Loading...

Voorspelling Liverpool - Manchester City

30 juli 12:00

Voetbal - Community Shield

Liverpool Liverpool
-
Manchester City Manchester City

Onze wedtip

Liverpool winnaar

Unibet 2.88 Bonus €50
Wedden

De wedtip: Liverpool - Manchester City

Op zaterdag 30 juli 2022 openen Liverpool en Manchester City het officiële nieuwe voetbalseizoen met de traditionele wedstrijd om de Community Shield. Liverpool werd vorig seizoen tweede achter City en won de FA Cup. De ploeg zag sterkhouder Sadio Mané vertrekken naar Bayern München, maar lijkt in Darwin Nunez een adequate vervanger te hebben. In de oefencampagne maakte de ploeg van Jürgen Klopp een valse start door met 4-0 van Manchester United te verliezen, maar herpakte zich daarna goed. Eerst won het in met 2-0 van Crystal Palace en vervolgens werd het tegen RB Leipzig maar liefst 5-0 dankzij onder andere de vier eerste goals van Darwin Nunez in een Liverpool shirt. 

Manchester City werd afgelopen jaar voor de vierde keer in vijf seizoenen kampioen van Engeland. De ploeg zag een aantal redelijk vaste waarden vertrekken. Zo ging Raheem Sterling op zoek naar meer speelminuten bij Chelsea en zag het Gabriel Jesus en Oleksandr Zinchenko vertrekken naar Arsenal. De club maakte dat verlies uiteraard ruimschoots goed met het aantrekken van Erling Haaland die overkwam van Borussia Dortmund. City speelde tot nog slechts twee oefenduels. Tegen Club America uit Mexico werd met 1-2 gewonnen en ook het vriendschappelijke duel Bayern München werd 0-1 gewonnen dankzij een doelpunt van wie anders dan Erling Haaland. 

De highlights: Liverpool - Manchester City

  • Liverpool is de laatste 3 duels tegen Manchester City ongeslagen.
  • In de laatste 5 onderlinge duels scoorden beide teams.
  • Manchester City was in 8 van zijn laatste 10 duels de ploeg die de score opende.
  • In 6 van de laatste 7 onderlinge duels vielen meer dan 2.5 goals.
  • Liverpool kreeg in de laatste 9 duels tegen City steeds minstens 1 tegengoal.

Onze voorspelling: Liverpool - Manchester City

Voor beide ploegen staat er in de openingswedstrijd van het seizoen een prijs op het spel. Wij verwachten dan ook een duel waarin zowel City als Liverpool er vol voor zullen gaan. Wij denken toch dat Liverpool uiteindelijk iets verder is in de voorbereiding dan City en gaan voor winst voor de ‘Reds’ op Wembley. 
Let op: Al onze voorspellingen zijn het resultaat van een gedetailleerde analyse door een van onze specialisten. Er kan echter geen winst worden gegarandeerd.