Loading...

Voorspelling Leipzig - Borussia Dortmund

10 september 9:30

Voetbal - Bundesliga

Leipzig Leipzig
-
Borussia Dortmund Borussia Dortmund

Onze wedtip

Borussia Dortmund winnaar

Unibet 2.75 Bonus €50
Wedden

De wedtip: Leipzig - Borussia Dortmund

RasenBallsport Leipzig zit in onrustig vaarwater en ontsloeg afgelopen week trainer Domenico Tedesco na een pijnlijke 1-4 nederlaag in de Champions League tegen Shakhtar Donetsk. Leipzig won in de Bundesliga in de eerste 5 speelronden slechts eenmaal een wedstrijd. De club die het vorige seizoen nog op de vierde plaats van de ranglijst eindigde staat inmiddels met 5 punten op de elfde plaats en lijkt verre van klaar voor deze topwedstrijd tegen Borussia Dortmund. De slechte start van het nieuwe seizoen is als je naar de afgelopen transferperiode kijkt opvallend. De club uit Leipzig haalde met Timo Werner van Chelsea en Abdou Diallo van PSG twee topspelers terwijl er aan de andere kant geen belangrijke basisspelers werden verkocht.

Borussia Dortmund begon dit seizoen aanzienlijk beter en verloor alleen (2-3) van Werder Bremen terwijl de overige 4 competitiewedstrijden gewonnen werden. Ook bij Borussia werd er afgelopen transferperiode niet stilgezeten. Er werd begin juli in de persoon van Edin Terzic een nieuwe trainer aangesteld, topspits Erling Haaland werd aan Manchester City verkocht en de club uit Dortmund nam aanvaller Karim Adeyemi over van tegenstander RB Leipzig. Ook is het opvallend dat Borussia Dortmund zo goed presteert de eerste weken omdat er aanvallend de nodige spelers geblesseerd zijn. Zo missen ze met Sébastien Haller, Jamie Bynoe-Gittens en Karim Adeyemi een aantal goede aanvallende spelers.

De highlights: Leipzig - Borussia Dortmund

  • RB Leipzig verloor afgelopen dinsdag in de Champions League met 1-4 van Shakhtar Donetsk
  • Borussia Dortmund won afgelopen dinsdag in de Champions League met 3-0 van FC Kopenhagen
  • RB Leipzig won 1 van de laatste 5 competitiewedstrijden
  • Borussia Dortmund scoorde in de laatste 5 competitiewedstrijden minimaal 1 doelpunt per wedstrijd
  • In alle eerdere ontmoetingen werden er gemiddeld 3.5 doelpunten per wedstrijd gescoord

Onze voorspelling: Leipzig - Borussia Dortmund

De twee clubs speelde in de Bundesliga 12 keer eerder tegen elkaar. Van deze wedstrijden won RB Leipzig 4 keer, Borussia Dortmund won 6 keer en het eindigde 2 keer in een gelijkspel. De laatste keer dat de teams tegen elkaar speelde was april dit jaar in de competitie en eindigde in een 1-4 overwinning voor RB Leipzig. Beide teams speelde afgelopen week een Europese wedstrijd en zijn momenteel in de Bundesliga twee uitersten van elkaar. Wij gaan voor een overwinning voor Borussia Dortmund.

Let op: Al onze voorspellingen zijn het resultaat van een gedetailleerde analyse door een van onze specialisten. Er kan echter geen winst worden gegarandeerd.