Loading...

Voorspellingen Europa League

Van plan om te gaan voetbal wedden op de Europa League? Genieten van alle Europa League wedstrijden en succesvolle voorspellingen opstellen? Dan ben je aan het goede adres. Wij presenteren op deze pagina tips om goed te wedden op de UEFA Europa League. Wees scherp, want wie weet vind jij de tip die nodig is om jouw winst bij Europa League weddenschappen te verhogen.

Wedtips voor jouw Europa League voorspellingen

Voorspelling Europa League - 2021-2022

Met als doel om altijd de beste Europa League voorspellingen te presenteren, doet onze redactie er iedere dag alles aan om de belangrijkste cijfers en andere factoren te analyseren die van belang zijn. Onze missie? Jou te voorzien van de meest betrouwbare voorspellingen die telkens dichterbij de realiteit komen te liggen. Hieronder de belangrijkste factoren om in ogenschouw te nemen wanneer je de Europa League gaat voorspellen:

 • De vorm van de teams
 • De vorm van de spelers
 • De statistieken
 • Het mentale aspect
 • Het wedstrijdprogramma
 • De odds

SOSWedden schrijft betrouwbare voorspellingen door deze 6 factoren zorgvuldig na te lopen. Voor meer details kun je hieronder verder gaan met lezen.

Aanmelden op betcity.nl

De vorm van de teams

Logisch, maar essentieel om niet te vergeten: analyseer hoe de betreffende teams de laatste wedstrijden presteren voordat je gaat inzetten op de Europa League wedstrijd. Het is over het algemeen niet aan te raden om op een team in te zetten dat bezig is aan een slechte reeks in de nationale en/of Europese competitie.

Laten we een voorbeeld nemen om dit punt te illustreren. Napoli staat achtste in de Serie A en verloor al drie wedstrijden op rij. De Italianen nemen het in de Europa League op tegen Hajduk Split. Hoewel Napoli op papier de favoriet is, kan het een idee zijn om de wedstrijd te laten voor wat het is en een andere weddenschap te kiezen (zeker als Hajduk Split goed in vorm is).

Wanneer twee teams van een vergelijkbaar niveau tegen elkaar spelen, is het ook van belang om naar de vorm te kijken om te bepalen wie de meeste kans maakt op een overwinning. Geen hoge wiskunde, maar vergeet dus vooral niet om even de tijd te nemen om naar de resultaten van de laatstgespeelde wedstrijden te kijken. 

De vorm van de spelers

Vergelijkbaar met het vorige punt is het aan te raden om de vorm van de spelers te kijken. Dit is met name belangrijk bij kleinere teams die niet de mogelijkheid hebben om een sterke vervanger op te stellen wanneer een belangrijke speler uit vorm is. Bij een grote club hoeft de vorm van een enkele speler niet persé gevolgen te hebben, omdat de trainer gerust een kwalitatief goede vervanger kan inzetten. 

Real Betis zal met een Nabil Fekir die hopeloos uit vorm is minder kans maken op een overwinning, dan wanneer een West Ham of Leicester City een speler heeft die uit vorm is. De Engelse ploegen hebben namelijk een grotere selectie die de een belangrijke speler die hopeloos uit vorm is beter zou moeten kunnen opvangen.

Houd dus rekening met de vorm van individuele spelers, maar kijk ook naar zaken zoals schorsingen en blessures. Focus je hierbij met name op de belangrijkste spelers: een doelpuntenmaker, een spelverdeler of een ontzettend belangrijke stofzuiger op het middenveld. Als zulke spelers uit vorm zijn of afwezig, dan zullen de kansen voor de betreffende teams afnemen in Europa League wedstrijden.

Registreren bij Bet365 en genieten van de inschrijfbonus

De statistieken

Neem de belangrijkste statistieken ook mee in je overweging op welke Europa League wedstrijd en op welk team je gaat inzetten. Houd voordat je inzet bijvoorbeeld goed rekening met het aantal punten dat een team behaald heeft in de poulefase.

Het kan namelijk voorkomen dat een team als Leicester City al gekwalificeerd is voor de volgende ronde na 4 van de 6 poulewedstrijden. In de laatste 2 wedstrijden kan de trainer van Leicester er zomaar voor kiezen om zijn wissels te laten opdraven, waardoor de kansen op een overwinning in die laatste duels zullen afnemen. Let dus goed op en wees voorzichtig met het wedden op een team dat zich al gekwalificeerd heeft voor de volgende ronde.

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat een team al vroegtijdig weet dat het laatste in de poule wordt. In dat geval zal het in de meeste gevallen aan te raden zijn om in te zetten op de tegenstander van dat betreffende team, zeker als de tegenstander nog iets heeft om voor te spelen (kwalificatie volgende ronde en/of eerste in de poule worden). Je begrijpt dat het dus met name belangrijk is om naar de stand en statistieken te kijken wanneer de groepsfase van de Europa League tegen zijn einde loopt.

Het mentale aspect

Het mentale aspect rondom een Europa League wedstrijd dient bovendien ook bekeken te worden voordat je gaat wedden. Hierbij stel je jezelf zoveel mogelijk vragen, waarop je vervolgens zoveel mogelijk antwoorden probeert te vinden.

Hoe is het gesteld met het moraal van beide teams? Zijn de wisselspelers vaak beslissend wanneer zij worden ingebracht? Hoe is de eerste wedstrijd verlopen? Zijn de sterspelers in goede doen en zitten zij goed in hun vel? Is het een echte missie van de club, de coach en de selectie om de Europa League te winnen? Spelen er randzaken die van invloed kunnen zijn op de prestaties van een elftal?

Als je het antwoord op zoveel mogelijk van dit soort vragen weet, dan zal je ongetwijfeld beter gaan voorspellen. Door voorafgaand aan een Europa League wedstrijd een goed beeld te hebben van de vorm van de teams, hun ambities, de mentale situatie en de belangrijkste statistieken, vergroot jij jouw kansen bij Europa League weddenschappen!

De Europa League voorspellen bij Bet365

Het wedstrijdprogramma

Dit punt heeft veel raakvlakken met de hierboven besproken factoren die van belang zijn bij het voorspellen van de Europa League. Een seizoen kan moeilijk zijn voor een club en met name lang duren. Voor een club met een dunne selectie zal het moeilijk zijn om op alle fronten te presteren. Sommige clubs maken daarom een keuze waar hun prioriteiten liggen. De Europa League kan daarbij het ondergeschoven kindje worden.

Wanneer een club als Real Betis op donderdag in de Europa League speelt en in het daaropvolgende weekend in de nationale competitie tegen Real of Barca, dan is het de vraag of Betis veel prioriteit geeft aan de Europa League wedstrijd. Kijk dus goed naar de speelschema’s van de teams in de Europa League. De speelschema’s kunnen namelijk veel zeggen over met welke instelling clubs de wedstrijd ingaan.

De odds

Vergeet bovenal niet om de odds te analyseren en om deze te vergelijken op de verschillende goksites. De quoteringen willen namelijk nog weleens verschillen van bookmaker tot bookmaker, terwijl het om precies dezelfde weddenschap gaat. Op de lange termijn doe je jezelf er echt een plezier mee als je altijd op de hoogste odds inzet.

Door je bij zoveel mogelijk bookmakers in te schrijven die een licentie hebben van de Nederlandse Kansspelautoriteit, kun je altijd op de hoogste quotering inzetten. De welkomstbonussen die je ontvangt bij een nieuwe inschrijving op een goksite zijn daarbij leuke pluspunten. Je ontvangt als nieuwe klant vaak rond de €100 à €150 aan bonussen op goksites, die ervoor kunnen zorgen dat jij direct een mooie winst maakt op je eerste voetbalweddenschap.

Inschrijven op de website van Bet365!

Europa League: de feiten en cijfers die jou helpen voorspellen

Hulp voorspellingen Europa League

Het is goed om een aantal belangrijke feiten en cijfers tot je te nemen wanneer je besluit te gaan wedden op de Europa League. Laten we de statistieken van het vorige Europa League seizoen 2021/2022 erbij pakken.

Gemiddeld vielen er vorig seizoen 3 doelpunten per wedstrijd in de Europa League, wat een enorm hoog gemiddelde is. Europa League wedstrijden betekenen vaak spectaculaire wedstrijden met veel doelpunten. Denk bijvoorbeeld aan de ontmoetingen tussen Roma-Manchester United vorig seizoen, twee wedstrijden die eindigden in 6-2 en 3-2. Als je Europa League wedstrijden gaat voorspellen is het daarom een goed idee om naar de weddenschappen te kijken op het totaal aantal doelpunten in een wedstrijd. De ‘over 2.5 goals’ en ‘over 3.5 goals’ zijn hierbij interessant.

In het vorige Europa League seizoen was er sprake van een afname van het aantal gelijke spelen (van 25% in 2020/2021 naar minder dan 20% in het seizoen 2021-2022). Ga in de meeste gevallen dus voor een overwinning van een van beide teams. Inzetten op een gelijkspel kan, maar doe het zeker niet te vaak. De bookmakers bieden vaak de weddenschap ‘team 1 OF team 2 wint’, wat een interessante optie kan zijn.

Wanneer we kijken in welke periode van de wedstrijd de meeste goals vallen, dan zien we dat in het Europa League seizoen 2022-2022 het vaakst werd gescoord in de laatste 30 minuten van de wedstrijd. 22.2% van de doelpunten vielen tussen minuut 76 en 90, terwijl 19,3% van de goals tussen minuut 61 en 75 vielen. Deze twee periodes in de wedstrijd zijn dus aan te bevelen. Het type weddenschap ‘meer doelpunten in de tweede helft dan in de eerste helft’ is een weddenschap die succesvol kan zijn.

Speel Slimmer bij BetCity!

Presentatie Europa League

Europa League - Tips voetbalwedden

Voordat je gaat inzetten op de Europa League, is het natuurlijk wel handig dat je weet hoe het toernooi is opgebouwd. Welke teams doen er bijvoorbeeld mee en wat is het toernooiformat.

De deelnemers

Ieder seizoen doen veel clubs hun best in de nationale competitie om zich te plaatsen voor Europees voetbal. De teams die het hoogst eindigen in hun competitie plaatsen zich voor de Champions League, terwijl de ploegen daaronder zich plaatsen voor het op één na hoogste toernooi voor clubteams: de Europa League. Voor sommige teams is de kwalificatie voor de Europa League een prestatie om blij mee te zijn, terwijl andere clubs wellicht eerder teleurgesteld zijn dat ze zich niet voor de Champions League geplaatst hebben.

Dit Europa League seizoen 2022-2023 kent een aantal mooie, traditionele voetbalclubs, zoals Napoli, Lazio, Olympique Marseille, Olympique Lyon, Leicester City, West Ham United, PSV en Bayer Leverkusen. Na de groepsfase zullen in februari de nummers 3 van de Champions League groepsfase instromen in de Europa League. Vanaf februari zullen er daarom nog betere teams in het toernooi zitten.

Het toernooiformat

Sinds de oprichting van de nieuwe Europese Conference League is de opzet van de Europa League enigszins veranderd. Vandaag de dag doen er 32 teams mee aan de Europa League groepsfase.

Er bestaan in de groepsfase 8 groepen van 4 teams. Alleen de nummers 1 van de poule kwalificeren zich direct voor de volgende ronde, de achtste finale. De clubs die tweede worden in de Europa League poule, nemen het op tegen de nummers 3 uit de Champions League poules. De winnaar van deze ontmoeting plaatst zich ook voor de achtste finale van de Europa League. Vervolgens worden er telkens een thuis- en uitwedstrijd gespeeld in de achtste finale, kwartfinale en halve finale. De Europa League finale bestaat uit 1 wedstrijd die in mei 2022 op neutraal terrein wordt gespeeld. Dit jaar is Sevilla aangewezen als speelstad voor de Europa League finale. De winnaar van de Europa League mag niet alleen de beker mee naar huis nemen, maar plaatst zich ook direct voor het Champions League seizoen 2022-2023.

De laatste 5 Europa League winnaars

2021-2022 | Eintracht Frankfurt

2020-2021 | Villarreal CF

2019-2020 | Sevilla FC

2018-2019 | Chelsea

2017-2018 | Atletico Madrid

2016-2017 | Manchester United

Een account openen bij BetCity

De kwartfinales van de Europa League 2022-2023

De competitie nadert snel, en we zijn nu in de kwartfinale! Op donderdag 13 en 20 april staan enkele mooie wedstrijden op het programma. Hieronder vind je het programma:

 • Manchester United - Sevilla
 • Juventus - Sporting CP
 • Bayer Leverkusen - Union Saint Gilloise
 • Feyenoord - AS Roma

Wie plaatst zich voor de halve finales? De kwartfinales van de UEFA Europa League zullen een aantal spannende confrontaties tussen de Europese topteams bevatten. Perfect om van te genieten, zeker gezien de odds die momenteel worden aangeboden op www.bet365.nl. Geniet ervan!

De Europa League voorspellen bij Bet365

Europa League Ronde van 16 2022-2023 I Fase voltooid

Na een geweldige groepsfase en een prachtige play-off, was ook de ronde van 16 een groot spektakel! Enkele mooie wedstrijden stonden op het programma, en de uitslagen en de kwalificaties vind je hieronder:

 • Union Berlin - Union Saint Gilloise (3-6 in totaal)
 • FC Sevilla - Fenerbahçe (2-1 in totaal)
 • Juventus - Freiburg (3-0 in totaal)
 • Bayer Leverkusen - Ferencvaros (4-0 in totaal)
 • Sporting CP - Arsenal (3-3 in totaal)
 • Manchester United - Bétis (5-1 in totaal)
 • AS Roma - Real Sociedad (2-0 in totaal)
 • Shakhtar Donetsk - Feyenoord (2-8 in totaal)

De Europa League voorspellen bij Bet365

Europa League play-offs 2022-2023 I Fase afgerond

De play-offs (die de ronde van 16 vervangen) van de Europa League kende een aantal zeer mooie confrontaties. Hier zijn de uitslagen, met de kwalificatiewedstrijden vetgedrukt:

 • FC Barcelona - Manchester United (3-4 in totaal)
 • Juventus - FC Nantes (4-1 in totaal)
 • Sporting Portugal - Midtjylland (5-1 totaal)
 • Shakhtar Donetsk - Rennes (4-3 in totaal)
 • Ajax Amsterdam - Union Berlin (1-3 in totaal)
 • Bayer Leverkusen - AS Monaco (6-6 in totaal)
 • Sevilla - PSV Eindhoven (3-2 in totaal)
 • Salzburg - AS Roma (1-2 in totaal)

Speel Slimmer bij BetCity!

De poules van de Europa League 2022-2023

Voordat we het gaan hebben over de favorieten voor de Europa League van 2022-2023, gaan we het eerst hebben over de groepsfase. Er staan een paar mooie wedstrijden op het programma voor deze eerste ronde. Er zijn genoeg Europa League wedstrijden om naar uit te kijken! De samenstelling van de groepen:

 • Groep A | Arsenal - PSV - Bodo/Glimt - FC Zürich
 • Groep B | Dynamo Kiev -  Stade Rennes - Fenerbahçe - AEK Larnaca
 • Groep C | AS Roma - Ludogorets - Betis - Helsinki
 • Groep D | Braga - Malmö - Union Berlin - Union Sint-Gillis
 • Groep E | Manchester United - Real Sociedad - Sheriff Tiraspol - Omonoia
 • Groep F | Lazio Rome - Feyenoord - Midtjylland - Sturm Graz
 • Groep G | Olympiakos - Qarabag - Freiburg - FC Nantes
 • Groep H | Rode Ster Belgrado - AS Monaco - Ferencvaros - Trabzonspor

Met Arsenal-PSV, Monaco-Trabzonspor en Manchester United-Real Sociedad staat de groepsfase van de UEFA Europa League in het teken van een aantal mooie confrontaties tussen de beste clubs van Europa. Je kunt optimaal genieten van de zes wedstrijden, vooral gezien de odds die momenteel worden aangeboden op www.unibet.nl of www.zebet.nl. Geniet ervan!
 

Onze voorspelling voor de winnaar van de Europa League, seizoen 2022-2023

Voorspelling winnaar Europa League - 2021-2022

De aankomende editie van de Europa League belooft een spectaculair toernooi te worden met enkele zeer goede teams en de topploegen uit de Engelse en Italiaanse competities. Het is zeker nog veel te vroeg om een betrouwbare voorspelling te doen over de toekomstige winnaar van de wedstrijd, aangezien nog niet alle gekwalificeerde ploegen bekend zijn. In de tussentijd, en als je nu wilt wedden, raden wij je aan om de zeer goede odds van de twee grote Engelse clubs te proberen, de Gunners van Arsenal of de Red Devils van Manchester United bijvoorbeeld. 

De beste odds voor de Europa League winnaar 2022-2023

 • Manchester United - 2.36
 • AS Roma - 6.25
 • Juventus - 6.25
 • Bayer Leverkusen - 8.25
 • Sporting Lissabon - 10.50
 • Sevilla FC - 12.50
 • Feyenoord - 13.50
 • Union Saint-Gilloise - 23.00

De odds zijn afkomstig van www.toto.nl, www.unibet.nl en www.betcity.nl