Loading...

Een voetbalwedstrijd analyseren

Ontdek onze methoden en ons advies voor het goed analyseren van een voetbalwedstrijd en het plaatsen van een zo rendabel mogelijke weddenschap.

1. Specialiseer je in een of meerdere competities

Op die manier hoef je niet voor elke wedstrijd alles opnieuw uit te zoeken. Iemand die geregeld een competitie volgt, zal vaak betere prognoses opstellen. Let dus ook op het nieuws van het kampioenschap waarvoor je prognoses opstelt als je geen weddenschap hebt geplaatst. Bekijk de gerespecteerde kanalen zoals Voetbal International, AD of NU om al het voetbalnieuws te volgen.

2. Beoordeel je sportweddenschappen niet puur op de quotering

Denk bijvoorbeeld niet: "Dit team heeft een vrij lage quotering bij deze bookmaker, daar kan ik wel op wedden zonder al te veel risico". Dat lijkt logisch, maar je moet toch oppassen. Bij voetbal kunnen teams die in het buitenland redelijk bekend zijn, bijvoorbeeld Ajax of PSV, een lagere quotering hebben dan eigenlijk zou moeten. Dit komt door buitenlandse wedders die weddenschappen alleen op de naam van het team baseren en plaatsen, zonder de echte prestaties te beoordelen.

3. Let op de statistieken

Deze kunnen beslissend zijn, of juist volledig nutteloos. Het is bijvoorbeeld nuttig om het aantal gescoorde doelpunten in de laatste vijf wedstrijden van een club te kennen, maar een serie statistieken over de doelpunten van de afgelopen 20 jaar is waarschijnlijk minder nuttig. Elke serie heeft namelijk ook een einde.

4. Kijk welke spelers geblesseerd of geschorst zijn

Een team zonder de beste spelers is een stuk minder sterk en zal zijn kansen op een overwinning in de regel zien afnemen. Neem het lijstje van geschorste en geblesseerde spelers even door voordat je inzet op een wedstrijd.

5. Kijk goed op welke type wedstrijd je wilt wedden

Een vriendschappelijke wedstrijd is niet hetzelfde als een wedstrijd in de Champions League. Bij vriendschappelijke wedstrijden moet je opletten dat je niet teveel inzet, want er kan zich een verrassing voordoen. Dit geldt ook voor de nationale bekertoernooien waarin elk jaar een kleine ploeg een grote club verslaat. Voor kleinere wedstrijden die minder belangrijk zijn, zal het favoriete team de beste spelers thuis laten.

6. Het kampioenschap is ook een essentieel element.

Het is gemakkelijker het resultaat van Champions League wedstrijden tussen teams met grote kwaliteitsverschillen te voorspellen, dan de resultaten van de competities met teams van gelijk niveau. De odds kunnen laag zijn voor teams die het kampioenschap domineren, maar het resultaat is een stuk beter te voorspellen. Let ook op de lagere divisies. Daar kun je nog een slag slaan als grote teams professionele spelers op de bank laten zitten. Het is aan jou om in real time de samenstelling van de teams te volgen en op tijd je slag te slaan.

7. De periode waarin de wedstrijd zich afspeelt is belangrijk.

Het begin van een competitie is heel gevaarlijk. Beroemde clubs of teams die nieuwe goede spelers hebben aangeworven, kunnen verslagen worden door kleinere teams. Het is misschien beter om even te wachten om te zien of een team een constant spel ontwikkelt.

De andere rubrieken