Loading...

Voorspelling Leipzig - Glasgow Rangers

28 april 15:00

Voetbal - Europa League

Leipzig Leipzig
-
Glasgow Rangers Glasgow Rangers

Onze wedtip

Leipzig winnaar

Unibet 1.36 Bonus €50
Wedden

De wedtip: Leipzig - Glasgow Rangers

Aanstaande donderdag staan de halve finales van de UEFA Europa League op het programma en daarin mogen RB Leipzig en de Schotse Rangers het tegen mekaar opnemen. Als afvaller uit de UEFA Champions League en onder de vleugels van nieuwe trainer Domenico Tedesco doen de Duitsers het uitstekend in dit toernooi. In de 1/16e finale moest het aan de bak tegen het Spaanse Real Sociedad waartegen het thuis nog 2-2 gelijk speelde maar in Spanje met 1-3 ging gaan winnen. In de 1/8e finale moest het niet in actie komen omdat Spartak Moskou gediskwalificeerd werd. In de kwartfinale volgde een confrontatie met het Italiaanse Atalanta. Ook hier speelde het eerst thuis gelijk (1-1) en ging het op verplaatsing de kwalificatie gaan vastleggen door te winnen (0-2). In de eigen Bundesliga staat Leipzig op de 4e plek en verloor het thuis voor het eerst in 10 wedstrijden.

Rangers FC spelen sinds november onder Nederlandse trainer Giovanni Van Bronckhorst en doen het prima al moet in de Schotse Premier League op dit moment Celtic met 3 punten aan zich voor laten tijdens de Champions Play Offs al kan er ook daar nog veel gebeuren als het komend weekend de belangrijke sleutelmatch op het veld van Celtic kan winnen. In de 1/8e finale wist het het Servische FK Crvena Zvezda uit te schakelen nadat het in eigen huis eerst met 3-0 kon winnen en in Servië een kleine nederlaag moest ondergaan (2-1). In de kwartfinale wachtte een dubbele confrontatie met Braga en kon het de kwalificatie voor de halve finale afdwingen nadat het de Portugezen in de terugwedstrijd kon kloppen na verlengingen. Zo werd met een 3-1 zege een 1-0 uitnederlaag rechtgezet en brachten de Schotten het Ibrox Stadium in een delirium.

 

De highlights: Leipzig - Glasgow Rangers

  • Leipzig verloor nog niet in Europa League.
  • Rangers verloren laatste twee verplaatsingen in Europa League.
  • Leipzig won vorige confrontatie met 4-0.
  • Leipzig Europees zeer succesvol laatste jaren.
  • Leipzig maar 1 nederlaag thuis in 2022.

Onze voorspelling: Leipzig - Glasgow Rangers

Leipzig werd nog geen enkele keer geklopt in deze Europa League terwijl de Schotse Rangers hun vorige twee verplaatsingen telkens de boot ingingen. In 2017 troffen beide teams elkaar eerder in een vriendschappelijk duel waarin Leipzig het haalde met 4-0. De laatste jaren is de evolutie van RB Leipzig gepaard gegaan met toch enorme successen in de Champions League met onder meer een halve finale twee jaar geleden. Wij tippen de Duitsers als winnaar van deze partij. 

 

Let op: Al onze voorspellingen zijn het resultaat van een gedetailleerde analyse door een van onze specialisten. Er kan echter geen winst worden gegarandeerd.