Loading...

NBA: Wie is de favoriet om de ring te winnen?

Gepubliceerd op 21 apr. 2023

We hebben de eindfase bereikt van de National Basketball League. Na een aantal spannende maanden gaan zestien franchises op zoek naar de ultieme glorie na een aantal intense maanden van het reguliere seizoen.

De NBA playoffs zijn begonnen, wie is de favoriet om de ring te winnen?

NBA Playoff voorspellingen
In de Western Conference hebben Denver Nuggets, Memphis Grizzlies, Sacramento Kings, Phoenix Suns, Los Angeles Clippers en Golden State Warriors zich rechtstreeks gekwalificeerd. In het oosten kwalificeerden de Milwaukee Bucks, Boston Celtics, Philadelphia 76ers, Cleveland Cavaliers, New York Knicks en Brooklyn Nets zich. In de play-in ronde verdienden de Atlanta Hawks, Miami Heat, Los Angeles Lakers en Minnesota Timberwolves een plek ten opzichte van de Chicago Bulls, Toronto Raptors, Oklahoma City Thunder en New Orleans Pelicans.

Geniet van de NBA Playoffs!

Als we uitstekende teams noemen, is het een goed idee om te beginnen met de Nuggets, leiders van hun conferentie en mentaal gefocust op hun doel. De door Nikola Jokic geleide Nuggets zijn een van de teams om in de gaten te houden. Een van de grote verrassingen waren de Kings. Het Californische team bereikte de play-offs na een afwezigheid van 17 jaar en boekte het beste offensieve record in een regulier seizoen in de geschiedenis van de NBA, met een gemiddelde van 119,2 punten per wedstrijd.

Twee teams die hun favorietenstatus bevestigden waren de Celtics en de Bucks, de twee leiders in het oosten. Iets daarachter staan de 76ers, geleid door een duo dat in deze 82 wedstrijden als James Harden en Joel Embiid een geweldige prestatie heeft geleverd. Iets verder naar achteren staan de Cavaliers, die aanzienlijk zijn verbeterd sinds de komst van Donovan Mitchell.

De titelverdediger Warriors deed zijn huiswerk en haalde de ronde van 16, maar hun prestaties op de weg baren zorgen. De San Francisco Warriors waren het op twee na slechtste uitteam in hun conferentie, en verloren 30 van de 41 gespeelde wedstrijden.

Geniet van de NBA Playoffs!

Ondanks het bereiken van de play-offs zou het riskant zijn om een mooie toekomst voor de Hawks te voorspellen. De ploeg uit Georgia kende geen significante verbetering in hun spel met de komst van Dejounte Murray. Bovendien had Trae Young problemen met de coaching staff van Nate McMillan en verliet onstabiel de kleedkamer. Nu, met de komst van Quin Snyder als hun nieuwe coach, hopen ze het roer flink om te gooien.

Als we het hebben over teleurstellingen, kunnen we deze lijst aanvoeren met de Mavericks. Een spannende start met Luka Doncic en een aantrekkelijke ondertekening van Kyrie Irving deden de fans van het Texaanse instituut dromen, die uiteindelijk met lege handen kwamen te staan na vier verliespartijen in hun laatste vijf wedstrijden. Met slechts 17 overwinningen in 82 wedstrijden waren de Pistons de franchise met het slechtste record in de competitie. De blessure van Cade Cunningham had grote invloed op de prestaties van Detroit en ontnam hem bijna het hele seizoen. De opvolgers in deze statistiek waren San Antonio Spurs en Houston Rockets.

Geniet van de NBA Playoffs!

SosWedden