Loading...

Voorspellingen Europa Conference League

Heb je zin om op de nieuwe Europese Conference League in te gaan zetten? Iedere Conference League wedstrijd met veel enthousiasme bekijken en succesvol voetbalwedden? Je bent op de juiste pagina beland! Op deze pagina geven wij veel adviezen voor het plaatsen van betrouwbare voorspellingen op de Conference League.

Onze wedtips voor de Conference League

Voorspellingen Europa Conference League

De redacteuren van SOSWedden analyseren verschillene factoren voordat ze overgaan tot het schrijven van betrouwbare wedstrijdvoorspellingen, zo ook voor wedstrijden in de Conference League. Hieronder vind je de de factoren die de redactie meeneemt wanneer het voorstellingen opstelt:

  • De huidige vorm
  • Afwezige spelers
  • Stand en belang van de wedstrijd
  • Psychologische factoren
  • Het programma van de teams
  • De odds

Door al deze factoren uitgebreid te bekijken, worden Conference League voorspellingen betrouwbaarder en vergroot je je kansen bij de bookmaker. In de volgende alinea’s gaan we dieper in op deze bovengenoemde factoren.

Registreren op de website van Bet365

De huidige vorm

Wanneer je Conference League wedstrijden gaat voorspellen, begin je altijd bij het inspecteren van de vorm van beide teams. Een elftal dat in een flow zit zal in de regel beter voor de dag komen in de Conference League dan een team dat al weken dramatisch presteert. 

Spelen twee teams van dezelfde statuur tegen elkaar, maar is één van deze teams al maanden ongeslagen, terwijl het andere team al meerdere wedstrijden dreun na dreun incasseert? Speel dan op het team dat in vorm is. Logisch.

Afwezige spelers

Een ander punt om rekening mee te houden betreft de afwezigheid van de belangrijkste spelers van een elftal. In de Conference League zal de prestatie van veel clubs sterk afhangen van enkele sleutelspelers.

Voordat je vol overgave begint met inzetten, is het altijd verstandig om te checken welke spelers er afwezig zijn in een wedstrijd. Een speler kan afwezig zijn door een blessure, schorsing, een keuze van een trainer of andere reden. Wanneer een nummer 9 die 1 op 1 loopt afwezig is bij een club, of een nummer 10 die assist na assist levert, dan zullen de (aanvallende)kansen van een club sterk afnemen. Het is in zo’n geval beter om eieren voor je geld te kiezen en niet op een winst voor de betreffende club te gaan spelen.

Aanmelden bij Bet365!

Stand en belang van de wedstrijd

Een derde aspect die belangrijk is bij het analyseren van de Conference League betreft de stand en het belang van de wedstrijd. Dit is met name belangrijk in de groepsfase. 

Stel je voor dat een team een overwinning nodig heeft om zich te kwalificeren voor de achtste finales, terwijl de tegenstander het hele toernooi onder verwachting presteerde en al uit het toernooi ligt, dan is het een goed idee om in te zetten op eerstgenoemde. Zelfs wanneer laatstgenoemde ploeg in theorie sterker is. Als een eerste ontmoeting met 4-0 verloren werd door een club, kan het zijn dat desbetreffende club de hoop heeft opgegeven voor de tweede wedstrijd en niet alles op alles zet om te winnen.

Door goed te kijken naar de stand in de poules en hoe de vorige wedstrijden zijn geëindigd, ontdek je vaak met welke instelling een elftal een wedstrijd zal ingaan. Veel voetbalvoorspellers kijken puur naar de sterkte van een elftal, maar er is dus meer om naar te kijken!

Inschrijven bij Bet365 en profiteren van leuke acties!

Psychologische factoren

Psychologische factoren zijn ook belangrijk om mee te nemen bij het voorspellen van een wedstrijd. Om een winnende voorspelling op de Conference League te plaatsen dien je jezelf vragen voor te schotelen als:

Hoe is het gesteld met het moraal van de spelers van beide clubs? Zijn de wisselspelers tevreden met hun inbreng? Zijn de twee teams grote rivalen van elkaar? Liepen de emoties hoog op in het eerste duel? Wil de coach echt ver komen in de Conference League of ziet hij het eerder als een last? Moet een ploeg een lange reis naar de andere kant van Europa maken?

Door de antwoorden op deze vragen in kaart te brengen, zul je beter begrijpen hoe het gesteld is met het moraal van de teams. Daarmee kom je weer een stapje dichterbij een betrouwbare voorspelling op de Conference League. Vergeet niet dat deze competitie voor met name kleinere club dé mogelijkheid is om zich te laten zien in Europa, terwijl grotere Europese teams de Conference League hooguit zien als een competitie om speeltijd te geven aan reservespelers en jeugdige talenten.

Het programma van de teams

Om de motivatie van een team voor een Conference League wedstrijd nog beter in te schatten, is het bovendien goed om naar het speelschema te kijken van de clubs. Dit geldt zowel voor de wedstrijden in de competitie als de wedstrijden in Europees verband.

Wanneer een club enkele dagen voor of na een Conference League wedstrijd een enorm belangrijke wedstrijd op het programma heeft staan in de competitie, dan kan het zijn dat de betreffende ploeg minder goed presteert in de Conference League. Alle focus zal namelijk liggen op de wedstrijd in de nationale competitie.

Speelt een club een derby in de nationale competitie, voordat het enkele dagen later in de Conference League speelt, terwijl er enkele dagen daarna weer een belangrijke wedstrijd op de planning staat in eigen land? Zowel fysiek als mentaal zullen de spelers van een club dan hoogstwaarschijnlijk niet in staat zijn om met volledige overgave te presteren in de Conference League. Een trainer kan er zelfs voor kiezen om een aantal sleutelspelers thuis te laten voor het duel in de Conference League. 

Let dus erg goed op het speelschema van de teams die meedoen aan de Conference League. Je zult een veel beter beeld krijgen van de motivatie van de teams. Je vindt het programma van alle teams eenvoudig online, bijvoorbeeld op de officiële websites van de nationale competities.

De odds

Een laatste factor die vanzelfsprekend belangrijk is om mee te nemen: de kwaliteit van de aangeboden quoteringen. Je hoeft geen wetenschappelijke studie te starten, maar het is wel van belang om even goed naar de hoogte van de Conference League odds te kijken en na te denken of deze de moeite waard zijn. 

Wanneer jij denkt dat de kans op succes van een team op 60% ligt, terwijl een bookmaker slechts een quotering van 1.30 aanbiedt op zijn website (wat 76% kans op succes betekent volgens hem), is het beter om niet in te zetten. Je potentiële winst staat niet in goede verhouding met het risico dat je neemt.

Wanneer een bookmaker echter een quotering van 1.90 aanbiedt op deze wedstrijd, omdat hij de kans op succes op zo’n 55% schat, dan zal het aantrekkelijk zijn om een gok te wagen. De mogelijke winst staat in goede verhouding met het risico dat je neemt en inzetten is in dit geval geen gek idee. Stel jezelf altijd de vraag of het risico in goede verhouding staat met de aangeboden quotering wanneer je gaat inzetten op de Conference League. 

Registreren op betcity.nl en direct beginnen met wedden op voetbal!

Conference League: de statistieken voor goede voorspellingen

Statistieken Conference League

Om de juiste voorspelling te doen voor een wedstrijd in de Conference League, moet je de belangrijkste cijfers van deze voetbalcompetitie kennen. Ten eerste blijft het gemiddelde aantal gescoorde doelpunten in de ECL vrij hoog, met een gemiddelde van 2,81 per wedstrijd. Een vrij hoog cijfer, dat laat zien dat het Europese toernooi net zo aantrekkelijk is als zijn grote zussen. Het is ook de moeite waard om te vermelden dat meer dan 77% van de wedstrijden vorig jaar 'Meer dan 1,5' doelpunten waren en 54,6% 'Meer dan 2,5' doelpunten, een bewijs van de rijkdom van het toernooi.

Voor je UEFA Conference League voorspellingen is het ook de moeite waard om te weten dat de thuisploeg bijna elke wedstrijd tegen krijgt. In feite werd in 66% van de duels in de tweede editie vorig jaar de 'Team 2 scoort' weddenschap gevalideerd, oftewel bijna 7 van de 10 wedstrijden. Er moet ook worden opgemerkt dat 32,6% de 'Meer dan 3,5 doelpunten' weddenschap valideerde en dat slechts 48,9% van de wedstrijden de 'Beide teams scoren' voorspelling valideerde. De laatste is daarom een weddenschap die alleen moet worden aangegaan als de analyse correct is.

Tot slot zul je zien dat er vrij veel thuisoverwinningen zijn geweest (46,5% thuisoverwinningen), maar dat gelijke spelen (21%) en uitoverwinningen (32,5%) een betere verhouding bieden wanneer ze worden gecombineerd. Waarom probeer je N/2 niet eens bij je voorspellingen voor de Conference League 2024-2025?

Voetbal voorspellen op betcity.nl

Uitleg Conference League

Gids Europa Conference League

De beste voorspellers kennen een competitie over het algemeen door en door. Het is daarom ook belangrijk om de Conference League goed te snappen, voordat je gaat inzetten. Laten we je een beknopt beeld schetsen van de opzet van deze competitie.

Teams Conference League

In de loop van 2024-2025 zullen niet minder dan 36 teams deelnemen aan de enige poule van de Conference League, de derde Europese beker van het voetbal. Terwijl veel meer clubs hun geluk zullen beproeven in de eerste kwalificatierondes, zullen tientallen clubs uit 55 Europese landen meedoen in juli en augustus.

Voor deze clubs geldt dat landen met een hoge UEFA-index maar één kwalificatieticket krijgen, terwijl de laagst geklasseerde landen er maximaal drie kunnen krijgen. Dit alles betekent dat je een aantal ongekende voorspellingen kunt doen over teams waar je misschien nog nooit van hebt gehoord.

Ook dit seizoen staan er weer een aantal mooie namen aan de start van het toernooi in juli: Lens, Chelsea, Fiorentina, Betis en Istanbul Başakşehir. Je voorspellingen zouden dus net zo interessant moeten zijn als die voor de andere Europese competities!

Het competitieformat

Net als alle Europese competities van de UEFA, de Europa League en de Champion's League (of Champions League), begint met voorrondes, die worden gespeeld tussen de laagst geklasseerde landen.

Aan het einde van de eerste drie kwalificatierondes worden de play-offs georganiseerd, die toegang geven tot de kwalificatietickets voor de rest van de competitie. En dit jaar is er iets heel anders!

De groepsfase, waarin de clubs verdeeld waren, is voorbij. We hebben nu één groep, met alle 36 teams in één kampioenschap. Elk team speelt dan 6 wedstrijden tegen willekeurig gekozen tegenstanders, zonder returnwedstrijden, en de beste 8 plaatsen zich voor de laatste 16.

De volgende 16 teams, die op de 9e tot 24e plaats staan, kwalificeren zich voor de play-offs (het equivalent van een ronde van 16) om zich bij de top 8 te voegen. Er zijn dus geen verhalen meer over omkeringen in de Europa League en de competities worden niet meer door elkaar gehusseld. En ter informatie: de onderste 12 in de poule (de 25e tot en met 36e plaats) worden gewoon uitgeschakeld.

Zodra de play-offronde is gespeeld, volgen de ronde van 16 en de kwartfinales, dan de halve finales, allemaal in wedstrijden met twee benen, en ten slotte de grote finale, in één wedstrijd. De knock-outfase is dus terug naar het klassieke formaat. Voor de editie van 2024-2025 is het Stadion Wroclaw in Wroclaw, Polen, gekozen om de eindstrijd van het toernooi te organiseren. Wie gaat er op de uitnodiging in?

De laatste winnaars van de Conference League

De Conference League wordt dit seizoen voor het eerst gespeeld. Er is dus nog geen sprake van een lijst met winnaars van de vorige seizoenen. AS Roma heeft de aller eerste editie gewonnen in het vorige seizoen. Wie zal zich als opvolger kronen?

  • 2023-2024 | Olympiakos
  • 2022-2023 | West Ham United
  • 2021-2022 | AS Roma

De Conference League wordt dit jaar voor de vierde keer gespeeld. Zoals je hebt begrepen, hebben slechts drie teams ooit de trofee gewonnen en de competitie moet nog worden beslist.

Vorig jaar werd West Ham van David Moyes tot ieders verrassing opgevolgd door Olympiakos. Welk team zal de tweede trofee winnen? Het antwoord is op 28 mei 2025!

De winnaar van de Conference League voorspellen bij Bet365

Onze voorspelling van de winnaar in het seizoen 2024-2025

Voorspelling winnaar Conference League - 2023 2024

Voor deze vierde editie van de UEFA Conference League zou er echt een sterk deelnemersveld kunnen zijn als de competitie van start gaat, als ze er allemaal in slagen om door de kwalificatierondes en play-offs te komen. Op dit moment kennen we de identiteit van geen enkele club die deelneemt aan de poule van deze editie 2024-2025 van de Conference League.

Om een betrouwbare voorspelling te doen, moeten we natuurlijk wachten op het einde van deze kwalificatiewedstrijden, maar ook op de loting, om het toekomstige schema van de 36 teams te weten te komen. Tot over een paar weken, eind augustus, voor meer details en een betrouwbare voorspelling over de toekomstige winnaar van deze Conference League! Op dit moment is Chelsea de duidelijke favoriet als de Engelse club hun plaats voor de rest van het toernooi veilig kan stellen.

Voorspelling winnaar Conference League: kansen op de titel

De bookmakers bieden nog geen quotes voor deze weddenschap op de toekomstige Conference League winnaar. Ga in de tussentijd naar www.toto.nl voor alle open weddenschappen.

Wedden op de Conference League