Loading...

Het nieuwe Formule 1-seizoen begint!

Gepubliceerd op 21 dec. 2015

Een paar veranderingen in het reglement.


Voordat et seizoen begon heeft de Federation Internationale de l’Automobile (FIA) besloten om het reglement een beetje te veranderen. Hieronder vinden we een paar voorbeelden:  • - De laatste GP van het seizoen telt niet meer dubbel, zoals ze het vorige jaar deden. De FIA verandert die regel want ze willen dat elke GP even belangrijk is. In 2014 heeft die regel niets verandert want Hamilton was al kampioen voor de laatste race.

  • - Het minimale gewicht van de F1-bolides stijgt een klein beetje : van 691 tot 702 kilogram zodat de zwaardere rijders geen handicap meer hebben.

  • - De stallen kunnen tijdens het ganse seizoen hun V6-turbomotoren veranderen. Dat komt omdat er een zwakke punt in het F1-reglement staat die niet over de laatste homologatiedatum van de motoren sprak. Ferrari en Renault zijn tevreden met die “ foutje” want ze kunnen zo hun achterstand op Mercedes verkleinen.

  • - De FIA wilde ook een stop-and-go regel toepassen wanneer de safety car aanwezig is, maar die regel zullen we niet zien want het is te gevaarlijk.

Het seizoen begon in Melbourne.


Lewis Hamilton (Mercedes) won de eerste GP van het seizoen in Australië voor zijn ploegmaat Nico Rosberg. Hamilton won zonder discussie de race want hij reed van start tot einde aan de leiding. Hamilton pakte de pole positie en moest alleen op Rosberg oppassen. Hij won dus zonder problemen de eerste GP van het jaar. Hamilton, de regerende kampioen is dus de grote favoriet om opnieuw de titel te winnen.


In Melbourne was Rosberg de enige die een kans had tegen Hamilton en hij zal dit seizoen het grootst gevaar zijn voor Hamilton. Het zal een mooie strijd zijn in de stal van Mercedes! De viervoudige wereldkampioen Sebastian Vettel zal samen met Felipe Massa, Kimi Raikkonen en de jonge Valtteri Bottas voor de derde plaats strijden.

De prognoses van de redactie:Hamilton en Rosberg lopen ver voor op concurrentie en wonnen de twee eerste plaatsen tijdens het laatste seizoen en Mercedes won zowel het coureurskampioenschap als het constructeurskampioenschap. De twee coureurs zijn wegens de bookmakers de grote favorieten (1.33 voor Hamilton en 3.50 voor Rosberg bij Bwin). De twee coureurs kunnen op een sterk team rekenen want ze hebben de beste motors. We denken dat de twee coureurs hetzelfde niveau hebben maar we denken dat Hamilton meer kans heeft om opnieuw kampioen te worden (voor de derde keer).


Het constructeurskampioenschap zal niet spannend zijn: Mercedes zal opnieuw winnen en dat weten de bookmakers ook want ze kunnen geen lagere odds aanbieden (1.01).

SosWedden