Loading...

Voorspelling Manchester City - Manchester United FC

2 oktober 9:00

Voetbal - Premier League

Manchester City Manchester City
-
Manchester United FC Manchester United FC

Onze wedtip

Manchester City winnaar

Unibet 1.33 Bonus €50
Wedden

De wedtip: Manchester City - Manchester United FC

De middagwedstrijd in de Premier League op zondag is de eerste Manchester derby van het seizoen. Op 2 oktober 2022 ontvangt Manchester City op speeldag acht in het eigen Etihad Stadium het Manchester United van Erik ten Hag. Manchester City staat op dit moment op een tweede plek in de Premier League op een puntje achterstand op de huidige koploper Arsenal. De ploeg van Pep Guardiola werd vorig seizoen kampioen en gaat dit seizoen uiteraard voor een negende titel in het totaal. City verloor dit seizoen slechts één duel. In de seizoensopener voor de Community Shield tegen Liverpool werd het 3-1. Sindsdien won de ploeg zeven van de laatste tien duels en speelde het drie keer gelijk. Daarnaast is de ploeg samen met Tottenham Hotspur de enige ploeg in de Premier League die nog ongeslagen is. Bovendien is het met 23 gescoorde goals de meest productieve ploeg uit de Premier League en met slechts zes tegengoals heeft het de op een na beste defensie. 

Voor Manchester United geldt dat het seizoen op desastreuze wijze begon met twee nederlagen op rij tegen respectievelijk Brighton & Hove Albion (1-2) en Brentford (4-0). Sindsdien heeft Erik ten Hag echter wat tactische veranderingen doorgevoerd. Ook roerde de club zich nog op de transfermarkt en nam het onder andere Antony over van Ajax voor een recordbedrag van 90 miljoen euro. Het lijkt hoe dan ook gewerkt te hebben. United won zijn laatste vier duels in de Premier League en is inmiddels opgeklommen naar plek vijf op de ranglijst. De ploeg heeft daarnaast een wedstrijd minder gespeeld dan Manchester City en heeft twaalf punten uit zes wedstrijden. Dit betekent dat als United van City wint en vervolgens ook de inhaalwedstrijd wint het over de ploeg van Guardiola heen springt in de stand. De ploeg beging wel een misstap in de Europa League. In eigen huis werd tegen Real Sociedad met 0-1 verloren. Die nederlaag werd een week later weer goed gemaakt met een 0-2 uitoverwinning op het Moldavische Sheriff Tiraspol. 

De highlights: Manchester City - Manchester United FC

  • In 6 van de laatste 7 onderlinge duels vielen minder dan 2.5 goals.
  • Manchester City is de laatste 10 duels in alle competities ongeslagen.
  • Manchester United was in 5 van zijn laatste 6 duels de ploeg die de score opende.
  • In 8 van de laatste 9 duels van Manchester City werden meer dan 2.5 goals gescoord.
  • Manchester City was in 8 van de laatste 10 duels de ploeg die de score opende.

Onze voorspelling: Manchester City - Manchester United FC

De Manchester Derby stelt zelden teleur en ook deze editie belooft weer een spektakelstuk te worden. City is het seizoen opnieuw uitstekend begonnen en lijkt in deze vorm hard op weg naar de derde landstitel op rij. De ploeg scoort met name dankzij de aankoop van superspits Haaland veel en krijgt bovendien weinig goals tegen. Manchester United begon het seizoen slecht maar de ploeg rechtte de rug en staat momenteel op een vijfde plek op de ranglijst met een wedstrijd minder gespeeld. Ondanks de opmars van United in de laatste weken zien wij City uiteindelijk als favoriet voor de eindoverwinning. Het zal heel moeilijk worden voor Ten Hag om De Bruyne en Haaland af te stoppen. Wij gaan voor een nipte overwinning van City op United in het eigen Etihad Stadium. 

Let op: Al onze voorspellingen zijn het resultaat van een gedetailleerde analyse door een van onze specialisten. Er kan echter geen winst worden gegarandeerd.