Loading...

Hoe loopt het af met de ronde van Frankrijk?

Gepubliceerd op 16 feb. 2015

En daarom hebben we al veel renners die het opgegeven hebben sinds Leeds. De principale renners zijn Mark Cavendish, gevolgd door de 3 winners van de tour die aan de start aanwezig waren. We spreken natuurlijk over Andy Schleck, Christopher Froome maar ook dé Alberto Contador. Maar tijdens die eerste week kunnen sommige renners ook bewijzen dat ze aanwezig zijn. En zo vinden Nibali, die door vele als de derde beste van de tour beschouwd is, op de plaats die hem aanpast. De odds voor zijn finaleoverwinning lag tijdens de start van de ronde boven 9 en nu ligt de odds slechts bij 1,2!


En de underdogs?


Tussen al de underdogs vinden we Alejandro Valverde, die niet veel geluk geeft tijdens de tour. Momenteel vecht hij om op de derde plaats te blijven. De Sky-team, en dus zonder zijn leider Chris Froome kon alles verliezen maar dankzij hun kapitein Richie Porte en zijn talent is het wel iets anders. Met zijn 27 jaren achter de rug bewijst de Australiër dat hij nog altijd de benen geeft om op het podium van Paris te staan. Maar voor andere underdogs is het wel iets moeilijker…Zoals voor de jonge Amerikaan Andrew Talansky die met brio de laatste Critérium du Dauphiné gewonnen heeft. Hij heeft al een achterstand van 15 minuten op de leider Nibali. In mindere mate vinden we ook Michal Kwiatkowski, Jurgen Van Den Broeck of nog Bauke Mollema. Ze waren allemaal kandidaten voor de top 5 maar ze hebben veel moeite om hun talenten te tonen tijdens het begin van de ronde van Frankrijk.


En wat over de truitjes?


Voor de bolletjestrui is de strijd nog altijd zeer open. De klimmers zoals Nibali en Valverde hebben nog altijd een kans om die trui op de Champs Elysées te dragen terwijl Joaquim Rodriguez al zijn kansen op die truitje zet en voor hem is het bergenklassement dus het belangrijkst. Met zijn 35 jaren achter de rug is degene die we ook “Purito” noemen goed op weg om een tweede keer het bergenklassement van een grote tour te winnen na deze van de Vuelta in 2005.


Voor de groene trui zijn er geen verassingen. Al is Marcel Kittel onverslaanbaar tijdens de sprints, Peter Sagan, die zonder problemen op alle wegentypes kan rijden is wel slimmer. Zo zal hij waarschijnlijk zijn derde groene trui in rij winnen (na deze van 2012 en 1013). Met bijna 130 punten voorsprong op de tweede is de Sloveen goed op weg…

SosWedden