Loading...

Voorspelling Ajax - Borussia Dortmund

19 oktober 15:00

Voetbal - Champions League

Ajax Ajax
-
Borussia Dortmund Borussia Dortmund

Onze wedtip

Erling Haaland scoort

Bet365 1.83
Wedden

De wedtip: Ajax - Borussia Dortmund

De Johan Cruijff ArenA is dinsdag het decor voor de topwedstrijd in groep C tussen Ajax en Dortmund. Beide ploegen behaalden tot dusver de maximale 6 punten uit 2 duels. Ajax won met 1-5 van Sporting en vervolgens met 2-0 van Besiktas. Dortmund won in Turkije met 1-2 van Besiktas, terwijl in de tweede wedstrijd met 1-0 gewonnen werd van Sporting Portugal. Bij De Duitsers is fenomeen Haaland weer aanwezig na een blessure. De Noor deed dit weekend voor het eerst weer mee en liet met 2 doelpunten zien direct weer in vorm te zijn (3-1 winst op Mainz). Ajax won uit bij Heerenveen met 0-2, een wedstrijd waarin het niet groots speelde, maar waarin het surplus aan kwaliteit de doorslag gaf.

Ajax verloor slechts 1 van de laatste 11 duels (verder 9 winst, 1 gelijk). Dortmund, dat na 8 duels tweede staat in de Bundesliga op slechts één punt achterstand op Bayern, verloor 3 van de laatste 10 duels en won er 7, al speelt het natuurlijk in een sterkere competitie. De Duitsers wonnen de laatste 3 duels, wat hen vertrouwen zal geven tegen Ajax. Erling Haaland maakte dit seizoen al 9 doelpunten in de Bundesliga en 1 in de Champions League (in 1 duel), Sébastien Haller maakte er al 6 in de Eredivisie en 4 in de Champions League. Ajax hield in 5 van de laatste 6 wedstrijden de nul en scoorde in 10 van de laatste 11 duels. Dortmund hield dit seizoen alleen tegen Sporting en SV Wehen de nul, maar scoorde ook op één duel na altijd (Gladbach uit).

De highlights: Ajax - Borussia Dortmund

  • Clean sheet voor Ajax in 5 van de laatste 6 duels
  • Ajax scoorde in 10 van de laatste 11 wedstrijden
  • Dortmund hield dit seizoen slechts twee keer de nul, maar scoort op één wedstrijd na ook in ieder duel
  • Dortmund 3 wedstrijden op rij ongeslagen
  • Haaland topscorer Bundesliga met 9 goals in 8 duels
  • Haaland topscorer Champions League 2020/2021 met 10 goals
  • Ajax ging in 10 van de laatste 11 duels niet ten onder (9 winst, 1 gelijk, 1 verlies)

Onze voorspelling: Ajax - Borussia Dortmund

Ajax-Dortmund wordt naar verwachting een spannende pot tussen de beste ploegen in deze poule. Ajax kreeg de laatste wedstrijden weinig tegendoelpunten, maar nam het nog niet op tegen ploegen van het kaliber Dortmund. De uitploeg weet net als Ajax in vrijwel ieder duel te scoren dit seizoen. Ajax liet de afgelopen weken zien niet geheel onverslaanbaar te zijn. Wij verwachten dat zowel Ajax als Dortmund gaat scoren in de ArenA en grote kans dat Erling Haaland in dat geval de doelpuntenmaker is bij de uitploeg. Wij kiezen daarom voor de weddenschap 'Erling Haaland scoort'.
1
Bet365
2.15
Ajax wint: €100 X 2.15 = 215€
Bonus €100
N
Bet365
3.9
Gelijk €100 X 3.9 = 390€
Bonus €100
2
Bet365
3
Borussia Dortmund wint: €100 X 3 = 300€
Bonus €100
Let op: Al onze voorspellingen zijn het resultaat van een gedetailleerde analyse door een van onze specialisten. Er kan echter geen winst worden gegarandeerd.