Loading...

Het belang van de Valuebet

Om een winnende wedder te worden op lange termijn, speel je vrijwel alleen op valuebets. Als je al een beetje rondgekeken hebt op forums, heb je de term ’Valuebet’ of ‘Value’ al zien staan. Dit besef is essentieel want het verplicht de wedder tot nadenken over zijn weddenschappen. Een van de grootste fouten van beginnende wedders is instinctief wedden, zonder goed na te denken. Proberen te bepalen of een weddenschap een Valuebet is, verplicht de speler tot het wiskundig inschatten van de kans van slagen van een evenement.

Definitie van de valuebet

Een weddenschap is een Valuebet als de kans op succes hoger is dan de rendabiliteit van de weddenschap.

We nemen een eenvoudig en bekend voorbeeld, kop of munt. Bij een eerlijk partijtje kop of munt heb je 50% kans op kop en 50% kans op munt. Een succeskans van 50% is gelijk aan een quote van 2. We gaan er in dit voorbeeld vanuit dat de bookmaker TOTO een quote van 2.5 aanbiedt op kop.

  • (50% X 2.5) / 100 = 1.25

De formule van de Value bet is kans X quote / 100. Als het resultaat hoger is dan 1, dan is er sprake van een valuebet. Hoe hoger het resultaat boven 1, hoe rendabeler de valuebet.

In het bovenstaande geval hebben we dus een valuebet indicatie van 1.25. Deze weddenschap is dus rendabel en kan gespeeld worden. Let op! Inzetten op een valuebet betekent niet dat je weddenschap altijd winnend zal zijn. Het betekent echter dat je normaal gesproken op lange termijn winst zult maken.

Profiteren van Valuebets

Stel dat je 10 euro op 5000 sportweddenschappen van het type kop met quotering 2.5 inzet. Als we de kans volgen, kom je dus op 2500 winnende en 2500 verliezende weddenschappen uit.

  • Je wint: (10 euro X 2500 X 2.5) - (10 X 2500 euro) = 37.500 euro netto winst
  • Je verliest: 10 euro X 2500 = 25.000 euro verlies
  • Totaal : + 12.500 euro

Valuebets herkennen

Het probleem is het vinden van een quote van 2.5 op een weddenschap met een kans van slagen van 50%. Aangezien de bookmakers een marge nemen en de sport kennen, moet je dus beter zijn dan zij bij bepaalde weddenschappen. Daar moet je gedisciplineerd voor zijn en niet zomaar wat inzetten.

Als je je richt op de valuebet moet je de houding hebben van een winnende wedder:

  • Je zet minder dan 5% per weddenschap in om verliezende series op te kunnen vangen (variance) en op lange termijn te overleven
  • Je analyseert alle weddenschappen om beter te zijn dan de bookmaker
  • Je wedt niet op van alles en nog wat, want er zijn dagelijks maar een paar weddenschappen met ‘value’ 
  • Je probeert geen verlies terug te winnen en blijft geduldig, want je weet dat je op lange termijn wint

We hoeven je er niet op te wijzen dat bovenstaande geen gemakkelijke oefening is, maar het kan op de lange termijn heel rendabel zijn.

Aanmelden bij TOTO en beginnen met wedden op sport

De andere rubrieken