Loading...

Het wereldkampioenschap voetbal vrouwen 2015: de favorieten

Gepubliceerd op 1 jun. 2015

Verenigde Staten


Zullen de Amerikanen de status van topfavoriet waarmaken? De Verenigde Staten spelen niet ver van thuis en kan dus op het publiek rekenen. De Verenigde Staten heeft de grootste palmares van het vrouwen WK (2 keer wereldkampioen, verloor één finale en was 3 keer derde) maar zal al tijdens de eerste ronde moeten oppassen want de Amerikaanse ploeg staat in dezelfde poel als Zweden, die het spel van de Amerikanen kunnen bederven. Met Abby Wamback, de topscorer van de nationale ploeg hebben de Amerikanen een stevige troefkaart.


Duitsland


Achter de Amerikanen vinden we het Duits vrouwenelftal. De Duitse ploeg won twee van de zes edities en gaat naar Canada met alleen de beker in zicht. Met Nadine Kessler, de beste speelster van het jaar, kan de Manschaft over de titel dromen.


Frankrijk


Frankrijk is ook een van de favorieten maar het zal niet eenvoudig zijn voor de vrouwen van Bergeroo. Tijdens het laatste WK won de Franse ploeg de vierde plaats. Niet slecht voor een tweede participatie. Maar de ploeg heeft veel moeite om Amerika en Duitsland te volgen en dat vooral tijdens de grote toernooien. Misschien zal het dit jaar beter zijn?


Japan


Japan speelt iedere jaar beter en zal wel één van de beste ploegen worden. In 2011 was ze dé revelatie en won het Japans vrouwenelftal het WK. Kunnen de Japanse vrouwen het opnieuw doen? Het zal een mooie prestatie zijn als ze dat lukken want de concurrentie zal zwaar zijn.


Brazilië


Marta is in Brazilië de vrouwelijke versie van Neymar. Net zoals met Neymar rekent iedere Braziliaan op Marta om Brazilië naar de top te heffen. Brazilië, het voetballand speelde slechts één finale in 2007. Marta zal haar ploeg naar de finale moeten brengen. Brazilië heeft dezelfde kansen als Frankrijk en Japan.

SosWedden