Loading...

Voorspellingen EK

Wil je Euro 2024 en zijn kwalificatiewedstrijden voorspellen? Wil je genieten van alle wedstrijden van het Europees kampioenschap en goede sportweddenschappen afsluiten? Dan ben je op de juiste pagina! Hier geven wij je al onze tips om een goede voorspelling te doen voor het EK 2024. Let op, er kunnen grote winsten in het verschiet liggen!

Onze tips voor jouw Euro 2024 voorspellingen (Kwalificaties)

voorspelling Euro 2024 - voetbal

Het SOSwedden team werkt elke dag hard om de best mogelijke voorspellingen te doen voor een evenement waar veel naar wordt uitgekeken en dat maar eens in de vier jaar plaatsvindt: de Euro. Ons doel is natuurlijk om voor elke wedstrijd de best mogelijke voorspellingen te vinden, altijd dichter bij de waarheid. Hier zijn de belangrijkste aspecten die onze experts analyseren:

 • Huidige vorm
 • De belangrijkste spelers
 • De wiskundige context
 • De psychologische context
 • Het belang van de voorgestelde kansen

Onze redactie en de deskundigen van SOSwedden slagen erin om de best mogelijke voorspellingen voor de Euro en de kwalificatiewedstrijden aan te bieden door rekening te houden met al deze parameters, en nog veel meer. Indien je meer details wenst over deze analyse, nodigen wij je uit om dit artikel verder te lezen.

Krijg nu de Bet365 welkomstbonus!

Huidige vorm

Dit is een van de belangrijkste aspecten om rekening mee te houden, die bepalend zal zijn voor het succes van jouw weddenschap op de kwalificatiewedstrijden van Euro 2024. De vorm van de huidige teams is inderdaad zeer belangrijk en mag niet worden verwaarloosd. Dit advies geldt des te meer wanneer de wedstrijd tussen twee grote teams gaat en de wedstrijd zeer moeilijk te voorspellen is.

Stel dat Engeland het de laatste tijd helemaal niet goed doet, dat ze hun laatste 6 wedstrijden niet hebben gewonnen, en dat ze een kwalificatiewedstrijd spelen tegen Italië. De Europese kampioen van 2020 is in topvorm en heeft 7 keer op rij gewonnen. Dan is het beter om te wedden op de Squadra, die moet profiteren van het gebrek aan vorm van de tegenstander om de 3 punten te pakken.

Dit advies geldt ook als de wedstrijd iets minder close is. Laten we het voorbeeld nemen van een wedstrijd tussen Frankrijk en Griekenland. Frankrijk, finalist op het laatste WK, is uiteraard favoriet in deze wedstrijd. Maar als Griekenland in topvorm is en 6 wedstrijden heeft gewonnen, in tegenstelling tot Les Bleus die al 5 wedstrijden niet hebben gewonnen, dan zullen we waarschijnlijk moeten wedden op de tegenstander van Didier Deschamps. De vorm van elk team is essentieel voor een Euro 2024 kwalificatiewedstrijd, vergeet dit niet voordat je je voorspelling doet.

Krijg nu de Bet365 welkomstbonus!

De grote spelers

Euro 2024 - Jude Bellingham

Voor deze tweede tip is het heel belangrijk om de ploegen te analyseren van de landen waarop je wilt wedden. Je moet namelijk de belangrijkste spelers van elk team onderscheiden, en vooral letten op hun laatste prestaties. Als een belangrijke speler in vorm is, is de kans groot dat zijn team dat ook is. Let ook op blessures, schorsingen of andere afwezigheden!

Dit is vooral nuttig voor kleinere teams die niet veel belangrijke spelers op elke positie hebben. In een team als Frankrijk, Duitsland of Portugal kan bijna elke afwezigheid worden opgevuld met een kwaliteitsvervanger. Bij andere teams zoals Oekraïne, Noord-Macedonië of Hongarije zou een belangrijke afwezigheid wel eens beslissend kunnen zijn voor de te spelen wedstrijd...

Voordat je een voorspelling doet over een Euro 2024 kwalificatiewedstrijd, neem de tijd om elke ploeg te analyseren, met de vorm van de belangrijkste spelers, de waarschijnlijke afwezigheden of blessures. Dat voorkomt veel verrassingen!

Krijg nu de Bet365 welkomstbonus!

De wiskundige context

Het derde aspect dat geanalyseerd moet worden om de beste voorspelling te doen voor de Euro-kwalificatiewedstrijden is eveneens zeer belangrijk. Dit advies is technischer dan de twee vorige en vereist enkele kleine berekeningen.

Het is namelijk noodzakelijk om, voordat je wedt op Euro 2024 en de kwalificatiewedstrijden, te letten op het aantal punten dat de landen al hebben verzameld. Dit advies geldt vooral aan het einde van de kwalificatierondes, wanneer sommige teams hun ticket voor de competitie al hebben gevalideerd.

Het is inderdaad heel belangrijk om te kijken of een land zich al heeft gekwalificeerd voordat je wedt op een wedstrijd van de 8e of 9e speeldag van deze kwalificatiefase. Zodra een team zich heeft gekwalificeerd, zal het geneigd zijn zijn startende XI te wisselen om spelers die minder gewend zijn aan het nationale team speeltijd te geven. Het resultaat is misschien niet wat je verwachtte, en het resultaat van je weddenschap misschien ook niet... De mathematische context van deze kwalificatiefase voor Euro 2024 zal dus moeten worden gecontroleerd.

Ontvang de Bet365 welkomstbonus!

De psychologische context

Het vierde aspect, dat ook belangrijk is, is de psychologische context. Hier moet je jezelf veel vragen stellen en vervolgens proberen er zoveel mogelijk van te beantwoorden. Voor een voorspelling over Euro 2024 en de kwalificatiewedstrijden moet je proberen de antwoorden op deze vragen te vinden:

Hoe is de eerste etappe verlopen? Zijn de belangrijkste spelers fit? Heeft een speler onlangs een sportief probleem gehad? Wat is het moreel van de teams? Is er rivaliteit tussen beide landen? Is er een gedachte van wraak na een recente wedstrijd? 

Door de meeste van deze vragen te beantwoorden kun je een beter algemeen beeld krijgen van de context van de wedstrijd, en dus een betere voorspelling doen. De vorm van de teams of belangrijke spelers, het moreel, een rematch, een rivaliteit, een slechte reeks... Met deze aspecten kun je een veel betrouwbaardere weddenschap afsluiten dan vóór deze analyse. En wanneer een deelname aan een competitie als de Euro op het spel staat, speelt het mentale een grote rol voor de teams.

Krijg nu de Bet365 welkomstbonus!

Het belang van de voorgestelde kansen

Tot slot is er nog de laatste parameter waarmee rekening moet worden gehouden voordat een voorspelling wordt gedaan over de Euro-kwalificatiewedstrijden: het belang van de door de sportweddenschappen aangeboden kansen. Denk goed na voordat je een weddenschap afsluit, en zet vooral niet zomaar in. De waarde van de aangeboden kansen is inderdaad zeer belangrijk, en daar moet je rekening mee houden voordat je je voorspelling omzet in een weddenschap.

Alles wat je nodig hebt is een beetje instinct en flair, en gevoel voor risico bij bepaalde kansen! Als een bookmaker je bijvoorbeeld kansen biedt van minder dan 1.30, dat wil zeggen meer dan 77% kans om de weddenschap te winnen, maar je denkt dat de weddenschap minder kans heeft om te winnen dan dat, probeer die kansen dan niet. Het zal het risico niet waard zijn in vergelijking met de winsten die kunnen worden behaald.

In de omgekeerde situatie, als de kansen hoger lijken dan u zich had voorgesteld, aarzel dan niet om de gok te wagen en je weddenschap te plaatsen bij je bookmaker. De hoge potentiële winsten zullen het risico waard zijn, en je zou wel eens de jackpot kunnen winnen op jouw Euro 2024 kwalificatiewedstrijd. Vergeet dat niet!

Ontvang de Bet365 welkomstbonus!

Euro 2024-kwalificatiewedstrijden: statistieken om de juiste voorspellingen te doen

Om de best mogelijke voorspellingen te doen over de kwalificatiewedstrijden van Euro 2024, moet je eerst enkele cijfers noteren, die nodig zijn bij het plaatsen van je weddenschappen. Focus op enkele statistieken van de laatste periode.

Ten eerste, merk op dat het doelpuntengemiddelde heel interessant was in de laatste Euro 2020 kwalificatieperiode, want het bedraagt 3,20 doelpunten/wedstrijd. Een uitstekend gemiddelde in vergelijking met andere toernooien. Deze kwalificatieperiode is dus heel vaak een groot spektakel met doelpunten, zoals we vaak zien hoe de grote landen zich tonen tegen de kleinere. Als je wedt op deze wedstrijden in 2023, aarzel dan niet om in te zetten op de weddenschappen van het type "Meer dan 2,5 doelpunten", die in meer dan 64% van de wedstrijden in de afgelopen periode zijn gevalideerd en die over het algemeen tegen zeer goede quoteringen worden aangeboden door de verschillende aanbieders.

Ten tweede: het aandeel van de puntendeling was tijdens de laatste kwalificatieperiode niet erg interessant, met iets meer dan 14% gelijke spelen, wat nog steeds onder het gemiddelde van enkele jaren geleden en van veel andere competities ligt. Ga daarom voor de wedstrijden van 2023 voor een overwinning van beide teams, en ga niet te veel voor de gelijke spelen. De experts zijn het erover eens.

Om met de cijfers te eindigen en terug te komen op de hierboven voorgestelde statistiek, is het aandeel van de thuisoverwinningen inderdaad het belangrijkst. Thuis spelen tijdens deze kwalificatieperiodes voor Euro 2024 is inderdaad een reëel voordeel. Tijdens de laatste periode was 51% van de overwinningen thuis en iets minder dan 35% uit. Als je een fan bent van 1N2 weddenschappen, aarzel dan niet om op de thuisploeg te wedden. Nogmaals, de kansen zijn goed bij alle aanbieders!

Krijg nu de Bet365 welkomstbonus!

Introductie van Euro 2024 en de kwalificatiewedstrijden

De beste voorspellingen over de Euro 2024 en zijn kwalificatieperiode hangen ook af van een uitstekende kennis van deze competitie en zijn werking. Laten we ons concentreren op de ontwikkeling en het format van de volgende Euro!

De betrokken teams

Bij elke editie (om de 4 jaar) biedt de Euro duels tussen de beste landen van het Europese continent. Van Frankrijk tot Duitsland, Portugal, Italië en Engeland, de grootste landen van Europa doen mee.

Dit jaar nemen 53 teams deel aan de kwalificatiewedstrijden voor 2023. Er staat ons weer een geweldig spektakel te wachten!

Het formaat van de wedstrijd

De Euro werkt op een eenvoudige manier. In het eerste deel van de competitie worden de 53 deelnemende landen verdeeld in zeven groepen van vijf en drie groepen van zes, voor wedstrijden met twee benen. Na afloop van alle wedstrijden (van 23 maart tot 21 november 2023) plaatsen de twee beste teams van elke groep zich voor de groepsfase van Euro 2024, dus in totaal 20 teams (+ Duitsland, het gastland en gekwalificeerd).

In een tweede fase zullen de 12 hoogst geklasseerde ploegen in de algemene stand van de Nations League (en die er niet in geslaagd zijn in hun groep op de eerste twee plaatsen te eindigen) een play-off spelen (21-26 maart 2024) voor een van de drie overblijvende tickets. Deze 12 teams worden verdeeld in drie banen van 4 teams, met halve finales en een finale met één wedstrijd. De drie winnaars van deze play-offs plaatsen zich vervolgens voor de finale van het Europees kampioenschap, naast de 21 landen die al gekwalificeerd zijn!

Krijg nu de Bet365 welkomstbonus!

De afgelopen 5 winnaars

 • 2020 | Italië
 • 2016 | Portugal
 • 2012 | Spanje
 • 2008 | Spanje
 • 2004 | Griekenland

Euro 2024 kwalificatiepoules

Groepen kwalificatie - Euro 2024

De kwalificatieperiode voor Euro 2024 zal een aantal mooie wedstrijden bevatten, en we zullen worden getrakteerd op geweldig entertainment. Hier is de indeling van de 10 groepen:

 • Groep A | Spanje - Schotland - Noorwegen - Georgië - Cyprus
 • Groep B | Nederland - Frankrijk - Ierland - Griekenland - Gibraltar
 • Groep C | Italië - Engeland - Oekraïne - Noord-Macedonië - Malta
 • Groep D | Kroatië - Wales - Armenië - Turkije - Letland
 • Groep E | Polen - Tsjechië - Albanië - Faeröer - Moldavië
 • Groep F | België - Oostenrijk - Zweden - Azerbeidzjan - Estland
 • Groep G | Hongarije - Servië - Montenegro - Bulgarije - Litouwen
 • Groep H | Denemarken - Finland - Slovenië - Kazachstan - Noord-Ierland - San Marino
 • Groep I | Zwitserland - Israël - Roemenië - Kosovo - Wit-Rusland - Andorra
 • Groep J | Portugal - Bosnië - IJsland - Luxemburg - Slowakije - Liechtenstein

Krijg nu de Bet365 welkomstbonus!

Onze voorspelling over de winnaar van Euro 2024

voorspellingen SOS Euro 2024

Na de titel van outsider in de laatste editie, Italië in 2020, is het de vraag wie op 14 juli 2024 de trofee in ontvangst zal nemen. Het lijkt veel te vroeg om een antwoord op deze vraag te geven, aangezien we op dit moment geen enkel gekwalificeerd land kennen behalve Duitsland (gastland). Duitsland zal een van de favorieten zijn om de titel te winnen vanwege het thuisvoordeel. Ook Frankrijk, dat een succesvol WK achter de rug heeft, behoort tot de favorieten. De belangrijkste outsiders zijn Engeland, Italië, Spanje en Portugal. Hoewel ons belangrijkste advies is om te wachten met wedden op de toekomstige winnaar van deze wedstrijd, stellen wij de minder geduldigen voor om te wedden op de Blues van Didier Deschamps. Inderdaad, Kylian Mbappé en zijn teamgenoten zouden wel eens de laatste Euro kunnen goedmaken, die een complete mislukking was, en deze trofee kunnen winnen die het land sinds 2000 is ontgaan! Ben je het met ons eens? Aarzel niet om jouw geluk te beproeven!

Beste kansen voor de winnaar

 • Duitsland - 6.25
 • Frankrijk - 6.50
 • Engeland - 7.50
 • Spanje - 8.25
 • Italië - 9.75
 • Nederland - 12.50
 • Portugal - 12.50
 • België - 14.50
 • Denemarken - 19.00
 • Kroatië - 28.00
 • Zwitserland - 45.00
 • Oostenrijk - 50.00
 • Polen - 50.00
 • Turkiye - 50.00
 • Zweden - 50.00
 • Noorwegen - 70.00
 • Servië - 70.00
 • Oekraine - 80.00

Kansen afkomstig van toto.nl