Loading...

Voorspellingen Australian Open

Wil je een van de beste tennistoernooien, de Australian Open, goed voorspellen en er een succes van maken? Dan ben je op de juiste plaats!

Hier bieden wij je onze tips om het Australian Open tennistoernooi te voorspellen. De bookmakers bieden geweldige kansen en je kunt veel winnen!

Ontvang hier de ZEbet bonus

Onze tips voor jouw voorspellingen voor de Australian Open 2023

voorspelling australian open

Op SOSWedden vind je onze voorspellingen over de Australian Open. Onze experts geven je hun analyses en voorspellingen voor het toernooi van 2023. Zij houden rekening met vele criteria die het resultaat van een wedstrijd van de Australian Open beïnvloeden. Hier zijn de belangrijkste:

 • De laatste prestaties van de spelers
 • Motivatie en vorm
 • Speeloppervlak
 • Geschiedenis in de wedstrijd
 • De waarde van de kansen

Door deze uiterst belangrijke criteria in detail te analyseren, kunnen onze tennistipsters je betrouwbare voorspellingen voor de wedstrijden van het toernooi aanbieden die zo dicht mogelijk bij de waarheid liggen.

Als je meer informatie wilt over de vijf bovengenoemde criteria, nodigen wij je uit om verder te lezen. Er zijn veel tips voor goede Australian Open 2023 voorspellingen.

Wed op tennis bij Bet365!

Laatste prestaties van spelers

In de wereld van het tennis, en dit geldt voor alle toernooien, niet alleen de Australian Open, zijn de huidige vorm van de spelers en hun laatste prestaties belangrijke indicatoren voor je sportweddenschappen. Een speler staat in de top 10 van de ATP maar heeft net zijn laatste vier wedstrijden in alle toernooien verloren?  Dan moet je niet op zijn succes wedden, zelfs niet als hij tegen een lager geplaatste speler speelt.

En andersom geldt hetzelfde: als de hoogst geplaatste speler in topvorm is, en de laagst geplaatste speler is volledig uit vorm en heeft een reeks nederlagen, dan is het natuurlijk beter om op de eerste te wedden. Dit is een belangrijke waarheid voor je Australian Open tennisvoorspellingen, en het is waarschijnlijk het belangrijkste criterium om rekening mee te houden voordat je wedt op een wedstrijd in de Australische competitie.

Motivatie en vorm

De motivatie en vorm van de tennissers in een zo belangrijk toernooi als de Australian Open is het tweede belangrijke criterium waarmee rekening moet worden gehouden voordat op een wedstrijd wordt gewed. Als een speler bijvoorbeeld terugkomt van een blessure en zich liever voorbereidt op andere toernooien waar hij meer kans heeft om te presteren, zal dat duidelijk tot uiting komen in zijn prestaties op de Australian Open dit jaar. Motivatie telt zwaar in tennis, een sport waar psychologie hoog in het vaandel staat, dus vergeet niet er rekening mee te houden.

Word Koning TOTO!

Het speeloppervlak

Dit is een belangrijke factor in de tenniswereld. Elk toernooi heeft zijn eigen ondergrond, en sommige spelers voelen zich veel beter op de ene ondergrond dan op de andere. Voordat je op de Australian Open wedt, is het belangrijk om de prestaties van de spelers te analyseren op de ondergrond die vergelijkbaar is met die van het toernooi (hard court en outdoor voor de Australian Open). Sommige spelers vertrouwen bijvoorbeeld sterk op hun opslag om wedstrijden te winnen, en op sommige velden wordt de bal veel vaker geslagen dan op andere. Je zult snel merken dat dit een enorme invloed heeft op de resultaten, en dus het succes van je tennisweddenschappen. Neem voor de Australian Open 2023 de tijd om de beste spelers op hardcourt te analyseren. In Melbourne Park zijn de klei- en grasspelers niet noodzakelijk de best presterende per seizoen.

Geschiedenis in de wedstrijd

Het vierde en voorlaatste criterium waarmee rekening moet worden gehouden is de geschiedenis van de spelers in de competitie. Zoals je weet, heeft elke speler zijn eigen voorkeuren op het gebied van toernooien, en dat komt al snel tot uiting in zijn prestaties. Roger Federer is bijvoorbeeld al lang heer en meester op Wimbledon of Halle, terwijl Rafael Nadal altijd succesvol is geweest op Roland Garros. Om er zeker van te zijn dat je op het juiste spoor zit met je voorspellingen voor de Australian Open, bekijk je de recente prestaties van iedereen op de banen van Melbourne Park. Als de nummer 11 van de wereld bijvoorbeeld tegen de nummer 25 speelt, maar nog nooit verder is gekomen dan de tweede ronde van het toernooi, kun je beter niet te veel op zijn succes wedden. Nogmaals, psychologie is erg belangrijk in tennis. Vergeet dit niet bij het wedden op sport.

De waarde van de kansen

Een laatste tip voor uw Australian Open voorspellingen: houd rekening met de waarde van de odds aangeboden door de bookmakers. Vooral bij tennis is dit criterium erg belangrijk om te weten of je voorspelling de moeite waard is. Vergeet niet dat het doel van een voorspelling is om een weddenschap te plaatsen bij een bookmaker en te proberen geld te winnen. Denk je dat de geboden kansen voor je voorspelling laag zijn? Neem het risico niet, het is het niet waard. Denk je daarentegen dat de kansen voor jouw voorspelling vrij hoog zijn? Ga ervoor! Je hebt misschien een betere kijk op de wedstrijd dan de bookmaker zelf. Voordat je op een Australian Open wedstrijd wedt, moet je de geboden kansen evalueren. Zo kan je het nemen van onnodige risico's beperken.

Open een Bet365 account

Australian Open: statistieken om de juiste voorspellingen te doen

Als je een goede voorspelling wilt doen over de Australian Open, moet je de belangrijkste cijfers van het toernooi voor ogen hebben. Volgens onze tennisexperts zijn dit de statistieken die je moet weten voordat je gaat wedden.

Om te beginnen heeft de Australian Open een goed gemiddeld aantal wedstrijden, en het vermaakt de toeschouwers elk jaar weer. Zo werden in de laatste editie gemiddeld 36,7 partijen per wedstrijd aangeboden door de spelers. Als je overweegt te wedden op de editie van 2023, raden we je aan te wedden op "meer dan 34,5 wedstrijden" of "meer dan 35,5 wedstrijden". Je hebt een grote kans om ze meerdere keren te valideren.

Tweede interessante statistiek: 46% van de wedstrijden eindigde in drie sets tijdens de laatste OA, dus bijna één op de twee. Dit geeft ons 34% van de wedstrijden die eindigen in vier sets, en 20% in vijf sets. Dit type weddenschap kan ook zeer interessant zijn, vooral als je je kansen wilt vergroten bij het wedden op een toernooifavoriet. Merk ook op dat de winnaar vorig jaar in 85% van de wedstrijden de eerste set won.

De derde en laatste belangrijke statistiek is het aantal wedstrijden met tie-breaks in elke set. 20% van de wedstrijden had vorig jaar een tie-break in de eerste set, 19% in de tweede en 17% in de derde. Ben je een fan van dit soort weddenschappen? Dan weet je op welke set je moet inzetten. Merk voor de aardigheid op dat vorig jaar op de Australian Open 10% van de wedstrijden een blanco set had (een 6-0), en slechts 1% van de wedstrijden een terugslag (van 0-2 naar 3-2). Dit is een geweldige manier om de belangrijkste figuren van de Australian Open te leren kennen.

Maak een account aan bij Betcity!

Overzicht van de Australian Open

Om succesvol te wedden op de Australian Open is het, naast de statistieken en ons advies, ook belangrijk om te weten hoe het toernooi in elkaar zit, en welke spelers er meedoen. Bekijk hieronder de presentatie van de Australian Open 2023.

De aanwezige spelers

Zoals elk jaar zullen de beste spelers van de wereld in Melbourne Park zijn. Onder voorbehoud van blessures of ziekte zullen Novak Djokovic, Carlos Alcaraz, Daniil Medvedev en Rafa Nadal naar verwachting aanwezig zijn, evenals Nick Kyrgios en Felix Auger Aliassime. Dat alles zorgt ook dit seizoen weer voor geweldige tennisvoorspellingen.

De vorm van de wedstrijd

De Australian Open is een van de Grand Slam-toernooien, samen met Wimbledon, Roland Garros en de US Open. Het is dan ook een van de belangrijkste toernooien voor spelers gedurende het hele jaar, en de editie van 2023 wordt de 111e in de geschiedenis.

De Australian Open vindt dit jaar plaats van 16 tot en met 29 januari 2023 in Melbourne, Australië. Het parcours is hard en buiten. Er zijn zes rondes naar de finale, te beginnen in de ronde van 64 (eerste ronde). Daarna volgen de tweede ronde, de derde ronde, de ronde van 16, de kwart finales, de halve finales en dan de grote finale, die plaatsvindt op zondag 29 januari in de Rod Laver Arena. Een geweldig programma voor tennisliefhebbers.

De laatste 5 winnaars van het toernooi

 • 2022 | Rafael Nadal
 • 2021 | Novak Djokovic
 • 2020 | Novak Djokovic
 • 2019 | Novak Djokovic
 • 2018 | Roger Federer

Pak de welkomstbonus van TOTO!

Onze voorspelling over de winnaar van 2023

Voorspelling Australian Open Winnaar 2023

Dit jaar wordt verwacht dat Novak Djokovic de troon van de Australian Open zal veroveren. De Serviër, die vorig jaar van het toernooi werd uitgesloten omdat hij zich niet tegen Covid had ingeënt, komt terug met een wraakactie en in betere vorm dan ooit. Djokovic, winnaar van het laatste Masters-toernooi, wordt door de bookmakers als de zekerheid beschouwd bij de Australian Open van 2023. Achter hem zullen de jonge Alcaraz en de nogal in vorm verkerende Holger Rune volgen. Hun kansen zijn in ieder geval interessant om te spelen.

Winnaars kansen 2023 Australian Open

 • Novak Djokovic - 1,72
 • Daniil Medvedev - 5,50
 • Rafael Nadal - 12,50
 • Nick Kyrgios - 13,50
 • Stefanos Tsitsipas - 14,00
 • Felix Auger-Aliassime - 17,00
 • Jannik Sinner - 17,00
 • Taylor Fritz - 19,00
 • Holger Rune - 21,00
 • Casper Ruud - 23,00

Deze kansen zijn afkomstig van de tennisaanbiedingen van TOTO. Doe er je voordeel mee, er liggen interessante welkomstbonussen op je te wachten.