Loading...

Voorspelling Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen

6 augustus 12:30

Voetbal - Bundesliga

Borussia Dortmund Borussia Dortmund
-
Bayer Leverkusen Bayer Leverkusen

Onze wedtip

Borussia Dortmund winnaar

Unibet 2.05 Bonus €50
Wedden

De wedtip: Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen

Borussia Dortmund heeft een roerige tijd achter de rug door een aantal wijzigingen in de selectie en een trainerswissel. Erling Haaland werd voor 60 miljoen verkocht aan Manchester City en de 33-jarige Belgische middenvelder Axel Witsel vertrok transfervrij naar Atlético Madrid. Aan de andere kant werden er met Niklas Süle van Bayern München, Sébastien Haller van Ajax en Karim Adeyemi van RB Salzburg een aantal versterkingen aan de selectie toegevoegd. De ploeg van de kersverse coach Edin Terzic begon de voorbereiding met 2 overwinningen op Dynamo Dresden (0-2) en SC Verl (0-5) maar verloor daarna van Valencia (1-3) en Villarreal (0-2).

Bayer 04 Leverkusen begon de voorbereiding redelijk goed en er werden 3 oefenduels afgewerkt. De eerste wedstrijd tegen MSV Duisburg werd met 6-1 overtuigend gewonnen. Het tweede oefenduel tegen Panathinaikos werd met 0-0 gelijkgespeeld en de laatste wedstrijd tegen Udinese werd met 1-2 gewonnen. Ondanks deze redelijke voorbereiding werd het team afgelopen zaterdag verrassend uitgeschakeld in de eerste ronde van de Duitse Beker door SV 07 Elversberg, die in de 3. Liga uitkomt. Met de Nederlandse backs Mitchel Bakker en Jeremie Frimpong in de basis en Timothy Fosu-Mensah op de bank kon het team niet langs de derdeklasser komen en verloor het met 4-3. 

De highlights: Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen

  • Borussia Dortmund won vorige week vrijdag met 0-3 van TSV 1860 München
  • Bayer Leverkusen verloor vorige week zaterdag met 4-3 van SV 07 Elversberg
  • In de eerdere ontmoetingen werden er gemiddeld 3.3 doelpunten per wedstrijd gemaakt
  • Borussia Dortmund in 5 van de 6 laatste wedstrijden een doelpunt
  • Bayer Leverkusen incasseerde in 5 van de 6 laatste wedstrijden een tegendoelpunt

Onze voorspelling: Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen

De twee clubs speelde in totaal 102 keer eerder tegen elkaar. Van deze ontmoetingen won Borussia Dortmund 44 keer, Bayer Leverkusen won 33 keer en het eindigde 25 keer in een gelijkspel. De laatste keer dat de twee teams de degens kruiste was begin februari van dit jaar in de competitie en eindigde in een 2-5 overwinning voor Bayer Leverkusen. Borussia Dortmund kent veel wijzigingen in de selectie terwijl het bij Bayer Leverkusen nagenoeg ongewijzigd is ten opzichte van vorig seizoen. Wij gaan voor een overwinning voor Borussia Dortmund.

Let op: Al onze voorspellingen zijn het resultaat van een gedetailleerde analyse door een van onze specialisten. Er kan echter geen winst worden gegarandeerd.