Loading...

Voorspelling Casper Ruud - Marin Cilic

3 juni 13:00

Tennis - Roland Garros

Casper Ruud Casper Ruud
-
Marin Cilic Marin Cilic

Onze wedtip

Casper Ruud winnaar

Unibet 1.47 Bonus €50
Wedden

De wedtip: Casper Ruud - Marin Cilic

De nummer 8 van de wereld Casper Ruud neemt het in zijn eerste halve finale ooit op een Grand Slam op tegen de nummer 23 op de ATP Ranking Marin Cilic. Casper Ruud is ook de eerste Noor die ooit zo ver geraakt is op een Grand Slam. De Kroaat wist in 2014 de US Open achter zijn naam te zetten en wist toen de hegemonie van Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic en Andy Murray te breken die tussen 2004 en 2019 alle prijzen pakten. Cilic wist ook in 2017 en 2018 de finale van Wimbledon en de finale van de Australian Open te bereiken maar moest het daarin telkens afleggen tegen Roger Federer.

Casper Ruud mag dan wel niet de meest imposante statistieken voorleggen op gravel als ondergrond. Maar de wijze waarop hij zich dit jaar herpakte na de vroege uitschakeling in de tweede ronde op de ATP Masters in Madrid is toch wel indrukwekkend te noemen. Op de ATP in Rome bereikte hij de halve finale waar hij het moest afleggen tegen Djokovic en op het ATP toernooi van Genève  won hij het toernooi. Zijn 8ste toernooiwinst waarvan 7 op gravel. In een Scandinavisch onderonsje wist Ruud in de kwartfinale de Deen Holger Rune uit te schakelen in een viersetter. Marin Cilic was in zijn kwartfinale dan weer te sterk voor de Rus Andrey Rublev die opzij werd gezet in een vijfsetter.

De highlights: Casper Ruud - Marin Cilic

  • Ruud won beide vorige confrontaties.
  • Ruud 12-1 record sinds ATP in Madrid.
  • Eerste halve finale voor Ruud op een Grand Slam.
  • Ruud won ATP Genève voorafgaand aan Roland Garros.
  • Cilic verloor 85 van op 218 wedstrijden op gravel.

Onze voorspelling: Casper Ruud - Marin Cilic

Er waren twee voorafgaande ontmoetingen tussen beide heren en Ruud won ze beide. De eerste ontmoeting was in 2020 op de Rome Masters waar Ruud geen enkele set moest toestaan aan De Kroaat. De vorige ontmoeting was op de Toronto Masters vorig jaat waar Casper Ruud het haalde in 3 sets. Wij verwachten een derde overwinning op rij voor de Noor en zien zo zijn eerste finale op een grand slam halen.

 

Let op: Al onze voorspellingen zijn het resultaat van een gedetailleerde analyse door een van onze specialisten. Er kan echter geen winst worden gegarandeerd.