Loading...

Voorspelling Feyenoord - SC Heerenveen

13 augustus 15:00

Voetbal - Eredivisie

Feyenoord Feyenoord
-
SC Heerenveen SC Heerenveen

Onze wedtip

Feyenoord winnaar

Unibet 1.29 Bonus €50
Wedden

De wedtip: Feyenoord - SC Heerenveen

Op zaterdag 13 augustus 2022 ontvangt Feyenoord in de Kuip in speelronde 2 van de Eredivisie het SC Heerenveen van Kees van Wonderen. Voor Feyenoord geldt dat het het nieuwe Eredivisie-seizoen met een nagenoeg volledig nieuwe selectie begint. De Rotterdammers hebben na het vorige successeizoen, waarin het de finale van de UEFA Europa Conference League haalde, de ploeg niet bij elkaar weten te houden en zagen veel sterkhouders voor grote bedragen vertrekken. Hiervoor in de plaats werden ook weer nieuwe namen aangekocht. De ploeg kende mede daarom een uiterst wisselvallige voorbereiding waairn het vier van zijn zes gespeelde wedstrijden verloor. In de eerste officiële wedstrijd van het seizoen maakte het echter geen misstap. Uit bij Vitesse, waartegen het vorig seizoen twee keer verloor, werd met 2-5 gewonnen waardoor de Rotterdammers na speeldag 1 ook nog eens aan kop gaan. 

Voor Heerenveen ging het minder goed op speeldag 1 van de Eredivisie. De ploeg van Kees van Wonderen kwam in de allereerste Eredivisie wedstrijd van het seizoen op vrijdagavond niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen het Sparta van Maurice Steijn. De 0-0 tegen Sparta was na een redelijke oefenperiode, waarin het van zijn vijf gespeelde wedstrijden slechts een keer verloor, alweer het vierde duel op rij waarin de Friezen zonder nederlaag bleven. Zorgwekkender voor de Friezen is dat het er in de wedstrijd tegen Sparta redelijk gelijk aan toe ging. Dat is geen goed nieuws voor de ploeg die vorig jaar nog de playoffs voor Europees voetbal haalde tegen een ploeg die het hele vorige seizoen tegen degradatie streed. 

De highlights: Feyenoord - SC Heerenveen

  • Heerenveen is de laatste 4 duels op rij ongeslagen.
  • In de laatste 5 onderlinge duels vielen meer dan 2.5 goals.
  • Feyenoord kreeg in de laatste 9 duels steeds minstens 1 tegengoal.
  • Feyenoord was in 8 van de laatste 9 duels de ploeg die als eerste incasseerde.
  • In 4 van de laatste 5 duels van Heerenveen vielen minder dan 2.5 goals.

Onze voorspelling: Feyenoord - SC Heerenveen

Feyenoord kende een uiterst wisselvallige oefenperiode waarin meer werd verloren dan gewonnen. De ploeg heeft een bijna volledige metamorfose ondergaan in vergelijking met de ploeg die vorig seizoen de finale van de Conference League haalade. De ploeg lijkt echter wel klaar als het om de knikkers gaat. Getuige ook de 2-5 overwinning op een overigens zwak Vitesse. Heerenveen begon het seizoen teleurstellend en zal de valse start in de Kuip goed willen maken. Wij denken toch dat Feyenoord te veel kwaliteit bezit voor de Friezen en gaan dan ook voor een Rotterdamse overwinning.
Let op: Al onze voorspellingen zijn het resultaat van een gedetailleerde analyse door een van onze specialisten. Er kan echter geen winst worden gegarandeerd.