Loading...

De Champions League kwartfinale is bekend - wie is de favoriet?

Gepubliceerd op 21 mrt. 2023

Afgelopen vrijdag is in Nyon de loting voor de kwartfinale van de UEFA Champions League uitgevoerd. Slechts acht teams blijven over om op 10 juni in Istanbul om voor de titel te strijden. Een van de grootste verrassingen is dat we sinds het seizoen 2005/06 geen drie Italiaanse ploegen meer in de kwartfinales hebben gezien.

Wie zijn de favorieten om de Champions League te winnen?

Voorspellingen Champions League

Allereerst droomt Real Madrid ervan om de Champions League en de 15e Europa Cup te heroveren, maar ze zullen het moeten opnemen tegen een ploeg als Chelsea, waarvan het spelniveau geleidelijk verbetert. Dit wordt de derde opeenvolgende editie van de competitie, na de halve finales in 2020/21, waar de Blues wonnen, en de kwartfinales in 2021/22, met het historische resultaat in het Santiago Bernabeu. De Spanjaarden bereiken dit stadium na het verslaan van Liverpool, met winst op Anfield en in hun eigen stadion, terwijl de Engelse ploeg de prestatie leverde door Borussia Dortmund uit te schakelen na verlies van het eerste been in Duitsland. Het eerste duel wordt op 12 april in de Spaanse hoofdstad gespeeld, de return op 18 april op Stamford Bridge. Voorspellingen zijn beschikbaar op onze speciale Champions League voorspellingen-pagina

Aan dezelfde kant van de tafel is er een vroege finale. Een van de twee Europese ploegen in vorm zal de competitie voortijdig moeten verlaten wanneer Manchester City en Bayern München elkaar ontmoeten. Pep Guardiola neemt het op tegen zijn voormalige club op zoek naar een trofee die hen al enkele seizoenen ontglipt is, met name de atypische exit van vorig jaar tegen de ploeg van Carlo Ancelotti. Deze keer kunnen ze rekenen op een goed presterende Erling Haaland, die in de vorige ronde tegen RB Leipzig vijf keer scoorde en waarschijnlijk de fitste spits van Europa is. De Beieren van hun kant willen na drie jaar opnieuw de titel veroveren. Met een minder evenwichtige ploeg dan in vorige versies, maar met een aanzienlijke aanvalskracht, hebben ze net PSG uitgeschakeld in een gelijkspel waarin de Duitsers beide partijen wonnen. De eerste etappe wordt gespeeld op 11 april in de Etihad en de tweede etappe op 19 april in de Allianz Arena.

Geniet van de Champions League!

Wie is de favoriet om de Champions League te winnen

Napoli is ondertussen het verrassingspakket van dit seizoen in Europa, met een belangrijk punt voorsprong op de tweede plaats in de Serie A, en ze hebben al hun rivalen in de Champions League overrompeld. De mannen van Luciano Spalletti zijn voor het eerst in de geschiedenis doorgedrongen tot de laatste acht met een ruime overwinning op Eintracht Frankfurt. Aan de andere kant staat AC Milan, een historische ploeg in de competitie die niet hun beste periode van het seizoen doormaakt. De Rossoneri wonnen tegen Tottenham en hopen hun achtste bekerwedstrijd te winnen. De eerste wedstrijd wordt op 12 april in Milaan gespeeld, terwijl de returnwedstrijd op 18 april in Zuid-Italië wordt gespeeld.

De laatste wedstrijd gaat tussen Inter en Benfica. De ploeg van Simone Inzaghi deed het in de laatste 16 niet al te best door een andere Portugese ploeg, FC Porto, te verslaan. Aan de andere kant zijn de reuzen uit Lissabon een van de grote verrassingen van deze Champions League, ze spelen geweldig voetbal en leiden een met Paris Saint-Germain gedeelde groep. In de vorige ronde hadden ze geen grote problemen met Club Brugge. De reeks begint op 11 april in het Stadio Da Luz en wordt op 19 april in het Guiseppe Meazza beslist. 

De kwartfinales van de UEFA Champions League bevatten een spannende mix van teams uit verschillende landen en competities, die allemaal de titel in het vizier hebben. Elke wedstrijd belooft een intense clash te worden tussen teams van hoge kwaliteit, met spelers van wereldklasse en ervaren coaches.

Geniet van de Champions League!

Kansen voor de winnaar van de Champions League:

  • Manchester City - 3.25
  • Bayern München - 4.50
  • Napoli - 4.50
  • Real Madrid - 8.00
  • Benfica - 15.00
  • Chelsea - 15.00
  • Internazionale - 15.00
  • AC Milan - 25.00

Kansen afkomstig van bookmaker Bet365

SosWedden