Loading...

Voorspellingen Liga Portugal

Een absolute kenner van de Portugese Liga NOS (Primeira Liga) of simpelweg geīnteresseerd in deze Portugese voetbalcompetitie? Op de hoogte van de laatste nieuwtjes en feiten over de Liga NOS of sinds kort bezig met een inhaalslag? Wil je met deze kennis en interesse een stapje verder gaan en er iets aan verdienen door middel van voetbalweddenschappen? Dan hebben wij voor jou een pagina met tips samengesteld om aan de slag te gaan. Wij zijn ervan overtuigd dat wij met onze expertise jouw ‘game’ naar de ‘next level’ kunnen brengen.

Liga NOS voorspellingen - voetbal Portugal

Liga NOS voorspelling Portugal voetbal 2021-2022

De redactie van SOSWedden weet dat sportweddenschappen in Nederland en in andere landen een steeds serieuze business worden en er ook minder taboe op heerst. De redacteuren hebben er daarom voor gekozen om prognoses op te stellen voor verschillende competities, zoals de Portugese Liga NOS. Deze prognoses zijn 100% gratis en zullen dat ook blijven. De voorspellingen voor de Portugese competitie, de Liga NOS, zijn gebaseerd op de belangrijste feiten en cijfers, alsmede andere aspecten die volgens onze voetbal- en wedexperts van belang zijn. Deze voorspellingen bieden wij volledig gratis en vrijblijvend aan en kunnen mogelijk jouw handleiding worden richting succes. Een aantal factoren die invloed hebben op jouw weddenschap en op deze pagina besproken worden:

  • De vorm van Liga NOS clubs
  • De spelers die het verschil maken
  • De stand in de Liga NOS en het competitieprogramma
  • De motivatie van de Liga NOS teams
  • Het verloop van een duel in het verleden
  • Het vinden van de hoogste odds

Gereed? Op naar de tips!

Aanmelden bij TOTO Sportweddenschappen

De vorm van de clubs in de Primeira Liga

Bij ons is vaak de eerste stap bij het aangaan van een weddenschap het kijken naar de recente vorm van de teams die deelnemen aan de wedstrijd waarop je mogelijk wilt inzetten. Daarbij verzeker je je van de uitslagen van de laatste wedstrijden en daarnaast neem je ook de tijd om een kijkje te nemen naar wedstrijdstatistieken als hoe vaak er op doel werd geschoten, hoeveel vrije trappen er werden genomen, op welke helft er veelal gespeeld werd, wie er het meest in balbezit was in een wedstrijd, het aantal hoekschoppen, andere standaardsituaties, etc. Een elftal dat al wekenlang op zoek is naar stabiliteit en vorm zal waarschijnlijk minder offensieve spelkwaliteit aan de dag brengen dan een team dat vol vertrouwen is en in goede vorm zit. Denk aan het volgende scenario. Sporting Portugal heeft al 5 achtereenvolgende duels niet meer gewonnen tegen op papier kleine tegenstanders en neemt het in de volgende wedstrijd op tegen kampioen Porto. In eerste instantie lijkt Porto degelijke kans te kunnen maken tegen de regerend kampioen. De vraag is echter of dit echt het geval is na het waarnemen van de resultaten uit de laatste 5 wedstrijden. Is Porto wel in staat om resultaat te halen tegen Sporting of gaan ze het heel lastig krijgen? Wanneer Sporting in topvorm blijkt te zitten, zal je voorkeur normaal gesproken uitgaan naar Sporting. Blijkt Sporting echter ook al wekenlang uit vorm te zijn, dan wordt het een lastiger verhaal en moet je jezelf afvragen of je wel wilt inzetten op een winst, gelijkspel of verlies in deze wedstrijd, of dat je voor een andere weddenschap kiest zoals het aantal doelpunten (later meer hierover).

De spelers die het verschil maken

Het belang van een cruciale speler is ook in de Portugese competitie een belangrijk onderdeel van het spelletje. Maak er de gewoonte van om te checken of een van beide ploegen belangrijke pionnen moeten missen voor de wedstrijd waarop jij je geld wilt inzetten. In de NOS Liga zijn er veel voorbeelden van clubs die bepaalde spelers niet kunnen missen. Hiervoor nemen we even het volgende voorbeeld: middenvelder van Benfica, Julian Weigl, was een belangrijke speler vorig seizoen. De Duitser is een belangrijk spilfiguur in het geheel die verdediging en aanval deed samenvloeien tot een mooi geheel. Neem deze speler weg voor een aantal wedstrijden en je zal waarschijnlijk zien dat het team nieuwe patronen moet zoeken in de as om zo verbindingen te vinden tussen de verdedigers en aanvallers, een niet zo’n evidente klus in het voetbal. Het ontbreken van Weigl kan dus ten koste gaan van de resultaten. Bij de grote 3, Benfica, FC Porto, en Sporting CP zal het ontbreken of uit vorm zijn van een speler natuurlijk wel beter opgevangen kunnen worden dan bij de kleinere clubs uit de competitie. Wij raden je ook altijd aan om niet alleen naar de vorm te kijken, maar ook of een speler niet met zijn hoofd bij een transfer zit of mogelijk helemaal niet aan het startsignaal zal verschijnen om welke reden dan ook. Bepaalde spelers hebben in het voetbal nou eenmaal veel invloed op het wedstrijdresultaat, zoals een keeper die de verdediging aanstuurt of een spits die goal na goal maakt, dit is in Portugal niet anders.

Wedden op de Portugese voetbalcompetitie bij TOTO

De stand in de Liga NOS en het competitieprogramma

Neem ook altijd een kijkje naar de stand in de competitie, maar zeker ook naar wedstrijden die voor en na jouw uitgekozen wedstrijd plaatsvinden. Het kan bijvoorbeeld voorvallen dat FC Porto midweeks moet spelen tegen Ajax in de Champions League of Europa League. In zo'n geval kan het voorkomen dat de trainer beslist om in een thuiswedstrijd in de eigen competitie te starten met enkele jongens die normaal op de bank zouden zitten. Zo'n druk wedstrijdprogramma van een favoriet kan een reden zijn om eens te overwegen om de underdog te kiezen in een weddenschap (of om gewoon de weddenschap te laten voor wat het is, wat wat ons betreft een even belangrijke vaardigheid is in dit spelletje).

Een tweede voorbeeld. Stel je voor dat er tussen de 16e en 17e in de stand, Moreirense en Gil Vicente, een heus degradatieduel op het programma staat. De thuisploeg heeft na die wedstrijd een zwaar programma met FC Porto en Sporting CP als tegenstanders. In dit geval kan het belang van het degradatieduel groeien, omdat er geen winst ingecalculeerd zal zijn in de volgende duels tegen de grote ploegen. Dit programma kan ook een interessant detail zijn om te wedden op het aantal doelpunten, want hoogstwaarschijnlijk zal er dan meer op jacht worden gegaan naar goals.

De motivatie van de teams in de Primeira Liga

Ook belangrijk is om de cultuur van de competitie tot in de mate van het mogelijke proberen op te snuiven. Hierbij is het aan te raden om jezelf veel kritische vragen voor te leggen.

Welk elftal won de ontmoetingen in het vorige seizoen? Verliepen die wedstrijden rustig of was er sprake van een heus incident? Is er sprake van een derby tussen clubs uit dezelfde stad of streek, of gaat het om twee ploegen die weinig rivaliteit kennen? Hebben spelers, trainers of clubbestuurders gezegd dat deze wedstrijd topprioriteit is, of het tegenovergestelde?

Door jezelf zoveel mogelijk kritische vragen te stellen over het duel, zul je minder voor verrassingen komen te staan wanneer de wedstrijd gespeeld gaat worden. Dit zou je voorspellingen een stuk betrouwbaarder moeten gaan maken in zijn algemeenheid.

Registreren op de website van TOTO en direct beginnen met wedden op sport

Het verloop van een duel in het verleden

Kijk zeker ook naar de historie die rond bepaalde wedstrijden hangt. Wedstrijden uit het verleden kunnen enige weerslag op het spel hebben. Stel dat Sporting CP al 5 seizoenen op rij niet kon winnen op het veld van stadgenoot Benfica, dan moet je natuurlijk extra goed afwegen of die weddenschap op de bezoekende ploeg wel een goed idee is. Onmogelijk is het natuurlijk niet dat ze punten zouden pakken, maar net daarom zijn de eerder aangehaalde punten extra belangrijk (zoals de recente vorm nagaan, de motivatie bekijken, een blik werpen op het speelschema, etc.)

Het vinden van de hoogste odds

Het gevoel dat je alle research hebt gedaan die nodig is voor het afsluiten van een weddenschap? Dan is het ook cruciaal om voor de door jouw gekozen weddenschap te zoeken naar de beste quoteringen die op de markt te vinden zijn. Uiteindelijk zal de hoogte van de quoteringen sterk bepalen hoeveel je wint. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je ziet dat bookmakers er wat naast zitten met hun quoteringen. Als de odds een stuk hoger zijn dan je zou verwachten (zelfs na research), dan is het zaak om snel toe te slaan. Staan de odds volgens jou niet hoog genoeg, ondanks enkele cruciale afwezigheden bij de ploeg waar je op in dacht te zetten? Dan kan het niet zo'n gek idee zijn om de weddenschap te laten varen. Kies jouw momenten goed uit. De verleiding om een wedstrijd nog interessanter te maken met een weddenschap is misschien moeilijk te weerstaan, maar beter niet inzetten dat dan jezelf voor de kop te moeten slaan, omdat je teveel risico nam op een wedstrijd met lage quoteringen.

Wij raden zowel beginnende als ervaren wedders ook altijd aan om je in te schrijven op verschillende goksites. Niet alleen pak je daarmee verschillende welkomstbonussen, die goksites aanbieden aan nieuwe spelers, maar zet je ook altijd in op de hoogste quoteringen. De ene bookmaker kan bijvoorbeeld 1.80 aanbieden voor een winst van Benfica, terwijl een andere bookmaker 1.90 aanbiedt. In het geval je 100 euro inzet, zul je zien dat er wel degelijk een verschil bestaat in de winst, wanneer je de weddenschap juist blijkt te hebben. Misschien ben je nog niet overtuigd van het verschil in opbrengsten tussen bookmakers bij 1 wedstrijd, maar stel je eens voor dat je iedere weddenschap zo'n extra winst pakt. Je zult zien dat het op de lange termijn echt de moeite waard is om altijd op de hoogste odds in te zetten. Schrijf je echter alleen in bij bookmakers met een licentie en waar je dus volledig beschermd bent!

De beste odds voor sportweddenschappen vinden op toto.nl

Portugese voetbalcompetitie - feiten en cijfers voor goede voorspellingen

Statistieken Liga Nos Portugal voetbalwedden

We lijken wel een strenge leerkracht die je opzadelt met huiswerk, maar we beloven jou dat deze tools je zullen helpen om de juiste keuzes te maken. Leer jezelf de juiste gewoontes aan, zoals het bekijken van statistieken. Zulke gegevens zijn namelijk onmisbaar als je regelmatig succes wilt boeken met sportwedden. Een aantal belangrijke statistieken over de Liga NOS bespreken wij hier alvast:

Allereerst is het afsluiten van weddenschappen op het aantal doelpunten in een wedstrijd voor ons iets om in de gaten te houden voor het aankomende seizoen 21/22 in de Portugese hoogste voetbaldivisie. Er was een gemiddelde van 2.42 goals per wedstrijd afgelopen seizoen, en daarmee zit deze competitie in de onderste regionen van de Europese competities op dat vlak. Desondanks wordt de Portugese competitie vaak omschreven als een technische competitie. Er worden dus relatief weinig doelpunten gemaakt, terwijl het dit imago niet bij iedereen heeft. Het lage aantal doelpunten is een ontwikkeling die we de afgelopen jaren blijven waarnemen en zelfs zien toenemen door de jaren heen in Portugal. Doordat Portugal nog altijd deze reputatie heeft van sierlijke en technische spelers, willen we nog weleens hoge quoteringen vinden voor weddenschappen als ‘under 2.5 goals’. Wanneer we naar percentages kijken, vinden we dat 44% van de wedstrijden van vorig seizoen 3 doelpunten of meer zagen, terwijl in 45% van de gevallen door beide teams werd gescoord. Het inzetten op slechts één team dat scoort of een laag aantal doelpunten in een wedstrijd, kan dus geen gek idee zijn.

Sportwedden bij dé Nederlandse aanbieder van voetbalweddenschappen, TOTO

Presentatie Liga NOS

Voorspelling Liga Nos competitie portugal

Bij een wedstrijd die aan het einde van het seizoen gespeeld wordt, kan je jezelf tijd besparen door op de hoogte te zijn waarvoor de teams nog aan het spelen zijn en kan je meteen toehappen als je de eerste odds tevoorschijn ziet komen. Odds wisselen vaak enorm en het is dan ook zaak om vlug genoeg te zijn en altijd te wedden op de hoogst mogelijke odds. Hierbij helpt het enorm als je zaken zoals de verdeling van Europese tickets en het aantal ploegen dat degradeert goed door hebt.

Liga NOS programma & teams.

De Portugese competitie bestaat uit 18 teams, waarbij de laatste 2 degraderen naar het op één na hoogste Portugese voetbalcompetitie. Wie aan het einde van het seizoen als eerste eindigt, heeft recht op een plek in de Champions League. De nummer twee mag ook deelnemen aan de Champions League. De ploeg die derde wordt, mag deelnemen aan de voorrondes van de Champions League, terwijl de nummers 4 en 5 zich kunnen opmaken voor de Conference League. De ploeg die de beker weet binnen te slepen mag volgend jaar meedoen aan de Europa League. Genoeg Europese plekken te verdelen dus aan het einde van het jaar, terwijl er ook onderin wat op het spel staat!

Kampioen Portugese competitie: vorige seizoenen

2021-2022 - FC Porto

2020-2021 - Sporting CP

2019-2020 - FC Porto

2018-2019 - Benfica

2017-2018 - FC Porto

Een account openen bij TOTO!

Winnaar competitie Portugal 2022 2023

Winnaar Liga Nos Portugal 2021 2022 voorspellingen

Vorig seizoen wist Porto zich  tot kampioen van Portugal te kronen. Sporting Portugal en Benfica volgden op een ruime achterstand in het klassement. Er viel niet zoveel transfergeweld te noteren bij de grote 3 tijdens de zomermaanden. Benfica versterkte zich vooral met de aanvalsleider van Oekraïne, Roman Yaremchuk, die voor een fors bedrag van 17 miljoen overkwam van KAA Gent. FC Porto’s paradepaardje op de markt was het aantrekken van de Braziliaanse polyvalente vleugelspeler Pepê, die overkomt van Gremio. Bij Sporting CP ging de portefeuille iets meer open door een uitgave te doen van meer dan 40 miljoen aan spelers zoals Manual Ugarte en Paulinho. Wegens de meer gerichte aankopen die we zien bij FC Porto en het geloof die ze uitspraken in de huidige technische staf tippen we hen om het komende seizoen de trofee op te tillen. Hou zeker deze pagina in de gaten om verdere omwentelingen te volgen inzake transfers en nieuws over de Portugese competitie! 

Koning TOTO worden!