Loading...

Voorspellingen Jupiler Pro League

Waan jij jezelf als een expert van het Belgische voetbal? Zin om een paar wedstrijden spannender te maken door een weddenschap te plaatsen? Wij bieden jou de perfecte handleiding om zo beredeneerd mogelijk een voorspelling te maken. Neem alvast je notitieboekje erbij want mits je zorgvuldig omgaat met onze tips dan kan je zomaar even grote successen boeken! Als je echt meer met de Jupiler Pro League wedstrijden wilt doen dan het kijken van de wedstrijden in het stadion of vanuit de sofa, lees dan vooral verder.

Wedtips Jupiler Pro League - België voetbal

Voorspellingen Jupiler Pro League

Bij SOSWedden zijn we er ons van bewust dat weddenschappen meer en meer een serious business aan het worden zijn en minder en minder een taboe. Daarom besloten we om betrouwbare voorspellingen op te maken voor de Jupiler Pro League die gebaseerd zijn op de belangrijkste criteria die er zijn zoals statistieken, vorm en kansberekening. Deze voorspellingen bieden wij volledig gratis en vrijblijvend aan en kunnen jouw handleiding worden richting succes.

Waar je rekening mee moet gaan houden wanneer je gaat wedden op de Jupiler Pro League:

  • De recente uitslagen in de Jupiler Pro League en de andere competities waarin Belgische clubs actief zijn
  • De vorm van de beslissende spelers van de voetbalclubs in de hoogste Belgische voetbalcompetitie
  • De huidige stand in de Jupiler Pro League en het Jupiler Pro League speelschema
  • De motivatie van de spelers in de Belgische voetbalcompetitie
  • De geschiedenis van de ontmoeting tussen de twee Jupiler Pro League teams
  • De odds die worden aangeboden voor een weddenschap op een Jupiler Pro League wedstrijd

Er zijn eindeloos veel criteria die je kan toepassen op het voorspellen van een voetbalwedstrijd, maar de zaken die wij hier onder de loep zullen nemen zijn de fundering om doordachte weddenschappen af te sluiten. Wij laten jullie graag een kijkje nemen naar hoe wij analyses maken en hoe onze methodes eruit zien om volledig ‘zen’ een weddenschap af te sluiten. Ready? Let’s go!

Wedden op voetbal bij TOTO Sportwedden

De recente uitslagen in de Jupiler Pro League en de andere competities waarin Belgische clubs actief zijn

Een van de eerste en meest logische zaken waar je naar moet kijken is uiteraard de vorm van de teams, die betrokken zijn in jouw weddenschap. Daarbij controleer je de resultaten van de meest recente wedstrijden, maar neem dit ook gerust ook een stapje verder:  neem de tijd om ook een kijkje te nemen naar het aantal schoten op doel, hoekschoppen, en balbezit dat beide teams behaalden. Een team dat hopeloos uit vorm is zal ook beduidend minder doelgevaar creëren dan een team in vorm,  maar zal af en toe wel een onverhoopt puntje uit de brand slepen tegen een ander team die tevens uit vorm is of mindere kwaliteiten heeft. Volg je het nog? Een eenvoudig voorbeeld: Anderlecht heeft al 3 partijen op rij niet meer gewonnen tegen mindere tegenstanders en heeft Standard als volgende tegenstander op de kalender staan. Op het eerste zicht lijkt Standard een zeer mooie kans te hebben om iets te rapen tegen Anderlecht. Maar is dit werkelijk zo? Zit Standard wel in vorm? Hebben die niet verloren vorige week? En gelijkgespeeld de week ervoor met een betwistbare penalty? Neem zeker altijd een grondige kijk naar de vorm en verslagen van de 3 tot 5 meest recente wedstrijden als je een gokje waagt op de Belgische markt.

De vorm van de beslissende spelers van de voetbalclubs in de hoogste Belgische voetbalcompetitie

Wat je zeker ook moet meenemen bij voorspellingen van de Jupiler Pro League is de rol van beslissende spelers van een elftal. We kunnen dit niet genoeg benadrukken. In België zijn er genoeg voorbeelden van spelers die op het veld de lijnen uitzetten en niet meteen vervangbaar zijn bij afwezigheid. Dit kan gaan om een goed coördinerende centrale back tot een betrouwbare nummer 6 die de schakel is tussen verdediging en aanval.

Neem FC Antwerp twee seizoenen terug seizoen. The Great Old beschikte over een talentvolle kern met technische spelers vooraan en zeer fysieke spelers achteraan die meeknokten voor de plekken bovenaan het klassement. Refaelov bleek telkens het punt te zijn die alle kwaliteiten van het team deed samenvloeien tot een werkende machine. De Israëliër was enkele wedstrijden out tijdens het seizoen en prompt ging niet alleen de creativiteit van FC Antwerp erop achteruit, maar werden ook de grote jongens veel meer belast doordat de best voetballende schakel wegviel, die ook heel goed de bal bij zich kon houden op het middenveld.

Bij Club Brugge zal het ontbreken -of uit vorm zijn- van een of meerdere basisspelers iets beter opgevangen kunnen worden. Philippe Clement heeft namelijk een zeer gestoffeerde kern die er toch wel kwalitatief bovenuit steekt in de Belgische competitie. Bij kleinere clubs zien we dan weer dat het ontbreken van een sleutelspeler echt fataal kan zijn. Wij raden dan ook altijd aan om zeer goed te controleren of die spelers fit zijn, in vorm zijn, en of ze wel helemaal gelukkig zijn bij hun huidige club (tranferitis kan een bet killer zijn!). Zo hoef je jezelf vlak voor de aftrap niet voor het hoofd slaan als je bij het zien van de teamopstellingen merkt dat een sleutelspeler ontbreekt.

De Jupiler Pro League voorspellen op toto.nl

De stand in de Jupiler Pro League en het Jupiler Pro League speelschema

Wat uiteraard ook als een enorme drijfveer kan werken of het spelsysteem kan bepalen van teams, is het klassement en het speelschema dat afgewerkt moet worden. Twee factoren die je ook best probeert mee te nemen in jouw voorspelling. Voor een Europese wedstrijd kan het natuurlijk perfect voorvallen dat trainers ervoor kiezen om te roteren en zo de zal de kans iets verhogen op een mindere prestatie in de eigen landelijke competitie. Club Brugge of KRC Genk kunnen bijvoorbeeld een cruciale wedstrijd in het vizier hebben en meer met hun hoofd zitten bij tegenstanders als Manchester United en AS Roma, dan bijvoorbeeld respectievelijk AS Eupen of FC Seraing. Zeker als er een return kort opeenvolgend gepland staat, kan het zijn dat de trainer kiest om spelers met lichte kwaaltjes toch een wedstrijd te laten overslaan, wat het natuurlijk interessanter maakt om eventueel een underdog te nemen met een mooie handicap voor een bepaalde weddenschap.

Ook onderaan het klassement mag je opportuniteiten niet missen! Wanneer Cercle Brugge op de 16e plek staat en tegen nummer 17 Sint Truiden moet spelen, neem dan ook een kijkje wat de geplande wedstrijden zijn na deze wedstrijd. Het kan bijvoorbeeld zijn dat Cercle na de match tegen Sint Truiden tegen Club Brugge en Genk moet spelen. Het lijkt ons niet onlogisch dat een wedstrijd tegen Sint Truiden dan extra belangrijk wordt, en dat er meer risico’s genomen zullen worden om de 3 punten te halen. Of stel dat Cercle Brugge op de laatste speeldag degradatie kan ontlopen door te winnen en ze spelen een wedstrijd op het veld van Beerschot, dat 9e staat en niets meer te winnen heeft. In dat geval kan de waarde van de odds op Cercle Brugge zeker een doorslaggevende factor zijn om je kans te wagen. Voetbalteams van vandaag zijn meer dan ooit ondernemingen die draaien volgens een businessmodel. Degradatie, Europees Spelen en prijzen pakken zijn meer en meer bepalende factoren geworden die mee het wedstrijdbeeld bepalen. Neem deze tip dus zeker mee!

De motivatie van de spelers in de Belgische voetbalcompetitie

Aansluitend op het vorige punt, is er ook de (extra) motivatie. Een aantal vragen die je jezelf moet vragen voor aanvang van een wedstrijd: heerst er rivaliteit tussen de twee Belgische teams? Ging het er hitsig aan toe in de eerste wedstrijd? Zitten bepaalde spelers met een transfer in hun hoofd? Heeft het team iets recht te zetten tegenover de supporters? Door een antwoord te vinden op dergelijke vragen krijg je altijd al een basisidee van wat de sfeer kan worden die rond de wedstrijd gaat hangen. Dit beeld zal jouw weddenschappen niet volledig bepalen, maar je kan het wel gebruiken om een keuze extra te onderlijnen.

Daarbij hoort natuurlijk dat je de actualiteit van de Jupiler Pro League toch op een regelmatige basis probeert te volgen. Soms kunnen bepaalde uitspraken en houdingen tijdens persconferenties toch een paar dingen prijsgeven. Ook als de club zich bewust meer afzijdiger opstelt naar aanloop van een wedstrijd kan dit een indicatie zijn van een bepaalde sfeer die binnen het team heerst.

Inschrijven bij TOTO en direct inzetten op voetbalwedstrijden en winnen!

De geschiedenis van de ontmoeting tussen de twee Jupiler Pro League teams

Iets wat wel eens over het hoofd wordt gezien door degene die weddenschappen afsluiten, is de historie van een bepaald duel. Wij kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om na te gaan hoe de vorige duels onderling tussen twee clubs zijn verlopen en of er een bepaalde traditie rond hangt. Wanneer je bijvoorbeeld ziet dat Beerschot al 10 jaren niet meer kon winnen op het veld van stadsgenoot en aartsrivaal FC Antwerp, dan moet je natuurlijk de vraag stellen of het wel een goed idee is om in te zetten op een uitoverwinning. Onmogelijk is het natuurlijk niet, maar dan raden we je aan om zoals eerder aangehaald zeer goed de recente vorm van beide teams na te gaan.

Uiteraard kunnen er opportuniteiten ontstaan: stel dat Beerschot reeds de laatste 5 uitwedstrijden won op het veld van Cercle Brugge en zij alsnog niet altijd als topfavoriet genoteerd staan bij de bookmakers. Dan wordt het aantrekkelijk om op Beerschot te wedden. Elke ploeg heeft wel verplaatsingen die hun beter liggen of juist niet. Neem de statistieken mee naar aanloop van een voorspelling, zeker voor de Belgische competitie waar toch veel traditionele sferen hangen rond bepaalde wedstrijden.

De odds die worden aangeboden voor een weddenschap op Belgisch voetbal

Om zoveel mogelijk winst te halen uit jouw weddenschappen, is het belangrijk om de beste quoteringen te vinden. Voor je een weddenschap aangaat is het daarom belangrijk om bij verschillende bookmakers te kijken wat de beste quotes zijn voor de Jupiler Pro League. Heb je een wedstrijd goed geanalyseerd en gecontroleerd op afwezigen en andere factoren en vind je dat de quote nog steeds hoog staat? Dat is jouw kans om toe te slaan! Staat de quotering te laag? Soms moet je dan de verleiding weerstaan en de weddenschap niet aangaan. Niet altijd makkelijk, maar als je winst wilt maken op de lange termijn hoort dit erbij.

Een weddenschap is en blijft altijd een beredeneerde gok waarbij je zoveel mogelijk risico wilt uitsluiten. Zet dus niet zomaar je geld in, maar wacht geduldig de juiste momenten af. Soms lijkt de drang te groot om de weddenschap aan te gaan, omdat je de wedstrijd wat wilt kruiden met extra spanning, maar dit is een gevoel die je beter niet volgt. Kies geduldig jouw momenten uit.

Om de beste odds te kunnen krijgen voor een wedstrijden en snel te kunnen handelen, raden wij je aan om je in te schrijven bij verschillende legale bookmakers. Als je erin slaagt om telkens de hoogste odds te vinden, zal dit een groot verschil maken qua winst aan het einde van de rit. Een kleine extra moeite met grote voordelen dus. Bovendien kan je hier en daar genieten van een welkomstbonus bij sommige bookmakers.

Koning TOTO worden!

Jupiler Pro League statistieken voor een goede voorspelling

Statistieken Jupiler Pro League

Wanneer je een tijdje jezelf de goede gewoonte aanleert om via statistieken de juiste feiten en cijfers te hanteren voor jouw voorspellingen, dan merk je dat dit een onmisbare tool is. Wij sommen hieronder alvast een aantal essentiële factoren op die een beter beeld geven over de Jupiler Pro League. De markt van doelpunten is voor ons een hele interessante om te volgen voor het seizoen 2022-2023 in de Jupiler Pro League. Met een gemiddelde van 3.03 doelpunten per wedstrijd zit deze competitie in de bovenste regionen van de Europese competities. Ondanks het feit dat de Belgische competitie vaak de omschrijving krijgt van een fysieke te zijn, wordt er dus veel gescoord. Een trend die we zien groeien de laatste seizoenen. Mede door die fysieke reputatie zien we nog steeds hoge quoteringen voor weddenschappen als ‘over 2.5 doelpunten’. Als we dit in percentages omzetten, zien we dat maar liefst 58% van de wedstrijden vorig seizoen eindigde met 3 doelpunten of meer. Hou dus zeker dit type weddenschap in de gaten voor deze competitie.

Van de 330 in totaal gespeelde wedstrijden werden vorig seizoen 112 wedstrijden gewonnen door de uitploeg, wat een percentage van 34% oplevert. In verhouding met de 145 thuiswedstrijden die gewonnen werden (44%) ligt het verschil dus niet zo heel ver van elkaar. Wetende dat de quotes op uitploegen altijd wat hoger staan, is dit dus zeker interessant om in het hoofd te houden. Ook topploegen op verplaatsing krijgen vaak een mooie quotering van de bookmakers.

Aanmelden bij TOTO Sportweddenchappen en profiteren van mooie acties!

Presentatie Jupiler Pro League - voetbal België

Voorspelling Jupiler Pro League

Het is altijd goed om een algemeen beeld te hebben van een competitie. Zaken zoals speelschema’s, aantal teams, verdeling Europese tickets, etc. zijn handig om doorlopend tijdens het seizoen ervan op de hoogte te zijn. Tijdens een eindeseizoenswedstrijd van de Jupiler Pro League bijvoorbeeld,  bespaart het je dan tijd om op te zoeken waarvoor de teams nog spelen en kan je meteen toehappen op de waarde van de quoteringen die de bookmakers aanbieden. Odds kunnen namelijk heel rap zakken, dus is het ook zaak om op tijd de juiste keuze te maken.

Jupiler Pro League programma & teams - voetbalcompetitie België

De Jupiler Pro League, oftewel ‘eerste klasse A’, bestaat uit 18 teams en start eind juli lopende tot midden mei. De strijd van het kampioenschap wordt beslist tijdens Champions Play Offs (voorheen Play Off  1) waaraan de eerste 4 uit het klassement deelnemen van de reguliere competitie (competitie die loopt tot de start van de play offs). De kampioen plaatst zich rechtstreeks voor de groepsfase van UEFA Champions League terwijl de nummer 2 mag deelnemen aan de 3e voorronde van datzelfde kampioenenbal. Degene die op plek 3 eindigt mag zich dan weer opmaken voor de laatste voorronde van de UEFA Conference League. De nummer 4 mag dan weer barrages spelen tegen de winnaar van de Europa Play Offs om te bepalen wie het laatste Europees ticket krijgt dat recht geeft op de tweede kwalificatieronde van UEFA Conference League. Die eerder vernoemde Europe Play Offs worden gespeeld tussen de nummer 5 tot en met 8. De bekerwinnaar mag de laatste voorronde spelen van de UEFA Europa League. Nummer 18 zakt rechtstreeks naar divisie B, terwijl de voorlaatste barrages speelt tegen de nummer 2 uit divisie B voor een plekje op het hoogste niveau.

De laatste jaren is Club Brugge toch steviger en steviger in de troon gaan zitten als sterkste club van het land met 3 titels in 4 jaar tijd. Er is een serieus gat aan het ontstaan met rechtstreekse concurrenten die het toch wat laten afweten. Met name RSC Anderlecht, de ploeg met de meeste landstitels, is toch een tijdje aan het worstelen met een identiteitscrisis. FC Antwerp en KRC Genk lijken daardoor de laatste 2 jaren toch de grootste uitdagers te zijn voor de titel. Verder zijn er Kaa Gent en Standard die normaliter elk jaar zouden moeten meedingen naar een plekje in de top 4. Met Union Saint-Gilloise (11 titels) zien we een club terugkeren naar de hoogste divisie die een zeer grote achterban heeft en een zeer rijke ambitie, zeker een aanwinst dus. FC Seraing kwam mee over naar de hoogste divisie na barrages met Waasland Beveren. Een ploeg die ook in een verre geschiedenis geruime tijd op het hoogste niveau speelde en dus nu terugkeert. We kunnen stellen dat de Jupiler Pro League nog steeds een fysieke competitie is, maar dat het met de jaren wel attractiever aan het worden is.

Voetbalcompetitie België - Kampioenen Jupiler Pro League vorige seizoenen

2022-2023 - FC Antwerp

2021-2022 - Club Brugge

2020-2021 - Club Brugge

2019-2020 - Club Brugge

2018-2019 - KRC Genk

De kampioen van de Jupiler Pro League voorspellen bij TOTO

Kampioen Jupiler Pro League 2023-2024: onze voorspelling

Voorspelling winnaar Jupiler Pro League - 2023 2024

Aan het begin van het seizoen is het altijd opletten geblazen om blindelings een absolute topfavoriet aan te duiden om de titel te grijpen. Toch kunnen we niets anders zeggen dan dat FC Antwerp opnieuw de beste kaarten in handen heeft. Na een goede transferperiode moeten ze in staat kunnen zijn op de playoffs te halen en opnieuw het kampioenschap te winnen. Daarnaast hebben ook Anderlecht, KAA Gent en Club Brugge ook altijd een goede kans. Volg het kampioenschap goed en als je denkt de winnaar te weten, plaats dan vooral een weddenschap!

Naar de inschrijfpagina van TOTO gaan en binnen enkele minuten je eerste voetbalweddenschap plaatsen!