Loading...

Beste bookmaker

Wil je beginnen met sportwedden? Ontdek hieronder de lijst van beste goksites waar je kunt sportwedden. Klassement opgesteld in mei 2024.

1
Unibet
Welkomstbonus : €50
Gevarieerd aanbod aan sportweddenschappen
Erg vloeiende en snelle website
De bonus van Unibet
Cijfer 9.0/10 Een account aanmaken
2
Toto
Welkomstbonus : €50
Hele fijne website en app
Prima aanbod aan voetbalweddenschappen
De bonus van Toto
Cijfer 8.5/10 Een account aanmaken
3
ZEbet
Welkomstbonus : €100
Mooie aanmeldbonus van €100
Veel voetbalweddenschappen
De bonus van ZEbet
Cijfer 8.5/10 Een account aanmaken
4
LiveScore Bet
Goede mobiele app
Veel live weddenschappen
De bonus van LiveScore Bet
Cijfer 8.0/10 Een account aanmaken
5
Circus
Welkomstbonus : €250
Gigantische bonus
Veel promoties
De bonus van Circus
Cijfer 8.0/10 Een account aanmaken
6
Jacks
Welkomstbonus : €60
Mooie en praktische bonus
De bonus van Jacks
Cijfer 8.0/10 Een account aanmaken

Alle weergegeven goksites zijn toegestaan door de kansspelautoriteit en dus veilig. Maak een account aan bij de beste bookmakers of lees verder voor meer informatie.

Wat is een bookmaker? (goksite)

Voordat we verdergaan, is het belangrijk om te definiëren wat een bookmaker of goksite is. Dit stelt beginnende sportwedders in staat om een beter beeld te krijgen van deze sites. 

Goksites zijn websites die sportweddenschappen aanbieden, waarop jij geld kunt inzetten. Het principe is simpel: nadat je een account hebt aangemaakt kies je een sportevenement uit waar jij op wilt wedden. Op het moment dat jouw voorspelling goed blijkt te zijn, betaalt de goksite jou een winst uit. In het geval dat jouw voorspelling niet goed is, dan behoudt de goksite jouw inzet.

Voordat er online aanbieders van sportweddenschappen waren, kon je sportweddenschappen afsluiten in kleine winkeltjes, zoals tabakszaken. Je vulde toen een papiertje in waarop je aangaf welke teams een wedstrijd wonnen, verloren of gelijk speelden. Met de introductie van het internet is sportwedden nog eenvoudiger geworden. Bovendien zijn de wedmogelijkheden uitgebreider dan voorheen. Goksites die sportweddenschappen aanbieden zijn tegenwoordig populairder dan ooit. Ook in Nederland is sportwedden vanaf oktober mogelijk bij meerdere bookmakers. Tot dusver was er slechts één (staats)aanbieder die sportweddenschappen mocht aanbieden in Nederland: TOTO (onderdeel van de Nederlandse Loterij en onder meer bekend van Veronica Inside en ludieke reclames met onder meer Wesley Sneijder en René van der Gijp). Tegenwoordig zijn er ook andere bookmakers actief zoals BetCity (met Andy van der Meijde in de commercials) en de wereldspeler Bet365.

Een account openen op de website van Bet365

Voordelen van bookmakers

Online goksites bieden veel voordelen vergeleken met de fysieke punten waar je sportweddenschappen kunt invullen. Enkele voordelen van goksites:

 • Sportweddenschappen 24/7
 • Snelheid
 • Grote verscheidenheid aan sportweddenschappen
 • Hoge quoteringen
 • Live wedden
 • Verschillende diensten
 • Bonussen en promoties

De voordelen van online aanbieders van sportweddenschappen ten opzichte van de traditionele fysieke plekken waar sportweddenschappen af te sluiten zijn, zijn meervoudig. Hieronder leggen we gedetailleerder uit wat de voordelen zijn van online goksites.

Goksites sportweddenschappen: voordelen

Hieronder vind je een lijst van belangrijkste voordelen van online goksites. Duidelijk is dat wedden op sport nog nooit zo eenvoudig is geweest.

Sportweddenschappen 24/7

Allereerste en zeker niet het minste voordeel: online kun je op ieder moment van de dag sportwedden. Met je computer, tablet of smartphone heb je altijd toegang tot sportweddenschappen en kun je op ieder moment van de dag inzetten op honderden wedstrijden. Je hoeft je dus niet aan te passen aan de openingstijden van de tabakszaak. De goksite past zich volledig aan aan jouw ritme en wensen.

Snelheid

Het tweede voordeel van goksites is de snelheid waarmee je sportweddenschappen kunt plaatsen. Je hebt vaak maar een minuut nodig om naar de goksite te gaan, de wedstrijd en quotering te vinden waar je naar op zoek bent en om de weddenschap af te sluiten.

Je hoeft je dus niet te verplaatsen om een sportweddenschap af te sluiten en je kunt je pen ook in je zak houden. Sneller wordt het niet.

Registreren op de website van de bookmaker BetCity

Grote verscheidenheid aan sportweddenschappen

Een van de grootste voordelen van goksites is het enorme aanbod aan verschillende sporten, wedstrijden en wedopties.

Er zijn niet alleen de standaard 1X2 weddenschappen of de under/over doelpunten voorspellingen, maar je hebt op goksites vaak wel 200 tot 300 wedopties per wedstrijd. Inzetten op een doelpuntenmaker? Op de exacte uitslag? De stand na 45 minuten? In welke periode van de wedstrijd de eerste goal valt? Het is allemaal mogelijk bij de online aanbieders van sportweddenschappen.

Hoge odds

Als antwoord op de vraag ‘waarom inschrijven op een goksite’ kan geantwoord worden dat de quoteringen hoog zijn, vaak hoger dan in fysieke winkels.

Door ook gebruik te maken van de concurrentie die er bestaat tussen verschillende bookmakers (er zijn meer dan 10 goksites die precies dezelfde wedstrijd aanbieden tegen verschillende odds), wed je altijd tegen de hoogste quoteringen, hetgeen positief voor je langetermijnwinst is. Door op de hoogste quoteringen in te zetten kun je tot wel honderden euro’s per jaar meer winnen.

De websites die bovenaan ons klassement staan, zijn wat betreft de odds bijzonder genereus. We kunnen je aanraden om een account aan te maken op deze sites.

Een account aanmaken op bet365.nl en starten met sportwedden

Live wedden

Dankzij online goksites kun je ook live wedden op wedstrijden naar keuze. Je hoeft je niet te haasten om een weddenschap voor een wedstrijd af te sluiten, omdat je ook tijdens de wedstrijd kunt inzetten.

Of het nu om een voetbalwedstrijd, tenniswedstrijd of wedstrijd in de NBA gaat, je kunt tijdens sportwedstrijden op allerlei quotes inzetten. De odds wisselen steeds op basis van de stand van- en de gebeurtenissen in de wedstrijd.

Je kunt met live wedden wachten op het juiste moment om in te zetten. Live wedden is vrijwel alleen mogelijk op het internet.

Verschillende diensten

Chatten met een vertegenwoordiger, een breed aanbod aan betaalmethoden, acties voor trouwe klanten, Cash Out, statistieken, hulp voor het afsluiten van weddenschappen,.. de diensten die worden aangeboden door de online bookmakers zijn enorm in 2021.

Je kunt je vanaf je 18e inschrijven op een goksite, waarop je veel plezier kunt beleven. Speel echter bewust en met mate.

Sportwedden op bet365.nl

Bonus en promoties

Een van de meest aantrekkelijke punten van een inschrijving op een goksite zijn de inschrijfacties, die je in sommige gevallen honderden euro’s kunnen opleveren.

Naast de traditionele welkomstbonussen die je worden geboden bij inschrijving op een goksite, zijn er diverse andere acties die op je liggen te wachten bij de verschillende bookmakers. Het gaat onder meer om gratis weddenschappen. Duidelijk is dat de beste online bookmakers er alles aan doen om nieuwe spelers aan te trekken en dat is precies waar jij je voordeel uit kunt halen.

Wij raden je aan om een account aan te maken op de goksites die zijn toegestaan door de kansspelautoriteit. Zo weet je zeker dat je speelt op een goksite waar je als speler beschermd bent en daarnaast profiteer je van meerdere bonussen en acties.

Vermijd goksites zonder licentie van de kansspelautoriteit

Om er zeker van te zijn dat je op een veilige manier wedt, is het sterk af te raden om je in te schrijven op websites die geen licentie hebben van de kansspelautoriteit. Neem het risico gewoon niet.

De Kansspelautoriteit is het orgaan in Nederland die toezicht houdt op de Nederlandse markt van het kansspelen. De kansspelautoriteit garandeert jou een 100% betrouwbare en veilige ervaring bij het wedden. Dit orgaan zorgt ervoor dat jij de zekerheid hebt dat je jouw winst ontvangt op het moment dat je je weddenschap wint.

Kom je een bookmaker tegen die je aanspreekt, maar die geen vergunning van de kansspelautoriteit heeft? Registreer je dan niet, omdat het niet uit te sluiten valt dat je een negatieve ervaring beleeft. De bookmakers die een licentie van de kansspelautoriteit hebben zijn meer dan prima, onthoud dat.

Hieronder vind je de beste goksites met een licentie van de kansspelautoriteit:

Tot oktober was TOTO de enige aanbieder van sportweddenschappen in Nederland met een licentie van de kansspelautoriteit. In oktober 2021 ontvingen meerdere bookmakers een licentie, als gevolg van een wetswijziging in Nederland (wet Kansspelen op afstand).

Een goksite kiezen

Wil je je op een nieuwe goksite registreren? Dan is het gemakkelijk om de bookmaker uit te kiezen die het beste bij jou past. Je kunt de hoogst genoteerde bookmakers uit ons klassement kiezen en jezelf de vraag stellen wat voor type wedder je bent.

Is de hoogte van de quoteringen het meest belangrijk voor jou? Of de aangeboden promoties en acties? Het veelzijdigheid van het sportaanbod? Stel jezelf dit soort vragen om de goksite te vinden die aan jouw verwachtingen voldoet.

Je kunt ook onze reviews raadplegen, waarin onder meer het aanbod, de promoties, de bonussen en de gebruiksvriendelijkheid van de site wordt besproken. Je kunt je bovendien ook simpelweg op meerdere goksites inschrijven. Zo ontdek je in de praktijk of een goksite aan jouw verwachtingen voldoet. Voordeel van dit laatste is dat je meerdere welkomstbonussen zult ontvangen.

Direct inschrijven bij Bet365/betsiteCtaLink]

Hoe komt onze lijst met beste bookmakers tot stand?

Laten we bespreken naar welke factoren we kijken bij het beoordelen van de goksites en het opstellen van het klassement van beste goksites. Om de beste bookmaker op de markt te bepalen, vind je hieronder de factoren die de redactie van SOSwedden meeneemt in de beoordeling:

 • de kwaliteit van de website
 • de betrouwbaarheid (licentie kansspelautoriteit)
 • de reputatie van de bookmaker
 • de veelzijdigheid van het aanbod
 • de hoogte van de odds
 • de kwaliteit van de diensten
 • de welkomstbonus
 • de aangeboden acties
 • de kwaliteit van de klantenservice
 • de mening van online wedders

Er worden natuurlijk nog een aantal andere criteria meegenomen in de beoordeling, maar deze bovenstaande tien punten zijn de belangrijkste. Aarzel niet om ook je eigen vergelijking te doen, om zo goed te bekijken welke sportweddenschappensite bij jou past.

Dan rest ons tot slot alleen nog om je veel succes te wensen met je sportweddenschappen bij de beste goksites van het moment!

Onze andere tips voor je sportweddenschappen