Loading...

Voorspellingen Bundesliga

Zit je eraan te denken om in te zetten op de Bundesliga? Vol spanning naar iedere Bundesliga wedstrijd kijken en succes hebben met je voetbalweddenschappen op Duits voetbal? Je bent aan het juiste adres. Op deze pagina die gewijd is aan het voorspellen van de hoogste Duitse voetbalcompetitie, vind jij allerlei tips en voorspellingen om goed op de Bundesliga te wedden. Let vooral goed op, want wie weet vind jij wel net die tip die je nodig hebt.

Tips voor voorspellingen Bundesliga

Voorspelling Bundesliga

De voetbalexperts en redacteuren van SOSWedden bieden veel voorspellingen aan voor de Duitse voetbalcompetitie, de Bundesliga. Voordat de redactie die voorspellingen online zet, worden deze voetbalcompetitie en de afzonderlijke voetbalwedstrijden in Duitsland uiteraard uitvoerig geanalyseerd. Het doel van onze redactie is om jou gratis betrouwbare voorspellingen aan te bieden voor de Duitse voetbalcompetitie. De redactie wil natuurlijk voorspellingen aanbieden die zo dicht mogelijk bij de werkelijkheid liggen. Om zo betrouwbaar mogelijke prognoses op te stellen, beantwoorden onze redacteuren onder meer deze belangrijke vragen:

 • Zijn de clubs in vorm?
 • Hoe is het gesteld met de belangrijkste spelers van een team?
 • Wat laten de statistieken zien?
 • Hoe is het gesteld met het moraal van de Bundesliga clubs?
 • Hoe ziet het competitieprogramma eruit van beide teams?
 • Welke odds bieden de bookmakers aan?

De redacteuren van SOSWedden proberen je goede voorspellingen aan te bieden voor voetbalweddenschappen op de Bundesliga, door zo precies mogelijk een antwoord te vinden op de bovenstaande vragen. Voor meer details lees je hieronder verder, waar we nader ingaan op iedere vraag.

Een account aanmaken bij TOTO en wedden op voetbal

Zijn de clubs in vorm?

De allereerste vraag die gesteld moet worden wanneer een betrouwbare Bundesliga prognose wordt opgesteld, is de vraag of de clubs in vorm zijn. Een team in vorm zal in de regel je voorkeur moeten genieten, ook al is die club op papier misschien niet persé de favoriet in de wedstrijd.

Stel je bijvoorbeeld eens voor dat het Borussia Dortmund van Donyell Malen en Erling Haaland al 9 wedstrijden op een overwinning wacht, terwijl Hertha BSC al 10 wedstrijden op rij niet meer verloor. Inzetten op Dortmund, de favoriet op papier, is in dit geval niet aan te raden. Hertha BSC zal je voorkeur moeten genieten, of je zal naar een andere weddenschap moeten gaan kijken.

Dit gegeven geldt niet alleen voor twee teams, waarvan er op papier één groter is dan de ander, maar zeker ook voor twee teams die op het eerste oog weinig voor elkaar onderdoen qua grootte van de clubs en de kwaliteit van de spelers. Wanneer Leverkussen bijvoorbeeld tegen Wolfsburg speelt, twee clubs die op papier weinig van elkaar onderdoen, maar de club van Mark Bommel in tegenstelling tot Leverkussen al wekenlang op rij overwinning na overwinning behaalt, dan is het vanzelfsprekend aan te raden om voor de club in vorm, in dit geval Wolfsburg, te gaan. Geen hoge wiskunde.

Bij voetbalwedstrijden is de huidige vorm van clubs vaak essentieel voor het resultaat in een volgende wedstrijd, dit is in de Bundesliga niet anders. Vergeet de vorm van de teams dus vooral niet mee te nemen in je afweging op welke clubs je inzet.

Hoe is het gesteld met de belangrijkste spelers van een team?

Een tweede vraag die gesteld moet worden wanneer je Bundesliga wedstrijden gaat voorspellen, betreft de sterspelers van een club. Doen de belangrijkste spelers van een team mee aan een wedstrijd en zo ja, zijn deze individuele spelers de laatste tijd in vorm, of raken ze al wekenlang geen pepernoot meer? Wanneer bij Bayern München een speler als Gnabry geblesseerd moet afhaken voor een duel, is dit een flinke aderlating. Desalniettemin zal Bayern in de regel nog wel spelers moeten hebben om dit verlies op te vangen (Lewandowski, Müller, Sané, Coman). 

Wanneer spelers als Jonas Hector en Ellyes Skhiri afwezig zijn bij FC Köln, zal het waarschijnlijk een ander verhaal worden. Deze twee spelers zijn erg belangrijk voor de ploeg uit Keulen en zullen niet zo 1,2,3 te vervangen zijn. Het resultaat van FC Köln kan dus sterk worden beïnvloed wanneer deze spelers uit vorm zijn of door wat voor reden dan ook afwezig zijn voor een wedstrijd.

Voordat je gaat wedden op de Bundesliga, is het dus erg belangrijk om na te gaan of de belangrijkste spelers aan de aftrap zullen verschijnen en in welke vorm zij de laatste weken steken. Een blessure, schorsing of vormcrisis van een sterspeler kan grote gevolgen hebben voor de prestaties van een club. Dit geldt natuurlijk met name voor clubs die geen elftal aan kwalitatief sterke vervangers klaar hebben staan, zoals een Bayern, Dortmund of Leipzig dat wel eerder zullen hebben.

Wanneer een speler afwezig is die normaal gesproken de ene na de andere goal maakt voor een Bundesliga club, of een keeper die een club vaak op de been houdt moet afhaken met een blessure, dan kan dit grote gevolgen hebben voor het wedstrijdresultaat. Denk hieraan! Hoewel het wederom geen lastige materie is, wordt dit door voetbalwedders nog te vaak over het hoofd gezien en dat is zonde.

Registreren bij TOTO en beginnen met voetbalwedden

Wat laten de statistieken zien?

De derde vraag die je jezelf moet stellen wanneer je een betrouwbare Bundesliga voorspelling wilt gaan opstellen, betreft de feiten en cijfers rondom een Bundesliga wedstrijd. Hierbij moet je denken aan de stand in de Duitse voetbalcompetitie en het resultaat van laatstgespeelde (onderlinge) wedstrijden.

Wanneer FC Mainz bijvoorbeeld een overwinning nodig heeft aan het einde van het seizoen om in de eerste Bundesliga actief te mogen blijven, en het speelt tegen Greuther Fürth dat al gedegradeerd is, dan zal het in de regel verstandiger zijn om op Mainz in te zetten. FC Mainz zal er namelijk normaal gespreken nog een keer alles aan willen doen om erin te blijven, terwijl het resultaat van de wedstrijd geen enkel verschil zal maken voor het lot van Greuther Fūrth. Natuurlijk zijn voetballers in de Bundesliga professionals, maar het is algemeen bekend in voetbal, ook in profvoetbal, dat het wel degelijk uitmaakt in een wedstrijd of beide teams evenveel hebben om voor te spelen.

Laat de belangrijkste statistieken dan ook niet liggen wanneer je gaat wedden op een wedstrijd. Dit zijn met name de stand in de competitie, de statistieken van de laatste wedstrijden die door beide teams werden gespeeld en hoe de laatste onderlinge duels tussen de teams verliepen. De stand op de ranglijst zal met name van belang zijn in de eindfase van het Bundesliga seizoen, wanneer sommige clubs hun doel mogelijk al bereikt hebben of juist zo teleurgesteld hebben dat er niets meer is om voor te spelen.

Hoe is het gesteld met het moraal van de Bundesliga clubs?

Een vierde belangrijke vraag die je jezelf moet stellen wanneer je gaat wedden op de Bundesliga gaat om het moraal van de teams, psychologische factoren dus. Eigenlijk stel je je je hierbij meerdere vragen (zoveel mogelijk!). Om een winnende Bundesliga weddenschap op te stellen, raadt onze redactie bijvoorbeeld aan om een antwoord te vinden op de onderstaande vragen:

Is het moraal goed bij beide teams? Zijn de wisselspelers tevreden met hun bijdrage? Zijn de twee teams die tegen elkaar spelen grote rivalen van elkaar? Wie won de laatst gespeelde onderlinge wedstrijd en hoe zag het spelbeeld er in die wedstrijd uit? Zijn de sterspelers van een club tevreden? Wat zijn de ambities van de beide clubs? Leeft een erg belangrijke speler in onmin met andere spelers, een trainer of de clubleiding? Door dit soort vragen te beantwoorden voorafgaande aan een Bundesliga duel, zul je een veel beter beeld krijgen van de wedstrijd en ook gaan inzien welke weddenschap het beste is om af te sluiten.

Koning TOTO worden!

Hoe ziet het competitieprogramma eruit van beide Bundesliga teams?

Om de daadwerkelijke motivatie van een club in de Duitse voetbalcompetitie nog beter te begrijpen, raadt onze redactie je altijd aan om naar het speelschema van het gehele seizoen te kijken, met name ook de wedstrijden die clubs in Europees verband spelen.

Wanneer Bayern Mūnchen bijvoorbeeld een belangrijke wedstrijd in de Champions League speelt tegen Real Madrid, drie dagen voor of na een wedstrijd waar je op in wilt zetten, dan is het mogelijk dat Bayern niet met de sterkste elf spelers gaat starten. Julian Nagelsmann kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een aantal spelers te sparen voorafgaand aan de wedstrijd met de Spaanse gigant, of laat enkele topspelers bijkomen van de belangrijke ontmoeting met Real Madrid. Hoewel Bayern normaal gesproken genoeg sterke spelers achter de hand moet hebben, kan het met alle respect natuurlijk wel een verschil zijn of Bayern start met Lewandowski of met Choupo-Moting.

Een ander voorbeeld: als Borussia Dortmund een wedstrijd speelt tegen Bayern München, vervolgens in de Champions League tegen Ajax speelt, daarna tegen Bochum speelt en tot slot de return tegen Ajax speelt in de Champions League, dan kan het wedstrijdresultaat van Dortmund tegen Bochum weleens tegen gaan vallen, ook al is dit op papier een mindere tegenstander. Onderschat in dit geval Bochum niet, omdat het speelschema van Dortmund aantoont dat het zware wedstrijden speelt voorafgaand aan de ontmoeting, wat zowel vermoeidheid, focusverlies als rotatie kan betekenen aan de kant van Dortmund.

Wanneer je goede prognoses voor de Bundesliga wilt opstellen, dien je dus erg nauwlettend naar het speelschema van de Bundesliga clubs te kijken, zowel in de competitie, de DFB Pokal als in Europa. Je vindt die speelschema’s eenvoudig op de officiële websites van de Bundesliga en de Europese voetbalcompetities zoals de Champions League. 

Welke odds bieden de bookmakers aan?

Een laatste vraag en zeker niet de minst belangrijke voordat je gaat inzetten: hoe hoog zijn de geboden quoteringen voor Bundesliga wedstrijden? 

De hoogte van de quoteringen is essentieel bij het bepalen of je wel of niet inzet op een weddenschap. Je hoeft hier geen uitgebreide analyse op los te laten, maar je moet jezelf wel afvragen of de quoteringen de moeite waard zijn. De experts van SOSWedden raden je aan om de wedstrijd waarop je wilt inzetten op te zoeken op verschillende goksites, te kijken tegen welke quotering de weddenschap wordt aangeboden op de verschillende sites en je weddenschap te plaatsen op de website die de hoogste odds aanbieden.

Het kan namelijk voorkomen dat een bookmaker voor laten we zeggen een winst van Dortmund tegen RB Leipzig 1.95 aanbiedt, terwijl je op een andere goksite een quotering van 2.05 vindt. Hoewel dit verschil op het eerste oog misschien minimaal is, zul je er maar gauw genoeg achterkomen dat dit soort verschillen in quoteringen veel verschil kunnen maken voor je winst op de lange termijn. Stel je alleen al voor dat je €100 inzet bij de eerste bookmaker die een quotering van 1.95 aanbiedt. Je winst zal €95 bedragen. Zet je echter diezelfde €100 in bij de andere bookmaker die 2.05 aanbiedt, dan win je €105 euro. Een verschil van €10, simpelweg door bij de bookmaker in te zetten die de hoogste quotering biedt.

Onze redactie raadt je dus aan om je bij zoveel mogelijk legale bookmakers in te schrijven, om je op die wijze altijd te verzekeren van de allerhoogste quotering voor je weddenschap. De welkomstbonussen die vaak worden aangeboden door de goksites om nieuwe klanten te trekken, zijn bovendien een bijkomend voordeel. Zo bieden bookmakers gratis weddenschappen, een stortingsbonus en veel andere acties aan aan nieuwe spelers.

De Bundesliga en andere voetbalcompetities voorspellen bij TOTO!

Bundesliga: de statistieken voor een goede voetbal voorspelling

Statistieken Bundesliga - sportweddenschappen

Om een goede prognose voor een Bundesliga wedstrijd op te stellen, is het van essentieel belang om de meest belangrijke statistieken van de Duitse voetbalcompetitie tot je te nemen. Daarom presenteert de redactie van SOSWedden jou dan ook de belangrijkste statistieken uit het laatste Bundesliga seizoen 2020/2021, dat als goede referentie zou moeten dienen voor het nieuwe voetbalseizoen in Duitsland (2021/2022).

Het gemiddeld aantal doelpunten per wedstrijd in de Bundesliga lag in het seizoen 2020/2021 op 3.03. Dit is een erg hoog gemiddelde, waarmee de Bundesliga de Europese topcompetitie is waarin de meeste goals worden gescoord. Een wedtip voor de Bundesliga is dan om regelmatig voor de weddenschap ‘over 2.5 goals’ te gaan (59% van de wedstrijden uit het vorige Bundesliga seizoen zag dit resultaat, terwijl in 60% van de wedstrijden door beide teams werd gescoord).

Neem ten slotte de volgende informatie tot je wanneer je besluit te wedden op een Bundesliga wedstrijd: het aantal gelijke spelen in de Bundesliga was vorig jaar relatief hoog (27% van de duels), terwijl er in het laatste kwartier de meeste goals vielen (22% van de goals). Je hebt nu een aantal invalshoeken voor een interessante weddenschap op de Bundesliga, seizoen 2021-2022.

Inzetten op de Bundesliga bij TOTO

Presentatie van de Bundesliga

Presentatie Bundesliga

Een goede Bundesliga voorspelling vraagt natuurlijk allereerst om een uitstekende kennis van deze Duitse voetbalcompetitie. Laten we dus nog even het competitieformat bespreken en wat algemene informatie over deze competitie geven, voor de mensen die deze competitie nog niet zo goed kennen.

De Bundesliga clubs

In het seizoen 2021-2022 zijn er weer 18 Duitse voetbalteams die deelnemen aan de Bundesliga. Deze clubs maken samen uit wie zich de kampioen van Duitsland mag noemen, wie er volgend voetbalseizoen mag gaan deelnemen aan Europese competities als de Champions League en de Europa League, maar ook wie er degradeert en volgend jaar een niveau lager actief zal zijn.

Onder de grootste clubs vallen onder meer Bayern München, Borussia Dortmund, RB Leizpig, Wolfsburg en Bayern Leverkussen te rekenen. Ook teams als Borussia Monchengladbach en Eintracht Frankfurt zijn natuurlijk weer van de partij. Vrijwel alle Duitse voetbalclubs hebben een grote supportersgroep en Bundesliga wedstrijden worden nadrukkelijk gevolgd in zowel Duitsland als elders in de wereld. De Bundesliga is dan ook een leuke competitie om te volgen en om op in te zetten.

Bundesliga programma

De Bundesliga is een competitie die wordt gespeeld in 34 speelrondes. Iedere club uit de hoogste Duitse voetbaldivisie speelt een keer thuis en uit tegen een andere club uit de Bundesliga. De eerste 6 plaatsen op de ranglijst aan het einde van het seizoen leveren Europees voetbal op.

De Bundesliga ploegen die bij de eerste 4 eindigen, kwalificeren zich direct voor de Champions League (seizoen 2022-2023), de nummer 5 plaatst zich voor de Europa League, terwijl de club die 6e wordt in de Bundesliga zich kwalificeert voor de nieuw in het leven geroepen Conference League. 

Onderin de Bundesliga, zijn het aan het einde van het seizoen de nummers 17 en 18 die ‘absteigen’, ook wel degraderen, naar de Tweede Bundesliga. De club die 16e wordt aan het einde van het Bundesliga seizoen, neemt het op tegen een club uit de Tweede Bundesliga voor promotie/degradatie. Bovenin het klassement is het Bayern München dat al 9 jaar domineert, al hebben ploegen als Dortmund en Wolfsburg in het verleden ook de Duitse titel gepakt. Clubs als Dortmund en Leipzig zullen er alles aan doen om te voorkomen dat Bayern wéér kampioen wordt, terwijl het onderin ook weer spannend gaat worden.

Grote Duitse voetbalclubs, echte “Traditionsvereine”, hebben de afgelopen jaren met meer of minder succes tegen degradatie gevochten. Zo zijn gigantische clubs als Schalke, Werder Bremen en HSV inmiddels in de Tweede Bundesliga actief. Onderin de competitie is het dus misschien nog wel spannender dan bovenin! Meer dan genoeg om naar uit te kijken dus in het nieuwe Bundesliga seizoen 2021-2022. 

Kampioen Bundesliga afgelopen 5 jaar

 • 2020-2021 | Bayern München
 • 2019-2020 | Bayern München
 • 2018-2019 | Bayern München
 • 2017-2018 | Bayern München
 • 2016-2017 | Bayern München

Wedden op de kampioen van Duitsland, seizoen 2021-2022 bij TOTO!

Voorspelling kampioen Bundesliga 2021-2022

Prognose Bundesliga - Kampioen 2021 2022

Bayern München is zoals gezegd al 9 seizoen op rij kampioen geworden in Duitsland en zal er alles aan doen om de 10e opeenvolgende titel binnen te slepen. Bayern hield een groot deel van de selectie intact. Het nam transfervrij afscheid van onder meer Alaba en Boateng, terwijl onder meer Upamecano voor ruim 40 miljoen werd overgenomen van RB Leipzig. De belangrijkste slag sloeg Bayern misschien wel met het aantrekken van de talentvolle hoofdcoach Julian Nagelsmann. De redactie van SOSWedden verwacht niet dat Dortmund of Leipzig een heel seizoen lang in het wiel kunnen blijven van Bayern München, dat meer kwaliteit heeft en ervaring heeft in het binnenhalen van de Duitse titel. Denk jij dit ook? Of ben je het er niet mee eens en denk je dat een andere Bundesliga club de hegemonie van Bayern München gaat doorbreken? Op naar je voorspellingen!

Voetbalwedden op toto.nl en profiteren van leuke acties!