Loading...

Voorspellingen Champions League

Wil je inzetten op de Champions League? Vol spanning de Champions League wedstrijden gaan bekijken en goede voorspellingen plaatsen? Dan bevind je je op de juiste pagina! Hier presenteren wij jou onze tips om CL-wedstrijden goed te voorspellen. Lees onze tips goed, want wie weet is het de sleutel tot jouw succes!

Onze tips voor Champions League voorspellingen

Voorspelling Champions League

De redactie van SOSWedden zet zich er iedere dag voor in dat de meest betrouwbare voorspellingen voor de grootste Europese voetbalcompetitie online komen. Onze missie is om zoveel mogelijk juiste voorspellingen te plaatsen voor iedere wedstrijd. Hieronder vind je de aspecten die door ons onder de loep worden genomen wanneer we prognoses opstellen:

 • De vorm
 • De belangrijkste spelers
 • Feiten en cijfers
 • Psychologische factoren
 • De hoogte van de quoteringen

Onze redacteuren en experts van SOSWedden willen jou dus de beste voorspellingen presenteren die van nut kunnen zijn voor jouw weddenschappen op de Champions League en doen dat hoofdzakelijk op basis van deze punten. Wil je meer informatie over deze aspecten die worden geanalyseerd, lees dan gerust verder.

Andy van der Meijde volgen en wedden bij BetCity!

De vorm

Zonder twijfel een van de belangrijkste factoren die moet worden meegenomen bij het opstellen van een Champions League voorspelling is de vorm van een team. Dit is in het bijzonder het geval wanneer er twee grote clubs tegen elkaar spelen en waarbij het op het eerste oog moeilijk is om een favoriet aan te wijzen. 

Stel je voor dat PSG aan een slechte serie bezig is en dat de club uit Parijs al 4 wedstrijden op rij niet meer won in de Ligue 1. PSG speelt tegen Manchester City dat al 6 wedstrijden op rij won in de Premier League. Het is in dit geval aan te raden om in te zetten op City, dat kan profiteren van de slechte vorm van PSG.

Dit advies hoeft echter niet enkel te gelden voor wedstrijden tussen twee grote teams. Stel je voor dat het Atalanta Bergamo van onder meer Marten de Roon tegen titelhouder Chelsea speelt. Chelsea zal op het eerste oog de voorkeur krijgen. Als echter blijkt dat Atalanta al vijf wedstrijden won, terwijl Chelsea al zeven op een overwinning wacht, dan is het mogelijk beter om op de Italianen in te zetten. De vorm van iedere club is van essentieel belang en zal dan ook goed bekeken moeten worden voor iedere Champions League duel.

De belangrijkste spelers

Ten tweede is het belangrijk om naar de selecties van de clubs te kijken, waarbij je in het bijzonder kijkt naar de belangrijke spelers in het elftal. Hebben de spelers die altijd spelen, de goals maken of de assists geven de laatste tijd goed gepresteerd? Of zijn ze hopeloos uit vorm?  Als een belangrijke speler in vorm is, zullen de kansen van het team ook direct toenemen. Kijk ook goed naar blessures, schorsingen of andere redenen waarom een speler afwezig zou kunnen zijn.

Dit aspect is ook juist belangrijk voor de kleinere teams die deelnemen aan de Champions League. Clubs als Real Madrid, Manchester City, PSG en Bayern München zullen vrijwel altijd een vervanger van kwaliteit hebben klaarstaan. Bij kleinere clubs als Lille, Sporting of Villarreal zal de spoeling dunner zijn wanneer een belangrijke speler wegvalt. Let hier dus goed op, in het bijzonder bij dit soort teams.

Voordat je een weddenschap afsluit is het dus sterk aan te raden om de teams te analyseren, de prestaties van de individuele sterspelers alsmede, de afwezigen. Dit voorkomt vervelende verrassingen!

De Champions League voorspellen bij Bet365

Feiten en cijfers

Laten we nu naar het derde aspect gaan dat van belang is voor het opstellen van goede Champions League voorspellingen. Dit aspect vraagt iets meer analyse dan de eerste twee aspecten, maar is niet persé moeilijk. 

Het is bijvoorbeeld enorm belangrijk om naar het puntentotaal te kijken van een team. Een team kan bijvoorbeeld al voor het einde van de poulefase door zijn naar de knock-outfase van de Champions League. Wanneer een club al is gekwalificeerd, bestaat het risico dat de coach de belangrijkste krachten niet inzet in de laatste wedstrijd(en) van de groepsfase. Een ploeg die dus op papier de sterkste zou moeten zijn, kan met een verzwakt elftal gaan aantreden, wat gevolgen heeft voor het wedstrijdresultaat. In dit geval is het af te raden om in te zetten op de ploeg die nergens meer voor speelt, of zelfs aan te raden te wedden op de ploeg die lager in de poule staat, maar zich nog kan kwalificeren voor de volgende ronde. Controleer de context en de belangen van de Champions League wedstrijd dus uitermate goed voordat je een weddenschap afsluit.

Psychologische factoren

Vierde aspect dat de moeite waard is om te bekijken zijn de psychologische factoren. Hierbij ga je jezelf verschillende vragen stellen en daarop zoveel mogelijk antwoord geven. Wanneer je Champions League wedstrijden gaat voorspellen, is het aan te raden om dit soort vragen te beantwoorden:

Hoe is het met het moraal van de teams gesteld? Hoe is de heenwedstrijd verlopen? Zijn de belangrijke spelers in vorm? Hebben de coach, club en spelers werkelijk het geloof ver te komen in de Champions League? Is een belangrijke speler onlangs betrokken in een groot schandaal? Bestaat er een rivaliteit tussen beide clubs? Is er sprake van revanchegevoelens bij een van beide teams?

Door al dit soort vragen te beantwoorden, ga je de gehele context van de wedstrijd beter begrijpen en zorg je ervoor dat jouw voorspelling betrouwbaarder wordt. De vorm, de ambitie, het moraal, de revanchegevoelens, een rivaliteit,.. al deze aspecten hebben invloed op de wedstrijd en wanneer je een goed beeld hebt van deze factoren zal jouw voorspelling dichter bij de werkelijkheid komen. In de Champions League is met name het moraal van enorm belang, daar vrijwel alle ploegen over ontzettend veel voetballende kwaliteit beschikken en tot de beste clubs van hun land behoren!

Inschrijven op www.bet365.nl

De hoogte van de quoteringen

Het laatste aspect om mee te nemen in je Champions League analyse betreft de hoogte van de odds die de bookmakers aanbieden. Je moet de odds goed bekijken voordat je inzet en vooral niet inzetten op basis van een spontane emotie. De hoogte van de quotering is natuurlijk essentieel bij een weddenschap, aangezien dit directe invloed heeft op je winst. 

Je moet hierbij een combinatie hebben van flair en instinct en het risico van bepaalde quoteringen kunnen inschatten. Wanneer een bookmaker bijvoorbeeld een quotering van minder dan 1.30 aanbiedt, kun je jezelf afvragen of het de moeite waard is. Het is mogelijkerwijs niet de moeite waard om een bedrag in te zetten op zo’n lage quotering waarbij weinig te winnen valt.

Als een quotering echter hoger is dan je zou verwachten, dan is het een goed idee om in te gaan zetten. De hoge potentiële winst kan het risico rechtvaardigen, al moet er wel echt een kans op winst zijn. Maak het nou ook weer niet te gek.

Inschrijven bij de grootste aanbieder van sportweddenschappen in Nederland, Bet365!

Champions League statistieken om goed te voorspellen

Voorspelling Champions League - Statistieken

Om de beste Champions League voorspellingen op te stellen, moet je een aantal feiten en cijfers kennen. Door deze statistieken te kennen, zorg je voor betrouwbaardere voorspellingen. Wij focussen ons op de statistieken van het vorige, meest recente Champions League seizoen 2021-2022. Die statistieken zullen je voorspellingen voor het Champions League seizoen 2022-2023 op weg helpen.

Als eerste is het gemiddelde doelpuntenpercentage in de UEFA Champions League vrij interessant, aangezien het gemiddeld 2,87 doelpunten per wedstrijd bedraagt. Een uitstekend gemiddelde in vergelijking met andere internationale toernooien. De UEFA Champions League biedt dus vaak veel amusement en doelpunten, zoals bijvoorbeeld de dubbele confrontatie tussen Real Madrid en Manchester City vorig jaar (3-4 en 3-1, met een doelpunt voor Real in de extra tijd). Als je gaat wedden op de Champions League in het seizoen 2022-2023, aarzel dan niet om in te zetten op de "Meer dan 2,5 doelpunten" weddenschappen, die meestal tegen mooie odds worden aangeboden door de bookmakers.

Ten tweede is het goed om te weten dat het aandeel van de gelijke spelen de laatste jaren is gedaald, van bijna 25% in 2019/2020 tot 18,5% in 2020-2021. Deze statistiek is in de laatste editie met 22% gelijke spelen iets gestegen, wat nog steeds onder het gemiddelde van een paar jaar geleden ligt. Geef voor deze editie 2022-2023 dus de voorkeur aan een overwinning voor een van beide teams, en zet niet te veel in op gelijke spelen. Dat is wat het advies van onze experts.

De laatste interessante statistiek vertelt ons dat het laatste kwartier in de laatste edities de meeste doelpunten heeft opgeleverd. Vorig jaar werd 23,5% van de doelpunten gescoord tussen de 76e en de 90e minuut, de meest productieve periode daarvoor was de 61e tot de 75e minuut, met 17% van de gescoorde doelpunten. Als je een fan bent van dit soort weddenschappen, aarzel dan niet om op deze laatste twee periodes te wedden. De odds zijn interessant bij de bookmakers

Beginnen met voetbalwedden door een account aan te maken bij BetCity!

Voorbeschouwing Champions League

Voorbeschouwing Champions League - voetbalwedden

Je voorspelt de Champions League bovenal goed als je een uitstekende kennis hebt van deze competitie. Daarom een korte uitleg over de Champions League voor de lezers die nog vragen hebben over dit Europese Kampioenenbal voor clubs.

De deelnemende teams

Ieder seizoen spelen de beste Europese voetbalteams tegen elkaar in de Champions League. Van Real Madrid tot Juventus en van Bayern München tot Ajax: de mooiste voetbalclubs van Europa zijn van de partij. Deze clubs kwalificeren zich voor de Champions League op basis van hun prestaties in de nationale competitie. Ajax is bijvoorbeeld gekwalificeerd omdat het de kampioen van Nederland is en datzelfde geldt voor Bayern München. In de allergrootste Europese voetbalcompetities (Bundesliga, Premier League, La Liga, Serie A) kwalificeren meerdere ploegen zich voor de Champions League en niet alleen de kampioen.

In het Champions League seizoen 2022-2023 zijn er 32 teams die deelnemen en die samen gaan uitmaken wie zich kampioen van Europa mag noemen. Eintracht Frankfurt, winnaar van de Europa League 2022 (de op één na meest prestigieuze Europese competitie voor clubs na de Champions League), is ook van de partij.

Speelschema

De Champions League functioneert heel eenvoudig. In de eerste ronde van de competitie worden de 32 teams verdeeld over 8 poules van 4 teams. De teams spelen twee keer tegen de andere teams in de poule (uit en thuis) en na de 6 wedstrijden gaan de nummers 1 en 2 van ieder groep naar de achtste finales. De nummers 3 van de poules stromen in in de iets minder prestigieuze Europa League.

Na de groepsfase nemen 2 teams het telkens in een thuis- en uitwedstrijd tegen elkaar op (achtste finale, kwartfinale, halve finale), waarbij de verliezer wordt uitgeschakeld. De Champions League finale wordt in mei 2022 op neutraal terrein gespeeld in Parijs. De finale is in tegenstelling tot de achtste finale, kwartfinale en halve finale slechts één wedstrijd.

De 5 laatste Champions League winnaars

2021-2022: Real Madrid

2020-2021: Chelsea FC

2019-2020: Bayern München

2018-2019: Liverpool FC

2017-2018: Real Madrid

De Champions League winnaar 2022/2023 voorspellen bij Bet365

De Champions League kwartfinales 2022-2023

De groepsfase en de ronde van 16 van de Champions League zijn voorbij! In april strijden de acht gekwalificeerde clubs om de halve finales. De loting voor de kwartfinales heeft ons een prachtig programma opgeleverd, met een aantal mooie wedstrijden:

 • Real Madrid - Chelsea
 • Benfica - Inter Milaan
 • Manchester City - Bayern München
 • AC Milan - Napoli

In de kwartfinales van de UEFA Champions League staan u een aantal geweldige wedstrijden te wachten. Perfect voor weddenschappen, en nog meer als je de odds ziet die worden aangeboden op sites als www.bet365.nl Profiteer ervan!

Inschrijven op www.bet365.nl

Champions League Ronde van 16 2022-2023 I Fase afgerond

Na de groepsfase van de Champions League in februari en maart hebben de 16 clubs die zich kwalificeerden voor de ronde van 16 een geweldige show neergezet. Vind hieronder de resultaten met de kwalificatiewedstrijden:

 • Club Brugge - Benfica (1-7 in totaal)
 • Dortmund - Chelsea (1-2 in totaal)
 • PSG - Bayern München (0-3 in totaal)
 • AC Milan - Tottenham (1-0 in totaal)
 • Inter Milan - FC Porto (1-0 in totaal)
 • RB Leipzig - Manchester City (1-8 in totaal)
 • Liverpool - Real Madrid (2-6 in totaal)
 • Eintracht Frankfurt - Napoli (0-5 in totaal)

De groepen in de Champions League 2022-2023

Alvorens te spreken over de favoriete clubs in de Champions League 2022-2023, is het belangrijk om de de poules te kennen.. Er staan enkele mooie wedstrijden op het programma voor deze poulefase. Het is de perfecte gelegenheid om te wedden op een heleboel mooie wedstrijden in de Champions League! Hier is de samenstelling van de acht poules:

 • Groep A | Ajax - Liverpool - Napoli - Rangers FC
 • Groep B | FC Porto - Atlético Madrid - Bayer Leverkusen - Club Brugge
 • Groep C | Bayern München - FC Barcelona - Inter Milaan- Viktoria Plzen
 • Groep D | Eintracht Frankfurt - Tottenham - Sporting CP - Olympique Marseille
 • Groep E | AC Milan - Chelsea - Salzburg - Dinamo Zagreb
 • Groep F | Real Madrid - RB Leipzig - Shakhtar Donetsk - Celtic
 • Groep G | Manchester City - FC Sevilla - Borussia Dortmund - FC Kopenhagen
 • Groep H | Paris Saint-Germain - Juventus - Benfica - Maccabi Haïfa

Tussen PSG-Juventus, Bayern-München-Chelsea Barcelona en Ajax-Liverpool stonden er mooie wedstrijden op het programma in de poulefase van de UEFA Champions League.

Winnaar Champions League 2022-2023: onze voorspelling

Voorspelling winnaar Champions League - 2021-2022

Na de titel van Real Madrid vorig jaar strijden de grootste clubs van Europa vanaf september weer voor de Champions League van 2022-2023. Van Manchester City tot Bayern München, via PSG en Real Madrid, zijn er veel sterke kandidaten voor de titel dit seizoen. Het is dus moeilijk om nu al een winnaar te voorspellen, we zullen meer weten als de groepsfase voorbij is. Maar als we een voorspelling moesten doen, zou het Manchester City van Pep Guardiola de voorkeur krijgen. De odds op de Engelse club zijn voorlopig nog zeer aantrekkelijk.

Eenvoudig een account aanmaken bij Bet365!

De beste odds op de winnaar van de Champions League

 • Manchester City - 3.25
 • Bayern München - 4.50
 • Napoli - 4.50
 • Real Madrid - 8.00
 • Benfica - 15.00
 • Chelsea - 15.00
 • Internazionale - 15.00
 • AC Milan - 25.00

De odds zijn afkomstig van www.zebet.nl, www.toto.nl en www.betcity.nl