvallende)kansen van een club sterk afnemen. Het is in zo’n geval beter om eieren voor je geld te kiezen en niet op een winst voor de betreffende club te gaan spelen.

Aanmelden bij Bet365!

Stand en belang van de wedstrijd

Een derde aspect die belangrijk is bij het analyseren van de Conference League betreft de stand en het belang van de wedstrijd. Dit is met name belangrijk in de groepsfase. 

Stel je voor dat een team een overwinning nodig heeft om zich te kwalificeren voor de achtste finales, terwijl de tegenstander het hele toernooi onder verwachting presteerde en al uit het toernooi ligt, dan is het een goed idee om in te zetten op eerstgenoemde. Zelfs wanneer laatstgenoemde ploeg in theorie sterker is. Als een eerste ontmoeting met 4-0 verloren werd door een club, kan het zijn dat desbetreffende club de hoop heeft opgegeven voor de tweede wedstrijd en niet alles op alles zet om te winnen.

Door goed te kijken naar de stand in de poules en hoe de vorige wedstrijden zijn geëindigd, ontdek je vaak met welke instelling een elftal een wedstrijd zal ingaan. Veel voetbalvoorspellers kijken puur naar de sterkte van een elftal, maar er is dus meer om naar te kijken!

Inschrijven bij Bet365 en profiteren van leuke acties!

Psychologische factoren

Psychologische factoren zijn ook belangrijk om mee te nemen bij het voorspellen van een wedstrijd. Om een winnende voorspelling op de Conference League te plaatsen dien je jezelf vragen voor te schotelen als:

Hoe is het gesteld met het moraal van de spelers van beide clubs? Zijn de wisselspelers tevreden met hun inbreng? Zijn de twee teams grote rivalen van elkaar? Liepen de emoties hoog op in het eerste duel? Wil de coach echt ver komen in de Conference League of ziet hij het eerder als een last? Moet een ploeg een lange reis naar de andere kant van Europa maken?

Door de antwoorden op deze vragen in kaart te brengen, zul je beter begrijpen hoe het gesteld is met het moraal van de teams. Daarmee kom je weer een stapje dichterbij een betrouwbare voorspelling op de Conference League. Vergeet niet dat deze competitie voor met name kleinere club dé mogelijkheid is om zich te laten zien in Europa, terwijl grotere Europese teams de Conference League hooguit zien als een competitie om speeltijd te geven aan reservespelers en jeugdige talenten.

Het programma van de teams

Om de motivatie van een team voor een Conference League wedstrijd nog beter in te schatten, is het bovendien goed om naar het speelschema te kijken van de clubs. Dit geldt zowel voor de wedstrijden in de competitie als de wedstrijden in Europees verband.

Wanneer een club enkele dagen voor of na een Conference League wedstrijd een enorm belangrijke wedstrijd op het programma heeft staan in de competitie, dan kan het zijn dat de betreffende ploeg minder goed presteert in de Conference League. Alle focus zal namelijk liggen op de wedstrijd in de nationale competitie.

Speelt een club een derby in de nationale competitie, voordat het enkele dagen later in de Conference League speelt, terwijl er enkele dagen daarna weer een belangrijke wedstrijd op de planning staat in eigen land? Zowel fysiek als mentaal zullen de spelers van een club dan hoogstwaarschijnlijk niet in staat zijn om met volledige overgave te presteren in de Conference League. Een trainer kan er zelfs voor kiezen om een aantal sleutelspelers thuis te laten voor het duel in de Conference League. 

Let dus erg goed op het speelschema van de teams die meedoen aan de Conference League. Je zult een veel beter beeld krijgen van de motivatie van de teams. Je vindt het programma van alle teams eenvoudig online, bijvoorbeeld op de officiële websites van de nationale competities.

De odds

Een laatste factor die vanzelfsprekend belangrijk is om mee te nemen: de kwaliteit van de aangeboden quoteringen. Je hoeft geen wetenschappelijke studie te starten, maar het is wel van belang om even goed naar de hoogte van de Conference League odds te kijken en na te denken of deze de moeite waard zijn. 

Wanneer jij denkt dat de kans op succes van een team op 60% ligt, terwijl een bookmaker slechts een quotering van 1.30 aanbiedt op zijn website (wat 76% kans op succes betekent volgens hem), is het beter om niet in te zetten. Je potentiële winst staat niet in goede verhouding met het risico dat je neemt.

Wanneer een bookmaker echter een quotering van 1.90 aanbiedt op deze wedstrijd, omdat hij de kans op succes op zo’n 55% schat, dan zal het aantrekkelijk zijn om een gok te wagen. De mogelijke winst staat in goede verhouding met het risico dat je neemt en inzetten is in dit geval geen gek idee. Stel jezelf altijd de vraag of het risico in goede verhouding staat met de aangeboden quotering wanneer je gaat inzetten op de Conference League. 

Registreren op betcity.nl en direct beginnen met wedden op voetbal!

Conference League: de statistieken voor een goede voorspelling

Statistieken Europa Conference League

Om een goede voorspelling te doen voor een wedstrijd van de Europa Conference League, moet je de kerncijfers van deze voetbalcompetitie kennen. Merk allereerst op dat het gemiddelde aantal doelpunten in deze competitie vrij hoog is, met gemiddeld 3,40 doelpunten per wedstrijd. Een hoog cijfer, waaruit blijkt dat het Europese toernooi net zo aantrekkelijk is als zijn grote zussen. Merk op dat 92% van de wedstrijden vorig jaar Over 1,5 doelpunten vielen , een bewijs, voor zover dat nog nodig was, van de aantrekkelijkheid van het toernooi.

Voor uw UEFA Conference League voorspellingen moet je ook weten dat beide clubs de neiging hebben om in elke wedstrijd te scoren. In totaal de voorspelling 'beide teams scoren' in 67% van de wedstrijden in de eerste editie vorig jaar uit. Dat is bijna 7 op de 10 wedstrijden. Opmerkelijk is ook dat 67% van de wedstrijden de weddenschap op meer dan 2,5 doelpunten bevestigde, en 41% de weddenschap op meer dan 3,5 doelpunten. Dit bevestigt de spectaculaire trend on deze competitie

Tot slot zult u opmerken dat er veel thuisoverwinningen waren (57% van de thuisoverwinningen), en dat er meer gelijk werd gespeeld dan uit gewonnen (28% van de wedstrijden tegen 15%). Dit zou je moeten helpen bij je voorspellingen voor de Europa Conference League 2022-2023. 

Voetbal voorspellen op betcity.nl

Uitleg Conference League

Gids Europa Conference League

De beste voorspellers kennen een competitie over het algemeen door en door. Het is daarom ook belangrijk om de Conference League goed te snappen, voordat je gaat inzetten. Laten we je een beknopt beeld schetsen van de opzet van deze competitie.

Teams Conference League

In het seizoen 2023-2024 nemen maar liefst 184 teams deel aan de Conference League, inclusief kwalificatie. Vanaf de eerste kwalificatierondes tot aan de finale nemen tientallen clubs uit 55 Europese landen deel, waardoor het toernooi een van de meest open toernooien op het Europese toneel is.

Wat betreft de deelnemende clubs is het goed om te weten dat landen met een hoge UEFA-index maar één kwalificatieticket krijgen, terwijl de laagst geklasseerde landen er maximaal drie kunnen krijgen. Dit alles betekent dat je een aantal ongekende voorspellingen kunt doen over teams waar je misschien nog nooit van hebt gehoord.

Ook dit seizoen stonden er weer een paar mooie namen in de rij bij de start van het toernooi in juli: Aston Villa, Osasuna, Eintracht Frankfurt, Club Brugge en ook KAA Gent, AZ Alkmaar en LOSC, de recente Champions League runners-up. Je voorspellingen zouden dus net zo interessant moeten zijn als die voor de andere Europese competities.

Het competitieformat

Zoals alle andere UEFA competities, begint de Conference League met voorrondes die over het algemeen gaan tussen clubs uit kleine voetballanden.

Na drie voorrondes is het tijd voor de laatste play-offs, waarna de poulefase van start gaat. De winnaars van deze play-offs komen dus in de poule terecht met bijvoorbeeld de nummer 5 uit de Ligue 1, die direct gekwalificeerd is voor de groepsfase.

De poulefase begint met 8 groepen van 4 teams. De winnaars van deze groepen kwalificeren zich direct voor de achtste finales, terwijl de nummers 2 het in play-offs opnemen tegen de nummers 3 uit de Europa League. De winnaars van die play-offs nemen vervolgens ook deel aan de achtste finales.

Na de achtste finale is er de kwartfinale, de halve finale en de grote finale op 7 juni. De finale van de Conference League in het seizoen 2021-2022 vindt plaats in Praag, Tsjechië.

De laatste winnaars van de Conference League

De Conference League wordt dit seizoen voor het eerst gespeeld. Er is dus nog geen sprake van een lijst met winnaars van de vorige seizoenen. AS Roma heeft de aller eerste editie gewonnen in het vorige seizoen. Wie zal zich als opvolger kronen?

 • 2022-2023 | West Ham United
 • 2021-2022 | AS Roma

De winnaar van de Conference League voorspellen bij Bet365

De Europa Conference League ronde van 16

De ronde van 16, die wordt gespeeld op 6 en 14 maart 2024, bevat een aantal zeer interessante ontmoetingen:

 • Sturm Graz - LOSC Lille
 • Olympiakos - Maccabi Tel-Aviv
 • Molde - Club Brugge
 • Ajax - Aston Villa
 • Union Saint-Gillis  - Fenerbahçe
 • Servette - Viktoria Plzen
 • Dinamo Zagreb - PAOK
 • Maccabi Haifa - Fiorentina

Er staat je een mooi programma te wachten in de Conference League Round of 8, ook wel bekend als de play-offs. Wie bereikt de kwartfinales? De bookmaker www.unibet.nl heeft zeer goede odds op alle wedstrijden in deze Conference League. Veel plezier met wedden!

Open een Unibet account

Europa Conference League play-offs | Afgerond

Hieronder de uitslagen van de Conference League play-offs:

 • Sturm Graz - Slovan Bratislava (5-1 totaal)
 • Union Saint Gillis - Eintracht Frankfurt (4-3 in totaal)
 • Olympiakos - Ferencvaros (2-0 in totaal)
 • Molde - Legia Warschau (6-2 in totaal)
 • Servette - Ludogorets (1-0 in totaal)
 • Real Betis - Dinamo Zagreb (1-2 in totaal)
 • Ajax - Bodo Glimt (4-3 in totaal)
 • Maccabi Haifa - La Gantoise (2-1 totaal)

Open een Unibet account

De groepsindeling van de Europa Conference League 2023-2024 | Afgerond

De groepsfase van de Europa League 2023-2024 kent enkele mooie groepen:

De groepsfase, die wordt gespeeld van 21 september tot 14 december 2023, biedt ons 8 zeer interessante groepen, die je hieronder kunt vinden:

 • Groep A: Lille OSC - Slovan Bratislava - Olipija Ljubliana - Klaksvik
 • Groep B: KAA Gent - Maccabi Tel Aviv - Zorya Luhansk - Breidablik
 • Groep C: Dinamo Zagreb - Viktoria Plzen - FK Astana - FC Ballkani
 • Groep D: Club Brugge - FK Bodø/Glimt - Besiktas - FC Lugano
 • Groep E: AZ Alkmaar - Aston Villa - Legia Warschau - HSK Zrinjski MostarC
 • Groep F: Ferencvaros - Fiorentina - RKC Genk - FK Cukaricki
 • Groep G: Eintracht Frankfurt - PAOK Salonika - HJK Helsinki - Aberdeen
 • Groep H: Fenerbahçe - PFK Ludogorets - FC Spartak Trnava - FC Nordsjælland

Er staat ons een heel mooi programma te wachten in deze eerste ronde. Schitterende kansen wachten op je bij www.bet365.nl. Geniet ervan!

Onze voorspelling van de winnaar in het seizoen 2023-2024

Voorspelling winnaar Conference League - 2023 2024

Voor deze tweede editie van de UEFA Europa Conference League is het nog veel te vroeg om de toekomstige winnaar te bepalen. Het lijkt verstandiger te wachten tot het einde van de groepsfase, wanneer de clubs die afdalen vanuit de Europa League bekend zijn. Maar als we vandaag een favoriet moesten kiezen, zouden we inzetten op de Engelse club Aston Villa omdat ze veel talent hebben en een brede selectie met een aantal goede spelers op de bank. Als je al een mening hebt over de mogelijke toekomstige winnaar, aarzel dan niet om je voordeel te doen met de geweldige kansen die door de bookmakers worden aangeboden! 

De geboden kansen voor de titel:

 • Aston Villa - 3.50
 • Fiorentina - 5.50
 • LOSC Lille - 7.50
 • Fenerbahçe - 10.00
 • Club Brugge - 13.00
 • Ajax - 17.00
 • Union Saint Gillis - 19.00
 • Viktoria Plzn - 19.00
 • PAOK - 21.00
 • Olympiakos - 25.00
 • Maccabi Tel Aviv - 30.00
 • Maccabi Haïfa - 34.00
 • Sturm Graz - 34.00
 • Dinamo Zagreb - 35.00
 • Molde - 41.00
 • Servette - 41.00

Kansen afkomstig van www.bet365.nl

Wedden op de Conference League