Loading...

Voorspelling AZ - Anderlecht

20 april 12:45

Voetbal - Europa Conference League

AZ AZ
-
Anderlecht Anderlecht

Onze wedtip

AZ winnaar

Unibet 1.67 Bonus €50
Wedden

De wedtip: AZ - Anderlecht

Het Belgische RSC Anderlecht beleeft in de eigen competitie een rampseizoen waarbij het pas op de 10e plaats terug te vinden is. De recordhouder van Belgische titels (34) moet op de laatste speeldag van reguliere competitie zelf winnen en hopen op het falen van ploegen voor hen om de top 8 te halen welke recht geeft op de Europe Play Offs. Afgelopen weekend verloor het de cruciale wedstrijd van KRC Genk (5-2) en boekt het zo 10 op 15. Europees beleeft het dan weer een succesvol seizoen waarbij het een serieuze optie nam op de halve finale van de UEFA Conference League door vorige week AZ Alkmaar in de heenwedstrijd van de kwartfinale te verslaan (2-0). In de 1/8e finale toonde het zich reeds verrassend te sterk voor het Spaanse Villarreal. In eigen huis speelde het gelijk tegen de Spanjaarden (1-1) en op het veld van Villarreal ging het gaan winnen (0-1). Anderlecht moest als 2e in de groepsfase ook aan de bak in de 1/16e finale waarbij het voorbij het Bulgaarse Ludogorets ging nadat het in Bulgarije verloor (1-0) en in eigen huis de situatie kon rechttrekken nadat het met 2-1 won en de strafschoppenreeks naar zich kon toetrekken.

AZ Alkmaar kon in de eigen competitie gaan winnen bij Fortuna Sittard en lijkt zo de dip die het had met een 1 op 12 een beetje van zich te kunnen afschudden al wacht er hun natuurlijk aan zeer moeilijke opdracht doordat het een 2-0 moet ophalen. De nummer 4 uit de Eredivisie wist in de 1/8e finale het Italiaanse Lazio Rome uit te schakelen nadat het zowel in Italië als in eigen huis wist te winnen (1-2 & 2-1). AZ werd met 15 op 18 groepswinnaar in groep E en mocht de 1/16e finale aan zich laten voorbij gaan. 

 

De highlights: AZ - Anderlecht

  • AZ Alkmaar 21 op 21 in eigen huis in UEFA Conference League
  • Anderlecht won nog maar eenmaal van AZ Alkmaar
  • AZ Alkmaar verloor maar 1 van laatste 13 thuiswedstrijden

Onze voorspelling: AZ - Anderlecht

Anderlecht kan zijn seizoen ietwat redden mocht het zich weten te plaatsen voor de halve finale van de UEFA Conference League. Met een 0-2 lijkt het over een zeer comfortabele uitgangspositie te beschikken maar wij zijn er niet zo zeker van of deze kwartfinale reeds beslecht is. AZ Alkmaar pakt 21 op 21 in eigen huis in de UEFA Conference League en het verloor maar 1 van zijn laatste 13 thuiswedstrijden. Onze voorspelling AZ Alkmaar-RSC Anderlecht: AZ Alkmaar wint.

 

Let op: Al onze voorspellingen zijn het resultaat van een gedetailleerde analyse door een van onze specialisten. Er kan echter geen winst worden gegarandeerd.