Loading...

Voorspellingen Europa League

Van plan om te gaan voetbal wedden op de Europa League? Genieten van alle Europa League wedstrijden en succesvolle voorspellingen opstellen? Dan ben je aan het goede adres. Wij presenteren op deze pagina tips om goed te wedden op de UEFA Europa League. Wees scherp, want wie weet vind jij de tip die nodig is om jouw winst bij Europa League weddenschappen te verhogen.

Wedtips voor jouw Europa League voorspellingen

Voorspellingen Europa League - 2023 2024

Met als doel om altijd de beste Europa League voorspellingen te presenteren, doet onze redactie er iedere dag alles aan om de belangrijkste cijfers en andere factoren te analyseren die van belang zijn. Onze missie? Jou te voorzien van de meest betrouwbare voorspellingen die telkens dichterbij de realiteit komen te liggen. Hieronder de belangrijkste factoren om in ogenschouw te nemen wanneer je de Europa League gaat voorspellen:

 • De vorm van de teams
 • De vorm van de spelers
 • De statistieken
 • Het mentale aspect
 • Het wedstrijdprogramma
 • De odds

SOSWedden schrijft betrouwbare voorspellingen door deze 6 factoren zorgvuldig na te lopen. Voor meer details kun je hieronder verder gaan met lezen.

Aanmelden op betcity.nl

De vorm van de teams

Logisch, maar essentieel om niet te vergeten: analyseer hoe de betreffende teams de laatste wedstrijden presteren voordat je gaat inzetten op de Europa League wedstrijd. Het is over het algemeen niet aan te raden om op een team in te zetten dat bezig is aan een slechte reeks in de nationale en/of Europese competitie.

Laten we een voorbeeld nemen om dit punt te illustreren. Napoli staat achtste in de Serie A en verloor al drie wedstrijden op rij. De Italianen nemen het in de Europa League op tegen Hajduk Split. Hoewel Napoli op papier de favoriet is, kan het een idee zijn om de wedstrijd te laten voor wat het is en een andere weddenschap te kiezen (zeker als Hajduk Split goed in vorm is).

Wanneer twee teams van een vergelijkbaar niveau tegen elkaar spelen, is het ook van belang om naar de vorm te kijken om te bepalen wie de meeste kans maakt op een overwinning. Geen hoge wiskunde, maar vergeet dus vooral niet om even de tijd te nemen om naar de resultaten van de laatstgespeelde wedstrijden te kijken. 

De vorm van de spelers

Vergelijkbaar met het vorige punt is het aan te raden om de vorm van de spelers te kijken. Dit is met name belangrijk bij kleinere teams die niet de mogelijkheid hebben om een sterke vervanger op te stellen wanneer een belangrijke speler uit vorm is. Bij een grote club hoeft de vorm van een enkele speler niet persé gevolgen te hebben, omdat de trainer gerust een kwalitatief goede vervanger kan inzetten. 

Real Betis zal met een Nabil Fekir die hopeloos uit vorm is minder kans maken op een overwinning, dan wanneer een West Ham of Leicester City een speler heeft die uit vorm is. De Engelse ploegen hebben namelijk een grotere selectie die de een belangrijke speler die hopeloos uit vorm is beter zou moeten kunnen opvangen.

Houd dus rekening met de vorm van individuele spelers, maar kijk ook naar zaken zoals schorsingen en blessures. Focus je hierbij met name op de belangrijkste spelers: een doelpuntenmaker, een spelverdeler of een ontzettend belangrijke stofzuiger op het middenveld. Als zulke spelers uit vorm zijn of afwezig, dan zullen de kansen voor de betreffende teams afnemen in Europa League wedstrijden.

Registreren bij Bet365 en genieten van de inschrijfbonus

De statistieken

Neem de belangrijkste statistieken ook mee in je overweging op welke Europa League wedstrijd en op welk team je gaat inzetten. Houd voordat je inzet bijvoorbeeld goed rekening met het aantal punten dat een team behaald heeft in de poulefase.

Het kan namelijk voorkomen dat een team als Leicester City al gekwalificeerd is voor de volgende ronde na 4 van de 6 poulewedstrijden. In de laatste 2 wedstrijden kan de trainer van Leicester er zomaar voor kiezen om zijn wissels te laten opdraven, waardoor de kansen op een overwinning in die laatste duels zullen afnemen. Let dus goed op en wees voorzichtig met het wedden op een team dat zich al gekwalificeerd heeft voor de volgende ronde.

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat een team al vroegtijdig weet dat het laatste in de poule wordt. In dat geval zal het in de meeste gevallen aan te raden zijn om in te zetten op de tegenstander van dat betreffende team, zeker als de tegenstander nog iets heeft om voor te spelen (kwalificatie volgende ronde en/of eerste in de poule worden). Je begrijpt dat het dus met name belangrijk is om naar de stand en statistieken te kijken wanneer de groepsfase van de Europa League tegen zijn einde loopt.

Het mentale aspect

Het mentale aspect rondom een Europa League wedstrijd dient bovendien ook bekeken te worden voordat je gaat wedden. Hierbij stel je jezelf zoveel mogelijk vragen, waarop je vervolgens zoveel mogelijk antwoorden probeert te vinden.

Hoe is het gesteld met het moraal van beide teams? Zijn de wisselspelers vaak beslissend wanneer zij worden ingebracht? Hoe is de eerste wedstrijd verlopen? Zijn de sterspelers in goede doen en zitten zij goed in hun vel? Is het een echte missie van de club, de coach en de selectie om de Europa League te winnen? Spelen er randzaken die van invloed kunnen zijn op de prestaties van een elftal?

Als je het antwoord op zoveel mogelijk van dit soort vragen weet, dan zal je ongetwijfeld beter gaan voorspellen. Door voorafgaand aan een Europa League wedstrijd een goed beeld te hebben van de vorm van de teams, hun ambities, de mentale situatie en de belangrijkste statistieken, vergroot jij jouw kansen bij Europa League weddenschappen!

De Europa League voorspellen bij Bet365

Het wedstrijdprogramma

Dit punt heeft veel raakvlakken met de hierboven besproken factoren die van belang zijn bij het voorspellen van de Europa League. Een seizoen kan moeilijk zijn voor een club en met name lang duren. Voor een club met een dunne selectie zal het moeilijk zijn om op alle fronten te presteren. Sommige clubs maken daarom een keuze waar hun prioriteiten liggen. De Europa League kan daarbij het ondergeschoven kindje worden.

Wanneer een club als Real Betis op donderdag in de Europa League speelt en in het daaropvolgende weekend in de nationale competitie tegen Real of Barca, dan is het de vraag of Betis veel prioriteit geeft aan de Europa League wedstrijd. Kijk dus goed naar de speelschema’s van de teams in de Europa League. De speelschema’s kunnen namelijk veel zeggen over met welke instelling clubs de wedstrijd ingaan.

De odds

Vergeet bovenal niet om de odds te analyseren en om deze te vergelijken op de verschillende goksites. De quoteringen willen namelijk nog weleens verschillen van bookmaker tot bookmaker, terwijl het om precies dezelfde weddenschap gaat. Op de lange termijn doe je jezelf er echt een plezier mee als je altijd op de hoogste odds inzet.

Door je bij zoveel mogelijk bookmakers in te schrijven die een licentie hebben van de Nederlandse Kansspelautoriteit, kun je altijd op de hoogste quotering inzetten. De welkomstbonussen die je ontvangt bij een nieuwe inschrijving op een goksite zijn daarbij leuke pluspunten. Je ontvangt als nieuwe klant vaak rond de €100 à €150 aan bonussen op goksites, die ervoor kunnen zorgen dat jij direct een mooie winst maakt op je eerste voetbalweddenschap.

Inschrijven op de website van Bet365!

Europa League: de feiten en cijfers die jou helpen voorspellen

Hulp met wedden op Europa League

Om de juiste voorspellingen te doen voor de UEFA Europa League, zijn er een paar cijfers en statistieken die je moet kennen en in gedachten moet houden. Hier is een blik op enkele gemiddelden van de laatste editie, in 2022/2023.

Een zeer hoog gemiddelde van 2,71 doelpunten per wedstrijd. Dat is een van de beste gemiddelden voor een internationaal toernooi. Daardoor is de EL vaak een spektakelstuk, zoals vorig jaar met de tweeluik tussen Manchester United en Sevilla (2-5 totaal) of Union Berlin en Union Saint-Gilloise (3-6 totaal). Als je wedt op de Europa League, aarzel dan niet om te wedden op wedstrijden met doelpunten, met weddenschappen van het type "Meer dan 2,5 doelpunten" of "Meer dan 3,5 doelpunten". De kansen zijn over het algemeen goed.

Merk vervolgens op dat er vorig jaar een aantal gelijke spelen waren, maar minder dan in de vorige editie. Terwijl het aandeel gelijke spelen de afgelopen jaren was gedaald, van 20% in 2020/2021 naar 28% in 2021/2022, stagneerde het vorig jaar met 24% van de wedstrijden die in een gelijkspel eindigden. Deze trend kan zich dit jaar voortzetten, dus we adviseren je om je droge weddenschappen af te dekken met de Europa League loting.

Open een Unibet account.

Daarom zijn dubbele kans weddenschappen zoals 'Team 1 of gelijkspel' en 'Team 2 of gelijkspel' favoriet bij deze wedstrijd. Als je denkt dat de winkansen voor een team bijzonder aantrekkelijk zijn, kun je ook kiezen voor de weddenschap "Wedstrijdresultaat - terugbetaling bij gelijkspel". De winkansen zullen iets lager zijn dan voor een gewone teamwinst, maar je voorkomt onaangename verrassingen, die de vorige edities vaak voorkwamen.

Er zijn ook andere interessante statistieken over de Europa League van vorig seizoen. Er waren bijvoorbeeld 4 verschillende scorers onder degenen die 5 doelpunten of meer maakten in de competitie. Bovendien scoorde de topscorer (Marcus Rashford van United met 6 doelpunten) slechts één doelpunt meer dan de nummer twee Victor Boniface (die van Union SG naar Bayer Leverkusen verhuisde en daarom dit jaar ook aan de competitie zal deelnemen). De Europa League is vaak een spannende race om doelpunten. Ons advies is daarom om de kleine quoteringen op deze markt te vermijden en waarom niet een kans nemen op een aantal interessante doelpuntenmakers met hoge quoteringen, want dit kan zich uitbetalen!

Tot slot is het de moeite waard om op te merken dat het kwartier dat vorig jaar de meeste doelpunten opleverde het laatste kwartier was, d.w.z. dat tussen de 76e en 90e minuut 22% van alle doelpunten vielen. Dus als je een fan bent van dit soort weddenschappen, ga dan voor het laatste deel van de wedstrijden, of waarom niet een weddenschap als "meer doelpunten in de tweede helft dan in de eerste". Het kan een groot verschil maken voor je winst.

Speel Slimmer bij BetCity!

Presentatie Europa League

Europa League - Gids voor wedden

Voordat je gaat inzetten op de Europa League, is het natuurlijk wel handig dat je weet hoe het toernooi is opgebouwd. Welke teams doen er bijvoorbeeld mee en wat is het toernooiformat.

De deelnemers

Elk seizoen vechten veel teams om zich te kwalificeren voor een Europese beker. Sommige zijn begrijpelijkerwijs teleurgesteld dat ze niet meedoen aan de Champions League, terwijl andere blij zijn dat ze in de Europa League spelen. Vorig jaar was dit bijvoorbeeld het geval voor goede teams als PSV Eindhoven, SC Braga en Olympiakos, die tot de beste clubs van hun land behoren en kunnen laten zien waartoe ze in staat zijn op het Europese podium.

Dit jaar, voor de editie 2023-2024 van de Europa League, moeten de verschillende rondes ons een aantal leuke verrassingen bieden. En in de groepsfase zijn er al enkele zeer grote namen: Ajax, Liverpool, Brighton, West Ham, Villarreal, Real Betis, Freiburg, Bayer Leverkusen, AS Roma, Atalanta en Sporting. Met zo veel wedstrijden in het vooruitzicht worden jouw voorspellingen voor de UEFA Europa League zeker episch!

Het toernooi formaat

Sinds de oprichting van de nieuwe Europese Conference League is de opzet van de Europa League enigszins veranderd. Vandaag de dag doen er 32 teams mee aan de Europa League groepsfase.

Er bestaan in de groepsfase 8 groepen van 4 teams. Alleen de nummers 1 van de poule kwalificeren zich direct voor de volgende ronde, de achtste finale. De clubs die tweede worden in de Europa League poule, nemen het op tegen de nummers 3 uit de Champions League poules. De winnaar van deze ontmoeting plaatst zich ook voor de achtste finale van de Europa League. Vervolgens worden er telkens een thuis- en uitwedstrijd gespeeld in de achtste finale, kwartfinale en halve finale. De Europa League finale bestaat uit 1 wedstrijd die in mei 2022 op neutraal terrein wordt gespeeld. Dit jaar is Sevilla aangewezen als speelstad voor de Europa League finale. De winnaar van de Europa League mag niet alleen de beker mee naar huis nemen, maar plaatst zich ook direct voor het Champions League seizoen 2022-2023.

De laatste 5 Europa League winnaars

2012-2023 | Sevilla FC

2021-2022 | Eintracht Frankfurt

2020-2021 | Villarreal CF

2019-2020 | Sevilla FC

2018-2019 | Chelsea

2017-2018 | Atletico Madrid

Een account openen bij BetCity

De halve finales van de Europa League

De halve finales van de Europa League, die op 2 en 9 mei worden gespeeld, bieden ons twee zeer interessante ontmoetingen:

 • Bayer Leverkusen - AS Roma
 • Marseille - Atalanta Bergamo

De kwartfinales zullen zeker spannend worden, met veel van de grote clubs die op dit moment nog in de competitie zitten. Voor al deze wedstrijden staan je geweldige quotes te wachten bij www.toto.nl. Veel plezier met wedden!

Open een Toto account

De kwartfinales van de Europa League | Afgerond

De Europa League kwartfinales zijn voorbij! Hier zijn de uitslagen en de voorrondes:

 • AC Milan - AS Roma (1-3 in totaal)
 • Liverpool - Atalanta Bergamo (1-3 in totaal)
 • Bayer Leverkusen - West Ham United (3-1 totaal)
 • Benfica - Marseille (2-2 in totaal, 2-4 na penalties)

Open een Toto account

De Europa League ronde van 16 | Afgerond

De Europa League ronde van 16 is voorbij. Hieronder vind je de kwalificatiewedstrijden en uitslagen:

 • Sporting - Atalanta Bergamo (2-3 totaal)
 • AS Roma - Brighton & Hove (4-1 in totaal)
 • Sparta Praag - Liverpool (2-11 in totaal)
 • FK Qarabag - Bayer Leverkusen (4-5 totaal)
 • AC Milan - Slavia Praag (7-3 in totaal)
 • Freiburg - West Ham United (1-5 in totaal)
 • Benfica - Glasgow Rangers (3-2 in totaal)
 • Marseille - Villarreal (5-3 in totaal)

Open een Unibet account

Europa League - play-offs | Afgerond

De ronde van 16, bekend als de play-offs, die op 15 en 22 februari worden gespeeld, biedt ons 8 zeer interessante head-to-head wedstrijden:

 • Feyenoord - AS Roma (2-2 in totaal, 4-2 na strafschoppen)
 • RC Lens - Freiburg (3-2 in totaal)
 • Benfica - Toulouse (2-1 in totaal)
 • Galatasaray - Sparta Praag (4-6 in totaal)
 • AC Milan - Rennes (5-3 in totaal)
 • Young Boys - Sporting (2-4 in totaal)
 • SC Braga - Qarabag (5-6 in totaal)
 • Shakhtar Donetsk - Marseille (3-5 totaal)

Open een Unibet account

De poules van de Europa League 2023-2024 | Afgerond

De groepsfase, die wordt gespeeld van 21 september tot 14 december 2023, biedt ons 8 zeer interessante groepen, die je hieronder kunt vinden:

 • Groep A: West Ham - Olympiakos - SC Freiburg - FK TSC Bačka Topola
 • Groep B: Ajax - Olympique Marseille - Brighton - AEK Athene
 • Groep C: Glasgow Rangers - Real Betis - Sparta Praag - Aris Limassol
 • Groep D: Atalanta - Sporting Clube de Portugal - Sturm Graz - Raków Czestochowa
 • Groep E: Liverpool - Linz ASK - Union Saint Gillis - Toulouse FC
 • Groep F: Villarreal - Stade Rennais - Maccabi Haifa - Panathinaikos
 • Groep G: AS Roma - Slavia Praag - Sheriff Tiraspol - Servette
 • Groep H: Bayer Leverkusen - Qarabağ - Molde - Häcken

Er staat ons een heel mooi programma te wachten in deze eerste ronde. Schitterende kansen wachten op je bij bookmaker www.bet365.nl. Geniet ervan!

Een account openen bij bet365

Onze voorspelling voor de winnaar van de Europa League, seizoen 2023-2024

Voorspelling winnaar Europa League - 2023 2024

De UEFA Europa League wordt dit seizoen weer erg interessant. Vorig jaar was het opnieuw Sevilla dat de titel won en zij zijn eraan gewend geraakt om er hun eigen competitie van te maken. Dit jaar hebben we echter al een aantal zwaargewichten in de groepsfase, waaronder Ajax, Liverpool, Roma, West Ham, Brighton, Atalanta, Bayer Leverkusen, Rennes, Marseille en Sporting. Er staat ons weer een geweldige EL te wachten. Het is nog veel te vroeg om een betrouwbare voorspelling te doen, want we moeten wachten op de derde plaats in de groepen van de Champions League om een duidelijk beeld te krijgen van de mogelijke winnaars. Voorlopig is Liverpool echter de duidelijke favoriet. Als je wilt wedden op de uiteindelijke winnaar wanneer de odds binnenkomen, raden we je aan om Klopp's Reds odds te proberen!

De beste odds voor de Europa League winnaar 2022-2023

 • Bayer Leverkusen - 1.75
 • Atalanta - 4.00
 • AS Roma - 5.50
 • Marseille - 9.00

De odds zijn afkomstig van www.unibet.nl.