Minder dan 2.5 goals

Unibet 1.85 Bonus €50
Wedden

De wedtip: Engeland V - Zweden V

Engeland was vooraf aan het hoofdtoernooi als een van de favorieten voor de titel bestempeld en maakt deze hooggespannen verwachtingen volledig waar. De Engelse dames gingen dit Europees Kampioenschap tegen Oostenrijk rustig van start en wonnen met 1-0.  De tweede groepswedstrijd werd met 8-0 gewonnen van Noorwegen en in de laatste groepswedstrijd werd er met 0-5 van het op een hoofdtoernooi debuterende Noord-Ierland gewonnen. Ondanks deze goede groepsfase had Engeland afgelopen woensdag in de kwartfinale wel moeite met Spanje. De Spanjaarden stonden tot de 84e minuut op een 0-1 voorsprong maar moesten in de verlenging toch hun meerdere erkennen in de ploeg van Sarina Wiegman.

Zweden telt net als tegenstander Engeland als een van de favorieten voor de titel dit toernooi. De nummer 2 van de wereld begon het toernooi tegen Nederland met een 1-1 gelijkspel. In de tweede wedstrijd won het met 2-1 van Zwitserland en in de laatste groepswedstrijd werd er met 5-0 gewonnen van Portugal. Door deze laatste ruime overwinning eindigde Zweden op doelsaldo op de eerste plaats in Groep C. Zweden had in de kwartfinale net als Engeland moeite om het net te vinden en maakte pas in de blessuretijd de 1-0 tegen België.

De highlights: Engeland V - Zweden V

• Engeland scoorde in 4 EK-wedstrijden 16 doelpunten
  • Zweden aanvaller Stina Blackstenius schoot het vaakst (9x) op het doel dit EK en scoorde 1 doelpunt
  • Engeland aanvaller Beth Mead is met 5 doelpunten topscoorder van het EK
  • Beide teams scoorde in de kwartfinale in de laatste 10 minuten van de wedstrijd
  • In de laatste 5 ontmoetingen werden er gemiddeld 2.8 doelpunten per wedstrijd gemaakt.

Onze voorspelling: Engeland V - Zweden V

De twee nationale teams speelde op een Europees Kampioenschap 6 keer eerder tegen elkaar. Van deze ontmoetingen won Engeland 1 keer, Zweden won 4 keer en het eindigde 1 keer in een gelijkspel. De laatste keer dat de twee nationale teams tegen elkaar speelde was in 2019 in een Wereldbekerwedstrijd en eindigde in een 1-2 overwinning voor Zweden. Engeland heeft het voordeel dat het eindtoernooi op eigen bodem plaatsvindt. Zweden is de nummer 2 van de wereld. Wij gaan voor minder dan 2.5 doelpunten.