Loading...

Voorspellingen Afrika Cup

Wil je betrouwbare voorspellingen opstellen voor de Afrika Cup 2022 (2021)? Dan ben je op de goede pagina beland. Onze voetbalspecialisten presenteren je tijdens de hele Afrika Cup analyses voor ieder duel in dit toernooi. Profiteer van de tips om tot betere voetbal weddenschappen te komen.

Onze wedtips voor jouw Afrika Cup 2022 (2021) voorspellingen

Voorspelling CAF Afrika Cup 2021 - Voetbal

Bij SOSWedden volgen wij de Afrika Cup al een aantal edities lang. Van de triple van Egypte (2006-2008-2010) tot de verrassende winnaar die Zambia heette in 2012, tot de winst van Algerije in 2019: onze redactie heeft een degelijke expertise opgebouwd. Jij kunt je voordeel doen met de tips van onze voetbalexperts tijdens deze 33e editie van de Africa Cup of Nations. Om zo goed mogelijk te wedden op de Afrika cup, dat gespeeld wordt van 9 januari tot en met 6 februari 2022, vind je hieronder de belangrijkste stappen die je moet doorlopen voordat je gaat inzetten:

 • Analyse van de vorm van het team
 • Een check of de sterspelers in topvorm zijn
 • Het bekijken van de lijst met afwezigen
 • Het begrijpen van de context
 • De hoogste odds kiezen

Dankzij deze 5 punten krijg je een veel gedetailleerder en betrouwbaarder beeld van ieder duel in deze competitie. In de volgende alinea’s zullen wij de 5 stappen preciezer uitleggen. Daarna bespreken wij alle andere belangrijke informatie voor het voorspellen van zowel Afrika cup wedstrijden als de winnaar van het toernooi.

Naar de website van Bet365 gaan om de aanmeldbonus te pakken!

Het analyseren van de vorm van het team

Wil je slagen met je wedstrijdvoorspellingen op de Africa Cup of Nations, dan is het van groot belang dat je de vorm van de twee landen in ogenschouw neemt. Trap niet in de valkuil die reputatie heet. Dus ook als een op papier bekender en sterker voetballand het opneemt tegen een klein voetballand (bijv. Ivoorkust tegen De Comoren), raden wij je aan de recente prestaties te onderzoeken. Wanneer Ivoorkust totaal niet in vorm blijkt te zijn, wat blijkt uit een aantal slechte resultaten in de laatste duels, dan is het in de meeste gevallen niet zo verstandig om toch op dit land in te zetten. Kijk dus even naar de laatste paar wedstrijden die beide teams speelden, om te zien in welke vorm zitten. Wie weet heeft De Comoren wel een paar wedstrijden op rij niet verloren, of zelfs gewonnen. Ivoorkust kan het dan erg moeilijk gaan krijgen tegen een tegenstander die met vertrouwen de wedstrijd ingaat en in goede vorm steekt. 

Het controleren of sterspelers in vorm zijn

Een tweede sleutelfactor in je analyse voorafgaand aan het inzetten op een wedstrijd, betreft de vorm van de sterspeler(s). Kijk bij ieder land even wie de vedettes zijn. Denk daarbij aan Sadio Mané, Mohamed Salah, Pierre-Emerick Aubameyang, Riyad Mahrez en Victor Osimhen, spelers die hun land veel extra’s brengen. Egypte is een sterk Afrikaans voetballand, maar met een Salah uit vorm, of nog erger, een Salah die niet meedoet, zal het naar verwachting aanvallend een stuk minder gaan klaarspelen. Is zo’n speler dus in slechte doen, komt hij net terug van een blessure of is hij zelfs afwezig, dan moet je goed bedenken of je nog wel wilt gaan inzetten op zijn land. Tegelijkertijd geldt dit principe ook andersom. Stel dat Aubameyang er in december in ieder duel bij Arsenal 2 maakt, dan is de kans groot dat hij ook in vorm zal zijn op de Afrika Cup en zijn land Gabon bij de hand neemt. Check dus altijd even wie de belangrijkste spelers zijn en wat hun toestand is.

De lijst met afwezigen raadplegen

Succesvol wedden op de Afrika Cup betekent ook goed inschatten welke spelers er wel en niet aan de aftrap zullen verschijnen. Maak er dus een gewoonte van om voor ieder duel na te lopen welke spelers er afwezig zijn. Redenen voor afwezigheid zijn bijvoorbeeld schorsingen, blessures of simpelweg beslissingen van de bondscoaches. Wanneer Sadio Mané bijvoorbeeld geblesseerd is geraakt en niet mee kan doen in het aankomende duel, moet je je afvragen of je er goed aan doet om in te zetten op Senegal. Het ontbreken van Mané kan namelijk nogal een impact hebben op de ploeg. Wanneer een eerste doelman afwezig is en een land een tweede doelman moet inzetten, wordt het er in de regel ook niet beter op. Om vervelende verrassingen te voorkomen, kun je ervoor kiezen om pas in te zetten op het moment dat je de opstellingen kent, dus niet te lang voorafgaand aan de wedstrijd.

Genieten van acties en de welkomstbonus van Bet365!

De context begrijpen

Een vierde tip die wij je geven voor het maken van betere voorspellingen op de Afrika Cup 2021, betreft het analyseren van de context. Wat bedoelen wij hiermee zul je je afvragen? Het gaat hierbij om zowel harde cijfers, als mentale factoren. Denk aan vragen als: Wat staat er op het spel? Zijn de landen die tegen elkaar spelen aartsvijanden? Welk land ging er aan de haal met de drie punten in het allerlaatste onderlinge duel? Heeft één van de landen problemen in de spelersgroep? Wordt er van buitenaf druk gelegd op één van de ploegen? Genoeg van dit soort vragen dus om een volledig beeld te krijgen waar de wedstrijd om draait en hoe de gevoelens liggen. Veel wedstrijden worden in de details beslist. Wanneer jij de gehele context van een wedstrijd begrijpt, zullen je voorspellingen ook betrouwbaarder moeten worden.

De hoogste odds selecteren

Voordat je gaat inzetten, raden wij je ten slotte altijd aan om een rondje te maken langs de in Nederland toegestane goksites. Vergelijk de odds die op de verschillende goksites worden aangeboden en kies de hoogste quotering. Stel jezelf altijd voordat je inzet de vraag of de quotering de moeite en het risico waard is. Stel dat je wilt inzetten op een verrassende overwinning van een land, maar de quotering staat ‘maar' op 2.00, dan kan het een beter idee zijn om af te zien van de weddenschap en het risico te ontlopen. Tegelijkertijd kan het juist ook zo zijn dat er een quotering wordt aangeboden die een stuk hoger ligt, terwijl jij het risico als relatief laag inschat. In dat geval kun je ervoor gaan en inzetten. Denk dus goed na over de odds en ga niet te roekeloos te werk.

Registreren bij Bet365 en profiteren van de bonus bij aanmelding!

Afrika Cup: statistieken voor goed voorspellen

Statistieken Africa Cup - Africa Cup of Nations

Tijdens deze 33e editie van de Afrika Cup zullen er weer veel voetbalwedders staan te springen om het afsluiten van een weddenschap. Tegenwoordig kun je natuurlijk veel meer kiezen dan de winnaar of verliezer van een duel. Het kennen van de feiten en cijfers uit de voorgaande editie is dus geen overbodige luxe wanneer je graag inzet op weddenschappen over bijvoorbeeld het aantal doelpunten in een wedstrijd. Hieronder de belangrijkste statistieken die je goed kunt gebruiken voordat je gaat inzetten op de Afrika Cup in Kameroen. 

Merk allereerst op dat de Afrika Cup niet zo offensief en spectaculair is als veel mensen denken. Wanneer je de competitie vergelijkt met andere internationale landentoernooien, zoals het WK of het EK, zul je zien dat de Afrika Cup weinig doelpunten oplevert. Tijdens de vorige editie van de Afrika Cup in 2019 werden er per wedstrijd maar gemiddeld 1.96 doelpunten gemaakt. In 73% van de duels werden er minder dan 2.5 doelpunten gescoord, wat teleurstellend zal zijn voor de liefhebbers van doelpuntrijke voetbalduels. Ga tijdens deze editie in Kameroen dus niet te vaak voor een berg aan doelpunten in een wedstrijd, een verliezende voorspelling ligt namelijk op de loer.

Een tweede factor om mee te nemen in je overweging gaat over het land dat de score opent in een duel. Tijdens de vorige Afrika Cup werden 79% van de wedstrijden gewonnen door het land dat de score opende in een wedstrijd, wat dus bijna 8 van de 10 wedstrijden zijn. Tegelijkertijd werd er maar in slechts 29% van de duels door beide landen gescoord. Houd deze statistieken goed in je achterhoofd wanneer je wilt inzetten op de Afrika Cup.

Een derde statistiek om mee te nemen betreft het aantal gelijke spelen. In Egypte eindigden 27% van de duels in een gelijkspel. Een aantal gelijke spelen kunnen we ook terug gaan zien in Kameroen. De odds voor zo’n resultaat zijn vaak hoog, wat het een interessante optie maakt.

Aanmelden en de bonus pakken van Bet365!

Presentatie Afrika Cup

Wedtips Afrika Cup

Als je de meest succesvolle voorspellingen wilt plaatsen op de Afrika Cup, dien je ook een volledig beeld te hebben van deze competitie. Om je een handje te helpen, vind je hier de algemene informatie die je moet kennen voordat je gaat wedden op dit voetbaltoernooi.

De landen die deelnemen

In totaal doen er 24 Afrikaanse landen mee aan de Afrika Cup. Ieder team heeft zijn plaats verdiend door de kwalificaties voor het toernooi door te komen. Grote Afrikaanse voetballanden zoals Senegal, Nigeria, Ghana, Ivoorkust, Kameroen, Algerije en Marokko doen allemaal mee. Zuid-Afrika, Congo, Togo, Zambia en Madagascar zijn echter afwezig op deze Afrika Cup. 

Afrika cup speelschema

Al enkele edities lang wordt de Afrika Cup door 24 Afrikaanse teams gespeeld. Er is sprake van twee fases: de groepsfase en de knock-outfase.

In de poulefase zijn de 24 deelnemende landen opgedeeld in 6 groepen van 4 teams. Ieder land speelt één keer tegen de andere landen in de groep. Wanneer ieder team in de groep tegen de andere teams heeft gespeeld, wordt de balans opgemaakt. De nummers 1 en 2 van alle poules gaan door naar de volgende ronde (12 landen), aangevuld met de 4 beste nummers 3 uit de groepsfase (op basis van punten). In totaal gaan er dus 16 ploegen door naar de knock-outfase. 

Wanneer de poulefase is afgelopen, gaan de knock-outwedstrijden van start. Deze fase begint met de achtste finales, vervolgens zijn er de kwartfinales, halve finales en tot slot de grote finale. Er wordt in tegenstelling tot het EK ook een wedstrijd gespeeld om de derde en vierde plaats.

Afrika Cup laatste 5 winnaars

2019 | Algerije
2017 | Kameroen
2015 | Ivoorkust
2013 | Nigeria
2012 | Zambia

Registreren op Bet365 en profiteren van de welkomstactie die kan oplopen tot 100 euro!

Overzicht Africa Cup 2022 (2021) Kameroen

De Afrika Cup 2021 wordt gespeeld tussen 9 januari en 6 februari 2022 in Kameroen. De speelsteden zijn Douala, Bafoussam, Yaoundé, Garoua en Limbé. In totaal doen er dus 24 Afrikaanse landen mee aan het toernooi. Algerije is de titelhouder. Hieronder vind je alles over het verloop van het toernooi. Mooie duels liggen er in het verschiet!

Finale Afrika Cup

Afrika Cup 2022 (2021) - finale

Hieronder vind je de laatste twee wedstrijden die worden gespeeld op de Afrika Cup 2022 (2021). Een prachtige finale staat zondagmiddag op het programma, met daarnaast ook een leuke wedstrijd om de derde plaats op zaterdag. Voetballiefhebbers kunnen zich verheugen op een heerlijk voetbalweekend!

 • Burkina Faso - Kameroen | Zaterdag 05/02 (20:00 uur)
 • Senegal - Egypte | Zondag 06/02 (20:00 uur)

Hoge quoteringen liggen op je te wachten bij de online bookmakers voor deze laatste twee Afrika Cup duels, in het bijzonder bij Bet365. Bij registratie op hun website ontvang je daarnaast een aantrekkelijke welkomstbonus.

HALVE FINALES REEDS GESPEELD | Halve finales Afrika Cup

De twee halve finales op woensdag 2 en donderdag 3 januari waren erg spannend. Senegal en Egypte mogen nog hopen op de titel, terwijl gastland Kameroen en Burkina Faso de beker uit hun hoofd hebben moeten zetten.

 • Burkina Faso-Senegal | Woensdag 02/02 (20u)
 • Kameroen-Egypte | Donderdag 03/02 (20u)

KWARTFINALES REEDS GESPEELD | Kwartfinales Afrika Cup 2022

De kwartfinales werden gespeeld op zaterdag 29 januari en zondag 30 januari:

 • Gambia-Kameroen | Zaterdag 29/01 (17:00 uur)
 • Burkina Faso-Tunesië | Zaterdag 29/01 (20:00 uur)
 • Egypte-Marokko | Zondag 30/01 (17:00 uur)
 • Senegal-Equatoriaal Guinea | Zondag 30/01 (20:00 uur)

ACHTSTE FINALES REEDS GESPEELD | Afrika Cup achtste finales

Hieronder de duels die gespeeld zijn in de achtste finales van de Afrika Cup of Nations: 

 • Burkina Faso-Gabon | Zondag 23/01 (17:00 uur)
 • Nigeria-Tunesië | Zondag 23/01 (20:00 uur)
 • Guinée-Gambia | Maandag 24/01 (17:00 uur)
 • Kameroen-Comoren | Maandag 24/01 (20:00 uur)
 • Senegal-Kaapverdië | Dinsdag 25/01 (17:00 uur)
 • Marokko-Malawi | Dinsdag 25/01 (20:00 uur)
 • Ivoorkust-Egypte | Woensdag 26/01 (17:00 uur)
 • Mali-Equatoriaal-Guinea | Woensdag 26/01 (20:00 uur)

POULEFASE REEDS GESPEELD | Afrika Cup poulewedstrijden

De poulefase werd gespeeld van 9 tot en met 20 januari en leverde enkele verrassingen op, zoals de uitschakeling van titelhouder Algerije.

Groep A : Burkina Faso, Kameroen, Kaapverdië, Ethiopië

In de eerste groep zit Kameroen, het land dat deze Afrika Cup organiseert. Het gastland heeft al 5 keer eerder de Afrika Cup gewonnen (1984, 1988, 2000, 2002, 2017) en zal op jacht willen gaan naar Egypte, het land dat met het aantal van 7 de meeste Afrika Cups heeft gewonnen. Kameroen is favoriet in deze groep, gevolgd door Burkina Faso, dat talentvolle spelers als Bertrand Traoré en Hervé Koffi in de selectie heeft.

De Afrika Cup voorspellen bij Bet365 en genieten van de bonus!

Groep B : Guinee, Malawi, Senegal, Zimbabwe

De tweede groep herbergt een andere favoriet van de bookmakers, Senegal. Senegal werd nog nooit winnaar van de Afrika Cup, al stond het tijdens de laatste editie wel in de finale. Senegal is de duidelijke favoriet in de groep. Met spelers als Sadio Mané, Kalidou Koulibaly, Gana Gueye en Naby Keïta herbergt deze groep een aantal sterke spelers.

Group C : De Comoren, Gabon, Ghana, Marokko

In deze derde poule lijkt de strijd om plaatsing voor de volgende ronde te gaan om Marokko, Ghana en Gabon. Deze drie landen beschikken immers over veel kwaliteiten (zoals Hakimi, En Nesyri, Ayew, Parey, Lemina en Aubameyang). De Comoren, die voor het eerst aan de Afrika Cup meedoen, lijken het te moeten gaan doen met een bijrol.

Groep D : Egypte, Guinée-Bissau, Nigeria, Soedan

In de vierde groep vinden we het Egypte van Mohamed Salah en het Nigeria van Victor Osimhen terug. Egypte, het meest succesvolle Afrikaanse land, zal zijn reputatie willen waarmaken en ook dit jaar voor de titel willen gaan. Guinée-Bissau en Soedan lijken qua kwaliteit flink onder te doen voor Egypte en Nigeria. Laatstgenoemde land, dat 3 keer over de Afrika Cup wist te winnen, beschikt ook over een sterke selectie die niet te onderschatten is.

De bonus van maximaal 100 euro pakken bij een inschrijving op Bet365.nl!

Groep E : Algerije, Ivoorkust, Equatoriaal-Guinea, Sierra Leone

De voorlaatste poule van deze Afrika Cup is groep E. Deze groep belooft ook veel moois. Met titelhouder Algerije en Ivoorkust (tweevoudig winnaar van de Africa Cup of Nations), lijkt er spektakel op komst. De andere twee ploegen, Sierra Leone en Equatoriaal-Guinea, zouden geen serieus gevaar moeten vormen voor Algerije en Ivoorkust om de volgende ronde te halen. 

Groep F : Gambia, Mali, Mauritanië, Tunesië

Tot slot is er groep F, waar Mali en Tunesië de meest in het oog springende voetballanden zijn. Mauritanië en Gambia zouden normaal gesproken niet moeten kunnen tippen aan het niveau van Tunesië en Mali. Als we de bookmakers moeten geloven, zullen Mali en Tunesië dan ook gaan doorstoten naar de knock-outfase.

De welkomstbonus op Bet365.nl pakken!

Onze prognose winnaar Afrika Cup 2022 (2021)

Winnaar voorspellen Afrika Cup 2021 voetbal

De redactie van SOSWedden keek sinds het begin van de competitie aandachtig naar Senegal, en schatte die ploeg in als toekomstig winnaar van de Afrika Cup, ondanks de niet perfect verlopen groepsfase. Senegal staat inmiddels in de finale, heeft een erg talentvolle selectie, en won bovendien nog nooit een Afrika Cup. Daar zal de ploeg van Aliou Cissé maar al te graag verandering in gaan brengen! Het solide Egypte zal haar huid erg duur gaan verkopen, maar toch zien wij het land van Sadio Mané en Edouard Mendy de finale winnen zondagavond. Deel jij de mening van de redactie van SOSWedden? Aarzel dan niet om een kans te wagen op Senegal.

Genieten van de bonus van Bet365

foto’s:  www.cafonline.com