Loading...

Voorspelling Anderlecht - AZ

13 april 15:00

Voetbal - Europa Conference League

Anderlecht Anderlecht
-
AZ AZ

Onze wedtip

AZ Alkmaar Draw No Bet

Unibet 1.83 Bonus €50
Wedden

De wedtip: Anderlecht - AZ

RSC Anderlecht mag via de UEFA Conference League alsnog proberen om het seizoen wat glans te geven. De Belgische topclub speelt een verschrikkelijk seizoen in eigen land waarbij het pas op de 9e plaats terug te vinden is en een paar maanden geleden zelfs richting de bodem van het klassement moest kijken. Coach Riemer slaagde er wel in om de club te doen strijden voor de top 8 in België welke recht geeft op participatie voor de Europe Play Offs. Europees vlot het dan weer wel en wist het als underdog in de 1/8e finale Villarreal uit te schakelen nadat het in eigen huis gelijk speelde (1-1) en in Spanje met de volle buit ging gaan lopen (0-1). In de 1/16e finale wist het dan weer het Bulgaarse Ludogorets uit te schakelen nadat het op verplaatsing verloor (1-0), met dezelfde score thuis kon winnen (1-0) en het afmaakte na strafschoppen. In de eigen Jupiler Pro League haalt Anderlecht 7 op 9 nadat het won tegen OH Leuven (0-2), AS Eupen (0-1) en teleurstellend gelijk speelde tegen KVC Westerlo thuis (0-0).

Met AZ Alkmaar komt de verliezende 1/16e finalist van vorig seizoen op bezoek. De troepen van Pascal Jansen werden toen gewipt door het Noorse Bodo/Glimt. AZ Alkmaar wist in deze editie in de 1/8e finale knap Lazio Rome uit te schakelen nadat het zowel in Rome (1-2) als in Alkmaar (2-1) wist te winnen (2-1). In de eigen Eredivisie staat het momenteel op de 4e plek en lijkt het de rol bovenaan definitief gelost te hebben na een 1 op 9 na een verlies FC Twente (2-1), gelijkspel thuis tegen Heerenveen (1-1) en een nieuw verlies thuis tegen Sparta Rotterdam (0-1).

De highlights: Anderlecht - AZ

  • Anderlecht won nog nooit van AZ Alkmaar
  • AZ Alkmaar 12 op 15 buitenshuis in UEFA Conference League
  • AZ Alkmaar 12 op 12 in UEFA Conference League

Onze voorspelling: Anderlecht - AZ

AZ Alkmaar lijkt zich te moeten gaan focussen op het verdedigen van de 4e plek in de Eredivisie. Daarnaast kan het zich wel volop focussen op een Europees succes en met Anderlecht lijkt er toch een haalbare kaart voorgeschoteld te worden. Anderlecht won nog nooit van AZ Alkmaar in de 4 ontmoetingen die beide clubs kenden. AZ Alkmaar pakte reeds 12 op 15 in de uitmatchen in de UEFA Conference League en kon zijn laatste 4 wedstrijden telkens winnend afsluiten. Onze voorspelling RSC Anderlecht-AZ Alkmaar: AZ Alkmaar Draw No Bet.
Let op: Al onze voorspellingen zijn het resultaat van een gedetailleerde analyse door een van onze specialisten. Er kan echter geen winst worden gegarandeerd.