Loading...

Voorspellingen Champions League

Wil je inzetten op de Champions League? Vol spanning de Champions League wedstrijden gaan bekijken en goede voorspellingen plaatsen? Dan bevind je je op de juiste pagina! Hier presenteren wij jou onze tips om CL-wedstrijden goed te voorspellen. Lees onze tips goed, want wie weet is het de sleutel tot jouw succes!

Onze tips voor Champions League voorspellingen

Voorspelling Champions League

De redactie van SOSWedden zet zich er iedere dag voor in dat de meest betrouwbare voorspellingen voor de grootste Europese voetbalcompetitie online komen. Onze missie is om zoveel mogelijk juiste voorspellingen te plaatsen voor iedere wedstrijd. Hieronder vind je de aspecten die door ons onder de loep worden genomen wanneer we prognoses opstellen:

  • De vorm
  • De belangrijkste spelers
  • Feiten en cijfers
  • Psychologische factoren
  • De hoogte van de quoteringen

Onze redacteuren en experts van SOSWedden willen jou dus de beste voorspellingen presenteren die van nut kunnen zijn voor jouw weddenschappen op de Champions League en doen dat hoofdzakelijk op basis van deze punten. Wil je meer informatie over deze aspecten die worden geanalyseerd, lees dan gerust verder.

Wesley Sneijder verslaan en Koning TOTO worden!

De vorm

Zonder twijfel een van de belangrijkste factoren die moet worden meegenomen bij het opstellen van een Champions League voorspelling is de vorm van een team. Dit is in het bijzonder het geval wanneer er twee grote clubs tegen elkaar spelen en waarbij het op het eerste oog moeilijk is om een favoriet aan te wijzen. 

Stel je voor dat PSG aan een slechte serie bezig is en dat de club uit Parijs al 4 wedstrijden op rij niet meer won in de Ligue 1. PSG speelt tegen Manchester City dat al 6 wedstrijden op rij won in de Premier League. Het is in dit geval aan te raden om in te zetten op City, dat kan profiteren van de slechte vorm van PSG.

Dit advies hoeft echter niet enkel te gelden voor wedstrijden tussen twee grote teams. Stel je voor dat het Atalanta Bergamo van onder meer Marten de Roon tegen titelhouder Chelsea speelt. Chelsea zal op het eerste oog de voorkeur krijgen. Als echter blijkt dat Atalanta al vijf wedstrijden won, terwijl Chelsea al zeven op een overwinning wacht, dan is het mogelijk beter om op de Italianen in te zetten. De vorm van iedere club is van essentieel belang en zal dan ook goed bekeken moeten worden voor iedere Champions League duel.

De belangrijkste spelers

Ten tweede is het belangrijk om naar de selecties van de clubs te kijken, waarbij je in het bijzonder kijkt naar de belangrijke spelers in het elftal. Hebben de spelers die altijd spelen, de goals maken of de assists geven de laatste tijd goed gepresteerd? Of zijn ze hopeloos uit vorm?  Als een belangrijke speler in vorm is, zullen de kansen van het team ook direct toenemen. Kijk ook goed naar blessures, schorsingen of andere redenen waarom een speler afwezig zou kunnen zijn.

Dit aspect is ook juist belangrijk voor de kleinere teams die deelnemen aan de Champions League. Clubs als Real Madrid, Manchester City, PSG en Bayern München zullen vrijwel altijd een vervanger van kwaliteit hebben klaarstaan. Bij kleinere clubs als Lille, Sporting of Villarreal zal de spoeling dunner zijn wanneer een belangrijke speler wegvalt. Let hier dus goed op, in het bijzonder bij dit soort teams.

Voordat je een weddenschap afsluit is het dus sterk aan te raden om de teams te analyseren, de prestaties van de individuele sterspelers alsmede, de afwezigen. Dit voorkomt vervelende verrassingen!

De Champions League voorspellen bij TOTO

Feiten en cijfers

Laten we nu naar het derde aspect gaan dat van belang is voor het opstellen van goede Champions League voorspellingen. Dit aspect vraagt iets meer analyse dan de eerste twee aspecten, maar is niet persé moeilijk. 

Het is bijvoorbeeld enorm belangrijk om naar het puntentotaal te kijken van een team. Een team kan bijvoorbeeld al voor het einde van de poulefase door zijn naar de knock-outfase van de Champions League. Wanneer een club al is gekwalificeerd, bestaat het risico dat de coach de belangrijkste krachten niet inzet in de laatste wedstrijd(en) van de groepsfase. Een ploeg die dus op papier de sterkste zou moeten zijn, kan met een verzwakt elftal gaan aantreden, wat gevolgen heeft voor het wedstrijdresultaat. In dit geval is het af te raden om in te zetten op de ploeg die nergens meer voor speelt, of zelfs aan te raden te wedden op de ploeg die lager in de poule staat, maar zich nog kan kwalificeren voor de volgende ronde. Controleer de context en de belangen van de Champions League wedstrijd dus uitermate goed voordat je een weddenschap afsluit.

Psychologische factoren

Vierde aspect dat de moeite waard is om te bekijken zijn de psychologische factoren. Hierbij ga je jezelf verschillende vragen stellen en daarop zoveel mogelijk antwoord geven. Wanneer je Champions League wedstrijden gaat voorspellen, is het aan te raden om dit soort vragen te beantwoorden:

Hoe is het met het moraal van de teams gesteld? Hoe is de heenwedstrijd verlopen? Zijn de belangrijke spelers in vorm? Hebben de coach, club en spelers werkelijk het geloof ver te komen in de Champions League? Is een belangrijke speler onlangs betrokken in een groot schandaal? Bestaat er een rivaliteit tussen beide clubs? Is er sprake van revanchegevoelens bij een van beide teams?

Door al dit soort vragen te beantwoorden, ga je de gehele context van de wedstrijd beter begrijpen en zorg je ervoor dat jouw voorspelling betrouwbaarder wordt. De vorm, de ambitie, het moraal, de revanchegevoelens, een rivaliteit,.. al deze aspecten hebben invloed op de wedstrijd en wanneer je een goed beeld hebt van deze factoren zal jouw voorspelling dichter bij de werkelijkheid komen. In de Champions League is met name het moraal van enorm belang, daar vrijwel alle ploegen over ontzettend veel voetballende kwaliteit beschikken en tot de beste clubs van hun land behoren!

Inschrijven op www.toto.nl

De hoogte van de quoteringen

Het laatste aspect om mee te nemen in je Champions League analyse betreft de hoogte van de odds die de bookmakers aanbieden. Je moet de odds goed bekijken voordat je inzet en vooral niet inzetten op basis van een spontane emotie. De hoogte van de quotering is natuurlijk essentieel bij een weddenschap, aangezien dit directe invloed heeft op je winst. 

Je moet hierbij een combinatie hebben van flair en instinct en het risico van bepaalde quoteringen kunnen inschatten. Wanneer een bookmaker bijvoorbeeld een quotering van minder dan 1.30 aanbiedt, kun je jezelf afvragen of het de moeite waard is. Het is mogelijkerwijs niet de moeite waard om een bedrag in te zetten op zo’n lage quotering waarbij weinig te winnen valt.

Als een quotering echter hoger is dan je zou verwachten, dan is het een goed idee om in te gaan zetten. De hoge potentiële winst kan het risico rechtvaardigen, al moet er wel echt een kans op winst zijn. Maak het nou ook weer niet te gek.

Inschrijven bij de bekendste aanbieder van sportweddenschappen in Nederland, TOTO!

Champions League statistieken om goed te voorspellen

Voorspelling Champions League - Statistieken

Om de beste Champions League voorspellingen op te stellen, moet je een aantal feiten en cijfers kennen. Door deze statistieken te kennen, zorg je voor betrouwbaardere voorspellingen. Wij focussen ons op de statistieken van het vorige, meest recente Champions League seizoen 2020-2021. Die statistieken zullen je voorspellingen voor het Champions League seizoen 2021-2022 op weg helpen.

Allereerst het doelpuntengemiddelde. Gemiddeld werden er in het vorige Champions League seizoen 2.92 doelpunten per wedstrijd gemaakt. Dit is een prima gemiddelde vergeleken met veel andere internationale competities. In de Champions League komen regelmatig spectaculaire en doelpuntrijke wedstrijden voor, zoals de ontmoetingen tussen Sevilla en Borussia Dortmund vorig seizoen (2-3 en 2-2). Wanneer je dit seizoen op Champions League wedstrijden gaat inzetten, is het aan te raden om de ‘over 2.5 goals’ goed te bekijken. Dit soort weddenschappen komen regelmatig uit en worden door bookmakers aangeboden tegen relatief hoge quoteringen.

Weet verder dat het aantal gelijke spelen de afgelopen jaren is afgenomen in de Champions League. In 2019/2020 eindigde ¼ van de wedstrijden in een gelijkspel (25%), terwijl dit in het Champions League seizoen 2020/2021 nog maar 18.5% was. Wij raden je in de komende Champions League editie 2021/2022 dan ook aan om over het algemeen voor een winst voor de thuis-of uitploeg te gaan en niet te vaak voor een gelijkspel. Het is niet dat je niet op een gelijkspel kunt spelen, maar doe het wel echt met mate.

Tot slot leveren de laatste 15 minuten van de wedstrijd (23%) en de laatste 15 minuten van de eerste helft (16.9%) de meeste goals op in de Champions League. Als je gaat voorspellen wanneer de doelpunten in de wedstrijd vallen, dan raden wij je aan om vooral naar het laatste kwartier van de wedstrijd te kijken. De odds zijn vaak interessant voor dit soort weddenschappen.

Beginnen met voetbalwedden door een account aan te maken bij TOTO!

Voorbeschouwing Champions League

Voorbeschouwing Champions League - voetbalwedden

Je voorspelt de Champions League bovenal goed als je een uitstekende kennis hebt van deze competitie. Daarom een korte uitleg over de Champions League voor de lezers die nog vragen hebben over dit Europese Kampioenenbal voor clubs.

De deelnemende teams

Ieder seizoen spelen de beste Europese voetbalteams tegen elkaar in de Champions League. Van Real Madrid tot Juventus en van Bayern München tot Ajax: de mooiste voetbalclubs van Europa zijn van de partij. Deze clubs kwalificeren zich voor de Champions League op basis van hun prestaties in de nationale competitie. Ajax is bijvoorbeeld gekwalificeerd omdat het de kampioen van Nederland is en datzelfde geldt voor Bayern München. In de allergrootste Europese voetbalcompetities (Bundesliga, Premier League, La Liga, Serie A) kwalificeren meerdere ploegen zich voor de Champions League en niet alleen de kampioen.

In het Champions League seizoen 2021-2022 zijn er 32 teams die deelnemen en die samen gaan uitmaken wie zich kampioen van Europa mag noemen. Villarreal, winnaar van de Europa League 2021 (de op één na meest prestigieuze Europese competitie voor clubs na de Champions League), is ook van de partij.

Speelschema

De Champions League functioneert heel eenvoudig. In de eerste ronde van de competitie worden de 32 teams verdeeld over 8 poules van 4 teams. De teams spelen twee keer tegen de andere teams in de poule (uit en thuis) en na de 6 wedstrijden gaan de nummers 1 en 2 van ieder groep naar de achtste finales. De nummers 3 van de poules stromen in in de iets minder prestigieuze Europa League.

Na de groepsfase nemen 2 teams het telkens in een thuis- en uitwedstrijd tegen elkaar op (achtste finale, kwartfinale, halve finale), waarbij de verliezer wordt uitgeschakeld. De Champions League finale wordt in mei 2022 op neutraal terrein gespeeld in Sint-Petersburg. De finale is in tegenstelling tot de achtste finale, kwartfinale en halve finale slechts één wedstrijd.

De 5 laatste Champions League winnaars

2020-2021: Chelsea FC

2019-2020: Bayern München

2018-2019: Liverpool FC

2017-2018: Real Madrid

2016-2017: Real Madrid

De Champions League winnaar 2021/2022 voorspellen bij Toto

Champions League poules 2021/2022

Hieronder vind je een overzicht van de ploegen die deelnemen aan de poulefase van dit grootste Europese voetbaltoernooi, de UEFA Champions League.

Poule A: Manchester City - PSG - RB Leipzig - Club Brugge

Poule B: Atlético Madrid - Liverpool - FC Porto - AC Milan

Poule C: Sporting Portugal - Dortmund - Ajax - Besiktas

Poule D: Internazionale - Real Madrid - Shakhtar Donetsk - FC Sheriff

Poule E: Bayern München - Barcelona - Benfica - Dinamo Kiev

Poule F: Villarreal - Manchester United - Atalanta Bergamo - Young Boys

Poule G: Lille - Sevilla - RB Salzburg - Wolfsburg

Poule H: Chelsea - Juventus - Zenit - Malmö

De poulefase van de Champions League voorspellen bij TOTO

Winnaar Champions League 2021-2022: onze voorspelling

Voorspelling winnaar Champions League - 2021-2022

Het is nog te vroeg om een gedoodverfde favoriet aan te wijzen voor de Champions League, al zullen de blikken weer op de gebruikelijke teams gericht zijn. De verliezend finalist van vorig seizoen, Manchester City, behoort tot de favorieten, net als PSG, Real Madrid, Bayern München, Liverpool en titelhouder Chelsea. Een weddenschap op de winnaar van de Champions League is vaak erg lucratief en iets om in de gaten te houden! Wij presenteren binnenkort onze favoriet voor de Champions League 2021/2022. Houd deze pagina dus in de gaten als je op zoek bent naar tips!

Eenvoudig een account aanmaken bij TOTO!