Loading...

Voorspellingen Ligue 1

Wil je de hoogste Franse voetbalcompetitie voorspellen? Iedere Ligue 1 wedstrijd met veel spanning bekijken en succes hebben met je sportweddenschappen? Dan bevind je je op de goede pagina. Hier vind je al ons advies om Ligue 1 goed te voorspellen. Lees de tips goed door, want wie weet verhoog je jouw winst met voetbalweddenschappen!

Onze tips voor Ligue 1 voorspellingen

voorspelling Ligue 1

Om jou van de beste Ligue 1 voorspellingen te voorzien, zijn onze SOSWedden redacteuren iedere dag in de weer om allerlei factoren rondom een duel te bekijken. Hun doel is om jou gratis te voorzien van betrouwbare voorspellingen. Hieronder vind je de belangrijkste punten waar onze redactie naar kijkt, wanneer het op Ligue 1 wedstrijden aankomt:

  • De vorm van de Ligue 1 teams
  • De spelers die afwezig zijn voor een duel
  • De wiskundige factoren
  • De psychologische factoren
  • Het speelkalender van beide Ligue 1 teams
  • Wat de quoteringen zijn en of deze de moeite waard zijn

De voorspellers van SOSWedden houden vast aan bovenstaande punten, aangevuld met andere factoren, om jou van de beste tips te voorzien. Lees verder voor meer details.

Open een TOTO-account

De vorm van de Ligue 1 teams

De vorm van de teams in de hoogste Franse voetbaldivisie is het eerste punt waar goed naar gekeken moet worden wanneer je gaat inzetten op Ligue 1 wedstrijden. Een elftal dat lekker in vorm steekt en overwinning na overwinning pakt, zal vanzelfsprekend de voorkeur moeten krijgen bij jouw voetbalweddenschappen. Ook in enkele gevallen wanneer de ploeg in vorm niet de topfavoriet is.

Stel je bijvoorbeeld voor dat het PSG van Wijnaldum 2 verrassende nederlagen op rij boekt met pover spel. De club uit Parijs neemt het op tegen Lille dat al 8 wedstrijden op rij won. Hoewel PSG op papier natuurlijk de beste selectie heeft, is het in dit geval beter om te kijken naar een weddenschap op de ploeg in vorm, Lille.

Dezelfde logica kun je hanteren op het moment dat twee gelijkwaardige teams tegen elkaar spelen. Als het ene team al 2 maanden ongeslagen is, terwijl het andere team in een mindere reeks zit, dan gaat je voorkeur bij voetbalweddenschappen uit naar eerstgenoemde ploeg. Geen gekke info.

De spelers die afwezig zijn voor een duel

Tweede erg belangrijke punt om in je achterhoofd te houden: de afwezigheid van bepaalde spelers in een elftal. Wanneer Lionel Messi, Kylian Mbappé, Neymar en Di Maria afwezig zijn bij PSG, zal de club uit Parijs vermoedelijk anders voor de dag gaan komen.

Dit geldt helemaal voor de belangrijkste spelers van kleinere clubs. Als een Mohamed Bayo van Clermont afwezig is, zullen de kansen op winst voor zijn team kleiner worden. Zeker bij de zwakkere teams kan de afwezigheid van een sterspeler niet 1,2,3 opgevangen worden. Een club als PSG zal hier relatief minder last van hebben.

Raadpleeg dus altijd even de lijst met afwezigheden voor een duel voordat je gaat wedden. Het zou zonde zijn dat je inzet op een team waarvan blijkt dat de belangrijkste spelers afwezig zijn door blessures, schorsingen of andere redenen.

De afwezigheid van een spits die makkelijk het net weet te vinden, een onvermoeibare middenvelder of een centrale verdediger die de hele verdediging neerzet, zal veel effect kunnen hebben op het resultaat van een wedstrijd. Houd hier dus goed rekening mee wanneer je gaat inzetten op een Ligue 1 wedstrijd.

Aanmelden bij TOTO en de Ligue 1 voorspellen

De wiskundige factoren

Het derde aspect om te analyseren betreft de statistieken rondom een wedstrijd. Hierbij gaat het onder meer om de stand om de ranglijst en de laatst behaalde resultaten, maar ook om het inschatten of een team vol voor een overwinning zal gaan gezien het tot dusver behaalde puntenaantal.

Stel je bijvoorbeeld voor dat een team een overwinning nodig heeft om zich te handhaven en dat de tegenstander al gedegradeerd is. In dit geval is het aan te raden om in te zetten op de ploeg die nog ergens om speelt. Het eerstgenoemde team zal er bijvoorbeeld alles aan doen om degradatie te ontlopen. Het komt regelmatig voor dat op papier sterkere tegenstanders verliezen van op papier zwakkere tegenstanders op het moment dat zij nergens meer voor spelen en/of het resultaat van de wedstrijd geen gevolgen heeft voor de stand op de ranglijst. Speelt een elftal dat zich nog kan handhaven in de laatste wedstrijd van het seizoen tegen een elftal dat rond plek 10 staat en daar ook zal blijven staan, ongeacht overwinning of verlies? Kijk dan vooral ook naar weddenschappen op eerstgenoemde ploeg die normaal gesproken vol overgave zal gaan spelen.

De belangrijkste statistieken bekijken en het belang van de wedstrijd voor beide teams inschatten is dus een belangrijke stap wanneer je Ligue 1 wedstrijden gaat voorspellen. Veel voetbalvoorspellers en kenners van voetbal gingen hier al de fout mee in. Voorkom dit soort verkeerde inschattingen.

De psychologische factoren

Een ander belangrijk aspect is de psychologische context. Hierbij dien je jezelf een aantal vragen te stellen.

Hoe is het met het moraal van beide teams gesteld? Zijn de wisselspelers onlangs beslissend geweest toen ze invielen? Is er sprake van een derby? Was de eerste wedstrijd van het seizoen een explosieve wedstrijd? Liggen de belangrijkste spelers van een elftal in de clinch met de clubleiding? Heeft iedereen bij de club dezelfde doelstellingen? Speelt een club met of zonder publiek? Heeft een speler te maken met problemen buiten het veld om? Zijn er bijvoorbeeld problemen op een club rondom een contractverlenging of een vertrekwens van een sterspeler?

Door het antwoord op deze vragen te zoeken en te vinden, krijg je een volledig beeld van de wedstrijd, zowel op gebied van feiten en cijfers als op gebied van moraal. Door zowel te weten hoe de teams er feitelijk en psychologisch voorstaan, ga je betrouwbaardere Ligue 1 voorspellingen opstellen.

Registreren op toto.nl

De wedstrijdkalender van de teams

Om de motivatie van de Ligue 1 teams in een wedstrijd beter te begrijpen is het ook aan te raden om het speelschema in de gaten te houden. Dit betreft niet alleen de (beker)wedstrijden in Frankrijk, maar ook (en juist) in Europees verband.

Als een Ligue 1 team bijvoorbeeld drie dagen voorafgaand of na een wedstrijd in de nationale competitie een belangrijke wedstrijd speelt in een Europese competitie als de Champions League of de Europa League, dan kan het voorkomen dat het team fysiek niet helemaal in topvorm verkeert of de krachten gaat sparen. Als de tegenstander zich volledig op de wedstrijd in de Ligue 1 kan focussen, kan dat elftal zowel fysiek als mentaal in het voordeel zijn.

Als Monaco eerst de topper tegen Marseille speelt, vervolgens een wedstrijd in de Champions League afwerkt, en tot slot een wedstrijd tegen Reims speelt, dan kan het zijn dat de spelers van Monaco niet topfit zijn. Stel je voor dat er enkele dagen na de wedstrijd met Reims zelfs een tweede Champions League wedstrijd op de planning staat. In dat geval kan de trainer van Monaco ervoor kiezen om een B-selectie op te stellen. Reims, dat geen Europese wedstrijd speelt, kan profiteren en voor een verrassing zorgen tegen het op papier sterkere Monaco.

Neem dus altijd even een kijkje op de wedstrijdkalender van de Ligue 1 en competities als de Conference League, Europa League en de Champions League. Deze speelschema’s zijn eenvoudig te vinden online.

Wat de quoteringen zijn en of deze de moeite waard zijn

Analyseer de aangeboden quoteringen voor een wedstrijd tot slot goed. Dit hoeft geen uitgebreide analyse te zijn, maar simpelweg het bekijken van de quoteringen en het afwegen of een quotering daadwerkelijk de moeite waard is om op in te zetten.

Wanneer jij bijvoorbeeld inschat dat team A zo’n 50% kans heeft op een overwinning, terwijl de bookmaker maar een quotering van 1.20 aanbiedt, dan is het beter om deze wedstrijd aan je voorbij te laten gaan. De potentiële winst is niet enorm en staat bovenal niet in verhouding tot het risico dat je neemt.

Als het omgekeerde echter het geval is, dan kun je inzetten. Stel je voor dat een bookmaker een veel hogere quotering aanbiedt dan dat jij zou denken en dat de potentiële winst veel hoger is dan jij zou hebben ingeschat, dan kun je de gok wagen. Het te winnen bedrag is hoog, terwijl het risico volgens jou lager is dan dat de bookmaker denkt. Bekijk de quoteringen van de Ligue 1 wedstrijden dus altijd even goed en bekijk kritisch of ze de moeite waard zijn. Ga vooral niet inzetten om maar in te zetten. Speel verstandig en wees geduldig.

Voetbalwedden bij TOTO

Ligue 1: statistieken voor een juiste voorspelling

Statistieken Ligue 1 - voetbal wedden

Om een goede voorspelling op te stellen, is het aan te raden om een kijkje te nemen naar de belangrijkste Ligue 1 statistieken. We kijken hierbij naar de statistieken van de laatste 3 seizoenen, dus vanaf het seizoen 2018/2019.

Het doelpuntengemiddelde per wedstrijd ligt sinds het seizoen 2018-2019 op 2.6. Dit doelpuntengemiddelde liep de laatste jaren op. In 2018/2019 vielen er gemiddeld 2.49 goals per wedstrijd, in 2019/2020 was dit 2.52 en vorig seizoen lag dit gemiddelde op 2.76 goals per wedstrijd. Een leuke ontwikkeling voor de neutrale toeschouwer, die het doelpuntengemiddelde de laatste jaren heeft zien oplopen.

Verder eindigen ongeveer 25% van de Ligue 1 wedstrijden in een gelijkspel en vielen de meeste goals de afgelopen 3 seizoenen tussen minuut 76 en minuut 90 (23% vorig jaar). Wanneer je gaat inzetten op het moment wanneer er doelpunten vallen, is het dus aan te raden om op het laatste kwartier in te zetten.

Presentatie Ligue 1

Voorspellingen Ligue 1 - hulp beginner

Goede voorspellers van de Ligue 1 hebben vaak ook een gedegen kennis van deze hoogste Franse voetbalcompetitie. Laten we dus even ingaan op de algemene kenmerken van deze competitie.

De teams

In het seizoen 2022-2023 doen er 20 teams mee aan de Ligue 1. Deze 20 teams strijden om de titel, een plek in Europa of om lijfsbehoud.

PSG, Olympique Lyon, Olympique Marseille, Lille en AS Monaco behoren tot de grootste teams uit de Ligue 1, terwijl ook mythische clubs als Saint-Etienne, Stade de Reims en RC Lens van de partij zijn. Dit soort mooie teams zullen ongetwijfeld bijdragen aan jouw spelplezier.

Het format van de Ligue 1

De Ligue 1 kent 38 speelrondes. Alle teams spelen een thuis-en uitwedstrijd tegen elkaar. De ploegen die bij de eerste 5 plekken eindigen aan het einde van het seizoen kwalificeren zich voor de Europese voetbaltoernooien van het jaar erop.

De nummers 1 en 2 kwalificeren zich direct voor de Champions League, de nummer 3 kwalificeert zich voor de voorrondes van de Champions League, de nummer 4 bemachtigt een Europa League ticket en de nummer 5 mag gaan uitkomen in de Conference League. 

Onderin het klassement zijn het de laatste twee ploegen die degraderen naar de Ligue 2, terwijl de nummer 18 met een ploeg uit de Ligue 2 uitmaakt wie er promoveert of zich handhaaft. Er staat dus meer dan genoeg op het spel in de Ligue 1.

De laatste 5 kampioenen van de Ligue 1

2021-2022 | Paris SG

2020-2021 | Lille OSC

2019-2020 | Paris SG

2018-2019 | Paris SG

2017-2018 | Paris SG

De kampioen van de Ligue 1 voorspellen

Onze winnaarsvoorspelling Ligue 1 seizoen 2022-2023

Voorspelling winnaar Ligue 1 - 2021 2022

Na de verrassende titel van Lille in 2021, zal topfavoriet PSG er alles aan doen om dit geen tweede keer te laten gebeuren. De club uit Parijs haalde al menig versterking binnen (Messi, Ramos, Wijnaldum, Donnarumma, Hakimi), terwijl de ploeg kwalitatief gezien al de beste van Frankrijk was. In het seizoen 2021-2022 is het dan ook niet landskampioen Lille dat won, maar PSG. De club van trainer Mauricio Pochettino beschikt over alle kwaliteiten en het budget om de 11e titel te winnen. Als de club uit Parijs kampioen wordt, komt het op eigen hoogte met één kampioenschap meer dan AS Saint-Etienne. Denk jij net als onze redactie en de bookmakers dat PSG aan de haal gaat met de landstitel? Of denk je er heel anders over? Op naar jouw Ligue 1 voorspellingen! 

Een account openen bij TOTO