Loading...

Voorspelling PSV - Sevilla

23 februari 12:45

Voetbal - Europa League

PSV PSV
-
Sevilla Sevilla

Onze wedtip

PSV winnaar

Unibet 2.08 Bonus €50
Wedden

De wedtip: PSV - Sevilla

Het Philips Stadion mag zich opmaken om donderdagavond in functie van de terugronde 1/16e finale van de UEFA Europa League waarbij de nummers twee uit de groepsfase van de UEFA Europa League het opnemen tegen de afvallers uit de UEFA Champions League (de nummers 3 in de groepsfase van dat toernooi). Het lijkt wel een overbodige wedstrijd te gaan worden want PSV verloor de heenwedstrijd zwaar bij het Spaanse FC Sevilla met 3-0. PSV wist in de groepsfase van de UEFA Europa League als tweede te eindigen in groep A en kon zo Bodo/Glimt en Zurich achter zich laten. Arsenal werd groepswinnaar. PSV Eindhoven startte de groepsfase met een teleurstellend gelijkspel op eigen bodem tegen Bodo/Glimt (1-1). Daarna volgde wel een zeer vlotte 6 op 6 tegen Zurich (1-5 & 5-0). Bij Arsenal ging het nipt onderuit (1-0), maar in eigen huis kon het The Gunners wel opzij zetten (2-0). De vorige Europese thuiswedstrijd kan dus als referentie dienen naar aanloop van deze wedstrijd. 


FC Sevilla speelt sinds oktober onder het bewind van Jorge Sampaoli. Ook de Argentijn lijkt Sevilla niet op het juiste spoor te krijgen. Het sukkelt nog altijd op de 12e plek in La Liga. De Europese overwinning tegen PSV Eindhoven was dus zeer welgekomen. In de UEFA Champions League eindigde het 3e in groep G na Manchester City en Borussia Dortmund. Het kon wel nog FC Kopenhagen achter zich laten. Tegen Manchester City verloor het tweemaal (0-4 & 3-1). Tegen Dortmund verloor het thuis (1-4) en ging het in Dortmund een punt gaan halen (1-1). In Kopenhagen speelde het scoreloos gelijk en kon het in eigen huis met 3-0 winnen.

De highlights: PSV - Sevilla

  • FC Sevilla kon al 6 wedstrijden uit niet meer winnen
  • PSV verloor thuis nog niet Europees
  • In Eredivisie verloor PSV nog maar eenmaal thuis

Onze voorspelling: PSV - Sevilla

Ook al is er een half mirakel nodig voor de troepen van Ruud van Nistelrooij, PSV zal er alles aan doen om nog iets te forceren. Het kan alleszins rekenen op een stevige thuisreputatie dit seizoen waarbij het Europees thuis nog niet verloor en in de Eredivisie nog maar eenmaal verloor op eigen bodem. FC Sevilla beleeft een zwaar seizoen in eigen land en dit vooral omdat het op verplaatsing zeer zwak is, het kon daarbij al 6 wedstrijden op verplaatsing na elkaar niet meer winnen. Onze voorspelling PSV Eindhoven-FC Sevilla: PSV Eindhoven wint en zal er nog een wedstrijd van proberen maken.
Let op: Al onze voorspellingen zijn het resultaat van een gedetailleerde analyse door een van onze specialisten. Er kan echter geen winst worden gegarandeerd.