Loading...

Voorspellingen Eredivisie

Wil jij het Eredivisie seizoen 2024-2025 voorspellen? Genieten van iedere Eredivisie wedstrijd en bovendien succes behalen met je voetbal weddenschappen? Lees dan vooral verder op deze pagina. Hier vind je namelijk allerlei tips om een goede Eredivisie voorspelling te plaatsen. Let goed op, want je kunt er zomaar je voordeel mee doen!

Voorspellingen Eredivisie: onze tips

Voorspellingen Eredivisie - tips beginner

Wil jij alles uit jouw Eredivisie voorspellingen halen? Dan bevind jij je op de goede pagina! Het team van SOSWedden heeft zich als doel gesteld om de meest betrouwbare Eredivisie voorspellingen op te stellen. Daarom worden vele criteria nauwkeurig bekeken en wordt geen belangrijk statistiek over het hoofd gezien. Zo kun jij altijd gebruikmaken van een goed doordachte, betrouwbare en gratis voorspelling. Hieronder hebben wij een aantal belangrijke criteria opgesomd die de redactie van SOSWedden onder de loep neemt:

  • De recente uitslagen
  • De beslissende spelers
  • De stand in de competitie en het speelschema
  • De motivatie
  • De geschiedenis
  • De odds die worden aangeboden

Natuurlijk zijn er veel factoren die meespelen bij een voetbalwedstrijd, maar deze bovenstaande criteria behoren tot de belangrijkste en zorgen ervoor dat de analyses van onze experts gestructureerd en weldoordacht zijn. Voor meer informatie over de verschillende factoren, nodigen wij je uit om verder te lezen.

Wedden op de Eredivisie

De recente uitslagen

Een vanzelfsprekend iets waar je naar moet kijken wanneer je voetbalwedstrijden gaat voorspellen is natuurlijk de vorm van de teams. Een belangrijke graadmeter is daarbij de prestatie van het elftal in de laatstgespeelde wedstrijden. Je kunt je wel voorstellen dat het over het algemeen aan te raden is om op een team in vorm in te zetten, dan dat je voor een team gaat dat hopeloos uit vorm is.

Wanneer AZ bijvoorbeeld tegen Feyenoord speelt, twee ploegen die elkaar de laatste jaren niet veel ontliepen, dan kan de vorm beslissend zijn voor het resultaat. Wanneer de ploeg uit Alkmaar al 5 wedstrijden op rij niet tot winnen wist te komen, terwijl de club uit Rotterdam-Zuid al 10 wedstrijden ongeslagen is, is het handiger om op laatstgenoemde in te zetten (of simpelweg om niet op deze wedstrijd in te zetten en voor een wedstrijd te gaan waar je zekerder bent van je zaak).

De vorm van een team is in de regel essentieel voor de prestatie in een volgende wedstrijd. Houd hier rekening mee wanneer je Eredivisie wedstrijden voorspelt.

De beslissende spelers

Tweede tip die belangrijk is wanneer je Eredivisiewedstrijden gaat voorspellen: onderschat de invloed van de beslissende spelers van een elftal niet. Sommige Eredivisiespelers nemen hun elftal echt bij de hand. Het resultaat van het elftal hangt in dat geval sterk af van hoe deze belangrijke spelers presteren.

Hoewel FC Twente vorig seizoen bijvoorbeeld over een goed collectief beschikte, bleken sommige spelers net wat belangrijker dan de andere. Wanneer een van deze beide spelers het op zijn heupen had, liet Vitesse een heel ander gezicht zien dan wanneer een van beide spelers het liet afweten.

Bij een Ajax of PSV zal het ontbreken - of uit vorm zijn van - een van de sterkste spelers niet altijd negatieve gevolgen hoeven te hebben voor het wedstrijdresultaat. Maurice Steijn en Peter Bosz hebben een ruime keuze uit kwalitatief goede spelers en kunnen een afwezigheid van een speler in de regel goed opvangen.

Kleinere clubs als Go Ahead Eagles, Almere of Volendam hebben minder te kiezen. Kijk dus met name bij dit soort teams erg goed of de belangrijkste spelers in vorm zijn, ze meespelen en gemotiveerd zijn. Een vormdip, blessure of schorsing van een beslissende speler kan fataal zijn voor het elftal. Door je hier goed op in te stellen, voorkom je onnodige verliezen bij weddenschappen op de eredivisie. 

Wedden op de Eredivisie

De stand in de competitie en het speelschema

Een andere factor die niet te licht genomen moet worden betreft de stand in de competitie en het speelschema van de Eredivisie teams. Laten we uitleggen waarom de stand en het speelschema van invloed kunnen zijn op het resultaat van een Eredivisiewedstrijd en hoe je dit meeneemt voordat je inzet op een wedstrijd.

Sommige teams laten in de Eredivisie soms op het eerste oog onverwacht punten liggen tegen kleinere teams. In veel gevallen kunnen die matige prestaties verklaard worden door naar de stand te kijken en het wedstrijdprogramma te bekijken. Ajax of PSV kunnen bijvoorbeeld met het hoofd bij een Europese wedstrijd zijn. Stel je voor dat Ajax tegen Fortuna Sittard speelt. De Amsterdammers spelen na de wedstrijd tegen de Fortuna wedstrijden tegen achtereenvolgens Atletico Madrid (Champions League), Feyenoord (KNVB-beker) en weer Atletico Madrid (Champions League). De technische staf van Ajax kan ervoor kiezen om belangrijke spelers te sparen tegen Heracles, iets dat de kansen vergroot voor de laatst genoemde.

Een zelfde scenario kan zich voordoen onderin de Eredivisie of in de middenmoot. Wanneer Volendam op de 16e plaats staat en tegen RKC Waalwijk speelt dat 17e staat en eerstgenoemde speelt de 4 wedstrijden hierna tegen FC Utrecht, AZ, Ajax en PSV, dan zal Volendam wellicht wat meer de urgentie voelen om 3 punten te pakken. Wanneer Heerenveen dat na 33 wedstrijden op de 10e plek staat en nergens meer voor speelt, het opneemt tegen RKC dat degradatie nog kan ontlopen, dan is het waarschijnlijk een beter idee om te spelen op de Waalwijkers die nog volledig voor elkaar door het vuur zullen gaan om in de Eredivisie te blijven. Een ploeg als FC Utrecht kan zich ook in de slotfase van de competitie wellicht al gekwalificeerd hebben voor de play-offs en kan zich in de laatste 2 wedstrijden al volledig aan het richten zijn op die play-offs, waardoor de laatste wedstrijden van ondergeschikt belang zijn. 

Kortom, kijk goed naar de stand en het competitieprogramma van de teams. De stand en het speelschema kunnen vooraf immers al veel vrijgeven over het verloop van een wedstrijd. 

De motivatie

Vierde advies dat aansluit bij het hierboven genoemde punt: kijk naar de motivatie van de teams. Stel jezelf hierbij een veelvoud aan vragen, waar je vervolgens zo precies mogelijk een antwoord op zoekt. Een aantal belangrijke vragen:

Hoe is het gesteld met het moraal van de Eredivisie teams? Bestaat er een rivaliteit tussen de twee Nederlandse teams? Hoe is de eerste wedstrijd van het seizoen verlopen? Zijn de beslissende spelers volledig geconcentreerd op hun club? Wat zijn de ambities van de clubs? Wordt er in een vol stadion gespeeld of is er maar een zeer beperkt aantal toeschouwers toegestaan? Hebben beide teams onlangs een flinke nederlaag moeten slikken?

Door een antwoord te vinden op dit soort vragen, krijg je een steeds beter beeld van de wedstrijd. Doordat je een goed beeld van de wedstrijd hebt, zal je voorspelling in de regel ook veel betrouwbaarder worden.

Het lezen van de laatste Eredivisie nieuwtjes en het bekijken wat spelers, trainers en andere belangrijke figuren bij een club hebben uitgesproken in een persconferentie kan je bovendien nog verder op weg helpen. Dit soort uitspraken kunnen veel prijsgeven over hoe een team de wedstrijd benadert en of het mogelijk enorm gebrand is om te winnen (of juist niet).

Wedden op de Eredivisie

De geschiedenis

Een aspect dat weleens wordt vergeten door voetbalwedders, maar dat onze experts altijd meenemen, betreft de historie. Hiermee bedoelen we hoe de vorige duels tussen beide clubs zijn verlopen en of er mogelijk een historische rivaliteit tussen beide teams bestaat. Wanneer bijvoorbeeld zou blijken dat Heerenveen al 30 jaar niet meer won in de Kuip, dan kun je je sterk afvragen of het een goed idee is om in te zetten op een uitoverwinning van Heerenveen op Feyenoord. Onmogelijk is het natuurlijk niet, maar je lijkt je kansen allesbehalve te vergroten.

Wanneer echter zou blijken dat Heerenveen al 10 uitwedstrijden op rij won van Sparta, dan zal het waarschijnlijk interessant zijn om in te zetten op de Friezen. Omdat Heerenveen bovendien niet persé als topfavoriet wordt gezien door de bookmakers, zal de quotering ook prima zijn. Ieder Eredivisie team heeft zo zijn tegenstanders waar graag tegen gespeeld wordt, maar ook ploegen waar het historisch moeite mee heeft. Neem die statistieken mee wanneer je Eredivisie wedstrijden gaat voorspellen.

De odds die worden aangeboden

Last but not least: analyseer de quoteringen. Voordat je inzet, bekijk je de quotes goed die worden aangeboden door de verschillende bookmakers die Eredivisieweddenschappen aanbieden.

Is een quotering veel hoger dan je zou verwachten, zelfs nadat je alle factoren goed hebt bekeken? Dan lijkt het een prima plan om in te zetten. Is de quotering een stuk lager dan je zou verwachten? Laat de weddenschap dan vooral lopen en wacht totdat er een interessantere weddenschap langskomt. 

Neem in ieder geval geen risico’s, wanneer je weet dat de potentiële winst erg laag is. Speel niet om het spelen, maar kies je weddenschap nauwkeurig uit.

Wij raden je aan om je bij een maximum aantal legale bookmakers in te schrijven, om zo altijd de hoogste quotering te vinden. Door altijd in te zetten op de hoogste quotering, win je op den duur het meeste geld. Dit kan zeker op de lange termijn veel verschil maken en is een makkelijk te ondernemen actie. De verschillende welkomstbonussen die je ontvangt bij een nieuwe inschrijving zijn bovendien mooi meegenomen.

Wedden op de Eredivisie

Eredivisie statistieken voor een goede voorspelling

Voorspelling Eredivisie

Wanneer je de feiten en cijfers van de Eredivisie kent, zul je zien dat je voorspellingen ook betrouwbaarder worden. Om je een handje te helpen, vind je hieronder een aantal essentiële factoren die veel zeggen over de Eredivisie. 

Weet bijvoorbeeld dat het voor het Eredivisie seizoen 2024-2025 interessant zal zijn om in te zetten op ‘over 2.5 goals’ weddenschappen. Vorig seizoen werden er namelijk gemiddeld 3.28 goals per wedstrijd gescoord. Ook de afgelopen jaren werd er veel gescoord in de Eredivisie. Het gemiddeld aantal doelpunten van 3 per wedstrijd is relatief hoog vergeleken met andere Europese competities. De odds voor de ‘over 2.5 goals’ weddenschappen zijn vaak interessant. Zie deze odds dan ook vooral niet over het hoofd.

In het vorige seizoen in de Eredivisie eindigde 24% van de wedstrijden in een gelijkspel, terwijl in 43% van de wedstrijden de thuisploeg won en 33% van de wedstrijden door de uitploeg werd gewonnen. Het verschil tussen het percentage aan thuis-en uitoverwinningen is er degelijk, maar het kan zeker de moeite waard zijn om eens op een uitploeg in te zetten wanneer een uitploeg in vorm is. De quoteringen zijn namelijk stukken interessanter wanneer je op de uitploeg speelt. Doe dit niet iedere weddenschap, maar van tijd tot tijd is dit een type weddenschap die je mooie winsten kan opleveren.

Wedden op de Eredivisie

Presentatie Eredivisie

Voorspelling Eredivisie

Door de Eredivisie goed te kennen, verzeker je jezelf ook van voorspellingen die dichter bij de werkelijkheid komen te liggen. Hieronder geven wij algemene informatie over het speelschema van de Eredivisie. Hoeveel teams doen er mee aan de Eredivisie? Wat staat er op het spel? Wanneer wordt het Nederlandse voetbalseizoen gespeeld? Je vindt het hier.

Eredivisie teams

Het Eredivisie seizoen 2024/2025 loopt van midden augustus tot en met midden mei en telt 18 deelnemende teams. Deze 18 teams uit alle regio’s van Nederland vechten samen uit wie er volgend jaar in de Champions League mag uitkomen, wie er een andere Europese competitie ingaat en wie er degradeert en daarmee volgend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie moet uitkomen.

Ajax bleek de afgelopen jaren de sterkste ploeg te zijn in de Eredivisie. De concurrentie zal hopen om het gat, dat ook in financieel opzicht groter werd, te dichten. PSV en Feyenoord completeren de traditionele top drie, terwijl AZ Alkmaar ook al jaren tot de beste ploegen van de Eredivisie behoort. FC Groningen,Willem II en NAC Breda kwamen vorig seizoen uit in de Keuken Kampioen Divisie, maar promoveerden naar de Eredivisie, tot grote blijdschap van de supporters. De ploegen die nieuw zijn in de Eredivisie zullen ervoor willen zorgen dat hun verblijf in de hoogste Nederlandse voetbalcompetitie niet tot 1 jaar beperkt blijft. De Eredivisie is een aantrekkelijke competitie waar bij de bookmakers ook veel op gewed kan worden.

Eredivisie Programma

De Eredivisie kent 34 speelrondes. Iedere team in de Eredivisie speelt 2 wedstrijden tegen iedere andere club: 1x uit, 1x thuis. Aan het eind van het seizoen wordt de nummer 1 kampioen van Nederland. De kampioen mag volgend seizoen deelnemen aan de groepsfase van de Champions League, net als de nummer 2. De nummer 3 kwalificeert zich voor de tweede kwalificatieronde van de Champions League. De nummer 4 gaat de derde kwalificatieronde van de Europa League in. De winnaar van de KNVB Beker (het nationale bekertoernooi) kwalificeert zich voor de Conference League. De nummers 5 tot en 6 spelen in de play-offs voor 1 startbewijs voor de tweede kwalificatieronde van de Conference League. Het komt vaak voor dat een hooggeplaatst team de KNVB beker wint. Mocht dit gebeuren, dan doet ook de nummer 7 mee aan de play-offs.

Onderin zijn het de nummer 17 en 18 die direct degraderen naar de Keuken Kampioen Divisie, terwijl de nummer 16 in twee wedstrijden met de winnaar van de Keuken Kampioen Divisie play-offs bepaalt wie er volgend jaar in de Eredivisie mag spelen. Zowel onderin de Eredivisie als bovenin is er dus meer dan genoeg te beleven!

Kampioen Eredivisie: vorige seizoenen

2023-2024 | PSV

2022-2023 | Feyenoord

2021-2022 | Ajax

2020-2021 | Ajax

2019-2020 | Geen - Ajax en AZ stonden bovenaan qua puntentotaal. Ajax mocht deelnemen aan groepsfase Champions League door beter doelsaldo. 

Wedden op de Eredivisie

Kampioen Eredivisie 2024 2025: onze voorspelling

Voorspelling winnaar Eredivisie - 2023 2024

Hoewel het nog vroeg in het seizoen is, lijkt de strijd zich vooral te vestigen op PSV en Feyenoord. Na een aantal goede transfers en het behalen van de groepsfase in de Champions League kunnen beide teams zich opmaken voor een top seizoen. Ajax heeft Farioli aangesteld als nieuwe trainer en hoopt zich uit de mindere periode te halen. FC Twente, AZ en anderen doen ook altijd mee voor Europees voetbal en dit seizoen lijkt weer zeer interessant te gaan worden. Toch denken ze dat met het vertrek van Slot en een eventuele leegloop bij Feyenoord, PSV de betere kaarten in handen heeft voor het winnen van de landstitel.

Onze voorspelling voor de winst van de Eredivisie 2023-2024: PSV wordt kampioen.

Wedden op de Eredivisie