Loading...

Voorspelling AZ - Go Ahead Eagles

7 augustus 10:45

Voetbal - Eredivisie

AZ AZ
-
Go Ahead Eagles Go Ahead Eagles

Onze wedtip

AZ winnaar

Bet365 1.8 Bonus
Wedden

De wedtip: AZ - Go Ahead Eagles

Op zondag 7 augustus 2022 ontvangt AZ in het eigen AFAS Stadion in het kader van speelronde 1 van de Eredivisie Go Ahead Eagles. AZ eindigde vorig jaar als vijfde in de competitie en won uiteindelijk de playoffs voor Europees voetbal. De ploeg van Pascal Jansen zag een aantal spelers vertrekken, maar wist ook sterkhouders als Bruno Martins Indi, Jordy Clasie en Jesper Karlson voor de club te behouden. AZ heeft voor de start van de competitie al een aantal officiële wedstrijden achter de rug. Zo won het in de voorronde van de Conference League twee maal van het Bosnische Tuzla City. De ploeg beleefde voor de start van de competitie echter geen goede generale. In de tweede voorronde van de Conference League werd afgelopen donderdag bij Dundee United uit Schotland met 1-0 verloren. 

Voor Go Ahead Eagles geldt dat het vorig seizoen onder Kees van Wonderen lang meedeed in de middenmoot van de Eredivisie. Maar de promovendus kende aan het eind van het seizoen een zwakke periode en eindigde uiteindelijk op de dertiende plek. Dit seizoen kende de ploeg een redelijke voorbereiding. Van de zes wedstrijden die het speelde werden er drie gewonnen, twee verloren en een gelijkspeeld. De Eagles zagen Iñigo Córdoba, vorig seizoen goed voor negen Eredivisie-goals, vertrekken naar Fortuna Sittard, maar trok met de IJslandse middenvelder Willum Willumson van BATE Borisov en de Noor Oliver Edvardson twee nieuwe spelers aan voor de aanvalslinie. Ook werd onlangs bekend dat het doelman Edwin Mulder transfervrij overneemt van SC Heerenveen. 

De highlights: AZ - Go Ahead Eagles

  • AZ won de laatste drie onderlinge duels met een doelsaldo van 12-2
  • In 4 van de laatste 5 onderlinge duels vielen meer dan 2.5 goals.
  • AZ was in 4 van zijn laatste 5 duels de ploeg die de score opende.
  • Go Ahead wist in de laatste 8 duels tegen AZ niet de nul te houden.
  • In 5 van de laatste 6 duels van AZ vielen minder dan 2.5 goals.

Onze voorspelling: AZ - Go Ahead Eagles

AZ kende een redelijke voorbereiding en begon het officiële seizoen goed met overwinningen op Tuzla City. Het mist echter nog een aantal spelers vanwege blessures zoals onder andere creatieveling Jesper Karlsson en draait daarom nog niet zoals het zou moeten. Go Ahead zag een aantal belangrijke spelers vertrekken, maar trok eveneens goede vervangingen aan. Wij denken uiteindelijk dat het kwaliteitsverschil tussen de twee ploegen en het feit dat AZ het thuisvoordeel heeft zal betekenen dat AZ de drie punten in Alkmaar houdt.
Let op: Al onze voorspellingen zijn het resultaat van een gedetailleerde analyse door een van onze specialisten. Er kan echter geen winst worden gegarandeerd.