Loading...

Tour de France 2015: 4 favorieten voor één plaats

Gepubliceerd op 24 jun. 2015

Een prachtig kwartet


Christopher FroomeIn 2014 kende Froome een moeilijk seizoen maar hij is opnieuw in een uitstekende vorm Dit jaar heeft de Brit al de Ruta del Sol en de Criterium du Dauphiné gewonnen. Tijdens de laatste race won hij met een voorsprong van vier minuten op Nibali. De winnaar van de tour 2013 en tweede in 2012 beslot om de Giro niet te rijden om fit te zijn voor de Ronde van Frankrijk. Froome is de grote favoriet van de redactie.


Alberto ContadorWinnaar in 2007 en 2009, Contador wil opnieuw dé Tour winnen. De Spanjaard won dit jaar de Giro en rijdt dus vol vertrouwen naar Frankrijk om een nieuwe titel te veroveren. Tussen Froome en Contador zal het een vreselijke strijd zijn. Froome won de Ruta del Sol met een voorspong van slechts twee seconden op Contador! De Tour ziet er spannender uit dan ooit.


Nairo QuintanaDe Colombiaanse renner verbaasde iedereen tijdens zijn eerste en enige participatie in de ronde van Frankrijk waar hij op de tweede plaats eindigde en waar hij de witte trui won. Vorig jaar won hij ook de Giro en werd zo als een serieuze tegenstander beschouwd en is nu voor de Tour een van de grote favoriet. Het peloton zal dus Quintana in de gaten houden.


Vincenzo NibaliKan Nibali opnieuw de ronde winnen? De Italiaanse winnaar van de vorige editie zal dit jaar tegen drie serieuze tegenstanders moeten fietsen. Maar niets is onmogelijk voor Nibali die al drie grote rondes gewonnen heeft ( Frankrijk, Giro 2013 en Spanje 2010).

SosWedden