Loading...

Voorspellingen Champions League

Wil je inzetten op de Champions League? Vol spanning de Champions League wedstrijden gaan bekijken en goede voorspellingen plaatsen? Dan bevind je je op de juiste pagina! Hier presenteren wij jou onze tips om CL-wedstrijden goed te voorspellen. Lees onze tips goed, want wie weet is het de sleutel tot jouw succes!

Onze tips voor Champions League voorspellingen

Voorspellingen Champions League

De redactie van SOSWedden zet zich er iedere dag voor in dat de meest betrouwbare voorspellingen voor de grootste Europese voetbalcompetitie online komen. Onze missie is om zoveel mogelijk juiste voorspellingen te plaatsen voor iedere wedstrijd. Hieronder vind je de aspecten die door ons onder de loep worden genomen wanneer we prognoses opstellen:

 • De vorm
 • De belangrijkste spelers
 • Feiten en cijfers
 • Psychologische factoren
 • De hoogte van de quoteringen

Onze redacteuren en experts van SOSWedden willen jou dus de beste voorspellingen presenteren die van nut kunnen zijn voor jouw weddenschappen op de Champions League en doen dat hoofdzakelijk op basis van deze punten. Wil je meer informatie over deze aspecten die worden geanalyseerd, lees dan gerust verder.

Andy van der Meijde volgen en wedden bij BetCity!

De vorm

Zonder twijfel een van de belangrijkste factoren die moet worden meegenomen bij het opstellen van een Champions League voorspelling is de vorm van een team. Dit is in het bijzonder het geval wanneer er twee grote clubs tegen elkaar spelen en waarbij het op het eerste oog moeilijk is om een favoriet aan te wijzen. 

Stel je voor dat PSG aan een slechte serie bezig is en dat de club uit Parijs al 4 wedstrijden op rij niet meer won in de Ligue 1. PSG speelt tegen Manchester City dat al 6 wedstrijden op rij won in de Premier League. Het is in dit geval aan te raden om in te zetten op City, dat kan profiteren van de slechte vorm van PSG.

Dit advies hoeft echter niet enkel te gelden voor wedstrijden tussen twee grote teams. Stel je voor dat het Atalanta Bergamo van onder meer Marten de Roon tegen titelhouder Chelsea speelt. Chelsea zal op het eerste oog de voorkeur krijgen. Als echter blijkt dat Atalanta al vijf wedstrijden won, terwijl Chelsea al zeven op een overwinning wacht, dan is het mogelijk beter om op de Italianen in te zetten. De vorm van iedere club is van essentieel belang en zal dan ook goed bekeken moeten worden voor iedere Champions League duel.

De belangrijkste spelers

Ten tweede is het belangrijk om naar de selecties van de clubs te kijken, waarbij je in het bijzonder kijkt naar de belangrijke spelers in het elftal. Hebben de spelers die altijd spelen, de goals maken of de assists geven de laatste tijd goed gepresteerd? Of zijn ze hopeloos uit vorm?  Als een belangrijke speler in vorm is, zullen de kansen van het team ook direct toenemen. Kijk ook goed naar blessures, schorsingen of andere redenen waarom een speler afwezig zou kunnen zijn.

Dit aspect is ook juist belangrijk voor de kleinere teams die deelnemen aan de Champions League. Clubs als Real Madrid, Manchester City, PSG en Bayern München zullen vrijwel altijd een vervanger van kwaliteit hebben klaarstaan. Bij kleinere clubs als Lille, Sporting of Villarreal zal de spoeling dunner zijn wanneer een belangrijke speler wegvalt. Let hier dus goed op, in het bijzonder bij dit soort teams.

Voordat je een weddenschap afsluit is het dus sterk aan te raden om de teams te analyseren, de prestaties van de individuele sterspelers alsmede, de afwezigen. Dit voorkomt vervelende verrassingen!

De Champions League voorspellen bij Bet365

Feiten en cijfers

Laten we nu naar het derde aspect gaan dat van belang is voor het opstellen van goede Champions League voorspellingen. Dit aspect vraagt iets meer analyse dan de eerste twee aspecten, maar is niet persé moeilijk. 

Het is bijvoorbeeld enorm belangrijk om naar het puntentotaal te kijken van een team. Een team kan bijvoorbeeld al voor het einde van de poulefase door zijn naar de knock-outfase van de Champions League. Wanneer een club al is gekwalificeerd, bestaat het risico dat de coach de belangrijkste krachten niet inzet in de laatste wedstrijd(en) van de groepsfase. Een ploeg die dus op papier de sterkste zou moeten zijn, kan met een verzwakt elftal gaan aantreden, wat gevolgen heeft voor het wedstrijdresultaat. In dit geval is het af te raden om in te zetten op de ploeg die nergens meer voor speelt, of zelfs aan te raden te wedden op de ploeg die lager in de poule staat, maar zich nog kan kwalificeren voor de volgende ronde. Controleer de context en de belangen van de Champions League wedstrijd dus uitermate goed voordat je een weddenschap afsluit.

Psychologische factoren

Vierde aspect dat de moeite waard is om te bekijken zijn de psychologische factoren. Hierbij ga je jezelf verschillende vragen stellen en daarop zoveel mogelijk antwoord geven. Wanneer je Champions League wedstrijden gaat voorspellen, is het aan te raden om dit soort vragen te beantwoorden:

Hoe is het met het moraal van de teams gesteld? Hoe is de heenwedstrijd verlopen? Zijn de belangrijke spelers in vorm? Hebben de coach, club en spelers werkelijk het geloof ver te komen in de Champions League? Is een belangrijke speler onlangs betrokken in een groot schandaal? Bestaat er een rivaliteit tussen beide clubs? Is er sprake van revanchegevoelens bij een van beide teams?

Door al dit soort vragen te beantwoorden, ga je de gehele context van de wedstrijd beter begrijpen en zorg je ervoor dat jouw voorspelling betrouwbaarder wordt. De vorm, de ambitie, het moraal, de revanchegevoelens, een rivaliteit,.. al deze aspecten hebben invloed op de wedstrijd en wanneer je een goed beeld hebt van deze factoren zal jouw voorspelling dichter bij de werkelijkheid komen. In de Champions League is met name het moraal van enorm belang, daar vrijwel alle ploegen over ontzettend veel voetballende kwaliteit beschikken en tot de beste clubs van hun land behoren!

Inschrijven op www.bet365.nl

De hoogte van de quoteringen

Het laatste aspect om mee te nemen in je Champions League analyse betreft de hoogte van de odds die de bookmakers aanbieden. Je moet de odds goed bekijken voordat je inzet en vooral niet inzetten op basis van een spontane emotie. De hoogte van de quotering is natuurlijk essentieel bij een weddenschap, aangezien dit directe invloed heeft op je winst. 

Je moet hierbij een combinatie hebben van flair en instinct en het risico van bepaalde quoteringen kunnen inschatten. Wanneer een bookmaker bijvoorbeeld een quotering van minder dan 1.30 aanbiedt, kun je jezelf afvragen of het de moeite waard is. Het is mogelijkerwijs niet de moeite waard om een bedrag in te zetten op zo’n lage quotering waarbij weinig te winnen valt.

Als een quotering echter hoger is dan je zou verwachten, dan is het een goed idee om in te gaan zetten. De hoge potentiële winst kan het risico rechtvaardigen, al moet er wel echt een kans op winst zijn. Maak het nou ook weer niet te gek.

Inschrijven bij de grootste aanbieder van sportweddenschappen in Nederland, Bet365!

Champions League statistieken om goed te voorspellen

Statistieken wedden op Champions League

Om de best mogelijke voorspellingen voor de Champions League te doen, moet je eerst een paar cijfers kennen, die wel eens nodig zouden kunnen blijken bij het plaatsen van je weddenschappen. Laten we eens kijken naar een aantal statistieken van de meest recente editie van de competitie, die als voorbeeld kunnen dienen voor de Champions League van 2023-2024.

Om te beginnen moet je weten dat het gemiddelde aantal gescoorde doelpunten in de CL met 2,98 per wedstrijd heel interessant is. Een uitstekend gemiddelde vergeleken met andere internationale toernooien. Als gevolg hiervan is de UEFA Champions League vaak een groot spektakel met veel doelpunten, zoals in de Leipzig/Manchester City (8-1 op het totaal), Liverpool/Real (6-2 in totaal) en Benfica/Inter Milan (5-3 in totaal) twee wedstrijden vorig jaar. Als je wedt op de Champions League in het seizoen 2023-2024, aarzel dan niet om weddenschappen te gebruiken zoals "Meer dan 2,5 doelpunten", die over het algemeen tegen goede kansen worden aangeboden door de bookmakers.

Merk vervolgens op dat het aandeel gelijke spelen de afgelopen jaren is gedaald, van bijna 25% in 2019/2020 naar 18,5% in 2020-2021 en 22% twee jaar geleden. Deze statistiek daalde licht tijdens de laatste editie, met 20% gelijke spelen, wat nog steeds onder het gemiddelde van een paar jaar geleden is. Dus, ga voor deze editie 2023-2024 voor een overwinning voor een van de teams en overdrijf de gelijke spelen niet. Wat de experts te zeggen hebben.

Om met de cijfers te eindigen: het laatste kwartier heeft de meeste doelpunten opgeleverd in recente edities van de competitie. Vorig jaar werd 22,3% van de doelpunten gescoord tussen de 76e en 90e minuut, de meest productieve periode vóór de kwarten van de 31e tot de 45e minuut en de 46e tot de 60e, met elk 17,7% van de doelpunten. Als je een fan bent van dit soort weddenschappen, aarzel dan niet om op deze laatste twee periodes te wedden. Nogmaals, de kansen zijn goed op elke sportweddenschappen site.

Beginnen met voetbalwedden door een account aan te maken bij BetCity!

Voorbeschouwing Champions League

Presentatie Champions League wedden

Je voorspelt de Champions League bovenal goed als je een uitstekende kennis hebt van deze competitie. Daarom een korte uitleg over de Champions League voor de lezers die nog vragen hebben over dit Europese Kampioenenbal voor clubs.

De deelnemende teams

Elk seizoen biedt de Champions League duels tussen de beste clubs van het Europese continent. Van Manchester City en Barcelona tot Bayern München, PSG en Real Madrid, de beste teams van Europa doen mee en kwalificeren zich via hun lokale competities.

Dit seizoen, voor de editie 2023-2024, en vooruitlopend op een compleet nieuw format volgend seizoen, staan er 32 prestigieuze teams aan de start van de groepsfase. Er staat ons weer een geweldig spektakel te wachten!

Speelschema

De Champions League functioneert heel eenvoudig. In de eerste ronde van de competitie worden de 32 teams verdeeld over 8 poules van 4 teams. De teams spelen twee keer tegen de andere teams in de poule (uit en thuis) en na de 6 wedstrijden gaan de nummers 1 en 2 van ieder groep naar de achtste finales. De nummers 3 van de poules stromen in in de iets minder prestigieuze Europa League.

Na de groepsfase nemen 2 teams het telkens in een thuis- en uitwedstrijd tegen elkaar op (achtste finale, kwartfinale, halve finale), waarbij de verliezer wordt uitgeschakeld. De Champions League finale wordt op 1 juni 2024 op neutraal terrein gespeeld op Wembley, Londen. De finale is in tegenstelling tot de achtste finale, kwartfinale en halve finale slechts één wedstrijd.

De 5 laatste Champions League winnaars

2022-2023: Manchester City

2021-2022: Real Madrid

2020-2021: Chelsea FC

2019-2020: Bayern München

2018-2019: Liverpool FC

De Champions League winnaar voorspellen

De kwartfinales van de Champions League

De kwartfinales zijn bekend! Hieronder staan de wedstrijden die in april worden gespeeld voor de eerste wedstrijden (9, 10, 16 en 17):

 • Arsenal tegen Bayern München
 • Atlético Madrid tegen Borussia Dortmund
 • Real Madrid tegen Manchester City
 • PSG tegen FC Barcelona

Er staat ons een prachtig programma te wachten in deze kwartfinales, met op papier een vrij gunstige tabel voor PSG en een aantal geweldige wedstrijden zoals Arsenal vs Bayern München of Real Madrid vs Manchester City. www.toto.nl biedt nu al geweldige odds, dus wacht niet langer om in te zetten!

Open een Toto account

Champions League Ronde van 16 I Afgerond

De ronde van 16 is voorbij! Hier zijn de uitslagen:

 • Lazio Rome - Bayern München (1-3 in totaal)
 • PSG - Real Sociedad (4-1 in totaal)
 • RB Leipzig - Real Madrid (1-2 in totaal)
 • Kopenhagen - Manchester City (2-6 in totaal)
 • FC Porto - Arsenal (1-1 in totaal, 2-4 na penalties)
 • Napoli - FC Barcelona (2-4 in totaal)
 • Inter Milan - Atlético Madrid (2-2 in totaal, 2-3 na penalties)
 • PSV Eindhoven - Borussia Dortmund (1-3 in totaal)

De groepen in de Champions League 2023-2024

De groepsfase werd gespeeld van 19 september tot 13 december 2023. De samenstelling van de 8 groepen kan hieronder worden gevonden:

Groep A: Bayern München - Manchester United - Kopenhagen - Galatasaray
Groep B: Sevilla - Arsenal - PSV Eindhoven - RC Lens
Groep C: Napoli - Real Madrid - Braga - Union Berlin
Groep D: Benfica - Inter Milan - RB Salzburg - Real Sociedad
Groep E: Feyenoord - Atlético de Madrid - Lazio Rome - Celtic Glasgow
Groep F: PSG - Borussia Dortmund - AC Milan - Newcastle United
Groep G: Manchester City - RB Leipzig - Rode Ster Belgrado - Young Boys
Groep H: FC Barcelona - FC Porto - Shakhtar Donetsk - Royal Antwerp

Schrijf je in bij Bet365!

Winnaar Champions League 2023-2024: onze voorspelling

Voorspelling winnaar Champions League - 2023 2024

Na de titelwinst van Real Madrid twee jaar geleden en de eerste triomf van Manchester City vorig jaar, wordt verwacht dat deze twee giganten ook dit seizoen weer de strijd met elkaar aan zullen gaan. Natuurlijk zijn er ook outsiders zoals Bayern München, PSG en Barcelona om op te letten, maar Real en City lijken een voorsprong te hebben op hun rivalen. Natuurlijk is het nog te vroeg om een betrouwbare voorspelling te doen voor de Champions League van dit jaar, maar de redactie heeft nu al twee favorieten. Ben jij het met ons eens? Heb jij een toekomstige winnaar? Plaats je weddenschappen! Ben je van plan om een van onze Champions League voorspellingen te volgen? Vergeet niet dat je op dit moment kunt profiteren van de beste welkomstbonussen van online sportweddenschappen.

Open een Bet365 account

Voorspelling Champions League winnaar: Beste kansen voor de kampioen

 • Manchester City - 2.70
 • Arsenal - 5.50
 • Real Madrid - 6.00
 • Bayern München - 7.50
 • PSG - 12.00
 • FC Barcelona - 15.00
 • Atlético Madrid - 20.00
 • Borussia Dortmund - 30.00

De odds zijn afkomstig van www.toto.nl.