Loading...

Voorspellingen Eerste Divisie

Onze tips voor jouw Keuken Kampioen Divisie voorspellingen

Wil je gaan wedden op de op één na hoogste voetbaldivisie van Nederland, de Eerste Divisie? Deze competitie nog intenser beleven en je voetbalweddenschappen winnen? Dan begeef je je op de juiste pagina. Op deze pagina die speciaal is geschreven voor de Keuken Kampioen Divisie, vind je een aantal belangrijke tips en adviezen om goed te wedden op de Eerste Divisie in Nederland. Door de tips goed te lezen, behaal je mogelijk meer winst op je voetbalweddenschappen.

Voorspelling Keuken Kampioen Divisie

Bij SOSWedden doen de voetbalspecialisten en redacteuren er dagelijks alles aan om de beste voorspellingen te schrijven, uiteraard ook voor de Eerste Divisie, een competitie die nadrukkelijk gevolgd wordt door het Nederlandstalige publiek. De redactie van SOSWedden streeft er naar om de beste odds voor jou te vinden en voorspellingen te schrijven van waar je op aan kunt. Door verschillende aspecten die van belang zijn voor een weddenschap op de Eerste Divisie goed te analyseren, proberen onze schrijvers van voorspellingen zo betrouwbaar mogelijke voorspellingen te maken. De voorspellingen zijn en blijven 100% gratis toegankelijk voor iedereen en je hoeft je nergens voor in te schrijven op onze website om de voorspellingen te kunnen raadplegen. Hieronder een aantal belangrijke aspecten opgesomd die je moet afwegen voordat je gaat wedden op de Keuken Kampioen Divisie.

  • De prestaties in de laatste wedstrijden
  • De sleutelspelers
  • De stand op de ranglijst
  • Mentale factoren
  • Het speelschema van de Eerste Divisie clubs
  • De quoteringen die worden aangeboden

De voetbalexperts van SOSWedden presenteren je de beste voorspellingen voor de Keuken Kampioen Divisie door aandachtig naar bovengenoemde factoren te kijken. Lees vooral verder voor meer informatie!

Wedden op de Keuken Kampioen Divisie!

De prestaties in de laatste wedstrijden

Het analyseren van de prestaties van de Eerste Divisie teams in de laatste wedstrijden is een essentieel element wanneer je wedstrijden in deze competitie gaat voorspellen. Of een team wel of niet in vorm is zal meestal gevolgen hebben voor het resultaat in de eerstvolgende wedstrijd. Kijk dus goed hoe de Keuken Kampioen Divisie ploegen voor de dag kwamen in de laatste wedstrijden. De vorm van clubs is erg belangrijk.

Voorbeeld: als Cambuur tegen Telstar speelt, zul je in eerste instantie eerder denken aan een overwinning voor Cambuur, dan dat Telstar de wedstrijd naar zich toe gaat trekken. Blijkt het echter zo te zijn dat de ploeg uit Leeuwarden al 3 achtereenvolgende duels verloor, terwijl het afreist naar IJmuiden, waar tegenstander Telstar de laatste 3 thuiswedstrijden won, dan kan het geen slecht idee zijn om op Telstar in te zetten, ook al is dit een op papier kleinere club. Natuurlijk houd je rekening met de grootte van een club en de kwaliteiten in een selectie, desalniettemin is vorm essentieel. Het maakt veel verschil of een team in een flow zit of al wekenlang slecht voetbal laat zien en weinig resultaat behaalt.

Neem dus altijd even een kijkje naar de meest recente uitslagen van de Keuken Kampioen clubs. Die uitslagen kunnen je namelijk een goede indicatie geven voor het resultaat in de eerstvolgende wedstrijd.

De sleutelspelers

Waar je bovendien echt naar moet kijken in de Eerste Divisie, zijn de prestaties van de belangrijkste spelers van de Eerste Divisie ploegen. De Keuken Kampioen Divisie kent spelers die onderscheidend kunnen zijn en die veel invloed uitoefenen op de prestaties van een team.

Je moet voordat je gaat inzetten op een wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie dus altijd even kijken wie de belangrijkste spelers in de selectie zijn en analyseren hoe deze spelers de laatste tijd gepresteerd hebben en of ze überhaupt van de partij zijn in de eerstvolgende wedstrijd. Wanneer een sterspeler al wekenlang uit vorm is, kan dit ervoor zorgen dat ook de betreffende ploeg in de Eerste Divisie slechter presteert. 

Dit aspect is vooral bij kleinere ploegen in de Eerste Divisie van belang, die vaak sterk leunen op de prestaties van 1 of 2 beslissende spelers. Wanneer die 2 spelers om wat voor reden dan ook uit vorm zijn of niet op het wedstrijdformulier staan, moeten de clubs vrezen. Let hierop wanneer je gaat wedden op Keuken Kampioen Divisie wedstrijden!

Wedden op de Keuken Kampioen Divisie!

De stand op de ranglijst

Om succes te behalen met je Keuken Kampioen Divisie prognoses, is het bovendien noodzakelijk om naar de stand te kijken. Dit is met name belangrijk wanneer het seizoen tegen het einde loopt (wanneer sommige clubs nergens meer voor spelen, terwijl andere clubs nog een urgentie voelen om te winnen), maar ook gedurende het seizoen. 

Denk je bijvoorbeeld eens de volgende situatie in: Roda JC weet al voor het einde van het seizoen dat het nergens meer voor speelt, omdat het al kampioen is. Roda ontvangt FC Den Bosch, dat 9e staat, maar bij een goed resultaat en een slecht resultaat van één of meerdere concurrenten mag hopen op kwalificatie voor de play-offs. Hoewel Roda JC natuurlijk over het gehele seizoen beter presteert en over betere spelers beschikt, kan het mogelijk een beter idee zijn om op een gelijkspel of winst voor Den Bosch te spelen? Waarom? Roda JC zit nog met het hoofd bij het kampioensfeest en/of laat spelers spelen die weinig speeltijd kregen in het grootste gedeelte van de competitie, terwijl FC Den Bosch geconcentreerder dan ooit is en vol gas geeft om de play-offs te behalen. Let dus goed op de stand op de ranglijst en denk je in wat die stand doet met de ploegen in de Eerste Divisie. 

De stand is niet alleen belangrijk aan het eind van het seizoen, maar ook gedurende het seizoen. In de Keuken Kampioen Divisie wordt namelijk ook gespeeld om periodetitels. Een ploeg die weliswaar laag op de ranglijst staat kan erg gemotiveerd zijn als het in de race is om een periodetitel. Let hierop!

Mentale factoren

Een andere factor die essentieel is bij het opstellen van een voorspelling voor een Keuken Kampioen Divisie wedstrijd is het mentale aspect van een wedstrijd. Leg jezelf hierbij het vuur aan de schenen en stel jezelf dit soort vragen:

Wat is het moraal van de spelers? Zijn de reservespelers tevreden met hun bijdrage of heerst er grote ontevredenheid binnen de groep? Is er sprake van een derby? Hoe verliep de eerste wedstrijd van het huidige seizoen of de wedstrijden in de vorige seizoenen? Bestaat er rivaliteit tussen trainers? Heeft een club reële ambities om te promoveren? Wie speelt er thuis en wie speelt er uit?

Het houdt natuurlijk niet op bij deze vragen, maar onze redactie is van mening dat je al behoorlijk op weg bent als je een antwoord op deze vragen vindt en je voorspellingen ongetwijfeld betrouwbaarder worden. Je gaat namelijk alle facetten van de wedstrijd beter inschatten, wat je prognoses in het algemeen preciezer gaat maken.

Beginnen met voetbalwedden bij BetCity, dé aanbieder van voetbalweddenschappen in Nederland

Het speelschema van de Eerste Divisie clubs

Om winstgevende prognoses te maken voor Eerste Divisie wedstrijden, moet je ook altijd even naar het competitieprogramma kijken van de clubs. Dit is essentieel. Analyseer het speelschema altijd voordat je inzet!

Stel je bijvoorbeeld voor dat Telstar tegen Jong Utrecht speelt, om vervolgens te moeten spelen tegen De Graafschap, Cambuur en Roda JC. Grote kans dat de ploeg uit Velsen alles op alles zet om in ieder geval de drie punten te pakken tegen Jong Ajax, omdat de volle buit pakken in de drie wedstrijden daarna een stuk moeilijker zal worden.

Om je ervan te verzekeren dat een team niet gaat rouleren of om een niet te missen dat een club erop gebrand is om te winnen, kijk je dus altijd even naar het speelschema van de ploegen in de Keuken Kampioen Divisie. Dit gaat meerdere keren je weddenschap redden, geloof ons.

Kijk ook erg goed naar het speelschema van de eerste elftallen van de beloftenteams. Wanneer de eerste elftallen van Ajax en PSV een druk speelschema hebben met belangrijke Europese en nationale duels, is de kans groot dat er weinig wisselspelers van de eerste elftallen zullen meedoen bij Jong Ajax of Jong PSV. Enkele weken later kan zo'n beloftenteam echter mogelijk met spelers met Eredivisie-ervaring spelen, wat de kans op succes voor het jong-elftal enorm vergroot. Het feit dat de jong-elftallen de ene week met een veredeld jeugdelftal spelen, terwijl het een week later met een sterk elftal speelt met spelers die net buiten de boot vallen bij het eerste elftal, maakt dat sommige supporters het meespelen van beloftenelftallen als competitievervalsing beoordelen. Onderschat deze factor dus echt niet!

De quoteringen die worden aangeboden

Vergeet ook niet om de odds te analyseren en te vergelijken die op de verschillende goksites worden aangeboden. Wanneer jij vol vertrouwen bent dat een club gaat winnen en de bookmaker biedt je een quotering aan van tussen de 1.80 en 2.00, dan ga je ervoor! De potentiele winst staat in uitstekende verhouding met het risico (dat je als laag inschat).

Aan de andere kant, is het af te raden om in te zetten wanneer jij een lichte voorkeur hebt voor een team, maar de bookmakers niet meer bieden dan een quotering van rond de 1.30-1.40. Je loopt relatief veel risico, terwijl de mogelijke winst niet enorm is. In dit geval houd je je geld in je zak en wacht je tot er een interessantere weddenschap voorbij komt.

Wedden op de Keuken Kampioen Divisie!

Eerste Divisie statistieken voor een betrouwbare voorspelling

Om de beste voorspellingen op te stellen voor de op één na hoogste voetbaldivisie van Nederland, zijn er een aantal feiten en cijfers die je moet opslaan. Wij presenteren de cijfers uit het seizoen 2023/2024, het vorige volledige seizoen in de Keuken Kampioen Divisie.

Het gemiddeld aantal doelpunten per wedstrijd in het seizoen 2023-2024 op zo’n 3.05 goals per duel. Een gemiddelde van meer dan 3 doelpunten per wedstrijd is doelpuntrijk vergeleken met veel andere Europese voetbalcompetities. In veel wedstrijden vallen de doelpunten erg gemakkelijk en de redactie van SOSWedden adviseert je dan ook om te kijken naar de weddenschap ‘over 2.5 goals’ of in enkele gevallen zelfs de weddenschap ‘over 3.5 goals’.

Vorig seizoen werden de meeste goals in de Keuken Kampioen Divisie in het laatste kwartier van de wedstrijd gescoord (bijna 25%). Wanneer je besluit dit soort weddenschappen aan te gaan, raden wij je dus aan om te opteren voor een goal in de laatste vijftien minuten van de wedstrijd.

Tot slot is het nog belangrijk om te weten dat de thuisploeg in het vorige seizoen het vaak aan het langste eind trok (45.5% van de wedstrijden gewonnen door de thuisspelende ploeg), terwijl 29.7% van de wedstrijden door het uitspelende team werd gewonnen. Omdat deze percentages niet ver uit elkaar liggen en de odds voor het uitspelende team in de regel hoger zijn, raadt de redactie van SOSWedden je dan ook aan om wedstrijden te zoeken waar je kunt inzetten op de uitploeg.

Wedden op de Keuken Kampioen Divisie!

Samenvatting Eerste Divisie (Keuken Kampioen Divisie)

Voorspellingen Eerste Divisie

Succes behalen met het inzetten op Keuken Kampioen Divisie begint met het hebben van een gedegen kennis van deze competitie. Laten we de competitie dus even presenteren aan diegenen die de Eerste Divisie nog niet zo goed kennen. We bespreken het aantal deelnemende teams, de competitieopzet en welke plekken recht geven op promotie/degradatie.

Eerste Divisie teams en competitieformat

Er doen 20 clubs mee aan de Keuken Kampioen Divisie, de Nederlandse Eerste Divisie. Er zijn 38 speelrondes in de Eerste Divisie: iedere ploeg speelt één keer thuis en één keer uit tegen iedere andere club. Aan het einde van het seizoen zijn het de nummer 1 en 2 die promoveren naar de Eredivisie, de hoogste Nederlandse voetbalcompetitie. De nummer 1 wordt vanzelfsprekend kampioen en mag de titel in ontvangst nemen. Anders dan het geval is in veel andere Europese competities, is de Eerste Divisie een gesloten competitie aan de onderkant. Hiermee bedoelen wij dat er aan het einde van het seizoen weliswaar ploegen promoveren, maar er geen enkele club degradeert. De club die als laatste eindigt (vorig jaar Helmond sport), doet volgend jaar ook weer mee aan de Keuken Kampioen Divisie.

Hoewel er onderin de competitie dus weinig spanning is vergeleken met de eerste divisies van bijvoorbeeld Engeland of Duitsland, is er gedurende het seizoen wel veel om voor te spelen. Dit komt omdat er 4 periodetitels te verdelen zijn. De ploegen die het beste presteren in een periode, mogen aan het einde van het seizoen deelnemen aan de play-offs voor promotie (ook al zou een ploeg in theorie alleen de eerste periode pakken en vervolgens alle competitiewedstrijden verliezen). Vervolgens zijn het de 2 andere overgebleven hoogst geklasseerde teams die ook mogen deelnemen aan de play-offs (totaal 6 ploegen).

Grote clubs als De Graafschap, ADO Den Haag en NAC Breda zijn dit jaar van de partij, maar ook de 4 tweede elftallen van Ajax, PSV, AZ en Utrecht. Jong Ajax, Jong PSV, Jong AZ en Jong Utrecht kunnen niet promoveren of deelnemen aan de nacompetitie voor promotie.

Kampioen eerste divisie: laatste 5 seizoenen

2023-2024 | Willem II

2022-2023 | Heracles Almelo

2021-2022 | FC Emmen

2020-2021 | Cambuur

2019-2020 | Geen (Cambuur stond bovenaan totdat de competitie werd afgebroken)

Wedden op de Keuken Kampioen Divisie!

Onze voorspellingen voor de Keuken Kampioen Divisie, seizoen 2024-2025

Voorspelling winnaar Eerste Divisie - 2023 2024

Het is vanzelfsprekend nog vroeg om een kampioen aan te wijzen voor het nieuwe seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. In het huidige seizoen lijkt met name Roda JC een sterke ploeg te hebben. Ze zullen mee gaan strijden voor de titel. Daarnaast zullen de gedegradeerde ploegen Excelsior en Volendam er alles aan doen om binnen één seizon weer terug te keren op het hoogste niveau. Het belooft kortom een spannend seizoen te worden in de Keuken Kampioen Divisie. Later in het seizoen volgt een update, houd deze pagina dus in de gaten!

Wedden op de Keuken Kampioen Divisie!