Loading...

Voorspellingen Serie A

Klaar om ook voor het seizoen 2024-2025 de uitdaging aan te gaan om wedstrijden te voorspellen van de Italiaanse Serie A? Een van de meest bekende en passievolle competities die er is nog verder kruiden met persoonlijke successen? Lees verder en wij geven jou de onmisbare tips die je in achting zou moeten nemen voor iedere weddenschap op voetbal in de hoogste Italiaanse voetbaldivisie.

Voorspellingen Serie A: wedtips van specialisten

Voorspellingen Serie A

Ook om uit deze competitie het beste te halen en samen te winnen met de spelers op het veld, heeft het team van SOSwedden werk gemaakt om een handleiding op te stellen, die alle belangrijke factoren bevat, zodoende dat jij genoeg gewapend de online bookmakers te lijf kan gaan. Hierbij wordt niets over het hoofd gezien. Verschillende criteria werden nauwkeurig berekend en de belangrijkste statistieken lichten we toe. Gebruik onze handleiding gerust als een soort pocket knife die je altijd op zak moet hebben voor het volgende avontuur!

Hier alvast de zaken die we voor jou zullen uiteenzetten en uitleggen waar en wanneer ze van toepassing zijn:

 • De uitslagen in de laatste paar wedstrijden;
 • De beste spelers;
 • Stand in de Serie A en de speelkalender;
 • Het mentale aspect bij spelers en teams;
 • Hoe het duel in het verleden is verlopen;
 • De aangeboden odds op meerdere goksites;

Koning TOTO worden!

De uitslagen in de laatste paar wedstrijden

Het momentum van een team is een enorm bepalende factor die veel invloed heeft op het nakend spelverloop van een uitgekozen wedstrijd. Daarom is het vanzelfsprekend belangrijk dat je altijd kijkt naar de vorm van beide teams die het tegen elkaar opnemen. Om die vorm te bepalen kan je kijken naar de meest recente wedstrijden van beide elftallen. Doorgaans is het aan te raden om in te zetten wanneer jij denkt dat een team zijn goede vorm zal doorzetten of juist tegen een team in te gaan wanneer de vorm van een team de laatste weken achteruit lijkt te gaan. Makkelijker gezegd dan gedaan, niet waar? Daarom kan je niet genoeg data doornemen om jouw weddenschap te staven. Even een voorbeeld.

Wanneer FC Juventus tegen Atalanta speelt, twee ploegen die in onderlinge confrontaties aan elkaar gewaagd waren de laatste jaren, dan kan de vorm net de beslissende factor zijn waarom je een weddenschap aangaat. Wanneer Atalanta reeds 3 wedstrijden niet kon winnen en je verwacht dat er een paar nederlagen tussenzaten die het vertrouwen nog verder een deuk gaven, dan kan het interessant zijn om op FC Juventus in te zetten of gewoon de weddenschap te laten varen, mocht je eerder geneigd geweest zijn om Atalanta te kiezen.

Pas dus voor de Serie A zeker de essentiële oefening toe om telkens de recente vormen van teams na te gaan. Spijt zul je er niet van krijgen.

De beste spelers

Ook in de Serie A is er de factor van sleutelspelers. Vooral in Italië zijn er een boel ploegen die echt leunen op de kwaliteiten van enkele belangrijke pionnen die de vorm van een gehele club bepalen. Een mes dat aan twee kanten kan snijden natuurlijk. Er is bijna geen beter voorbeeld dat we kunnen aanhalen dan Inter Milaan en Romelu Lukaku vorig seizoen. Je kon heel goed waarnemen hoe het grootste deel van de aanvallende impulsen van de Nerazzurri rondom de Rode Duivel gebouwd waren. Wanneer de sterke spits (tegenwoordig onder contract bij Chelsea) er niet bij was, kon je ook merken dat andere offensieve spelers moeite hadden om hun beste draai te vinden op het veld, omdat de betrouwbare pivot voorin ontbrak. Bij topclubs als Internazionale en Juventus kan een afwezigheid (of slechte vorm) meestal beter opgevangen worden dan bij ploegen met een kleiner budget met minder mogelijkheden binnen de vaste 11. Clubs zoals Venezia en Empoli hebben bijvoorbeeld bankzitters die qua kwaliteit niet zo dicht zullen aanleunen bij de startende elf als dat bij de grotere teams het geval is. Bij kleinere teams kan het soms interessant zijn om deze factor extra in overweging te nemen ten voordele van jouw weddenschap. Een (aanhoudende) blessure, vormdip, of een speler die dreigt te vertrekken, kan bepalend zijn voor het resultaat. Neem dit dus zeker mee in jouw voorbereiding naar een Serie A wedstrijd toe, zo kan je jezelf niets kwalijk nemen op het moment dat je de opstellingen ziet van het elftal van het team waarop jij je kans gewaagd hebt. Niets is vervelender dan er na het inzetten achterkomen dat de beste spelers van je gekozen team afwezig zijn of al wekenlang in een vormcrisis verkeren.

Voetbalwedstrijden voorspellen bij TOTO Sportweddenschappen

Stand in de Serie A en de speelkalender

Als je jezelf de gewoonte aanleert om de stand en het speelschema goed te kennen van een competitie zoals die van de Serie A, dan heb je een instrument in handen dat van onschatbare waarde is. Het is jou waarschijnlijk al opgevallen dat in vele grote competities de grote ploegen in het begin vaak verrassende steken laten vallen tegen de kleinere goden. Vaak is dit omdat dergelijke ploegen eind augustus nog cruciale kwalificatiewedstrijden af te werken hebben voor Europese toernooien zoals de UEFA Champions League en de UEFA Europa League. Dat zijn wedstrijden waarop sommige clubs de hele begroting van hun boekhouding op afstemmen. Je kunt je dus voorstellen dat een Inter of AC Milan tijdens zo'n week meer bezig zal zijn met een kwalificatiewedstrijd voor de groepsfase van een internationale competitie dan een wedstrijd tegen competitiegenoot Sampdoria.

Bovendien kan het voorvallen dat belangrijke spelers worden gespaard, omdat men geen risico’s wil nemen. Als je bijvoorbeeld een weddenschap afgesloten hebt, waarbij je koos AC Milan winnend te zetten voor een wedstrijd op het veld van Sampdoria, maar je ziet bij de opstellingen dat Kjaer en Zlaten niet meedoen, dan kan je jezelf voor het hoofd slaan natuurlijk.

Hetzelfde kan zich natuurlijk voordoen in de omgekeerde richting: wanneer Empoli en Hellas Verona een heus degradatieduel voor de kiezen hebben tegen elkaar, maar Empoli heeft bijvoorbeeld een veel zwaarder programma voor de boeg (duels tegen Inter Milaan, Juventus en Napoli), dan zal Empoli vermoedelijk extra reden voelen om het onderlinge duel tegen een rechtstreekse concurrent thuis te winnen. Dit kan voor jou een doorslaggevende factor zijn om die weddenschap dus aan te gaan.

Natuurlijk is er ook nog het gegeven van eindeseizoenswedstrijden waarbij sommige grotere ploegen zich reeds hebben verzekerd van een Europees ticket, maar er nog twee of drie wedstrijden op het programma staan. Dat zijn ideale gelegenheden voor coaches om te experimenteren of andere spelers eventjes in de uitverkoop te zetten. Als die ploegen het dan opnemen tegen een team dat nog volop aan het strijden is tegen degradatie, kan het interessant zijn om de underdog te kiezen om jouw kans te wagen.

Mentale factoren bij spelers en teams

Even dieper ingaan op de factor motivatie want die kent verschillende versplinteringen bij een traditionele sport zoals het voetbal, zeker in een traditioneel voetballand zoals Italië. Stel je jezelf dus altijd een veelvoud van vragen:

Wat is de omvang van dit duel? Waren er incidenten bij de vorige Romeinse derby? Hoe verliep de eerste wedstrijd van het seizoen tussen de Milanese grootmachten? Zijn er beslissende spelers die met transfergeruchten te kampen hebben? Spelen de teams voor een volgepakt stadion of zijn er maatregelen getroffen?

Meet jezelf dus zeker de gewoonte aan om zoveel mogelijk actualiteit te volgen omtrent de Serie A. Alles wat jou een zekerder gevoel geeft omtrent de gekozen weddenschap is meestal een goed signaal. Dit is de manier waarop je wilt gaan inzetten. Onthoud dat als voetbalwedden echt zo makkelijk was en geen voorbereiding kost, iedereen wel met een dikke portemonnee zou rondlopen. Doe je huiswerk dus grondig. Winstgevend zijn staat wat ons betreft gelijk aan hard (voorbereidings-)werk, een regel die niet te ontlopen valt.

Neem de uitkomsten van het speurwerk en de statistieken ook altijd mee in jouw benadering van een weddenschap. Sommige bookmakers kunnen misschien nog een beetje achterlopen op jou en dat zijn nou precies de momenten waarop je wilt toeslaan.

De Serie A voorspellen en winnen op de website van TOTO Sportweddenschappen!

De geschiedenis van het duel

Een aspect dat ook niet te verwaarlozen valt is de historie omtrent een bepaald duel in de Italiaanse voetbalcompetitie.

De historie is een aspect dat onze experts zeker als een bepalende factor beschouwen. We leggen even uit waarom. Het kan zijn dat een clubbestuur of supportersgroep er bij (nieuwe) spelers of trainers op aanstuurt om een specifieke wedstrijd heel serieus op te nemen om de supporters te plezieren. Sommige tifosi of sfeergroepen hebben wel degelijk een grote invloed op het gedrag van een ploeg. Spelers weten ook dat wanneer ze de supporters plezieren met volledige overgave, dat dit ook voor hen veel comfortabeler is naar de toekomst toe.

Neem nou bijvoorbeeld de Romeinse derby tussen Lazio Rome en AS Roma waar de harde kernen weken op voorhand al op training de spelers duidelijk maken hoe belangrijk deze wedstrijd is. Stel dat Lazio al 10 duels geen Romeinse derby meer gewonnen heeft, terwijl het nu juist in een uitzonderlijke goede vorm zit, terwijl er bij AS Roma wat spelers ontbreken, dan lijken de sterren goed te staan om eventueel een gokje te wagen op Lazio. Niet alle bookmakers zijn altijd even goed op de hoogte van wat er leeft, zeker bij iets minder bekende derby's. Dat kan in jouw voordeel werken!

De aangeboden odds op goksites

Als je volledig voorbereid bent en zeker weet dat je op een bepaalde ploeg wilt inzetten, is het natuurlijk nog belangrijk dat ja zoveel mogelijk winst pakt op je weddenschap. Dit doe je door de hoogste odds te vinden voor jouw weddenschap.

Bekijk dus heel goed de verschillende odds die de goksites aanbieden voor jouw team in de Serie A. Staat een quotering nog altijd hoog ondanks dat jij op de hoogte bent van bepaalde factoren die de kansen op een overwinning vergroten? Sla dan toe! Dit is waar het allemaal om draait. Een weddenschap laten varen is dan weer een even grote kunst. Vind je dat de quotering niet zo hoog is, terwijl er relatief veel risico's aan de weddenschap lijken te kleven volgens jou? Sla deze bet dan over. Als je dan achteraf beseft dat je er goed aan hebt gedaan, zul je beginnen ervaren dat weddenschappen overslaan ook een overwinning kan zijn op de lange termijn. Wees geduldig, wacht op een goede kans en sla toe!

Inschrijven bij TOTO en profiteren van de beste odds op de Nederlandse markt!

Serie A statistieken voor de beste prognoses en weddenschappen

Serie A statistieken - Voorspellingshulp

Om een goede voorspelling te doen voor een wedstrijd in de Serie A, moet je de belangrijkste cijfers van de competitie kennen. Hier houden we rekening met de statistieken van het laatste boekjaar, het seizoen 2023-2024.

Vorig jaar was het gemiddelde aantal doelpunten per wedstrijd 2,61, in lijn met het gemiddelde van de Europese competities! Het is een mooi gemiddelde, maar wel één dat elk seizoen interessant blijft en duidelijk laat zien dat de dagen van Catenaccio en een defensieve Italiaanse competitie voorbij zijn. Voor je voorspellingen in 2024-2025 moet je echter niet te veel inzetten op "Meer dan 2,5 doelpunten", wat vorig jaar in slechts 49% van de wedstrijden het geval was. Voor deze weddenschap is een goede analyse nodig.

Vergeet niet dat de voorspelling "Beide teams scoren" vorig jaar in 53% van de Serie A wedstrijden voorkwam. Met andere woorden, deze weddenschap is bijna 50/50 en je moet je onderzoek goed doen voordat je deze weddenschap aangaat.

Vervolgens zul je zien dat het thuisvoordeel vorig seizoen niet zo groot was in de Serie A. In feite eindigde 43% van de wedstrijden in een thuisoverwinning, een van de laagste percentages van de grote Europese competities. Gelijkspel was goed voor 29% van de wedstrijden en uitoverwinningen voor 29%. Aarzel dus niet om een gokje te wagen op bijvoorbeeld een dubbele X2-kans voor dit seizoen 2024-2025.

Tot slot nog een interessant cijfer voor de Serie A: het laatste kwartier is het kwartier dat de meeste doelpunten oplevert, met 24% van het totaal. Vorig jaar werden de meeste doelpunten in de tweede helft gescoord, wat aantoont dat je in elke wedstrijd moet wachten op een doelpuntrijke tweede helft. Ben je een fan van dit soort weddenschappen? Hier ben je dan, op de hoogte van de beste manieren om te wedden op de Serie A.

Wedden op voetbal op toto.nl

Algemene informatie Serie A

Voorspelling Serie A - 2023 2024

We zijn er bijna. We weten dat deze handleiding een serieuze lap aan informatie is. Maar onthoud dat je hierna normaal gesproken over de juiste reflexen beschikt om successen te boeken. Daarom geven we graag ook het belang mee om een competitie te kennen als de Serie A. Hierbij gaat het om vragen als: hoe zit het algemene speelschema in elkaar? hoeveel teams doen er mee? wat staat er op het spel? Hoe is de verdeling van de Europese tickets en degradatieplekken geregeld, etc.

De deelnemende teams

Tijdens het seizoen 2024-2025 zullen er in totaal 20 teams deelnemen aan de Serie A. Sommige zullen strijden om de titel, andere om kwalificatie voor het Europees kampioenschap en weer andere om een plaats in de Italiaanse top. Sommigen zullen strijden om de titel, anderen om kwalificatie voor de Europa Cup en weer anderen om in de Italiaanse topklasse te blijven.

Onder de grote kanonnen bevinden zich Juventus, regerend kampioen Napoli, AC Milan en hun rivalen Inter Milan, Lazio, Atalanta en Roma. De drie nieuwkomers dit jaar zijn Parma, Como en Venetië.

Fiorentina, Udinese, Torino en Bologna doen ook mee. Er zijn ook een heleboel interessante clubs, waaronder Cagliari, Empoli en Genoa. Het is een geweldige line-up die dit seizoen voor spanning op elk niveau moet zorgen, evenals veel spanning voor je sportweddenschappen. Je Serie A voorspellingen zullen interessant blijven tot het einde.

De competitie-indeling

De Serie A is een kampioenschap dat wordt gespeeld over 38 ronden. Twee gelijke fases, met een eerste leg en dan een tweede leg, waarin alle teams één keer per fase tegen elkaar spelen, dus in totaal twee keer. 

Aan het einde van het seizoen kwalificeren de beste 6 plaatsen zich voor de Europese competities. De top vier kwalificeert zich direct voor de Champions League het volgende jaar, de vijfde voor de Europa League (samen met de winnaar van de Coppa Italia), en de zesde voor de UEFA Conference League. De zevende plaats kan zich ook kwalificeren voor Europa als een van de clubs in de top zes de legendarische Coppa Italia wint.

Iets lager op de ranglijst degraderen de onderste drie naar de Serie B, de tweede divisie van Italië. Er is geen promotie/degradatie play-off zoals in Ligue 1 of de Bundesliga, dus de club op de 18e plaats degradeert rechtstreeks naar Italië. Het is een nieuw seizoen waarin veel op het spel staat en waar veel gokkers dit jaar blij mee zullen zijn. Jouw Serie A voorspellingen zouden wel eens de spannendste van het seizoen 2023-2024 kunnen worden.

Kampioen Serie A in de vorige seizoenen

2023-2024 | Internazionale

2022-2023 | Napoli

2021-2022 | AC Milan

2020-2021 | Internazionale

2019-2020 | Juventus

Wedden wie er dit seizoen kampioen van Italië wordt bij TOTO

Onze voorspelling voor de Serie A kampioen 2024 - 2025

Voorspelling winnaar Serie A - 2023 2024

Na de triomf van Inter Milan in de laatste editie van de Serie A, hun tweede in de afgelopen 4 jaar, zijn er dit seizoen een aantal teams die het waard zijn om mee te dingen naar de titel. Milan, Juventus en Napoli zullen hun spel moeten verbeteren als ze mee willen doen om de Scudetto.

Maar het is regerend kampioen Inter Milaan die volgens ons een duidelijk voordeel heeft ten opzichte van deze clubs. Met een zeer solide ploeg boordevol talent, een ervaren coach die zijn waarde bij de club al heeft bewezen en een mercato die net zo intelligent is als altijd, zien we Inter, dat over een enorme aanvalskracht beschikt, na het succes van vorig jaar opnieuw kampioen van Italië worden. Ben jij het met ons eens? Aarzel niet om het te proberen!

De beste odds voor de winnaar van de Serie A

 • Inter Milan - 1.72
 • Juventus - 5.00
 • Napoli - 6.00
 • Milan AC - 7.00
 • Atalanta - 17.00
 • AS Roma - 17.00
 • Lazio Rome - 50.00
 • Fiorentina - 100.00
 • Bologna - 100.00
 • Como - 250.00
 • Monza - 250.00
 • Torino - 250.00
 • Genoa - 500.00
 • Parme - 500.00
 • Udinese - 500.00
 • Cagliari - 1000.00
 • Empoli - 1000.00
 • Hellas Verona - 1000.00
 • Lecce - 1000.00
 • Venezia - 1000.00

Odds afkomstig van toto.nl

Inschrijven en direct voetbalwedden en winnen bij TOTO!