Loading...

Voorspelling Ajax - SC Heerenveen

11 mei 14:00

Voetbal - Eredivisie

Ajax Ajax
-
SC Heerenveen SC Heerenveen

Onze wedtip

Ajax wint met 3 doelpunten verschil.

Unibet 2.06 Bonus €50
Wedden

De wedtip: Ajax - SC Heerenveen

Nog twee speeldagen te gaan en Ajax Amsterdam kan thuis tegen Heerenveen zijn 4e titel op rij onder Erik Ten Hag halen indien het wint. Als het niet verder komt dan een gelijkspel en PSV Eindhoven overkomt hetzelfde dan mag het ook de titel op zak steken. Ten Hag heeft er alles voor over om door de grote poort afscheid te nemen van zijn Ajax alvorens hij begint aan zijn Engels avontuur bij Manchester United. In zijn laatste 5 wedstrijden boekte Ajax Amsterdam 13 op 15. Het won achtereenvolgens tegen FC Groningen (1-3), Sparta Rotterdam (2-1), NEC Nijmegen (0-1) en PEC Zwolle (3-0). Op de vorige speeldag bleef het op een 2-2 gelijkspel steken op het veld van AZ Alkmaar.

Heerenveen speelt sinds februari onder de Deense coach Ole Tobiasen die met een 0 op 12 een zeer moeilijke start doormaakte. Hij kon de Friese motor wel doen draaien erna en inmiddels lijkt Heerenveen met zijn huidige 8e plaats het beter te gaan doen dan de voorgaande seizoenen waar het telkens in de tweede kolom van het klassement eindigde. Heerenveen neemt op dit moment virtueel deel aan de play offs voor een ticket voor de UEFA Conference League. Het moet wel NEC Nijmegen en FC Groningen vlak achter zich dulden die ook nog in de running zijn met slechts 2 punten achterstand. Uit zijn laatste 5 wedstrijden boekte SC Heerenveen 8 op 15. Het speelde gelijk bij Sparta Rotterdam (1-1), won thuis van FC Groningen (3-1), verloor bij AZ Alkmaar (2-1), speelde thuis gelijk tegen Cambuur Leeuwarden (3-3) en won op de vorige speeldag uit bij Vitesse Arnhem (1-2).

De highlights: Ajax - SC Heerenveen

  • Heenwedstrijd werd 0-2 voor Ajax.
  • Ajax won 5 vorige duels tegen Heerenveen.
  • Laatste puntje dat Heerenveen pakte in Arena was in 2019.
  • Ajax verloor in 2022 thuis enkel van Benfica.
  • Slechts 1 uitzege voor Heerenveen in 2022.

Onze voorspelling: Ajax - SC Heerenveen

We kunnen wel stellen dat Ajax deze match beter niet te gemakzuchtig opneemt, mede omdat Heerenveen nog een plekje kan verzilveren voor de UEFA Conference League Play Offs. Wel doen de Friezen niet meteen veel angst inboezemen met hun uitstatistieken in 2022. Het won maar 1 keer buitenshuis dit jaar, vorige week op het veld van Vitesse (1-2).

 

Let op: Al onze voorspellingen zijn het resultaat van een gedetailleerde analyse door een van onze specialisten. Er kan echter geen winst worden gegarandeerd.