Loading...

Voorspelling PSV - Bodo/Glimt

8 september 12:45

Voetbal - Europa League

PSV PSV
-
Bodo/Glimt Bodo/Glimt

Onze wedtip

PSV winnaar

Unibet 1.36 Bonus €50
Wedden

De wedtip: PSV - Bodo/Glimt

Op donderdag 8 september 2022 ontvangt PSV in het eigen Philips Stadion in het kader van de eerste groepswedstrijd van de Europa League. Tegenstander voor de Eindhovenaren is het Noorse Bodø/Glimt dat vorig jaar de kwartfinale van de Conference League bereikte door onder andere AZ uit te schakelen. PSV begon de eerste vier wedstrijden van het seizoen goed en won ze alle vier. Wel moet daarbij opgemerkt worden dat de ploeg van Ruud van Nistelrooy niet de allermoeilijkste tegenstanders had. Zo won het onder andere met 7-1 van Volendam en met 1-6 bij Excelsior. Bij de eerste echte Eredivisie-test ging het echter mis voor PSV. De ploeg beleefde een belabberde generale voor het treffen met Bodø/Glimt. Op bezoek in de Grolsch Veste werd dit weekend met 2-1 verloren van FC Twente. Het was na het Champions League verlies tegen Rangers FC alweer de tweede nederlaag van het seizoen voor PSV. PSV zal nog altijd zonder de geblesseerde Luuk de Jong aantreden, echter is zijn vervanger Anwar El Ghazi wel speelgerechtigd. 

Ook Bodø/Glimt beleefde een alles behalve ideale generale voor het treffen met PSV in Eindhoven. De ploeg van trainer Kjetil Knudsen leed de vierde nederlaag van het seizoen in de eigen competitie. In de topper tegen koploper Molde FK verloor het met maar liefst 1-4. Ondanks de nederlaag blijft Bodø/Glimt nog altijd tweede staan in de Eliteserien, maar het verschil met Molde FK is nu opgelopen naar tien punten. Hierdoor lijkt de kans op de Noorse titel definitief verkeken voor de ploeg die de afgelopen twee jaar kampioen werd. Bodø/Glimt speelt dit seizoen in de Europa League omdat het net als PSV Champions League-deelname misliep. Het won in de eerste drie voorrondes van respectievelijk Kí uit de Faeröer (3-0; 1-3), Linfield (1-0; 0-8) en het Litouwse Zalgiris Vilnius (5-0; 1-1). In de Champions League-playoff was het Kroatische Dinamo Zagreb echter te sterk voor de ploeg. In eigen huis won het nog wel met 1-0, maar uit ging het met 4-1 ten onder.

De highlights: PSV - Bodo/Glimt

  • PSV kreeg in zijn laatste 11 duels steeds een goal tegen.
  • In 5 van de laatste 7 duels van Bodø/Glimt scoorden beide teams.
  • PSV was in 7 van zijn laatste 9 duels de ploeg die als eerste scoorde.
  • Bodø/Glimt kwam in zijn laatste 5 Europese uitduels niet tot winst.
  • In 7 van de laatste 8 duels van PSV werden meer dan 2.5 goals gescoord.

Onze voorspelling: PSV - Bodo/Glimt

Voor PSV begint het Europa League-seizoen met een geduchte tegenstander. Bodø/Glimt was vorig jaar de grote verrassing op de Europese velden en won zelfs met 6-1 van Conference League-winnaar AS Roma. De ploeg van Van Nistelrooy beleefde daarnaast een slechte generale. Niet alleen omdat het van Twente verloor maar eveneens de manier waarop. Na het duel met Rangers toonde de ploeg echter ook veerkracht door met 1-6 bij Excelsior te winnen. Ook Bodø/Glimt beleefde een slechte generale door in eigen huis met 1-4 te verliezen. Voor dit duel denken wij dat PSV de favoriet is. De Eindhovenaren spelen thuis en Bodø/Glimt wist al tijdenlang geen Europese uitwedstrijd te winnen.
Let op: Al onze voorspellingen zijn het resultaat van een gedetailleerde analyse door een van onze specialisten. Er kan echter geen winst worden gegarandeerd.