Loading...

8 sportweddenschappen tips om goed te beginnen en om fouten te vermijden

Het lijkt gemakkelijk om winst te maken met sportweddenschappen! Maar de amateurwedder trapt vaak in valkuilen die voor een ervaren wedder overduidelijk zijn. Daarom is het heel belangrijk om de basisregels te kennen die je bij weddenschappen moet toepassen. Op deze pagina vind je de fouten die beginnende wedders vaak maken en hoe je deze kunt voorkomen.

Het verhaal van John

Op advies van een vriend besluit John de sprong te wagen en schrijft hij zich in bij de eerste bookmaker die hij op internet tegenkomt. Hij stort een klein bedrag en zet bijna gedurende de hele dag in. De weddenschappen die hij plaatst lijken ‘van winst verzekerd’ te zijn, hij is er dus zeker van dat hij winst zal maken. Hij is daar zo zeker van dat hij meer winst wil en zet in op combinaties. Dat is het combineren van verschillende weddenschappen om de quotering, en dus zijn winst te verhogen.

Helaas, zijn geweldige combinatie van 5 wedstrijden mislukt vanwege een onverwacht gelijkspel van een topclub. Omdat hij geen geld meer heeft op zijn spelersrekening besluit hij zijn browser af te sluiten en iets anders te gaan doen. Sportweddenschappen zijn te ingewikkeld voor hem, hij besluit ermee te stoppen.

John test de wondermethode

Een kleine maand later ziet hij een vreemde reclame op internet “Hoe verdient u 5000 euro per maand door te wedden op internet". Hij is nieuwsgierig en schrijft zich in bij de bookmaker die op de site vermeld wordt en probeert de strategie die veelbelovend lijkt. Met veel plezier ontdekt hij dat hij twee keer zijn storting heeft gewonnen door de strategie te volgen. John is door het dolle heen. Hij ziet zichzelf al de meest trendy videospelletjes kopen dankzij de winst en is de webmaster van de wondersite eeuwig dankbaar. John is zo enthousiast dat hij besluit een beetje geld te storten om nog meer te wedden en om meer winst te maken.

John begrijpt er niets van, de methode werkt die dag niet en hij verliest alles! Hij is er zeker van dat dit gewoon pech is en besluit om nog een storting over te maken om te proberen de schade in te halen. En weer gaat het fout, John verliest alles.

De Valuebet ontdekken

John is het zat en besluit orde op zaken te stellen, hij probeert te begrijpen waarom hij steeds verliest. En hij ontdekt nieuwe wiskundige concepten. Hij begrijpt dat hij moet wedden op valuebets, dat hij de wedstrijden beter moet analyseren waarop hij wedt en dat hij vooral nooit moet denken dat een weddenschap 100% zeker is.

Vanaf dan stagneert John een beetje, maar wint hij ook geregeld. Hij zet niet meer in dan 20% van zijn kapitaal per weddenschap in en analyseert al zijn weddenschappen nauwkeurig.

John verveelt zich voor zijn computer en besluit het lot een handje te helpen en een beroemde prognosemaker op een wedderforum te volgen. John heeft volledig vertrouwen in de voorspeller die in twee weken geen enkele keer een foute prognose heeft opgesteld en zet al zijn geld in op dat wat deze begaafde ‘prowedderman’ voorspelt. Helaas voor John, "prowedderman" heeft het fout. John verliest alle winst die hij gedurende een maand heeft gemaakt. Hij is buiten zichzelf van woede en besluit de zogenaamde professionele voorspeller eens goed de waarheid te zeggen.

John ontdekt de sure bet

Het geluk lacht John toe! Surfend op internet vindt hij een site die een onfeilbare methode voorstelt, de sure bet! Hij rekent snel en beseft dat als hij maar 2% winst per dag maakt met een beginkapitaal van 500 euro, hij 2500 euro binnen 3 maanden heeft! Hij denkt dat hij de ware methode te pakken heeft (wiskundig bewezen) en gaat aan de slag.

Helaas had hij geen rekening gehouden met de problemen van de Sure bet. Hij had net 300 euro op Betclic geplaatst toen Bwin de quotering veranderde! De sure bet is niet meer rendabel. Jammer dus! John denkt dat hij echt pech heeft. Hij begint opnieuw en vindt een super sure bet Tennis tegen 6%. Nogmaals jammer voor John, want de twee bookmakers hebben niet dezelfde regels voor het voortijdig afbreken van de wedstrijd en speler A breekt zijn enkel. John heeft 40% van zijn kapitaal verloren, want bookmaker A telt zijn weddenschap als verloren, en bookmaker B betaalt alleen zijn initiële inzet terug.

Welke lessen moet je hieruit trekken voor je sportweddenschappen?

Dit zijn de fouten die John en het grootste deel van de sportwedders maken:

  • Hij zet zijn hele kapitaal instinctief in, hij is zeker van zijn keuzes
  • Hij zet in op combinaties van 5 wedstrijden
  • Hij gelooft in misleidende reclame
  • Omdat hij in het begin winst maakt, denkt hij dat zijn strategie altijd winst oplevert
  • Hij zet 20% van zijn kapitaal in op elke weddenschap en denkt dat hij voorzichtig te werk gaat
  • Hij volgt blind een voorspeller zonder te controleren of alles wel klopt. ‘prowedderman’ kan hier niets aan doen, John heeft alles aan zichzelf te danken
  • Hij rekent te veel op de sure bet en gelooft nog steeds in de leugens die op internet staan

Tips om goed te beginnen met het wedden

1. Kies een goede, betrouwbare bookmaker

Vermijd kleine goksites die niet echt serieus lijken. Er is een rubriek van deze site gewijd aan de keuze van de bookmaker. Klik op: bookmakers vergelijken.

Vertrouw niet blindelings op quotes-vergelijkers die tientallen bookmakers omvatten. Sommige bookmakers bieden extreem hoge quotes aan om wedders aan te trekken en daarna nooit uit te betalen. Blijf bij een bookmaker die een licentie heeft en neem geen onnodig risico.

2. Speel combinaties met niet teveel wedstrijden

Je kunt combo’s spelen, maar doe dit niet met teveel wedstrijden. Probeer voorzichtig te spelen en voorkom combinaties met veel wedstrijden. Ideaal is om helemaal geen combinaties te spelen, maar als je dat toch doet, probeer dan om combinaties te spelen met niet meer dan 3 wedstrijden.

3. Een wedstrijd is NOOIT van tevoren gespeeld

Vermijd dus om in al je combinaties dezelfde wedstrijd op te nemen, vooral als de quotering lager is dan 1.10. Je maakt hiermee niet veel meer winst, maar je kunt er wel veel mee verliezen. Een slecht resultaat van die ene wedstrijd kan dus al je combinaties verpesten.

4. Houd een strikte boekhouding bij van je weddenschappen

Dit om een goed beeld te krijgen van de winst of het verlies van je weddenschappen. Vermijd eveneens onmogelijke weddenschappen die leuk klinken, maar niet realistisch zijn. Zet vooral in op valuebet.

5. Vermijd "fullbank" weddenschappen op een enkele wedstrijd

"Het is erop of eronder". De bookmakers verdienen meestal geld dankzij dit soort gedrag. De maximale inzet op een online weddenschap mag niet meer dan 10% van je saldo bedragen. Een gezond kapitaalbeheer vereist dat je niet meer dan 5% van je kapitaal per weddenschap inzet.

6. Wees geduldig en probeer je verlies niet in te halen

Beschouw het geld dat je op je account hebt als verloren voordat je het inzet. Denk eraan om niet op wedstrijden te wedden waar niets meer op het spel staat. Een team dat al gekwalificeerd is, speelt niet hetzelfde spel! Hetzelfde geldt voor bekerwedstrijden. Sommige teams geven er de voorkeur aan het tweede team te laten spelen, omdat ze voorrang geven aan de de (Europese) competitie.

7. Vermijd fantastische strategieën die je op internet vindt

Sommige oplichters proberen je te laten geloven in wondermethoden door zich voor te doen als sportwedders. Het is heel eenvoudig: er is geen wondermethode. Vermijd ook het verdubbelen van inzet waarmee je misschien niet vaak verliest, maar die heel gevaarlijk kunnen zijn als je tegen een slechte serie aanloopt.

8. Volg de tips van de experts

De website SOSwedden brengt een groot aantal sportwedders samen. Onder hen zijn er uitstekende sportvoorspellers die jou kunnen helpen. Maak vooral gebruik van hun tips, maar blijf altijd kritisch.

Wed bij TOTO Sportweddenschappen en gebruik onze tips!

De andere rubrieken