Loading...

Voorspellingen Liga Portugal

Een absolute kenner van de Portugese Liga NOS (Primeira Liga) of simpelweg geīnteresseerd in deze Portugese voetbalcompetitie? Op de hoogte van de laatste nieuwtjes en feiten over de Liga NOS of sinds kort bezig met een inhaalslag? Wil je met deze kennis en interesse een stapje verder gaan en er iets aan verdienen door middel van voetbalweddenschappen? Dan hebben wij voor jou een pagina met tips samengesteld om aan de slag te gaan. Wij zijn ervan overtuigd dat wij met onze expertise jouw ‘game’ naar de ‘next level’ kunnen brengen.

Liga NOS voorspellingen - voetbal Portugal

Voorspellingen Liga Portugal

De redactie van SOSWedden weet dat sportweddenschappen in Nederland en in andere landen een steeds serieuze business worden en er ook minder taboe op heerst. De redacteuren hebben er daarom voor gekozen om prognoses op te stellen voor verschillende competities, zoals de Portugese Liga NOS. Deze prognoses zijn 100% gratis en zullen dat ook blijven. De voorspellingen voor de Portugese competitie, de Liga NOS, zijn gebaseerd op de belangrijste feiten en cijfers, alsmede andere aspecten die volgens onze voetbal- en wedexperts van belang zijn. Deze voorspellingen bieden wij volledig gratis en vrijblijvend aan en kunnen mogelijk jouw handleiding worden richting succes. Een aantal factoren die invloed hebben op jouw weddenschap en op deze pagina besproken worden:

 • De vorm van Liga NOS clubs
 • De spelers die het verschil maken
 • De stand in de Liga NOS en het competitieprogramma
 • De motivatie van de Liga NOS teams
 • Het verloop van een duel in het verleden
 • Het vinden van de hoogste odds

Gereed? Op naar de tips!

Aanmelden bij TOTO Sportweddenschappen

De vorm van de clubs in de Primeira Liga

Bij ons is vaak de eerste stap bij het aangaan van een weddenschap het kijken naar de recente vorm van de teams die deelnemen aan de wedstrijd waarop je mogelijk wilt inzetten. Daarbij verzeker je je van de uitslagen van de laatste wedstrijden en daarnaast neem je ook de tijd om een kijkje te nemen naar wedstrijdstatistieken als hoe vaak er op doel werd geschoten, hoeveel vrije trappen er werden genomen, op welke helft er veelal gespeeld werd, wie er het meest in balbezit was in een wedstrijd, het aantal hoekschoppen, andere standaardsituaties, etc. Een elftal dat al wekenlang op zoek is naar stabiliteit en vorm zal waarschijnlijk minder offensieve spelkwaliteit aan de dag brengen dan een team dat vol vertrouwen is en in goede vorm zit. Denk aan het volgende scenario. Sporting Portugal heeft al 5 achtereenvolgende duels niet meer gewonnen tegen op papier kleine tegenstanders en neemt het in de volgende wedstrijd op tegen kampioen Porto. In eerste instantie lijkt Porto degelijke kans te kunnen maken tegen de regerend kampioen. De vraag is echter of dit echt het geval is na het waarnemen van de resultaten uit de laatste 5 wedstrijden. Is Porto wel in staat om resultaat te halen tegen Sporting of gaan ze het heel lastig krijgen? Wanneer Sporting in topvorm blijkt te zitten, zal je voorkeur normaal gesproken uitgaan naar Sporting. Blijkt Sporting echter ook al wekenlang uit vorm te zijn, dan wordt het een lastiger verhaal en moet je jezelf afvragen of je wel wilt inzetten op een winst, gelijkspel of verlies in deze wedstrijd, of dat je voor een andere weddenschap kiest zoals het aantal doelpunten (later meer hierover).

De spelers die het verschil maken

Het belang van een cruciale speler is ook in de Portugese competitie een belangrijk onderdeel van het spelletje. Maak er de gewoonte van om te checken of een van beide ploegen belangrijke pionnen moeten missen voor de wedstrijd waarop jij je geld wilt inzetten. In de NOS Liga zijn er veel voorbeelden van clubs die bepaalde spelers niet kunnen missen. Hiervoor nemen we even het volgende voorbeeld: middenvelder van Benfica, Julian Weigl, was een belangrijke speler vorig seizoen. De Duitser is een belangrijk spilfiguur in het geheel die verdediging en aanval deed samenvloeien tot een mooi geheel. Neem deze speler weg voor een aantal wedstrijden en je zal waarschijnlijk zien dat het team nieuwe patronen moet zoeken in de as om zo verbindingen te vinden tussen de verdedigers en aanvallers, een niet zo’n evidente klus in het voetbal. Het ontbreken van Weigl kan dus ten koste gaan van de resultaten. Bij de grote 3, Benfica, FC Porto, en Sporting CP zal het ontbreken of uit vorm zijn van een speler natuurlijk wel beter opgevangen kunnen worden dan bij de kleinere clubs uit de competitie. Wij raden je ook altijd aan om niet alleen naar de vorm te kijken, maar ook of een speler niet met zijn hoofd bij een transfer zit of mogelijk helemaal niet aan het startsignaal zal verschijnen om welke reden dan ook. Bepaalde spelers hebben in het voetbal nou eenmaal veel invloed op het wedstrijdresultaat, zoals een keeper die de verdediging aanstuurt of een spits die goal na goal maakt, dit is in Portugal niet anders.

Wedden op de Portugese voetbalcompetitie bij TOTO

De stand in de Liga NOS en het competitieprogramma

Neem ook altijd een kijkje naar de stand in de competitie, maar zeker ook naar wedstrijden die voor en na jouw uitgekozen wedstrijd plaatsvinden. Het kan bijvoorbeeld voorvallen dat FC Porto midweeks moet spelen tegen Ajax in de Champions League of Europa League. In zo'n geval kan het voorkomen dat de trainer beslist om in een thuiswedstrijd in de eigen competitie te starten met enkele jongens die normaal op de bank zouden zitten. Zo'n druk wedstrijdprogramma van een favoriet kan een reden zijn om eens te overwegen om de underdog te kiezen in een weddenschap (of om gewoon de weddenschap te laten voor wat het is, wat wat ons betreft een even belangrijke vaardigheid is in dit spelletje).

Een tweede voorbeeld. Stel je voor dat er tussen de 16e en 17e in de stand, Moreirense en Gil Vicente, een heus degradatieduel op het programma staat. De thuisploeg heeft na die wedstrijd een zwaar programma met FC Porto en Sporting CP als tegenstanders. In dit geval kan het belang van het degradatieduel groeien, omdat er geen winst ingecalculeerd zal zijn in de volgende duels tegen de grote ploegen. Dit programma kan ook een interessant detail zijn om te wedden op het aantal doelpunten, want hoogstwaarschijnlijk zal er dan meer op jacht worden gegaan naar goals.

De motivatie van de teams in de Primeira Liga

Ook belangrijk is om de cultuur van de competitie tot in de mate van het mogelijke proberen op te snuiven. Hierbij is het aan te raden om jezelf veel kritische vragen voor te leggen.

Welk elftal won de ontmoetingen in het vorige seizoen? Verliepen die wedstrijden rustig of was er sprake van een heus incident? Is er sprake van een derby tussen clubs uit dezelfde stad of streek, of gaat het om twee ploegen die weinig rivaliteit kennen? Hebben spelers, trainers of clubbestuurders gezegd dat deze wedstrijd topprioriteit is, of het tegenovergestelde?

Door jezelf zoveel mogelijk kritische vragen te stellen over het duel, zul je minder voor verrassingen komen te staan wanneer de wedstrijd gespeeld gaat worden. Dit zou je voorspellingen een stuk betrouwbaarder moeten gaan maken in zijn algemeenheid.

Registreren op de website van TOTO en direct beginnen met wedden op sport

Het verloop van een duel in het verleden

Kijk zeker ook naar de historie die rond bepaalde wedstrijden hangt. Wedstrijden uit het verleden kunnen enige weerslag op het spel hebben. Stel dat Sporting CP al 5 seizoenen op rij niet kon winnen op het veld van stadgenoot Benfica, dan moet je natuurlijk extra goed afwegen of die weddenschap op de bezoekende ploeg wel een goed idee is. Onmogelijk is het natuurlijk niet dat ze punten zouden pakken, maar net daarom zijn de eerder aangehaalde punten extra belangrijk (zoals de recente vorm nagaan, de motivatie bekijken, een blik werpen op het speelschema, etc.)

Het vinden van de hoogste odds

Het gevoel dat je alle research hebt gedaan die nodig is voor het afsluiten van een weddenschap? Dan is het ook cruciaal om voor de door jouw gekozen weddenschap te zoeken naar de beste quoteringen die op de markt te vinden zijn. Uiteindelijk zal de hoogte van de quoteringen sterk bepalen hoeveel je wint. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je ziet dat bookmakers er wat naast zitten met hun quoteringen. Als de odds een stuk hoger zijn dan je zou verwachten (zelfs na research), dan is het zaak om snel toe te slaan. Staan de odds volgens jou niet hoog genoeg, ondanks enkele cruciale afwezigheden bij de ploeg waar je op in dacht te zetten? Dan kan het niet zo'n gek idee zijn om de weddenschap te laten varen. Kies jouw momenten goed uit. De verleiding om een wedstrijd nog interessanter te maken met een weddenschap is misschien moeilijk te weerstaan, maar beter niet inzetten dat dan jezelf voor de kop te moeten slaan, omdat je teveel risico nam op een wedstrijd met lage quoteringen.

Wij raden zowel beginnende als ervaren wedders ook altijd aan om je in te schrijven op verschillende goksites. Niet alleen pak je daarmee verschillende welkomstbonussen, die goksites aanbieden aan nieuwe spelers, maar zet je ook altijd in op de hoogste quoteringen. De ene bookmaker kan bijvoorbeeld 1.80 aanbieden voor een winst van Benfica, terwijl een andere bookmaker 1.90 aanbiedt. In het geval je 100 euro inzet, zul je zien dat er wel degelijk een verschil bestaat in de winst, wanneer je de weddenschap juist blijkt te hebben. Misschien ben je nog niet overtuigd van het verschil in opbrengsten tussen bookmakers bij 1 wedstrijd, maar stel je eens voor dat je iedere weddenschap zo'n extra winst pakt. Je zult zien dat het op de lange termijn echt de moeite waard is om altijd op de hoogste odds in te zetten. Schrijf je echter alleen in bij bookmakers met een licentie en waar je dus volledig beschermd bent!

De beste odds voor sportweddenschappen vinden op toto.nl

Portugese voetbalcompetitie - feiten en cijfers voor goede voorspellingen

Voorspellingen voetbal Portugal

Nu je de basisprincipes kent van succesvol wedden op de Liga NOS, gaan we de Portugese competitie zelf eens nader bekijken. Laten we bijvoorbeeld eens kijken naar de belangrijkste statistieken van de competitie.

In Portugal is het de moeite waard om op te merken dat er niet veel doelpunten vallen, hoewel het gemiddelde aantal gescoorde doelpunten vorig seizoen behoorlijk is gestegen. Vorig jaar, aan het einde van de competitie, werd een gemiddelde van 2,50 doelpunten per wedstrijd genoteerd, vergeleken met 2,64 twee jaar geleden. De "-2.5 doelpunten" weddenschap betrof 48% van de wedstrijden vorig jaar, en het zal waarschijnlijk een interessante weddenschap blijven dit seizoen.

Merk ook op dat er vorig seizoen in slechts 43% van de wedstrijden een doelpunt werd gescoord aan beide kanten in de Portugese competitie, wat verklaard kan worden door het aantal wedstrijden dat eindigde in 1-0 (16% van de wedstrijden) of 0-1 (11%). Deze exacte scores zullen dit jaar waarschijnlijk het proberen waard zijn, vaak tegen zeer hoge odds.

Tot slot komen thuisoverwinningen het vaakst voor (49%), terwijl uitoverwinningen (33%) en vooral gelijke spelen (18%) minder vaak voorkomen. Nogmaals, thuisvoordeel is duidelijk aanwezig in Liga Portugal. Onthoud dit voor je voorspellingen.

Sportwedden bij dé Nederlandse aanbieder van voetbalweddenschappen, TOTO

Presentatie Liga NOS

Voorspelling Liga Portugal

Bij een wedstrijd die aan het einde van het seizoen gespeeld wordt, kan je jezelf tijd besparen door op de hoogte te zijn waarvoor de teams nog aan het spelen zijn en kan je meteen toehappen als je de eerste odds tevoorschijn ziet komen. Odds wisselen vaak enorm en het is dan ook zaak om vlug genoeg te zijn en altijd te wedden op de hoogst mogelijke odds. Hierbij helpt het enorm als je zaken zoals de verdeling van Europese tickets en het aantal ploegen dat degradeert goed door hebt.

De deelnemende teams

Elk seizoen nemen de 18 beste Portugese teams deel aan de Liga Portugal. Sommigen gaan voor niets minder dan de competitietitel, terwijl anderen dromen van een plaats in de Europa Cup. Het zijn deze ambitieuze clubs die de Portugese competitie zo aantrekkelijk maken.

In het seizoen 2023-2024 spelen opnieuw de legendarische FC Porto, Benfica en Sporting Portugal, maar ook de niet minder bekende Braga, Vitoria Guimaraes en Gil Vicente, en Boavista, Rio Ave en Chaves. Je kunt ook wedden op clubs als Portimonense, Vizela FC, Estrela, Moreirense en Famalicao. Het is een geweldige club, zoals je vast al hebt geraden, en misschien moet je er dit seizoen wel op wedden.

De competitieopzet

Net als in Duitsland en nu in Ligue 1, nemen 18 teams het in de Liga Portugal tegen elkaar op in het kampioenschap. In twee fases (eerste en tweede wedstrijd) en in totaal 34 wedstrijddagen strijden de beste clubs van het land om verschillende doelstellingen, de ene nog belangrijker dan de andere.

Aan het einde van de competitie kwalificeren de 4 beste Portugese clubs zich voor de Europa Cup. Het team dat als eerste eindigt in Liga Portugal wordt gekroond tot Portugees kampioen, terwijl het op één na beste team een ticket verdient voor de kwalificaties voor de Champions League. De als 3e geplaatste club krijgt een ticket om te proberen mee te doen aan de Europa League, terwijl het als 4e geplaatste team meedoet aan de kwalificaties voor de Europa Conference League, de derde competitie van Europa. De 17e en 18e geplaatste clubs zakken naar de tweede divisie, terwijl de 16e geplaatste club voor zijn overleving zal spelen in een play-off tegen de 3e geplaatste club.

Kampioen Portugese competitie: vorige seizoenen

2022-2023 - Benfica

2021-2022 - FC Porto

2020-2021 - Sporting CP

2019-2020 - FC Porto

2018-2019 - Benfica

Een account openen bij TOTO!

Winnaar competitie Portugal 2023 24

Voorspelling winnaar Liga Portugal - 2023 2024

In de Portugese Primeira Liga, tegenwoordig bekend als Liga Betclic (voorheen Liga NOS of Liga Bwin), wordt verwacht dat regerend kampioen Benfica een intense titelstrijd zal uitvechten met FC Porto. Benfica Lissabon, dat bestaat uit internationale spelers en wordt geleid door een zeer goede coach, heeft alle troeven in handen om opnieuw een Portugese titel te pakken. In ieder geval zijn de kansen op de titel voor Benfica nog steeds erg aantrekkelijk en we raden je aan om voor de ploeg uit het Estádio da Luz te gaan. Doe je voorspellingen!

Koning TOTO worden!

Liga Portugal voorspelling: Beste kansen voor de winnaar

 • FC Porto - 2.10
 • Benfica - 2.20
 • Sporting - 6.50
 • Braga - 34.00
 • Boavista - 251.00
 • Vitória Guimarães - 401,00
 • Arouca - 401,00

Kansen afkomstig van www.bet365.nl