Loading...

Goed beheren van kapitaal

Men zou kunnen zeggen dat om geld te verdienen met wedden, het kiezen van de goede weddenschappen voldoende is. Deze eenvoudige en geruststellende visie houdt echter geen rekening met een belangrijk punt in de wereld van de sportprognoses: het toeval. Een gezond kapitaalbeheer is bepalend voor winst op lange termijn.

Zet nooit al je geld in

Het eerste punt dat je moet respecteren, is te verzekeren dat je niet alles verliest. En de enige manier om er zeker van te zijn dat je niet alles verliest, is niet alles riskeren.

Hoeveel inzetten?

De meeste wedders zijn het er over eens dat men niet meer dan een bepaald deel van het kapitaal in moet zetten, maar ze zijn het niet allemaal eens over welk deel. Sommigen zeggen 1%, anderen tot 20%. De waarheid ligt waarschijnlijk in het midden. 1% van uw kapitaal inzetten is een garantie tegen failliet gaan, maar tenzij je kapitaal heel groot is, houdt zo weinig inzetten ook weinig winst in en dat vergroot het risico op een gevoel van ontevredenheid over het maken van te weinig winst. Te weinig inzetten kan ook leiden tot het vermeerderen van weddenschappen die je niet zou plaatsen als je iets meer zou inzetten. Het inzetten van 20%, een vijfde van je kapitaal, kan ervoor zorgen dat je geld snel op is in het geval van een slechte serie.

Inzetten op basis van het type wedder

Voor meer ‘defensieve’ wedders die liever laag inzetten, kan 5% als een goed alternatief worden beschouwd. Dit laat een ruime marge voor het incasseren van verliezen en tevens zichtbare, correcte winst. Voor meer ‘aanvallende’ wedders die meer geneigd zijn naar een inzet van 20%, is zakken naar 10% een goed alternatief: de winst blijft aanzienlijk en het is veiliger.

Inzetten afhankelijk van de weddenschap

Je kunt er ook voor kiezen je inzet aan te passen aan het vertrouwen dat je in de weddenschap hebt. Hierdoor beperk je je verlies op een minder zekere weddenschap en optimaliseer je evenementen met veel meer zekerheid... op voorwaarde dat je goede keuzes maakt!

Kies een percentage van je kapitaal van tussen 5% en 10%. Geef je weddenschap een cijfer tot 10. Deel dit cijfer door 10. Vermenigvuldig het resultaat met het percentage van je vastgestelde kapitaal en je krijgt het ideale bedrag van je inzet.

Als je bijvoorbeeld de kans op een overwinning van team A inschat op 6/10 en het percentage van je gekozen kapitaal 7% is:

  • 6 delen door 10 = 0,6.
  • 0,6 keer 7 = 4,2

Op basis van de kans op een overwinning van team A, zet ik 4,2 in.

Als je er niet veel voor voelt om je inzet goed onder controle te houden, probeer dan in elk geval het basisadvies voor beheer en winst op de lange termijn te volgen: zet nooit al je geld in één keer in.

Wedden op toto.nl met onze adviezen !

De andere rubrieken